Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Am un buget. Recomandari achizitie 4x4

andreigeo

Postări Recomandate

• Răspunsuri 60
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: Am un buget. Recomandari achizitie 4x4

Nu merg la concursuri ce ai vazut a fost ceva asa de placere.Masina mea nu are cine stie ce modificari.As alege un Jimny pentru ca este mai nou mai neuzat fizic si moral sa zic asa.Ce vrei tu sa faci cu masina cam fac si eu plimbare, un forestier, o iesire cu baietii dar ma limitez la cat poate masina.

Feroza postata de tine arata super dar caut-o bine nu te grabi.Daca este ok salt-o.Masina nu este greoaie motorul de 1.6 16v isi face treaba super.

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut ,

ca si posesor de Feroza iti recomand ca inainte de a o cumpara , inainte de toate sa faci niste ture cu ea si aici ma refer sa mergi aprox.10 km (daca se poate in urcare panta ) pe asfalt si sa fi atent la acul de la temp. apa . Acesta trebuie sa se comprte la fel ca la restul masinilor , adica sa urce pana la jumatate si sa ramana acolo ...orice oscilatie in sus sau in jos = probleme la motor sau in cel mai bun caz radiatorul .

Dupa , bineinteles verificarea starii sasiului in principiu la punctele de prindere a arcurilor spate pe sasiu si in fata la punctele de prindere a bratelor . In rest nu prea sunt probleme .

Eu iti recomand cu caldura Feroza pentru ceea ce-ti trebuie si spun asta avand si alte masini 4x4 .

Bafta !

Uite cateva poze cu Feroza mea :

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?57404-Poze-cu-masinile-noastre-Daihatsu/page9

Link spre comentariu

Daca o luam cu suflat in iaurt ...cel mai bun test la un motor ...e luarea compresiei ...lucru cu care as putea sa te ajut in zona Bucuresti.

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Salut ,

ca si posesor de Feroza iti recomand ca inainte de a o cumpara , .........

Eu iti recomand cu caldura Feroza pentru ceea ce-ti trebuie si spun asta avand si alte masini 4x4 .

........QUOTE]

.....Si de ce vrei s-o vinzi ?http://forum.club4x4.ro/showthread.php?77990-de-vanzare-Daihatsu-Feroza-off-road-1997

Link spre comentariu

mai, lasati omu :))

pe de alta parte, omu a venit 1800km din nordul germaniei cu ea ... deci ma gandesc ca daca a venit pe jos atata ... si zicea ca s-a dus cu ea pe dealuri pe la cluj, noroi, sa vada cum merge ... si merge "tzais" :))

Link spre comentariu

Pai ia in calcul drumul si dute sa o vezi pe urma te astept la o plimbare cu toate ca in ultima perioada au aparut pe forum vreo 3 Feroza in Bucuresti dar cum au aparut asa au disparut :D

Astral nu ai facut nimic glumeam si eu.

Dacia Duster 4x4

Link spre comentariu

:))) da,da este de vanzare

Pai as vinde-o dar nu oricum . Spun asta deoarece dupa cum se vede cer pe ea 3.900 Euro(deloc putin) si nu sunt agresiv scazand pretul saptamanal .

Acuma nu ma apuc sa enumar in ce stare e masina si cat e de buna pt. ca ar suna a reclama ..

In fine , ma cam bate gandul la una cu bena din motive de spatiu ...

numa' bine

Link spre comentariu

mai, lasati omu :))

pe de alta parte, omu a venit 1800km din nordul germaniei cu ea ... deci ma gandesc ca daca a venit pe jos atata ... si zicea ca s-a dus cu ea pe dealuri pe la cluj, noroi, sa vada cum merge ... si merge "tzais" :))

Iti mai fac o ultima recomandare : asteapta masina sa vina la tine !

Sa faci mii de km ca sa constati cruda realitate de la fata locului, nu inseamna decat timp pierdut si bani.....

Orienteaza-te la masini aflate la vanzare la cel mult 100km de domiciliul tau pentru ca altfel iti cresti singur pretul pe care il dai pe masina......

Link spre comentariu

Haideti bre ...vanam acum caluti de mare ...in pana mea ...normal ca fiecare cioara isi va lauda puiul ei, fie ca e pe taraba sau fie ca e in puiernita ... e firesc! :wink:

Nene Andrei ...intrebare: te-ai urcat vreodata intr-o "Fortzotza" deasta? Sau la alegerea masinii ai judecat ca asta iti cam trebuie doar dupa pozele frumoase? Nu e o rusine sa spui ca nu, sa stii ...Intreb asta ptr ca multi isi aleg o masina pe acest principiu ...o calaresc doua-trei luni, se trezesc ca nu e ceea ce cautau si dupa aia pac cu ea la vanzare ...Iti spun asta .... Pe praful asta ...masinile se vand foarte, foarte greu ...si ar fi pacat sa faci pasul asta cu stangu si dupa aia sa retezi din buzunar gratuit niste marafeti, adica e esential sa alegi corect din prima.

Nu de altceva ...ia nr de telefon al unui coleg cu Feroza, dai un suc de portocale sau de pruna ... si roaga-l se te dea o tura ... Daca esti "voluminos" ... o sa vezi ca nu prea e smecherie cu masinile mici ...ptr ca airbegul cu buric o sa-ti atarne fix pe volan ...

Asa te scuteste de un drum de aproape 1000 de kile ...pan' la Cluj ...adica timp si bani ... ceea ce nu e tocmai de lepadat!

Cu masinile de teren (cel putin in cazul meu) mai e un skepsis in alegerea lor ...sa aiba acel "ia-ma ba acasa" ...adica intre toti oamenii si fierataniile astea exista un fel de combatibilitate ... greu de descris in cuvinte ...combatibilitate care o constati fix la fata locului. Cum te apropii de masina care iti place, incepe inima sa-ti bata mai tare ... si senzatia e aceeasi ca la un fel de dragoste la prima vedere ... Sa nu-mi ziceti ca sunt masinofil ...ca nu sunt ...mai degraba cazano-gheno-fil ...ptr "talentul" de a aduce la viata, back in business ...fieratanii pe moarte sau chiar decedate de ceva timp ... :grin:

BRRC ...o dai tu dupa aia daca e cazul... ori ne dai cu galantarul in scafarlie ...dar suntem invatati si ar mai fi loc de cateva cucuie ...nu-i bai! :ha:

Link spre comentariu

Pai il dau eu o tura facem si putin offroad pe Vacaresti doar sa zica cand azi nu pot dar maine dupa 18 sau joi dupa 18 sunt liber.Andrei da-mi pmj dar sa nu te sperii masina mea nu este ca cea din poze :)).Si legat de distanta Astral are dreptate eu cand am cautat masina aici pe forum si nu am gasit :)) am scis clar in anunt ca nu ma deplasesz mai mult de 100-150 km si primeam oferta din Baia mare , Timisoara :)).

• Like 1

Dacia Duster 4x4

Link spre comentariu

La mine poti proba, da nu vand nimic :grin:...Patrol Y60 2.8 (punti rigide fata-spate) si un Isuzu Trooper 3.0 (suspensie independenta fata - punte spate), ambele accesorizate deja si pregatite moral sa-si ia in freza stresul.

Link spre comentariu

Eu nu pot sa iti spun decit ca ar fi bine sa asculti de baietii de pe forum pentru ca stiu ce vorbesc.

Eu am achizitionat asa mai multe masini si la toate achizitiile mi-au prins foarte bine sfaturile lor si am si acum masinile si merg foarte bine si nu intentionez sa le vind dar ce este cel mai important:am stiut la ce sa ma astept de la fiecare masina:consum,confort,anduranta,intretinere,stil de condus etc.

Si eu sunt in situatia ta de achizitiona inca o masina 4x4 dar eu stiu ce caut.Adica stiu marca,motorizarea,transmisia si nu conteaza pe ce parte este volanul.O astept pe cea care sa ma faca sa "imi tresalte inima" asa cum bine zicea @Yonutz.

Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori.
Link spre comentariu

mai, eu l-am rugat pe om in prima faza sa vina in Buc, a zis ca nu are nici in clin nici in maneca cu Bucurestiu. apoi am cautat un amic in cluj care stie meacinc, sau care este mecanic. am gasit...

treaba e asa: impreuna cu nevasta-mea cautam un 4x4 pt iarna, mai avem o babuta pe la tara, mai mergem la un munte, la o mare. pana acu nu prea i-a cazut cu tronc nimic, desi ii plac astea 4x4. E, cand a vazut-o pe asta, ca e si decapotabila, ca arat si bine si etc, a zis ca nu e proasta investitia!...daca a zis nevasta-mea asa ceva, in ideea ca nu prea facem "prostioare" dastea, pai...vorba aia am prins-o n-o mai scap:)

pe de alta parte, nu m-am urcat intr-una, am vazut-o doar pe net, am cautat doar pe net, masini care sa fie in bugetul/cerintele noastre, si asta s-a aratat superba!.. de mers pana la cluj nu ma deranj, am un opel, diesel 1.9 si conduc zilnic, livrez una alta prin bucuresti..inteleg ca ideea nu era de frica drumului ci de bani.

in mom de fata mi-a mai trecut entuziasmul, urmeaza raportul calitate/pret ;)

si da cred ca modelul de fata, chiar daca este mai vechi, 17ani, daca este o masina intretinuta si ingrijita mai merge bine 10 ani.

Link spre comentariu

revin, nu ma intereseaza masini upgradate etc, ci o masina stock intretinuta cu cat mai putin probleme pe care o pot intretine. in opinia mea, feroza asta se inscrie aici...daca nu o sa fie mai caut, nu sunt chitit pe feroza, desi imi place mai mult ca jimny !

Link spre comentariu

in mom de fata mi-a mai trecut entuziasmul, urmeaza raportul calitate/pret ;)

si da cred ca modelul de fata, chiar daca este mai vechi, 17ani, daca este o masina intretinuta si ingrijita mai merge bine 10 ani.

La punctul 1 - partea cu entuziasmul de inceput ...esti bine, se pare ca ai depasit momentul critic! :h5

Masina mai veche = electronica mai putina, electronica mai putina = mai putine probleme, mai putine probleme = mai putin bani zburati din buzunar, mai putin bani zburati din buzunar "pe ghene si cotete" =nevasta fericita ...continuarea si-o face fiecare dupa propriul scenariu ...in functie de nevasta, amanta, amante ... :ha:

Urmeaza sa te convingi ca masini de 17-20 de ani arata si merg de 50 de ori mai bine dacat altele ...de acum din "era noastra"! Asta ptr ca in era trecuta se faceau cu maxima seriozitate masini din fier nu ca acum din carton, fibra de sticla, plastic sau din te miri ce alte minuni! :grin:

Editat de Yonutz

Link spre comentariu

Vezi ce am scris mai sus cand vrei te dau o tura.A mea nu este in ''parametrii'' adica mie nu imi place cum merge dar iti vei face o idee.Colegul @misujr tot din Bucurtesti si-a luat o Feroza frumoasa de curand poti sa vorbesti cu el legat de pret etc poate te vezi si cu el.

Dacia Duster 4x4

Link spre comentariu

La punctul 1 - partea cu entuziasmul de inceput ...esti bine, se pare ca ai depasit momentul critic! :h5

Masina mai veche = electronica mai putina, electronica mai putina = mai putine probleme, mai putine probleme = mai putin bani zburati din buzunar, mai putin bani zburati din buzunar "pe ghene si cotete" =nevasta fericita ...continuarea si-o face fiecare dupa propriul scenariu ...in functie de nevasta, amanta, amante ... :ha:

Urmeaza sa te convingi ca masini de 17-20 de ani arata si merg de 50 de ori mai bine dacat altele ...de acum din "era noastra"! Asta ptr ca in era trecuta se faceau cu maxima seriozitate masini din fier nu ca acum din carton, fibra de sticla, plastic sau din te miri ce alte minuni! :grin:

SUNT 100% DE ACORD, si se pare ca mi-ai citit gandurile, pe ideea asta merg ;)

Link spre comentariu

Daca ar fi asa usor... Sfaturi cu: "nu te duce dupa masina ... sa vina masina la tine ..." pai ma fratilor, daca esti guster, te intepi si de aproape:grin:. Masina daca e sa fie buna, te duci si in UK sa ti-o iei. Despre luat din tara, nici nu mai vorbesc. Trebuie sa simti omul, daca nu e clar in poze sau vezi ca pozele sunt facute pervers (fara sa se vada ceva, sau se vede partial) mai ceri poze. Din discutie, daca stii sa pui problema, trebuie sa iti dai seama cu ce fel de om stai de vorba. Daca omul iti spune ca e perfecta si e amabil si iti trimite oricate poze ii ceri, ba chiar spune ca accepta orice test si ca masina e impecabila, atunci ai sanse ca masina sa fie ok, poate cu mici sau foarte mici defecte, dar se mai poate discuta si pretul, chiar poti sa-i spui de la telefon ca nu faci drumul, decat daca tu consideri ca merita. Nu pleci la ghici, e clar, pe anunturi fara poze sau cu cine stie ce alte incurcaturi, gen: "e masina lu` nepotu-miu, care o are de la varu-su din Italia, dar am procura de BG."

Eu pot sa spun ca mi-am cumparat cateva masini din tara, chiar si de departe si niciodata nu m-am inselat, dupa ce am vorbit si am vazut poze cu ce am vrut, in detaliu, mi-am facut o imagine de ansamblu si cand am ajuns la fata locului, era exact ce ma asteptam. Normal ca e ideal sa fie si mai aproape de tine, dar nu o iei ca o regula - cumperi masina care e mai aproape chiar cu riscul sa fie intr-o stare mai proasta, doar pentru ca te costa in plus drumul sau pentru ca pierzi timp. Gandindu-te ca nu prea se vand asa bine masinile in perioada asta, poti sa consideri ca ai un atu si poti "combina" vanzatorul sa fie cat mai corect posibil si chiar uneori poti negocia pretul, nesperat de mult, doar pentru faptul ca nimanui nu-i prea convine sa stea cu banii blocati pe prafu` asta.

Asa ca, nu te grabi, decide-te bine in legatura cu marca/modelul/dimensiunile/modul de utilizare, cum spunea Yonutz mai inainte, asculta si incearca sa inveti din experientele altora ... ca masini sunt mai multe decat putem noi cumpara, noi sa fim sanatosi!:h5.

P.S.: In locul tau, as lua totusi in calcul faptul ca deja doi, trei posesori de Feroza ar renunta, din motivele mai sus amintite chiar de ei. Caphonne, care e vechi detinator a spus ca ar schimba-o cu un Jimny si a detaliat foarte corect si de ce. Colegul Baghy, zicea "...desi am Feroza, Vitara nu iti place?", un alt coleg posesor, care e foarte multumit de ea, ar vrea s-o vanda din considerente de lipsa de spatiu. E o masina vechiuta, mai gadeste-te. Poate ca de-asta oamenii incearca sa iti spuna sa te gandesti mai bine. Chiar daca cea prezentata de tine, arata bine in poze, nu ar trebui sa fie singurul lucru care conteaza in alegerea unei masini. Esti sigur ca Feroza e ceea ce-ti doresti?

Numai bine!

Editat de mita31
All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! lllllll
Link spre comentariu

Vezi ce am scris mai sus cand vrei te dau o tura.A mea nu este in ''parametrii'' adica mie nu imi place cum merge dar iti vei face o idee.Colegul @misujr tot din Bucurtesti si-a luat o Feroza frumoasa de curand poti sa vorbesti cu el legat de pret etc poate te vezi si cu el.

mersi caphone am luat la cunostinta :)

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare