Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

LR Disco I - Proiect GSS

Razvan Dinescu

Postări Recomandate

Buna ziua tuturor,

ma numesc Razvan, posesor de Land Rover Disco 1, Kit inaltare +5 si amortiozoare OME, troliu Warn, Motor de 2.0 benzina.. impozit mic si putere -1...asta e..

Still a beginner.

Ma bucur sa va cunosc.

Multumiri speciale Domnilor CalinVAs si Yonut.

Cateva foto cu utilajul, una la celebra Groapa si cealalta la Brebu - Secaria dar nu a mai fost ca s-a rupt un mal...:

[ATTACH=CONFIG]176264[/ATTACH]ava1.jpg.8e7daff3e918295ce7cda79f31285953.jpg

20130414_121701_15962333.thumb.jpg.4e784da63b3d8813083dc49e4e23a993.jpg

Editat de Razvan Dinescu

Former LR Disco 1 2.0 MPI GSS

Actual: Nissan Patrol Y61 SWB 2.8

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Salutari

Salut!

Si "Bine ai venit" in lumea LR.:banana Sa-l stapanesti sanatos si sa te poarte pe unde vrei!:wink:

• Like 1

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Bine ai venit printre noi...si iti doresc mult noroc cu motorul ala pacatos ... ca daca ai noroc s-ar putea sa nu ai probleme...multe:wink:

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

Multumesc pentru urari,

referitor la motor nu aveam cum sa scap... curge ceva ulei, si in rest bolile copilariei...

Domnul Yonutz incearca sa mi-l schimbe si eu incerc sa mi-l repare... e o lupta tacita asa...:al

Link spre comentariu

Multumesc pentru urari,

referitor la motor nu aveam cum sa scap... curge ceva ulei, si in rest bolile copilariei...

Domnul Yonutz incearca sa mi-l schimbe si eu incerc sa mi-l repare... e o lupta tacita asa...:al

salut si bine ai venit in ''club'' mai stiu eu pe unul cu motorul asta sub capota care l a reparat definitiv exmatriculandul intr un sant .....:grin: eu aram ala ......:ha:

Link spre comentariu

Razvan,

Bine ai venit pe forum. Iti recomand sa mergi intr-o seara la o BRRC (ceai cu biscuiti :ha:) cu baietii din gasca LR ...intai sa-i cunosti si dupa aia sa mai inveti una-alta de la ei. Ca merita acum daca tot te-ai motorizat ptr coclauri cu o asemenea masina. :grin:

Motorul pe compresie are (1-3-4-2) 12-13-13-13 ...bunicica as zice.

Din ce l-am dibuit eu ar avea urmatoarele probleme:

1.Are ceva scurgeri pe la garnitura de la culbutori si suspectam o scurgere si pe la simeringul de la vibrochen

2.Scapa ceva benzina in ulei

3.Are un usor clantanit de linie dar nu tot timpul ...ptr care suspectez cuzinetii de palier. Inca nu intervenim in el ... ptr ca sper sa intervenim prin schimbare cu totul la un moment dat ... :grin:

4.Are un usor joc la bara de directie respectiv bara de conexiune in capetele de bara dar foarte mic.

5.Are ceva scurgeri de ulei pe la reductor, pe la simeringul de la flansa ...dar nimic grav

6.Toba de mijloc necesita cateva grefe de tabla

In rest masina se prezinta binisor ... pe tabla sta bine, are un kit OME +5, ceva anvelope BFG MT, troliu Warn M8000 (cam mic), o bara fata home made destul de bine executata. Atat aspectul interior cat si cel exterior precum si starea masinii in general ne-a insuflat ideea ca propietarii anteriori sau cel putin ultimul a avut grija de ea. Asta este un lucru zic eu bun.

Ce s-a facut pana acum:

S-a schimbat uleiul ...s-a pus un Castrol Magnatec Diesel 10w40 in locul celui cu care a mers de tip OMV 5w40...si filtru MAN. La extragerea celui vechi am constatat volumul lui usor schimbat, ceva mai mult decat normal, foarte subtire ... am apreciat eu 7 kile in loc de 5 cat trebuia.

S-a gresat total ...ptr ca saraca nu cred ca a mai vazut asa ceva de multa vreme. I-am pompat in blana unsoare pe unde a trebuit.

S-au verificat uleiurile in grupuri si cutie care sunt ce si cat trebuie ...adica limpezi si la nivel.

Ce urmeaza:

S-au comandat garniturile de la culbutori si distributia pe care le asteptam sa soseasca saptamana viitoare cand le vom arunca sus. Dezavantajul la modelul asta, fiind un motor rar intalnit, fsunt piesele, destul de greu de procurat. Noroc ca avem prieteni ... :h5

Probabil ca se va face un schimb si al lichidului de racire cu unul proaspat. :grin:

Desi bucuros, spre exasperarea lui Razvan, l-as fi schimbat instant cu un 2.5 diesel, de fapt si de drept motorul cinstit si corect ptr masina asta :grin: ...dupa ce-l treceam pe sub nasul baietilor de la RAR in vederea efectuarii autenticitatii.

Nu sunt mare pasionat si/sau cunoscator de LR (ma puteti injura dar tot Patrolul il voi iubi ... :ha:) dar ajutandu-l pe Razvan am raspuns apelului unui om pe care il stiu de mult si am tot respectul ptr el. :h5

Sa vedem cum vor decurge ostilitatile in continuare.

O mica rugaminte la cine ne-ar putea ajuta intr-o posibila viitoare problema: am dori sa imprumutam cateva zile (de fapt cam doua zile) o bara fata stock in caz ca nu ne descurcam cu baietii de la RAR. Daca exista cineva care sa poata face asta va rog sa-mi lasati un contact pe PM.

Multumesc,

Ionut

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

In rest masina se prezinta binisor ... pe tabla sta bine, are un kit OME +5, ceva anvelope BFG MT, troliu Warn M8000 (cam mic),

Pentru un Disco 1, e cam la limita (are greutatea stock un pic sub 2t), dar, avand in vedere ca e un Warn, daca e folosit cu grija (pus un scripete cand situatia e mai "maro", va face fata cu brio solicitarilor (ma indoiesc ca masina a fost cumparata pentru "extrem":grin:)

Ce s-a facut pana acum:

S-a schimbat uleiul ...s-a pus un Castrol Magnatec Diesel 10w40 in locul celui cu care a mers de tip OMV 5w40...si filtru MAN. La extragerea celui vechi am constatat volumul lui usor schimbat, ceva mai mult decat normal, foarte subtire ... am apreciat eu 7 kile in loc de 5 cat trebuia.

Nu prea vad la motorul asta pe unde ar putea ajunge benzina in ulei (din ce stiu eu nu are pompa de benzina mecanica, dar poate ma insel)

S-au verificat uleiurile in grupuri si cutie care sunt ce si cat trebuie ...adica limpezi si la nivel.

Dar cat sunt de vechi? Eu le-as schimba inainte de "solicitari" mei serioase in teren.

O mica rugaminte la cine ne-ar putea ajuta intr-o posibila viitoare problema: am dori sa imprumutam cateva zile (de fapt cam doua zile) o bara fata stock in caz ca nu ne descurcam cu baietii de la RAR. Daca exista cineva care sa poata face asta va rog sa-mi lasati un contact pe PM.

Ai PM:wink:

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Adriane,

Motorul este MPI 16V.

Uleiurile usor-usor se schimba toate.

Uleiul clar mirosea a benzina. Poate ca m-am pacalit eu, dar volumului celui gasit depasea 7 litri, mult mai mult decat era normal sa aiba. Este posibil ca scurgerile sa fi fost provocate de cantitatea de ulei din motor (garnituri, simeringuri fortate)

O tinem sub observatie in continuare.

Link spre comentariu

Motorul asta il am si eu pe Defender - e un motor bun,al meu are peste 300.000 km si merge super.

Nu pierde ulei pe nicaieri (ciudat pentru LR),viteza a cincea e degeaba daca bate vantul din fata,frana de motor e deficitara,pe low nu am nici o problema sa ma bag dupa orice diesel (mai putin la coborari nasoale),e mai usor cu cel putin 50 kg decat 300 tdi.

Un mare avantaj ai daca ii pui un gaz secvential (mergi cu costuri de Matiz) si smecheria suprema e sa-i planezi un T16 Turbo,adica acelasi motor cu turbina pe el (200 cp,de gasit pe Rover 820 Turbo,eu am vazut 2 dar erau prea obosite,caut in continuare).

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Link spre comentariu

Expertul (zis si Dinescu ) a fost muscat grav de bestia ruginei si a noroiului , cred ca un pic din cauza mea .

Am incercat zadarnic sa indrept sinapsele scurcircuitate din creierul lui , peste 8 ore de consiliere psihologica cu el ... omule lasa 4x4 o sa-ti domine viatza , o sa te gandesti la suruburi si diferentiale daca nu te abtii .

Paream ca am reusit cind ...

M-a sunat ... am testat masina pe sosea .... o cumpar ....

De acum inainte ... e can can :ha:

O sa viseze noaptea diferentiale , turbine , scuturi , cauciucuri , blocante , portbagaje , expeditii , iesiri , adrenalina , frica , risc , nesiguranta , fericirea ca am trecut , probabil ca este ceva incurabil dupa ce ai gustat din ele .

Toate bune ,

Calin

P.S. Cu M8000 nu e problema , o sa ii dau un scripete si Expertul este cumpatat de felul lui :banana

Editat de Astral

http://bestwinch.ro/14-exemplu-de-montaj

Trolii Kingone

Trolii BestWinch

Link spre comentariu

Multumesc tuturor pentru primirea frumoasa facuta. pentru ajutorul oferit, pentru detalii si pentru sfaturi.

Multumiri speciale din nou lui Yonutz pentru descrierea exhaustiva facuta ... eu nu am fost in stare, spre rusinea mea..

Cat despre Domnul CalinVas... acesta va trebui sa plateasca pentru "boala" imprumatata prietenului sau ... desigur prin multe iesiri la tavaleala:wink:

Link spre comentariu

@sean70

Stai bre asa ...defender e una ...discovery e alta ...banuiesc ca defenderul tau e scurt. Si-apoi daca tu zici ca la o masina scurta ai "problemele" alea ...ce sa mai zica nenea Razvan de ditai ghena*?

Ghena = o vorba de alint de-a noastra ptr masinile vechi in 5 usi ... :grin:

Studem si problema cu "T16 conversion turbo" :grin:, cel putin teoretic ...:grin:

Link spre comentariu

Fostul propietar daca nu ma insel ii mecanic , am fost si am vazut si eu masina.

Bara fata pentru Disco 1 am eu, o am data jos de pe tractor.

Ok, retinut, sarumana! :h5

Link spre comentariu

@sean70

Stai bre asa ...defender e una ...discovery e alta ...banuiesc ca defenderul tau e scurt. Si-apoi daca tu zici ca la o masina scurta ai "problemele" alea ...ce sa mai zica nenea Razvan de ditai ghena*?

Ghena = o vorba de alint de-a noastra ptr masinile vechi in 5 usi ... :grin:

Studem si problema cu "T16 conversion turbo" :grin:, cel putin teoretic ...:grin:

Da,e Defender scurt,si intr-adevar e mai usor decat Disco cu ceva kilograme (in carte scrie 1720 kg greutate proprie).

M-am obisnuit cu el dupa primii km parcursi si nu ma deranjeaza sa merg batraneste pe sosea,nasol e cu frana de motor in offroad pe coborari (nici un benzinar nu face asta ca un diesel),in rest e foarte ok.

Din punct de vedere al costurilor e foarte avantajos de cand i-am pus gaz,am o medie de 12-13 l %,consuma cam la fel in offroad sau pe sosea cu acceleratia in blana.

Fac cu el cam 3000 km/luna.

Conversia la motorul turbo o voi face imediat ce reusesc sa pun mana pe un Rover cu motorul asta in mintile lui - si la mama lor in Anglia sunt rare si ce e bun dispare imediat deoarece acest motor e vanat de maniacii tuningului care il duc la puteri aberante cu modificarile de rigoare.Este considerat cel mai bun motor de capacitate mica pentru astfel de aplicatii.

Eu il vreau pentru cuplu la turatii joase (cu turbina gadilata sa intre cat mai jos) si pentru rezerva de putere in depasiri.

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Link spre comentariu

ATENTIE la nenorocita aia de joja de ulei .....se rupe plasticul (bucatica aia de sub zona unde prinzi si etanseaza pe teava) si actioneaza ca un cliket iese cand tragi joja dar nu mai intra la loc (evident nu mult dar suficient cat sa completezi vreo 2-300 de grame ori de cate ori te mananca in cur sa verifici uleiul) eu am scos din masina mea o galeata de ulei pana sa prind ca porcaria aia face pe nebuna

Link spre comentariu

Da,e Defender scurt,si intr-adevar e mai usor decat Disco cu ceva kilograme (in carte scrie 1720 kg greutate proprie).

M-am obisnuit cu el dupa primii km parcursi si nu ma deranjeaza sa merg batraneste pe sosea,nasol e cu frana de motor in offroad pe coborari (nici un benzinar nu face asta ca un diesel),in rest e foarte ok.

Din punct de vedere al costurilor e foarte avantajos de cand i-am pus gaz,am o medie de 12-13 l %,consuma cam la fel in offroad sau pe sosea cu acceleratia in blana.

Fac cu el cam 3000 km/luna.

Conversia la motorul turbo o voi face imediat ce reusesc sa pun mana pe un Rover cu motorul asta in mintile lui - si la mama lor in Anglia sunt rare si ce e bun dispare imediat deoarece acest motor e vanat de maniacii tuningului care il duc la puteri aberante cu modificarile de rigoare.Este considerat cel mai bun motor de capacitate mica pentru astfel de aplicatii.

Eu il vreau pentru cuplu la turatii joase (cu turbina gadilata sa intre cat mai jos) si pentru rezerva de putere in depasiri.

nenea sean turbina aia necajita e cu wastegate nu cu geometrie variabila ...nu ai ce gadila la ea intra cand vrea ea si ''iese'' cand face presiune suficienta .....recomand un compresor de CLK .....pt ce vrei tu :grin:

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Buna ziua,

update la ce am mai facut:

curatat clapeta de acceleratie, imi pare rau ca nu am facut poze, se curata usor si efectele de dupa sunt sublime..

pus "sarme" anti-crengi.. au fost cumparate prea subtiri arata cam penibil ca niste sarme de rufe dar si-au dovedit utilitatea,

reparat esapament prin grija Domnilor Yonutz featuring Nea Costica - recomand - meserias in viata nu trebuie ratat pentru suduri si alte tinichigerii..

Tot prin grija Domnului Yonutz au fost schimbate cele 2 garnituri de admisie si evacuare de la capacul motor - multumiri!!!:banana Efect: pierdere de ulei diminuata cu 80%...

Distributie - acelasi Y

Schimbat amortizoare pe spate de la Terrafirma +2 medium tot Dl. Yonutz

Urmeaza cele de pe fata care intr-un avant pionieresc si manat de curiozitate feminina voi incerca sa le schimb maine la birou... probail voi sfarsi cu masina pe rampa in drum spre garajul din Glina...

Ca iesiri... cateva ,marunte si una deosebita cu multi morcovi tip URSS, mari si cu frunze sanatoase, pe ploaie cu Domnul Calinvas la Tabla Butii cu coborare pe celebrul tobogan ( asa avea Dansul - Calinvas tracku-ul) si intoarcere spre Intorsura Buzaului in loc spre Cheia, din nou asa era track-ul sau tableta nu si-a intors singura ecranul si a fost dreapta in loc de stanga....

Cam atat va tin la curent...

Multumesc,

Ps. incerc sa urc si niste poze

Editat de Razvan Dinescu

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Buna ziua,

Fierul din dotare botezat TROACA a primit si amortizoarele fata Terrafirma, arcurile au ramas cele OME. Corcitura dintre cele 2 este bunicica.

Urmeaza si schimbarea amortizorului de directie tot T, snorkel, roof rack aluminium, roof ladder, hi lift si tot setul de bucse HD.

Va tin la curent,

Razvan

Editat de Razvan Dinescu

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Buna,

a primit si bujii noi si amortizorul de directie...:banana

Consum pentru 350 de km si 70km in off: 10.5

Editat de Razvan Dinescu

Link spre comentariu

Buna,

a primit si bujii noi si amortizorul de directie...:banana

Consum pentru 350 de km si 70km in off: 10.5

banuiesc ca exterior in oras? desi in bucuresti nu se pune ....inclin sa cred ca aveam o gaura in rezervor ....la mine sub 18-19 nu mi prea iesea(recunosc fugarita ) ...cam atat consuma dieselul meu prin oras drumuri scurte acum .....

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare