Roskat Postat Aprilie 23, 2013 Partajează Postat Aprilie 23, 2013 (editat) De ceva vreme am observat ca miroase foarte foarte intepator cand merg incarcat (4 oameni + bagaje). Mirosul mai apare cateodata cand o turez mai sus de 4000 (nu trebuie sa fie incarcata). Parca in seara asta s-a ridicat apa mai mult decat de obicei. Urmeaza o revizie totala la sistemul de racire (curatat radiator, schimbat termostat, schimbat senzor temperatura, schimbat vas expansiune, antigel, pompa de apa). Aveti ceva idei ce are putea fi? Nici nu prea avea vlaga masina dar am pus asta pe seama incarcaturii. Editat Aprilie 23, 2013 de Roskat Go big or go home. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
samurai_X Postat Aprilie 23, 2013 Partajează Postat Aprilie 23, 2013 Re: Miros dubios cand e incarcata Daca turatia creste atunci cand o accelerezi dar masina abia se misca inseamna ca iti patineaza ambreiajul,de aici si mirosul. Poate fi discul uzat sau chiar si placa de presiune... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Roskat Postat Aprilie 23, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 23, 2013 Re: Miros dubios cand e incarcata Daca turatia creste atunci cand o accelerezi dar masina abia se misca inseamna ca iti patineaza ambreiajul,de aici si mirosul. Poate fi discul uzat sau chiar si placa de presiune... Ambreiajul are vreo 5000 km si nu patineaza. Mirosul vine de la esapament. Go big or go home. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Aprilie 23, 2013 Partajează Postat Aprilie 23, 2013 Re: Miros dubios cand e incarcata Tobe sau evacuare aplatizata in teren? '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
semaca Postat Aprilie 23, 2013 Partajează Postat Aprilie 23, 2013 (editat) Re: Miros dubios cand e incarcata De ceva vreme am observat ca miroase foarte foarte intepator cand merg incarcat (4 oameni + bagaje). ...o sa te superi pe mine...si o sa-mi dai un raspuns agresiv...nu stiu ce m-a apucat, dar nu pot sa ma abtin...ai incercat sa-i dai jos pe cei patru oameni???:grin::grin::grin: Editat Aprilie 23, 2013 de semaca Offroad Racing Romania - the ORIGINAL since 2006 Membru Club T44 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Roskat Postat Aprilie 24, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 24, 2013 Re: Miros dubios cand e incarcata ...o sa te superi pe mine...si o sa-mi dai un raspuns agresiv...nu stiu ce m-a apucat, dar nu pot sa ma abtin...ai incercat sa-i dai jos pe cei patru oameni???:grin::grin::grin: Am incercat si varianta asta :grin: (desi unul era sa sara la un damb). Fara ei totul merge perfect. Cred ca ar trebui sa fiu mai solitar.:ha: Si totusi, lasand gluma la o parte, si daca o turez mai tare e acelasi miros. Cat despre toba, nu e aplatizata. Go big or go home. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Aprilie 24, 2013 Partajează Postat Aprilie 24, 2013 Re: Miros dubios cand e incarcata Am incercat si varianta asta :grin: (desi unul era sa sara la un damb). Fara ei totul merge perfect. Cred ca ar trebui sa fiu mai solitar.:ha: Si totusi, lasand gluma la o parte, si daca o turez mai tare e acelasi miros. Cat despre toba, nu e aplatizata. E posibil sa iti fi ramas undeva pe toba sau in toba ceva pamant cu vegetatie care, atunci cand se incinge esapamentul sa miroasa urat. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Aprilie 24, 2013 Partajează Postat Aprilie 24, 2013 Re: Miros dubios cand e incarcata E posibil sa iti fi ramas undeva pe toba sau in toba ceva pamant cu vegetatie care, atunci cand se incinge esapamentul sa miroasa urat. Sau din cauza ca e partial infundata, se incinge mai tare evacuarea, asta ar explica si de ce merge mai cald ca de obicei motorul. '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Aprilie 24, 2013 Partajează Postat Aprilie 24, 2013 Re: Miros dubios cand e incarcata Masina are catalizator cumva ca nu stiu exact cum este cu Samuraiele?.A mea Feroza avea ''catalizator'' care era praf toata ceramica aia sfaramata in el.Masina se incingea si mirosea rau a ars, a incins.M-am dus l-am dat jos si gata. Poate sa fie si de la ambreiaj chiar daca este nou tot se incinge si miroase cand este fortat. Apa pierde?Un por mic pe undeva? Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ak47apache Postat Aprilie 24, 2013 Partajează Postat Aprilie 24, 2013 Re: Miros dubios cand e incarcata acum multi ani am avut de la servici o dacia break nou nouta din fabrica. cum incarcam masina (5 persoane + echipament in spate) si ii dadeam in gura mai tare, cum aparea un miros naspa, de basina. acum fara gluma fara misto, de doua ori chiar am dat persoane jos din masina pe motivul asta... nesimtiti care besau in masina :ha: draci... de unde!?!... la service s-a depistat problema: catalizatorul acum nu stiu daca asta e problema ta, am spus de ce m-am lovit eu legat de miresme in habitaclu :grin: Samurai '88 - in (vesnice) pregatiri :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Roskat Postat Aprilie 24, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 24, 2013 (editat) Re: Miros dubios cand e incarcata Are catalizator. Picura putin antigel pe sub vasul de expansiune (cel nou e pe drum, sper). Pai daca e partial infundata toba n-ar trebui sa se desfunde pe la 6000? :grin: Inca o intrebare: Ce-ar fi sa dau catalizatorul jos si sa trag in locul lui o teava? Am citit topicul asta http://forum.club4x4.ro/showthread.php?43023-catalizator-samurai dar as mai avea cateva intrebari... 1. Se modifica zgomotul? 2. Va iesi fum? 3. Se va modifica puterea/consumul? 4. Probleme la RAR ceva? Editat Aprilie 24, 2013 de Roskat Go big or go home. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Aprilie 24, 2013 Partajează Postat Aprilie 24, 2013 Re: Miros dubios cand e incarcata Are catalizator. Picura putin antigel pe sub vasul de expansiune (cel nou e pe drum, sper). Pai daca e partial infundata toba n-ar trebui sa se desfunde pe la 6000? :grin: Inca o intrebare: Ce-ar fi sa dau catalizatorul jos si sa trag in locul lui o teava? Am citit topicul asta http://forum.club4x4.ro/showthread.php?43023-catalizator-samurai dar as mai avea cateva intrebari... 1. Se modifica zgomotul? s-ar putea sa huruie putin mai tare dar nu exagerat 2. Va iesi fum? cred ca da 3. Se va modifica puterea/consumul? un pic spre bine ambele (putere mai mare la acelasi consum sa zicem) 4. Probleme la RAR ceva? cu siguranta :ha: Am dat mai sus raspunsurile pe care le consider eu. Trebuie sa verifici insa daca nu cumva ai sonda lambda si la catalizator (parca unele samuraie o au!). In caz ca da... va trebui sa o simulezi cumva. Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Roskat Postat Aprilie 25, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 25, 2013 Re: Miros dubios cand e incarcata Am dat mai sus raspunsurile pe care le consider eu. Trebuie sa verifici insa daca nu cumva ai sonda lambda si la catalizator (parca unele samuraie o au!). In caz ca da... va trebui sa o simulezi cumva. Am doar o sonda landa imediat dupa serpisori. Ar mai fi o varianta. Sa schimb catalizatorul cu unul universal, dar nu stiu daca nu pierd din putere. Si am mai citit o chestie. Ceva de back-pressure dar nu stiu daca la motoarele aspirate are vreo legatura. Go big or go home. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adi200100 Postat Aprilie 25, 2013 Partajează Postat Aprilie 25, 2013 Re: Miros dubios cand e incarcata Eu zic ca din cauza greutati masina se lasa mult si toate gazele intra in masina (mai ales daca ai esapament custom)... se intampla si cand mergi cu portbagajul deschis.....ca sa verifici varianta asta incearca aceeasi incarcatura si prelungeste esapamentul cu un furtun de vreo 2 palme. Suzuki Samurai 1.3i 1991 Mai bine ingrasat de bere, decat cocosat de munca !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Aprilie 25, 2013 Partajează Postat Aprilie 25, 2013 Re: Miros dubios cand e incarcata Nu cumva ai vreun sobolan mort in masina? :ha: Ontopic: verifica temeninic catalizatorul sa nu ai scurgeri de gaze pe acolo ...acolo se macina. :h5 consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Aprilie 25, 2013 Partajează Postat Aprilie 25, 2013 Re: Miros dubios cand e incarcata Am doar o sonda landa imediat dupa serpisori. Ar mai fi o varianta. Sa schimb catalizatorul cu unul universal, dar nu stiu daca nu pierd din putere. Si am mai citit o chestie. Ceva de back-pressure dar nu stiu daca la motoarele aspirate are vreo legatura. Tocmai ca la motoarele aspirate ai nevoie de back-pressure. Poti inlocui catalizatorul daca ai cu ce, macar elimini varianta catalizatorului infundat. '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Aprilie 25, 2013 Partajează Postat Aprilie 25, 2013 Re: Miros dubios cand e incarcata Da il inlocuiesti cu o bucata de teava.Feroza este a 4-a masina benzinara fara catalizator cu care merg si mai stiu multe alte masini ''de fuga'' care au renuntat la el. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Roskat Postat Aprilie 25, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 25, 2013 Re: Miros dubios cand e incarcata Nu mai inteleg nimic. Merge sau nu motorul de pe samy 1.3 G13BA fara back-pressure? Caphonne, care sunt efectele inlaturarii catalizatorului? Go big or go home. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Aprilie 25, 2013 Partajează Postat Aprilie 25, 2013 Re: Miros dubios cand e incarcata La masinile la care am facut acest lucru adica Feroza, Dacia Supernova (1.4 mpi motorizare Renault), Opel Vectra 1.6 16v si un Logan 1.6 nu a avut nici un efect neplacut.Toti baietii cu masini de fuga cand isi pun evecuare cu diametru mai mare renunta la catalizator.Masina ''respira'' mai bine.Ai un zgomot un zona picioarelor dar nu deranjant.La rar vei avea probleme cu noxele dar ai si cu un catalizator care nu isi face treaba.Deci ramane la alegerea ta, catalizator nou=o galagie de bani sau o bucata de teava.Am vazut de curand un proiect la cineva de pe aici evacuarea consta in una bucata teava si una bucata toba finala atat. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Aprilie 25, 2013 Partajează Postat Aprilie 25, 2013 Re: Miros dubios cand e incarcata Evacuarea mea e doar teava...dar eu am motor turbo, alta mancare de peste. Cu backpressure redus pierzi putin din cuplul la turatiile joase. Incearca fara catalizator, vezi cum se comporta. Cea mai simpla solutie. '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Roskat Postat Aprilie 26, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 26, 2013 Re: Miros dubios cand e incarcata La masinile la care am facut acest lucru adica Feroza, Dacia Supernova (1.4 mpi motorizare Renault), Opel Vectra 1.6 16v si un Logan 1.6 nu a avut nici un efect neplacut.Toti baietii cu masini de fuga cand isi pun evecuare cu diametru mai mare renunta la catalizator.Masina ''respira'' mai bine.Ai un zgomot un zona picioarelor dar nu deranjant.La rar vei avea probleme cu noxele dar ai si cu un catalizator care nu isi face treaba.Deci ramane la alegerea ta, catalizator nou=o galagie de bani sau o bucata de teava.Am vazut de curand un proiect la cineva de pe aici evacuarea consta in una bucata teava si una bucata toba finala atat. Am inteles, mersi mult. Urmeaza sa inlocuiesc catalizatorul cu o teava de cupru. Va tin la curent. Go big or go home. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate