adresavlad Posted April 24, 2013 Share Posted April 24, 2013 După ce tocmai am cumpărat MK2'ul, acum mă bate gândul și la un Pinin. Am o ofertă pentru un englez înscris în RO, scurt, 1.8 benzinar, cutie automată, FOARTE bine întreținut, super dotat (piele, NAVI, și altele) pentru 1900€. După ce am citit cam tot ce s-a scris aici despre Pinin, tind s-o cumpăr, dar aș vrea și un sfat direct de la voi. Trebuie să precizez că mașina va fi folosită de soția mea (are permis de o lună și nu se descurcă nici cum cu manuala de pe Sharan) o dată pe săptămână cca 120km în următorul regim: de acasă până la asfalt 1km drum forestier (parțial piatră pe jos) cu o înclinație destul de mare, restul asfalt, oraș (Deva, Orăștie). Credeți că merită investiția? Credeți că va face față? La ce consum să mă aștept? Decizia trebuie s-o iau în 24 de ore. Vă mulțumesc frumos anticipat! Viața asta e moartă; avem nevoie de una nouă. Eu cred că am găsit-o! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Optimus Posted April 24, 2013 Share Posted April 24, 2013 Re: Sfat Achiziție Pinin Daca e cu volan pe dreapta, nu te sfatuiesc sa o cumperi, mai ales daca e pt sotia ta. Riscurile in trafic sunt prea mari, si chiar nu merita. Parerea mea. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adresavlad Posted April 24, 2013 Author Share Posted April 24, 2013 Re: Sfat Achiziție Pinin În afară de volanul pe dreapta, din ce alte considerente crezi că nu merită? Mulțumesc anticipat! Viața asta e moartă; avem nevoie de una nouă. Eu cred că am găsit-o! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Optimus Posted April 24, 2013 Share Posted April 24, 2013 Re: Sfat Achiziție Pinin Asta cu volanul e singura buba. Gandeste-te si tu: vizibilitate redusa la depasiri, posibil disconfort daca e obisnuita cu volanul la locul lui. Eu ma consider un sofer cu mult peste medie, ca sa nu ma laud prea tare, si nu as conduce masina cu volan pe dreapta in trafic cu rulare pe banda dreapta. Imi ajung belelele obisnuite din trafic, nu-mi trebuie stresuri in plus. Nu o data, am fost nevoit sa evit in ultima clipa idioti care veneau pe contrasens, chiar si in curbe, eu fiind in spatele altei masini care si ea vira brusc dreapta sa-i evite pe idioti, si daca nu-i vedeam nici macar in acea ultima clipa, intrau in mine. Daca mai esti si pe partea dreapta in masina, si mai pierzi cateva secunde... poate fi fatal. Din punctul meu de vedere, nici macar nu ar trebui sa fie permisa inmatricularea masinilor cu volan pe dreapta in Romania sau alte tari unde volanul trebuie sa fie pe stanga. Altfel, este o masina super faina, am avut una in 5 usi, si o recomand. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adresavlad Posted April 24, 2013 Author Share Posted April 24, 2013 Re: Sfat Achiziție Pinin Da, înțeleg perfect raționamentul tău și sunt 100% de acord cu el. În situația de față însă, așa cum am spus, este vorba strict de traseul Geoagiu Băi - Orăștie - Deva. Între Simeria Veche și Deva se circulă deja pe noua autostradă. De luna viitoare ăștia se laudă că inaugurează și segmentul Geoagiu - Simeria Veche, așa că este foarte posibil ca mașina să fie folosită foarte mult pe autostradă. Așa cum am precizat, soția mea are permisul numai de o lună de zile, ceea ce înseamnă că nu a apucat să se obișnuiască mai cu nimic. Mulțumesc frumos pentru precizări. Dacă mai există și altele de spus, abia aștept să le citesc. Am mai căutat Forester cutie automată, volan stânga, dar sunt mult peste buget... M-am uitat și la Jimny cutie automată, volan stânga, iar sar bugetul... Unul dintre motivele principale pentru care sunt atras de această mașină este prețul: 1900€ înscrisă în RO e imbatabil... Viața asta e moartă; avem nevoie de una nouă. Eu cred că am găsit-o! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Optimus Posted April 24, 2013 Share Posted April 24, 2013 Re: Sfat Achiziție Pinin Pinin e o masinuta super misto, este Mitsubishi, are Super Select, aer conditionat, computer de bord, este mult peste celelalte buburuze 4x4. In schimb, e mai complicat cu modificarile pt offroad la ea, dar asa cum este din fabrica duce mult, daca ai grija in teren. Pe forestiere si asfalt merge fara probleme, cu gumele adecvate, indiferent de anotimp. Eu chiar o recomand, sincer. Daca as fi pus in situatia sa iau o buburuza 4x4, as alege Pinin fara sa stau pe ganduri. Eu am avut motorul 2.0 GDI, manuala, de cel de 1.8 MPI nu stiu ce sa zic. Daca nu mai are radio-cd-ul original, merita sa cauti unul (chiar daca nu citeste mp3) pentru a avea butonul de comanda pt computerul de bord, care iti indica consumul, viteza medie si autonomia. Asta daca te intereseaza informatiile astea. Totusi mai gandeste-te la treaba cu partea volanului... nici mie nu mi-au iesit in fata zilnic idioti... si nici nu m-am gandit vreodata ca voi pati faze din alea. Si totusi s-au intamplat. O masina din clasa mare, cu sofer experimentat, este altceva. Pe cand o buburuza condusa de o femeie incepatoare... Sper ca intelegi corect ce-ti scriu, nu e nici o ofensa, doar ca paza buna trece primejdia rea. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adresavlad Posted April 24, 2013 Author Share Posted April 24, 2013 Re: Sfat Achiziție Pinin Mulțumesc frumos pentru lămuriri! Eu unul tind să o cumpăr, soția însă se teme exact de ceea ce spui tu: volanul pe dreapta. Când vom ajunge la o concluzie am să revin, iar dacă decizia va fi în final pozitivă, evident cu fotografii! Viața asta e moartă; avem nevoie de una nouă. Eu cred că am găsit-o! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Optimus Posted April 24, 2013 Share Posted April 24, 2013 Re: Sfat Achiziție Pinin ... soția însă se teme exact de ceea ce spui tu: volanul pe dreapta. No comment... Link to comment Share on other sites More sharing options...
adresavlad Posted April 24, 2013 Author Share Posted April 24, 2013 (edited) Re: Sfat Achiziție Pinin Cealaltă variantă ar fi să păstrăm MK2'ul care are tot volan pe dreapta... Edited April 24, 2013 by Astral Viața asta e moartă; avem nevoie de una nouă. Eu cred că am găsit-o! Link to comment Share on other sites More sharing options...
just curios Posted April 28, 2013 Share Posted April 28, 2013 Re: Sfat Achiziție Pinin Salut, Sunt proaspat posesor de pinin cu volan pe dreapta :dr2 .Am condus in Irlanda masini pe dreapta cat si pe stanga,am venit din Irlanda in tara cu masina care avea volanul pe dreapta. Dupa 2 ani de condus in Bucuresti si provincie cu volan pe dreapta pot sa iti spun ca trebuie putin mai multa atentie si daca mergi normal fara figuri si depasiri periculoase nu are ce sa se intample.Cam la 2,5 ani am schimbat masina cu una care avea volanul pe partea stanga si am avut parte de ea 6 luni pana ce un nenea grabit m-a lovit in lateral.(cand este ,,scris,, sa se intapla nu ai ce face nici de iti iei zborul) :grin: A iesit de pe o strada secundara exact cum ies marea majoritate a bucurestenilor,in mijlocul strazii ca sa se asigure. Acum am achizitionat un pinin de care sunt foarte multumit pana in prezent. Parerea mea este ca nu conteaza partea pe care se afla volanul ci soferul :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
adresavlad Posted April 28, 2013 Author Share Posted April 28, 2013 Re: Sfat Achiziție Pinin Mulțumesc pentru precizări. Eu sunt 99% pregătit să achiziționez Pinin'ul. Aș vrea să-mi spui ce motor are al tău, din ce an este, dacă este varianta scurtă, ce cutie are și ce impresie ți-a făcut mașina. De asemenea, dacă ai folosit-o off road și care este comsumul înregistrat de tine „on the road”. Mulțumesc încă o dată pentru efort! Viața asta e moartă; avem nevoie de una nouă. Eu cred că am găsit-o! Link to comment Share on other sites More sharing options...
just curios Posted April 28, 2013 Share Posted April 28, 2013 (edited) Este din 2002,motor 2.0 cu functia GDI,4 usi,de la Targu jiu pana la Bucuresti sunt 300 de km si am consumat fix 27 de litri in conditiile in care nu am mers economic mai deloc (am vrut sa vad ce poate pe asfalt),eu am cumparat-o cu martorul de motor aprins dar nu ma ingrijorez din moment ce merge rotund,cupleaza perfect (super select) ,in seara asta am fost nevoit sa duc pe cineva contra cronometru din Bucuresti pana la Lehliu motiv pentru care pinin-ul meu poate merge pe asfalt cu 150 fara prea mult efort si fara sa arata ca nu ar vrea mai mult.Astept sa treaca sarbatorile sa o iau putin la purificat si apoi sa ii arat delta :grin: Ca si impresie,doar de bine pana acum,sa vedem cum o sa stam la consumabile si eventuale interventii,sa nu uitam ca este o japoneza :wink: Edited April 29, 2013 by Tavi D. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adresavlad Posted April 28, 2013 Author Share Posted April 28, 2013 (edited) Re: Sfat Achiziție Pinin Pentru motorul de 2 litri, consumul mi se pare okay ținând cont de cutia automată și regimul de viteză. În ceea ce privește piesele, să tragem nădejde că vom găsi la dezmembrări pentru caroserie. Edited April 28, 2013 by Astral Viața asta e moartă; avem nevoie de una nouă. Eu cred că am găsit-o! Link to comment Share on other sites More sharing options...
just curios Posted April 28, 2013 Share Posted April 28, 2013 Re: Sfat Achiziție Pinin Cutie manuala,transmisie super select Sunt putin in afara subiectului,stii cumva unde sunt sigurantele? :hl Link to comment Share on other sites More sharing options...
adresavlad Posted April 29, 2013 Author Share Posted April 29, 2013 Re: Sfat Achiziție Pinin Ah, n-am înțeles că este manuală! Cât despre siguranțe, cred că AICI găsești răspunsul. Viața asta e moartă; avem nevoie de una nouă. Eu cred că am găsit-o! Link to comment Share on other sites More sharing options...
adresavlad Posted May 1, 2013 Author Share Posted May 1, 2013 Re: Sfat Achiziție Pinin Gata! După o vizită la un tinichigiu și băgat mașina pe canal, am luat decizia finală: 100% n-o cumpăr! Mașina este foarte ruginită pe dedesubt; vă spun numai că radiatorul stătea în aer și dacă ar fi încercat să remorcheze ceva cu ea, probabil că rupea partea din spate. Cam asta e povestea cu cele aduse din Anglia: pe afară păpuși; pe jos babe. Viața asta e moartă; avem nevoie de una nouă. Eu cred că am găsit-o! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts