Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Y60 - Maneta schimbator "Handcrafted by Vio"

Patrolator

Postări Recomandate

Cu toate ca nu sînt fan-ul schimbarii pieselor originale cu accesorii de tuning (daca nu e absolut necesar), totusi, în cazul mînerului schimbatorului de viteze am facut-o. Demult îmi pusesem în gînd sa-l schimb pe cel vechi, care datorita folosirii intense, s-a lustruit, nemaipotrivindu-se optic cu cel al reductorului. Cum nu am gasit unul original (SH) în stare buna, iar chestiile alea nichelate si cu led-uri albastre sau imitatie de mahagoni nu sînt pe gustul meu, am hotarît sa-mi fac eu unul, de care nu mai are nimeni si care sa nu se uzeze în 15-20 de ani ca originalul :ha: .

Asa arata:

DSCN0914.jpg.52488c36ae0dbdcbb1f55ec15cd883f4.jpg

Editat de Patrolator

Unde-i un PATROL, acolo-i un drum...

http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Y60 - Maneta schimbator "Handcrafted by Vio"

Am folosit o grenada de exercitiu, o amintire de acum 25 de ani, de pe vremea cînd am fost în armata. Grenadele de exercitiu, se "confectionau" desurubînd focosul, golind pulberea si înlocuind-o cu smoala topita (pt. a compensa greutatea), unei grenade de mîna defensiva F1.

Dupa ce am încalzit corpul metalic cu ajutorul foen-ului industrial la 600°C ca sa se topeasca si sa se scurga smoala, am spalat resturil cu benzina, astfel încît a ramas metal curat.

Am frezat apoi orificiul filetat (filetul din ochi este Sp.15,45x 13 spire/1), astfel încît sa intre pe schimbator (⌀ 14mm).

DSCN0904.jpg.e72aabbe6499f618b6c64abccf0c9044.jpg DSCN0906.jpg.51812dbfe38ede69114d15b0667f0d21.jpg DSCN0907.jpg.247957f9492d34e527bce4187bc835a3.jpg DSCN0908.jpg.d23090b76d57385de6f18ecc8f90a10a.jpg

Link spre comentariu

Am umblat cu ea cîteva zile nefixata decît cu banda adeziva, asa, de proba, sa vad cum e feeling-ul, dupa care, multumit fiind, am montat-o definitiv.

Montajul l-am facut prin lipire cu adeziv X60, dupa ce în prealabil am protejat cu banda izolatoare filetul original al schimbatorului, pt. a-l putea eventual refolosi ulterior.

X60, este un adeziv rapid format din doua componente (praf si lichid) folosit la montarea pieselor din fonta, beton, lemn, ceramica, etc. si care o data amestecate, formeaza o pasta de tip ciment care se întareste (BETON!!!) în 2-3 minute. Marele sau avantaj este ca încalzind-ul la 70-80°C, se moaie astfel încît piesele lipite se pot dezlipi una de alta.

DSCN0912.jpg.e523c3ffa8611846b018be9b942a70cf.jpg

Link spre comentariu

Si iac-asa am un schimbator BOMBA... .:ha:, caruia îi va trebui "o leaca" pîna sa i se toceasca protuberantele.

Sper sa apuc sa-l schimb si pe asta cînd o fi neted ca un ou.:old

Link spre comentariu

Interesanta ideea :br

Sunt curios insa cat o sa se modifice incepand de acum, timpul petrecut prin vama ...explicatii,demonstratii...dom'le va jur ca e schimbator.

Daca vreti il desfac aici :uameni

In plus daca iese repede, poti conta pe ea lejer in caz de bataie in trafic.

Azi refuzi sa participi la viata publica.

Maine vei ajunge sa fi condus de inferiorii tai !

Link spre comentariu

Trebuia sa-i atasezi si cuiul cu inel ...

... la mine a fost filet M14 ... cred... sau am memoria 'usurata' de alzhaimer ...

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Vio, o parere pur personala ....la o prima vedere a iesit ok ,dar din afara daca te uiti v-a trebui sa-i crosetezi ceva si la nuca cealalta, nu place ochiului una civila si una Army.serios trebuie sa gasesti un compromis sa faci sa semene ,eventual mai faci rost de o grenada de exercitiu,sa ai tot arsenalul complet.

amintirile cele mai frumoase le am din........vise.
Link spre comentariu

Interesanta ideea :br

Sunt curios insa cat o sa se modifice incepand de acum, timpul petrecut prin vama ...explicatii,demonstratii...

Mda..., ai dreptate. Ideea asta, în combinatie cu "organul" potrivit, poate deveni repede un "autogol" si sa-mi creeze probleme de care nu am nevoie.

Caut în continuare maneta originala, contra cost sau la schimb.

:av

Link spre comentariu

La grenada ...

Sau a fost un surub de M16 si am inceput sa uit datorita varstei ( asta ar fi o binecuvantare , dar numai pana incep sa uit unde am lasat olitza ) ...

Pune dom'le o batista de matase cu dantela florentina peste maneta si organu' nu vede/nu aude/no stress ... Sunt atatea modificari la masini , n-ar fi asta una nemaivazuta . Culmea e ca tocmai in Romania sunt ceva reglementari privind ( si ) componentele armelor si munitiilor - deci daca omu' ala vrea sa te aiba alaturi mai mult timp poate ca ar avea ceva de spus ... ( bineinteles ca ar trebui sa aiba de spus aceasi poveste si despre gloantele facute breloc , geco-aiele mici facute bratari sau cercei etc ... eh , off - superba 'romania' ) .

Pana atunci , capu' sus ( cel potrivit momentului ) si steagu-n vant .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare