Adrian XJ Postat Aprilie 30, 2013 Partajează Postat Aprilie 30, 2013 (editat) Din pacate am trait s-o vad si pe-asta. Masina este Frontera Sport din 94 2.0. Problema sta in felul urmator: 1) Azi dimineata contactul parca agata putin si m-am gandit sa-i dau cu spray pentru dezghetat si uns yale. I-am dat, dar nu s-a schimbat nimic, in fine, l-am lasat asa si am plecat la munca. 2) In seara asta vin de la munca, intru in masina sa o parchez 'mai la umbra', bag cheia in contact si parca abia reusam sa invart butucul contactului. Scot frumos cheia si dau iarasi cu spray, de data aceasta cu WD-40. Bag cheia si raman perplex. Contactul nu mai mergea deloc. Pur si simplu nu pot invarti butucul. 3) Invart de volan, dau de cheie (poate, poate), si la un moment dat se blocheaza si volanul, deh, sistem antifurt... Deci raman cu 2 probleme, contact si volan blocat.:grin: Am desfacut plasticul de sub volan, dar am constatat ca trebuie dar tot volanul jos. Am incercat sa dau volanul jos, am scos piulita si saiba de sub capacul cu claxon, trag de el si nimic. Ajung acasa, deschid manualul masinii si surpriza. Ca sa dai jos volanul trebuie nustiu ce scula Wheel puller km-j-29752....:banana Bun, m-am blocat, sincer as fi preferat sa fie orice alta problema dar nu contactul. Nu stiu ce sa fac si nici cum sa remediez. Stie cineva sau a mai patit asa ceva? Raman recunoscator. Va multumesc. Editat Aprilie 30, 2013 de Adrian XJ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stelea Postat Mai 1, 2013 Partajează Postat Mai 1, 2013 Re: Contact blocat - Frontera 2.0 Trebuie o presa ... d-aia cu doua ghiare, sau poti confectiona una. Butucul volanului e blocat pe axul coloanei de directie. La unele masini iese mai greu la altele mai usor, prin simpla lovire sub volan, prin socuri cu mana (atentie sa nu-ti spargi nasul cand sare de acolo). Totusi cred ca ai nevoie de presa ... incearca pe la service-uri sa imprumuti una. 1 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristian1 Postat Mai 1, 2013 Partajează Postat Mai 1, 2013 Re: Contact blocat - Frontera 2.0 Si la noi merge cateodata greu contactul, in sensul ca e blocat in prima faza, apoi isi da drumu si se invarte normal. (Sport, 2.0) Volanul...incearca sa prinzi doua spire la piulita si apoi trage de el, loveste-l de dedesupt, trebuie sa sara. Si la Daihatsu trebuie presa, dar merge si cu lovituri. Piulita sa o pui sa nu iti sara in nas !:ha: Off-Road in Waldland Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Adrian XJ Postat Mai 1, 2013 Autor Partajează Postat Mai 1, 2013 (editat) Re: Contact blocat - Frontera 2.0 Am iesit azi hotarat sa-i dau ori de cap, ori in cap contactului. Am bagat cheia am miscat de volan stanga dreapta de cateva ori si surpriza...l-a luat. Am scos cheia si am repetat. Sa zicem ca merge constant daca repet miscarea de 10-15 ori. Am observat ca a inceput sa agate de cand cu caldura si pe mine m-a mancat sa-i dau cu spray-uri. In loc sa se amelioreze, mai rau s-a stricat.. Dat fiind faptul ca este destul de greu (bataie de cap) de montat un nou contact (deh, lucru made in japan), acum sunt nevoit sa-l repar pe cel existent, sau macar sa-mi imbunatatesc viata alaturi de el :grin: Eu i-am dat cu spray de deblocare yale inghetate si cu W-40 (care se pare ca nu i-a facut bine deloc). Mentionez ca atunci cand il spray-ez, din el curge pilitura fina de fier. Exista un alt spray/solutie care sa amelioreze/indrepte situatia? Citisem undeva de cheia inmuiata in lichid de frana dar parca nu as incerca. Multumesc. Editat Mai 1, 2013 de Adrian XJ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Mai 1, 2013 Partajează Postat Mai 1, 2013 Re: Contact blocat - Frontera 2.0 Exista un alt spray/solutie care sa amelioreze/indrepte situatia? Citisem undeva de cheia inmuiata in lichid de frana dar parca nu as incerca. Multumesc. Singura "solutie", in cazul tau, cu reale sanse sa nu repeti operatiunea prea curand, consta in demontarea butucului si curatarea lui decatre un meserias care stie ce face! (daca uzura cateilor este prea mare, pot fi mai multe solutii pentru reconditionarea butucului... dar pana nu se desface, n-ai de unde stii!) Iti dau PM cu adresa unui atelier specializat si de incredere, daca nu stii tu pe altcineva. It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SUPERDRAGOS Postat Mai 1, 2013 Partajează Postat Mai 1, 2013 Re: Contact blocat - Frontera 2.0 Intr-adevar,mai rau ii faci cu WD si diverse solutii de curatat...Trebuie sa-i dai cu ULEI,sau daca ai spray cu VASELINA fina.Cu lichid de frana mai mult agravezi problema. Personal am bagat la a mea ulei de masina de cusut (ulei de mecanisme fine) dar poti sa-i bagi si de motor,cutie sau orice e unsuros,dar nu WD sau lichid de frana.Cred insa ca ideal ar fi sprayul cu vaselina,cu tija mai lunga,sa ajunga si in spate de tot. Vezi poate se aseamana cu ceva din tutorialul de mai jos,chiar daca nu e Frontera. http://www.clubopel.com/viewtopic.php?t=29618&highlight=butuc+blocat 0722.246.245-YMS/e-mail-stoica.mdragos@yahoo.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Adrian XJ Postat Mai 1, 2013 Autor Partajează Postat Mai 1, 2013 (editat) Re: Contact blocat - Frontera 2.0 Mutumesc mult pentru raspunsuri. Pana la urma am reusit sa deblochez total contactul, mai agata putin dar merge din 1-2 incercari. Spray-urile + pilitura fina de fier = masa vascoasa care a blocat cateii contactului. Inca scot cheia murdara. Trebuie alta solutie care sa descongestioneze. Alcool-ul tehnic oare? Acetona? Stima. Editat Mai 1, 2013 de Adrian XJ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
BoZo Postat Mai 1, 2013 Partajează Postat Mai 1, 2013 Re: Contact blocat - Frontera 2.0 da tot cu spray cu presiune pana iese ce a blocat contactul. Frontera A Sport 2.0 freelander 2001 td4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SUPERDRAGOS Postat Mai 2, 2013 Partajează Postat Mai 2, 2013 (editat) Re: Contact blocat - Frontera 2.0 Cred ca in cazul tau ar fi bine sa dai cu un spray de curatat frane,pana nu mai curge pilitura .Il lasi putin sa se usuce (2-3 min),FARA SA-L MISTI sau sa bagi cheia, dupa care spray cu vaselina,si poti baga si cheia,sa te joci un pic la el.Daca apuca sa intre vaselina peste tot,ii mai prelungesti viata,cat de cat. Am incercat sa dau volanul jos, am scos piulita si saiba de sub capacul cu claxon, trag de el si nimic. Ajung acasa, deschid manualul masinii si surpriza. Ca sa dai jos volanul trebuie nustiu ce scula Wheel puller km-j-29752....:banana Va multumesc. Am eu presa din aceea,speciala pentru volanele de Opel .Aia pe care ti-a aratat-o @stelea cred ca e pentru altceva,posibil volane de japoneze.Poti trece pe la mine si azi,eu sunt la atelier pana la 3-4 cred. Editat Mai 2, 2013 de SUPERDRAGOS 0722.246.245-YMS/e-mail-stoica.mdragos@yahoo.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Adrian XJ Postat Mai 2, 2013 Autor Partajează Postat Mai 2, 2013 Re: Contact blocat - Frontera 2.0 Multumesc mult. Voi veni cand voi schimba butonul de semnalizare (nu mai sta pe faza lunga). Deocamdata contactul vad ca mai are ceva vana in el. Oricum de dat jos volanul nu scap, asa ca... Acum ma duc sa incerc sa vopsesc hard-top-ul. Stima. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate