Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

LAND CRUISER HZJ75 dupa lungi cautari

unimog406

Postări Recomandate

salutari tuturor

asa cum am spus la rubrica de cautari in sfarsit am gasit ce-mi doream: hzj75

l-am cumparat fara sa ma gandesc la nimic: pret, taxe sau alte lucruri.

sper sa-l pot inmatricula in Romania. daca nu reusesc pentru aceasta masina accept si varianta neplacuta: Bulgaria.

sunt prins in perioada aceasta dar va voi tine la curent. am vazut ca aceasta masina face valuri acolo unde exista pasiune pentru masini iar chestia lipicioasa din par nu e gel.

va multumesc si astept sfaturi pentru inmatriculare

asta e;

IMG_0227.thumb.jpg.0b55774607f7a4a6b0478316b736bd18.jpg

Editat de Astral
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: LAND CRUISER HZJ75 dupa lungi cautari

Superba! Masini intr-adevar rare. Cel putin in Europa.

Anul trecut s-a vandut una la Tg. Jiu cu 2700 euro!!! Si acum imi trag palme ca am lalait-o pana am scapat sansa.

De unde ai luat masina si ce motor are?

Editat de Astral
don't worry, be happy
Link spre comentariu

Super masina!Sunt sigur ca asteptarea a meritat!Sper sa ne-o prezinti pe indelete.

Life's Too Short To Drive Boring Cars
Link spre comentariu

S-o stapanesti sanatos.

Asteptam mai multe detalii despre masina.

Editat de Astral
Membru club GTC Motosport:
Link spre comentariu

Felicitari! S-o stapinesti sanatos! Considerata cea mai tare masina de teren in Australia, raspindita atit ca Troopy cit mai ales ca si camioneta. Nu e neobisnuit sa vezi ca reprezinta 10 din 12 masini in Australia rurala; idem in industria miniera, forestiera, extractiva, ma rog cam peste tot unde e nevoie de heavy duty si pretul e secundar fata de nevoia de fiabilitate. 4.2 litri aspirat (ca pe a mea :grin:) lenes dar cuplu mare si fiabilitate foarte buna: rulajul normal este de peste 500,000km si exemplare ingrijite au ajuns si peste 1 milion km fara capitale. Acelasi motor il folosesc si de ex. pe Toyota Coaster, un autobuz de 22 de locuri!

E probabil edificator ca este un model despre care se poate spune ca e invechit, urit, patratos, necomfortabil... care costa DUBLU cit un Ford Ranger sau Nissan Navara si totusi e in top la vinzari si numarul 1 in top la utilizatorii seriosi! Asta cred ca spune totul!

Scimbi ulei motor si filtru la 5,000km, filtru motorina la 20,000km, ulei transmisie si gresat rulmenti roti la 40,000km, curea distributie la 150,000km sau 6 ani, filtru aer si placute frina cind e nevoie, si o tii tot asa pina pe la vreo 350,000km cind te gindesti ca poate vreodata ar trebui sa reconditionezi injectoarele :grin: In rest numai circuli, pe unde vrei si cit vrei, si te gindesti s-o lasi mostenire la fecior :banana

Negative: e lenesa, nu e cea mai economica chestie de pe sosea, si frina de mina e ca la Dacia 1300 (adica mai mult nu e!)

Editat de Tudor Tanase
Cind uitam sa ne jucam incepem sa imbatrinim...
Link spre comentariu

multumesc matake70, multumesc tuturor.

am urmarit topicul cu hzj-ul dumneavoastra. excelenta treaba. felicitari

as fi preferat si eu una mai prabusita si sa ma ocup eu de ea insa unimogul de dinainte mi-a scos peri albi si inca nu-i gata. zilele astea de sarbatoare trec asa greu si nu pot afla ce EURO e masina la RAR.

Multa Sanatate si Sarbatori Fericite

Link spre comentariu

Superba! Masini intr-adevar rare. Cel putin in Europa.

Anul trecut s-a vandut una la Tg. Jiu cu 2700 euro!!! Si acum imi trag palme ca am lalait-o pana am scapat sansa.

De unde ai luat masina si ce motor are?

masina e 4200, 1HZ a fost a ambasadei GB din 2000 pana in 2003 iar de atunci la cel de la care am cumparat-o. un fost demnitar de rang inalt, prea batran sa mai o conduca.

nu are clima, are un rollbar modular pe interior, tapiteria impecabila cu bancheta in spate si grilaj, doua rezerve, cric mare, blocante fata-spate, carti tehnjce 2vol stufoase, bara stil ARB cu troliu, cred originala toyota, imobilizator schimbator si rezerva pe aceeasi cheie, doua manere deasupra stopului din stanga spate{?} si un card care certifica prezenta unui blindaj inpotriva minelor antipersonal facut de o firma din Norvegia.

motorul toarce bestial si nu exista nici o urma de ulei pe masina.

doar pe crucile cardanice, par a fi fost gresate corespunzator.

va voi tine la curent, pentru mine e o adevarata realizare gasirea masinii intr-o asa stare.

Link spre comentariu

Am Patrol , vechi , urat , indoit , in care am bagat trei caciuli ( mari ) de bani ca sa faca ce cred eu ca trebuie ... si stiu ca nu voi renunta la el prea curand ...

... dar as vrea sa vad mai multe poze cu masina asta ...

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Va salut pe toti.

Din pacate azi RARul a spus ca masina nu se poate inmatricula nicicum. Asa au primit de la Bucuresti.

Suntem romani, prea prosti sa avem asa ceva.

Aveam pregatiti vreo 5000 eur pt taxe. Guvernul roman nu-i vrea.

Ma voi reorienta(astept variante) sau revin marti din Germania si o pun la vanzare.

Link spre comentariu

Va salut pe toti.

Din pacate azi RARul a spus ca masina nu se poate inmatricula nicicum. Asa au primit de la Bucuresti.

Suntem romani, prea prosti sa avem asa ceva.

Aveam pregatiti vreo 5000 eur pt taxe. Guvernul roman nu-i vrea.

Ma voi reorienta(astept variante) sau revin marti din Germania si o pun la vanzare.

??????

Incredibil !!!

Please, da-ne ceva detalii, ce-au motivat ?!??

Link spre comentariu

Daca masina a avut in istoric un numar de inmatriculare de tip CD (corpul diplomatic), CO (corp oficial) TC (transport consular) sau TS (transport de serviciu) atunci procedura de inmatriculare e destul de anevoioasa si in unele cazuri, din pacate, imposibile. Adica a avut numere de culoare albastra care sunt numere cu statut special.

Daca masina vine din afara spatiului UE ...se inmatriculeaza in urmatoarele conditii:

-aprobare speciala (ordonanta) de la finante

-aprobare speciala pe baza ordonantei de la fisc de la RAR

-plata TVA

-plata vama

-plata timbru de mediu

Daca masina are specificat undeva in CIV sau talon "neinmatriculabil" ...atunci NU se poate inmatricula in nici un stat membru UE.

Va spun asta ptr ca la un moment dat gasisem un Nissan undeva in Europa foarte, foarte rar si cochetam cu ideea de a il achizitiona... fosta masina KFOR (fortele din Kosovo), fosta propietate NATO, cu specificatia in acte "unregistered" si am studiat atunci destul de mult problema si pana la urma m-am lasat pagubas.

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Ar fi mare pacat ...

Va salut si va multumesc pt sfaturi.

Am incercat doar caile legale pana acum. Tocmai din acest motiv a durat o trei zile la vama vecina si sapte zile la noi.

Am avut din start o presimtire, tocai de aceea am eschivat in a plati vama si tva-ul(10+24%) din valoarea de contract dinainte. As fi aruncat pe fereastra vreo 2500eur.

Motivatia RAR dupa discutia cu Bucurestiul e ca exista o noua prevedere care spune ca nu se poate inmatricula nici o masina din extracomunitar mai jos de euro3. Rar-ul spune ca pot face testarea, costa cam 1000eur dar nu sunt sanse sa iasa. Am citit pe forumuri ca prin Austria

si germania s-ar face sa iasa si eur5?

Nu ma pricep, oricum nu are legatura cu trecutul diplomatic al masinii.

Masina a apartinut UK ambassy si a fost folosita in Gibraltar, teritoriu britanic.

Am vandut hilux-ul din 2004 tocmai pt avea nr de bulgaria. Pe aceasta o vreau si cu nr de somalia daca se poate. Astept variante: albania, muntenegru, turcia...

Va multumesc

Editat de unimog406
Link spre comentariu

Sper sa nu spun vreo prostie, dar din ce am inteles de la cumnatul meu, in Germania, poti merge in service, schimbi catalizatorul ex de la euro 3,la euro 4 si la tuv ti se da gruneplakette si platesti mai putin impozit. La noi,chiar daca nemtii o fac euro 7,ti se trece norma de poluare din certificatul de conformitate al masinii.

Link spre comentariu

Sper sa nu spun vreo prostie, dar din ce am inteles de la cumnatul meu, in Germania, poti merge in service, schimbi catalizatorul ex de la euro 3,la euro 4 si la tuv ti se da gruneplakette si platesti mai putin impozit. La noi,chiar daca nemtii o fac euro 7,ti se trece norma de poluare din certificatul de conformitate al masinii.

Salut

Din auzite, cred ca aveti dreptate.

La noi iti trec direct din actele masinii.

Sanatate

... apropo, stie cineva cum sta treaba cu inmatricularile in Moldova?

Ukraina?

Editat de unimog406
Link spre comentariu

Dar nu poti sa o inmatriculezi in Bulgaria si apoi sa o inmatriculezi in Romania? Facand asta scapi de problema cu euro 3. Bine, daca si bulgarii aplica aceasi chestie ca si romanii atunci pica din start varianta asta.

Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi.
Link spre comentariu

Dar nu poti sa o inmatriculezi in Bulgaria si apoi sa o inmatriculezi in Romania? Facand asta scapi de problema cu euro 3. Bine, daca si bulgarii aplica aceasi chestie ca si romanii atunci pica din start varianta asta.

Cu inmatriculatul in Romania,pica din start,pt ca noul timbru la euro 3,se ridica la multe mii de euro,care depasesc cu mult pretul masinii

Link spre comentariu

Cu inmatriculatul in Romania,pica din start,pt ca noul timbru la euro 3,se ridica la multe mii de euro,care depasesc cu mult pretul masinii

Buna seara

Nu stiu ce prevederi au bulgarii cu cele aduse din extracomunitar dar ar fi minumat sa pot face asta. La N1 unde intra masina cu euro3 taxa e infima, nici 300.

Stie cineva ce cer bulgarii pt extracomunitare?

Multumiri tuturor

Link spre comentariu

Buna seara

Nu stiu ce prevederi au bulgarii cu cele aduse din extracomunitar dar ar fi minumat sa pot face asta. La N1 unde intra masina cu euro3 taxa e infima, nici 300.

Stie cineva ce cer bulgarii pt extracomunitare?

Multumiri tuturor

Ai dreptate,imi cer scuze,am uitat ca e trecuta autoutilitara.In cazul asta poti intreba la cei care inmatriculeaza masini pe BG.Ia legatura cu @Yonutz,sigur te ajuta si te trimite unde trebuie.:tk

Link spre comentariu

Liviu, eu nu inmatriculez masini in nici un stat. Doar pot serui informatia adica pot da niste date de contact la oameni care se ocupa de chestia asta. Ar fi interesant daca masina asta se va putea inmatricula pe BG.

Daca vine din afara spatiului UE atunci cu siguranta si la bulgaroi se plateste vama.

Oricum toate taxele de la bulgari ...sunt cu totul alta mancare de peste cu mult mai putina ...carne ...:wink:

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare