pitonul Postat Mai 4, 2013 Partajează Postat Mai 4, 2013 Daca si asta este erou, scuze, ptr. adevaratii eroi ai neamului . Militarul român rănit care a dat mâna cu Obama va primi un fotoliu rulant performant 03 Mai 2013, Ora 16:48, 1 comentariu Share on Facebook Retweet Eroul român rănit vizitat de Obama va primi un fotoliu rulant ca să se poată deplasa. Ministerul Apărării Naţionale a aprobat azi alocarea din bugetul propriu a 31.000 de dolari pentru achiziţionarea unui fotoliu rulant pentru plutonierul adjutant principal Florinel Enache, internat la Centrul Naţional Medical Militar "Walter Reed", din Bethesda, Maryland, Statele Unite ale Americii. În urmă cu un an, pe 4 mai, plutonierul adjutant principal Florinel Enache a suferit răni grave în urma deflagraţiei unui dispozitiv exploziv improvizat, pe timpul executării unei misiuni de cercetare terestră şi securizare a unui obiectiv pe autostrada A1, Kabul-Kandahar, din Afganistan. Eroul român a devenit recent faimos în toată lumea după ce președintele SUA, Barack Obama și soția lui, l-au vizitat pe rând pe militar și și-au exprimat aprecierea pentru sacrificiul său. Mai mult: Militarul român rănit care a dat mâna cu Obama va primi un fotoliu rulant performant - Ştiri interne | Libertatea.ro Rubicon 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RETI Postat Mai 4, 2013 Partajează Postat Mai 4, 2013 (editat) Re: mercenari Depinde din ce parte privesti lucrurile ..asa si beretele verzii sunt mercenari......cu acte in regula.Si lupta palestinei e lupta de eliberare si tot asa.Linia dintre un ranit si erou e firava in ochi unor reporterii, erou in capul lor e orice ranit venit de pe frontul din Afga.Daca mai da mana si cu Obama, ala e. Scaun de 30 de miii ..o fi cu ghidare gps si alimentat cu celule nucleare. Editat Mai 4, 2013 de Astral Land Rover Discovery I Mercury Sable LR serie III Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Busu4x4 Postat Mai 4, 2013 Partajează Postat Mai 4, 2013 (editat) Re: mercenari Eu am spus demult chestia asta! Cei care pleaca in Bosnia, Afganistan, Irak, pleaca pe multi bani!!! Am un prieten, care vroia sa plece, acum ceva ani, in Bosnia si dadea din colt in colt sa stranga bani de spaga :uameni Salariul ii mergea aici, iar acolo isi lua ceva de genul la 100$ de pe zi (parca). Stiind fazele astea, ma scarbeau stirile de la tv, cand auzeam ca mai murea careva (Dumnezeu sa-l odihneasca) si era declarat erou. Erou pt ce? Ca a plecat pe semnatura, cu un contract gras, sa lupte in razboiul atora???? Editat Mai 4, 2013 de Astral Viata e scurta si plina de KKT Samurai 2002 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
hdragos Postat Mai 7, 2013 Partajează Postat Mai 7, 2013 Re: mercenari Eroi sunt doar aceia care sunt raniti sau morti atunci cand isi apara tara,restul sunt mercenari. Un soldat roman poate fi considerat erou doar atunci cand duce un razboi de aparare a romaniei,cand se duce pe contract pe bani multi intr-un razboi unde tara noastra nu sufera nici-o amenintare de niciun fel atunci aiai sunt mercenari si nu trebuie sa fie decorati,premiati sau inmormantati cu onoruri,atunci tot de un astfel de tratament ar trebui sa beneficieze si unul di legiune. Sunt modest din fire,toti au gipane,eu am doar JEEP Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan chiperi Postat Mai 7, 2013 Partajează Postat Mai 7, 2013 Re: mercenari ...intrebarea e, care minister a dat banii, cel american sau cel roman????:grin: :lr blackhttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?61857-LADA-NIVA-IASI-quot-Natasha-quot/page15&highlight=iesire+iasi :lr whitehttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?65728-Lada-Niva-1-7-i-multipunct/page52&highlight=lada+niva Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vlad Postat Mai 7, 2013 Partajează Postat Mai 7, 2013 Re: mercenari NATO este un sistem colectiv de aparare. Ca membra NATO, Romania are cateva indatoriri. Una dintre ele este sa participe cu trupe in diverse conflicte unde NATO este implicat. Banuiesc ca toti suntem de acord ca apartenenta Romaniei la NATO este o chestiune de siguranta nationala, deci si participarea (obligatorie) la actiunile NATO este tot o chestiune de siguranta nationala. De unde rezulta ca mortii si ranitii in astfel de participari pot fi declarati eroi, ei fiind implicati in actiuni de siguranta nationala. Mercenar este un militar angajat cu bani intr-o armata straina. Soldatii in cauza sunt angajati in armata romana si indeplinesc misiuni obligatorii pentru armata romana. Ce cauta NATO in Afganistan este alta problema. La fel si spaga necesara pentru a pleca la razboi in folosul Romaniei. 1 Puch 280GE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vlad Postat Mai 7, 2013 Partajează Postat Mai 7, 2013 Re: mercenari ...intrebarea e, care minister a dat banii, cel american sau cel roman????:grin: Conteaza?! Daca da, vezi primul mesaj. "Ministerul Apărării Naţionale a aprobat azi alocarea din bugetul propriu a 31.000 de dolari pentru achiziţionarea unui fotoliu rulant pentru plutonierul adjutant principal Florinel Enache, internat la Centrul Naţional Medical Militar "Walter Reed", din Bethesda, Maryland, Statele Unite ale Americii." Puch 280GE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cipri778 Postat Mai 7, 2013 Partajează Postat Mai 7, 2013 Re: mercenari Nu cred ca e corect sa ii numiti mercenari. Nu merg acolo de placere, sa ucida femei, copii, talibani, etc. Sunt acolo sa faca ceva bani sa trimita familiei, bani care nici nu sunt asa multi, vreo 1500-2000 euro pe luna. E un fel de munca in strainatate, doar ca locul de munca e mult mai periculos si aproape la fel platit ca a celor din agricultura prin Italia. don't worry, be happy Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tarzy Postat Mai 7, 2013 Partajează Postat Mai 7, 2013 Re: mercenari Nu cred ca e corect sa ii numiti mercenari. Nu merg acolo de placere, sa ucida femei, copii, talibani, etc. Sunt acolo sa faca ceva bani sa trimita familiei, bani care nici nu sunt asa multi, vreo 1500-2000 euro pe luna. E un fel de munca in strainatate, doar ca locul de munca e mult mai periculos si aproape la fel platit ca a celor din agricultura prin Italia. pai da .... dar "munca" presupune pe langa altele sa si ucida femei, copii, talibani, etc daca e mai avantajos si mai putin periculos sa muncesti in agricultura in Italia nu prea inteleg de ce spaga se da pentru jobul de "calau" in teatre de operatiuni? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Mai 7, 2013 Partajează Postat Mai 7, 2013 Re: mercenari daca e mai avantajos si mai putin periculos sa muncesti in agricultura in Italia nu prea inteleg de ce spaga se da pentru jobul de "calau" in teatre de operatiuni? Pentru ca am un prieten bun cu 2 misiuni active in Afganistan,pot sa-ti spun si de ce: pentru ca pe langa salariul din tara, te mai alegi cu vreo 15.000 de euro,dupa 6 luni de misiune, in care mai mult decat sa patrulezi si sa faci paza,nu prea ai ce face,afara de mersul la sala,citit...etc... Daca faci un calcul intre cati bani se castiga si rata mortalitatii din timpul patrularilor,se poate constata,ca este foarte mica. Treaba cu 'calaul",nu se aplica militarilor romani,pentru ca ei au misiunea de a asigura paza si ordinea in regiune, nu de a urmari, interoga,persoane din zona limitrofa bazei NATO. Si amicul meu nu a dat nicio sapaga pentru a pleca in misiune, ci a fost eligibil pentru postul in care avea pregatire,cu antrenamentele de rigoare,inaintea fiecarei misiuni. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pit ciprian Postat Mai 7, 2013 Partajează Postat Mai 7, 2013 Re: mercenari Cum a scris un coleg mai sus odata cu intrarea in NATO s-au semnat unele conventii prin care Romania s-a angajat sa trimita trupe in teatrele de operatiuni, asadar acesti soldati reprezinta acolo Romania si interesele ei. Calai? de unde oare aceasta concluzie? Mercenari ai consider de exemplu pe cei din legiunea straina dar nu pe soldatii nostrii trimisi acolo, evident platiti pentru asta. Oare erau mai eroi daca nu primeau nici un ban pentru asta? Colegul nostru de pe forum, Radu Farcas, este unul dintre cei care a fost un an in Angola, asta inseamna ca automat a devenit ucigas de copii negri sau un mercenar tipic din filmele americane?? De ce punem asa usor etichete? Daca Doamne fereste Romania ar fi implicata intr-un conflict pe propiul teritoriu care soldati a fi trimisi in prima linie? Nu oare trupele trimise in toate teatrele de operatiuni din lume? Atunci oare i-am mai numi mercenari si calai? 1 Mitsubishi Pajero 3000 V6 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Mai 7, 2013 Partajează Postat Mai 7, 2013 Re: mercenari Nu cred ca e corect sa ii numiti mercenari. Nu merg acolo de placere, sa ucida femei, copii, talibani, etc. Sunt acolo sa faca ceva bani sa trimita familiei, bani care nici nu sunt asa multi, vreo 1500-2000 euro pe luna. E un fel de munca in strainatate, doar ca locul de munca e mult mai periculos si aproape la fel platit ca a celor din agricultura prin Italia. Asta e boala grea, incurabila la romani......neasumarea propriilor actiuni, fapte..... Sau poate tu nu stii semnificatia cuvantului "mercenar" : http://dexonline.ro/definitie/mercenar Pai din moment ce pentru "job-ul" asta se da spaga pentru a fi capatat, din moment ce pentru activitatile militare este platit si din banii ONU/NATO/etc, dar si din banii statului de unde provin, de ce nu ar fi corect sa fie numiti "mercenari" ?!?? Care-i problema ?!?? Aaaaa, ca are acasa o familie pentru care a vrut sa castige mai multi bani ?!?? Pai nu banii sunt motivul principal pentru care se produc toate grozaviile de pe planeta, pai nu tot "bunastarea familiei" o invoca toti ?!??? REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Mai 7, 2013 Partajează Postat Mai 7, 2013 Re: mercenari @Pit Ciprian : Pai exact asta este diferenta : acolo lupta pentru interesele Marelui Licurici, iar in tara ar lupta pentru tara LUI, deci nu, n-ar mai fi un mercenar ! (vezi link-ul din postarea mea anterioara....) REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pit ciprian Postat Mai 7, 2013 Partajează Postat Mai 7, 2013 (editat) Re: mercenari Si daca ar lupta pe teritoriul Romaniei si ar fi platit pentru asta, ca si orice angajat al armatei romane, cum l-am numi? Soldati romani lupta in ARMATA ROMANA nu in armata altui stat , deci nu pot fi numiti mercenari. Ca Romania se afla sub influenta SUA care au trimis trupele noastre acolo e o alta discutie. Editat Mai 7, 2013 de pit ciprian Mitsubishi Pajero 3000 V6 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Mai 7, 2013 Partajează Postat Mai 7, 2013 (editat) Re: mercenari Si daca ar lupta pe teritoriul Romaniei si ar fi platit pentru asta, ca si orice angajat al armatei romane, cum l-am numi? Soldat al armatei romane..... Pentru ca, de fapt, aici e problema : politicienii nostri ne-au facut pe toti slugi la altii ! Editat Mai 7, 2013 de Astral REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mita31 Postat Mai 7, 2013 Partajează Postat Mai 7, 2013 Re: mercenari După părerea mea, mercenar este perfect folosit ca termen în această discuție și in acest context. Asemenea, terminologia de erou folosită, este foarte discutabilă în acest tip de spețe. Restul e publicitate, propagandă, can-can specifice poporului condus de Bărac Ossama. Sau era Obama? Nu mai știu, îi cam încurc pe ăștia doi și am senzația că amândoi au fost inventați.:h5 Numai bine! All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! ▀ lllllll ▀ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Mai 7, 2013 Partajează Postat Mai 7, 2013 Re: mercenari Si daca ar lupta pe teritoriul Romaniei si ar fi platit pentru asta, ca si orice angajat al armatei romane, cum l-am numi? Din ce stiu eu, solda-plata soldatului se da oricum,indiferent unde lupta si daca lupta.Solda era platita si soldatilor Imperiului Roman,care-si petreceau majoritatea vietii(daca erau norocosi)in armata si dupa satisfacerea stagiului militar,se mai alegeau si cu niscai proprietati.Sa nu uitam, ca dupa satisfacerea stagiului militar la romani,beneficiai si de cetatenie.deci, de bunavoie nu s-a dus nimeni niciodata! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Mai 7, 2013 Partajează Postat Mai 7, 2013 Re: mercenari mda....din spatele tastaturii toti suntem viteji...integrii pana-n panzele albe suntem in Nato...avem unele obligatii...placute sau mai putin placute... e usor sa caracterizezi o persoana pe care nu o cunosti...din lipsa de alte activitati sunt curios daca acel soldat ranit la dracu-n praznic era un cunoscut de-al familiei.....mai se deschidea aces topic omul e angajat al armatei...si ptr cativa bani in plus...a avut aceasta optiune nu uitati ca acel soldat se afla acolo sub drapelul Romaniei.....in acest caz nu cred ca poate fi numit mercenar daca nu-l vizita nr 1 din state...nu stia nici dracu de el.... 2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pitonul Postat Mai 7, 2013 Autor Partajează Postat Mai 7, 2013 Re: mercenari mda....din spatele tastaturii toti suntem viteji...integrii pana-n panzele albe . Sunt cazuri de pompieri, de jandarmi, de politisti care fac adevarate fapte de eroism aici in tara, si sunt tratati cu si-au facut datoria, ptr. asta sunt platiti. Ptr. un salariu de 2000 de lei, nu euro. Schiloditi, mutilati, si nu-i mai baga nimeni in seama, si nu sunt declarati eroi. Ala care se duce la mii de kilometri si da cu masina peste o mina este erou, toata presa, o luna numai de eroismul amaratului militar vorbeste. Care este fapta de eroism pana la urma ? Asta-i intrebarea, de ce este declarat erou ? La intoarcerea din misiune, sunt asteptati la aeroport cu surle si trambite, politicieni, popi daca e cazul, televiziuni, etc.. O echipa de pompieri care revine de la o misiune adevarata, periculoasa, e asteptata la unitate de cativa maidanezi. 1 Rubicon 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Mai 7, 2013 Partajează Postat Mai 7, 2013 (editat) Re: mercenari corect ce ai spus...problema e ca si acel militar era uitat de noi exact ca acei pompieri....echipaje Smurd...ISU etc...diferenta in cazul lui o face nr 1 mondial Obama daca nenea asta nu-l vizita pe om si nu dadea mana cu el....nici dracu ...in afara de familia lui si de cei care il trateaza nu stiau de existenta lui am dreptate...sau ma insel eu? ca noi nu-i vedem pe cei care sar in ajutorul nostru zi si noapte......meteahna veche .......iar unii din capula statul asta le-au taiat salariile cu 25%....sau poate iar ma insel eu? ce vina are acel om ca presa e avida de rating...facut pe durerea lui? Editat Mai 7, 2013 de Marius C alias Turagmes Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan_g Postat Mai 7, 2013 Partajează Postat Mai 7, 2013 Re: mercenari romania nu are corp de armata de mercenari. sunt cateva tari (vezi sua, franta, australia) care au si pot fi contractate de oricine ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Mai 7, 2013 Partajează Postat Mai 7, 2013 Re: mercenari ce vina are acel om ca presa e avida de rating...facut pe durerea lui?[/quote Probabil ca si presa are partea ei de vina,pt ca in al 2-lea razboi mondial,cand generalul Patton a molestat 2 soldati si s-a mediatizat fapta, a fost degradat pe loc.Cei care controleaza presa,arunca in fata doar ceea ce vor ei,noi vedem ce vor ei si judecam cum vrem noi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Mai 7, 2013 Partajează Postat Mai 7, 2013 Re: mercenari aceea era alta presa de razboi ...plus ca Patton trebuia calmat cumva...ca daca era lasat de capul lui mergea pana la Moscova :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Mai 7, 2013 Partajează Postat Mai 7, 2013 Re: mercenari aceea era alta presa de razboi ...plus ca Patton trebuia calmat cumva...ca daca era lasat de capul lui mergea pana la Moscova :grin: Adevarat,pacat ca nu a facut-o:grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Mai 7, 2013 Partajează Postat Mai 7, 2013 Re: mercenari Soldatii in cauza, zic eu, nu merg sa lupte in Afganistan sau Irak de dragul tarii. Nu sunt trimisi cu forta, nu ii obliga nimeni. Isi asuma aceasta sarcina pentru a fi platiti, chiar foarte bine comparativ cu standardele romanesti. Fac eforturi pentru a castiga dreptul de a merge, un cunoscut care a participat la actiunile din Kosovo a dat o multime de teste si examene pana sa fie trimis acolo. In comparatie cu asta am vazut ca la americani, din momentul in care te-ai inrolat voluntar in armata, nu iti alegi misiunile, ci le primesti si le executi. Imi pare rau, dar nu pot compara asumarea voluntara unui risc de catre un profesionist al armelor, cu soarta milioanelor de civili luati de la treburile lor, imbracati cu sau fara voia lor in uniforma si trimisi carne de tun pe fronturi in diferite razboaie. Pana si militarii trimisi cu forta de Ceausescu in minele din Valea Jiului au avut (in ochii mei) o doza mai mare de eroism. Mai ales pentru ca in timpul executarii misiunii ordonate au murit/s-au ranit cel putin cu sutele. Lor nu le-a facut nimeni carucioare de zeci de mii de euro, si nici familiile nu au primit cine stie ce despagubiri. Aveti idee cu cat plecau acasa oamenii astia dupa un an jumate de robotit in mina(daca rezistau)? Cu cateva mii de lei (de atunci), undeva intre 5 si 10, echivalentul a cateva salarii ale minerilor salariati, restul mergea catre unitatile unde erau incorporati. Cei care nu ati facut armata obligatorie: stiti cu cat era rasplatit soldatul roman al anilor '80 pentru o luna de serviciu, in cadrul caruia multi construiau hidrocentrale, lucrau campul, sapau Canalul, faceau drumuri/cai ferate? Cu mareata suma de 72 de lei pe luna, adica echivalentul a vreo 7-8 pachete de tigari. Si nu ii intreba nimeni daca vor sa faca ceva sau nu, executau orice ordin li se dadea. Chiar si eu, soldat cu termen redus, am cules porumb si sfecla timp de 2 luni juma' din cele 9 pentru aceasta minunata suma. Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate