Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Problema alimentare benzina

Postări Recomandate

Salut tuturor!

Era un proverb cu buturuga mica si carul mare.... In cazul meu, se pare ca un intreg Samurai este dat peste cap de o supapa de sens de 10 lei. Datele situatiei sunt:

- Samurai 93 cu carburator (Spania)

- schimbat carburator de fabrica cu Weber 32/36, montat pompa electrica externa si regulator de presiune. Pompa provine din kitul Weber si este facuta la economie, adica nu are supapa de sens inclusa. Pe cale de consecinta, cand motorul este oprit, benzina este trasa in rezervor si dezamorseaza pompa care este montata in compartimentul motor, pe aripa. Pentru a evita acest lucru, am o supapa de sens intre filtru si pompa. Ansamblul este format din 2 filtre benzina, supapa, pompa, regulator presiune (montate in aceasta ordine). Nu are retur.

Supapa de sens, la relanti sau in sarcina mica, se blocheaza. Am schimbat vreo 5 pana acum, acelasi rezultat.

Am cautat sa cumpar:

- o supapa mai desteapta. Nu am gasit, m-au cerut model masina si an fabricatie. Habar n-am ce modele de masini au supapa mecanica si care sa functioneze bine la parametri pompei (4-6 PSI)

- pompa electrica externa de joasa presiune cu supapa inclusa. Aceeasi problema cu modelul de masina. La plesneala am cerut de Damas (carburator). Bineinteles ca nu se poate aduce.

Am schimbat filtrele, am incercat diverse pozitii pentru supapa (inaintea pompei, dupa pompa, etc). Se blocheaza.

Avand in vedere ca face doar la debit mic (cui Pontou inchis sau aproape inchis) ma gandeam sa ii pun retur. Poate ca un debit minim asigurat ar face supapa sa nu se mai blocheze. Dar asta inseamna sa modific parametri de functionare pentru ca nu as mai nimeri presiunea ideala de 3,5 PSI la intrarea in carburator.

M-am gandit si sa montez pompa pe sasiu. Mai jos decat rezervorul si nu ar mai fi necesara supapa de sens pentru ca nu ar dezamorsa. Dar ar fi expusa la praf si noroi plus ca la rezervor aproape gol este posibil sa apara probleme.

Ma puteti ajuta cu vreun sfat? O supapa mai desteapta? O alta varianta? Un cod de pompa electrica pentru carburator si care sa aiba supapa inclusa? O electrovalva care sa "taie" circuitul de alimentare lanoprire si sa se poata monta inline? Orice alta propunere decenta sau indecenta? :)

Multumesc anticipat?

Samurai - pentru extrem

Patrol y60 LWB - pentru expeditii

Ford Ranger - asta nu stiu pentru ce mai este dar imi place...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare