Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

probleme cu presiunea uleiului ?

nickhope

Postări Recomandate

Buna seara,

Am incercat sa citesc cam tot ce s-a scris pe aici, dar n-am gasit nici o referire la problema mea, asa ca deschid acest topic nou.

Am un Feroza din 92, cumparat de cateva luni. Imediat dupa cumparare am schimbat kitul de la distributie, schimband totodata si uleiul de la motor impreuna cu filtrele de ulei si de aer. Ca sa fac lucrurile cat mai temeinic, cu ocazia asta am dat chiulasa jos si am dus-o la o firma specializata pentru a verifica starea ei si planeneicitatea. Mi s-a spus ca totul este perfect, iar mecanicul mi-a comunicat faptul ca motorul arata impecabil, fara uzura pe peretii cilindrilor. S-a montat totul la loc si exact inainte de a ma reintoarce la mecanic dupa 500 de km rulati pentru a verifica strangerea chiulasei am avut ghinionul sa se sparga efectiv pana care fixa pinionul de pe axul principal al motorului (in mers, cu 60 km/ora, fara nici un soc, pur si simplu am simtit ca nu mai am acceleratie). Am fost tractat pana la atelier, iar a doua zi mi s-a comunicat ce s-a intamplat de fapt (problema cu pana). Am dat din nou chiulasa jos constatand ca supapele erau toate indoite. Deci, de ce mi-a fost frica tot n-am scapat ... Am facut rost de alta chiulasa gata verificata si cu planeicitatea facuta si am inlocuit-o pe cea veche.

Masina functiona foarte bine de cand am luat-o si la fel functioneaza si acum, numai ca a aparut o alta problema la care mecanicul nu-i gaseste "leacul": dupa ce motorul ajunge la temperatura normala de functionare, daca turatia scade undeva sub 800 se aprinde becul rosu de la presiunea de ulei. Daca trec peste aceasta turatie, se stinge. Am schimbat senzorul de presiune cu unul nou. Nimic. Am schimbat uleiul cu un alt tip de ulei (initial am pus Repsol, acum am pus Mobil, ambele 10W40, conform manualului). Tot nimic. Motorul nu se supraincalzeste nici daca e fortat mai tare, dar problema cu becul apare constant. Am apelat si la un electrician specializat care m-a asigurat ca partea electrica e OK. Poate a mai trecut cineva prin asta si a gasit si rezolvarea ..... Va multumesc anticipat !

Foloseste-te de bani si iubeste oamenii ! Niciodata invers !
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: probleme cu presiunea uleiului ?

... nu stiu daca e cazul sa incerci cu 15w40 , desi nu cred , dar din cate stiu eu turatia lor la relanti ar fi 850-900 rpm , acum nu cred ca e cazul sa-ti faci griji prea mari , pentru ca daca nu are presiune la ulei nu inseamna ca nu il plimba si lagarele nu se ung , mai ales ca la 800 rpm nu e uzura mare acolo pelicula de ulei pe lagare se pastreaza mult timp , in concluzie cred ca poti sa stai linistit , putin probabil insa sa cada pompa de ulei ...

Link spre comentariu

Salut, eu nu am avut problemele tale cu motorul, decat ca papa ulei cam 1l la 100 Km si dupa ce l-am segmentat i-am bagat ulei aral 10 w 40 si am patit aceeasi problema: la relanti cu motorul cald se aprindea becul de la ulei, am rezolvat-o schimband uleiul cu MOTUL 6100 SYNERGIE 10W40 (nu ma intereseaza sa-i fac reclama dar uleiul asta chiar e bun).

Bafta!

Nobody remains virgin, life fucks everyone
Link spre comentariu

Trebuie verificat cuzinetii,uzura lor,eventuale zgarieturi,deci sa fie in parametri.

Inainte trebuie verificat presiunea uleiului,cu manometru la iesirea de la senzorul de presiune.

in service manual gasesti toate presiunile ,la diferite turatii a motorului.

O presiune mai buna si mai constanta poti obtine cu schimbarea filtrului cu una de capacitate minim dubla.

Daca presiunea e mica si in turatie ,se verifica uzura in pompa de ulei...

...sunt multe de spus ,mai multe de facut.

http://modificari4x4.blogspot.ro/

relatii la tel 0723013231

peter.erno@yahoo.com

Link spre comentariu

Peter ia da-ti cu parerea si la mine la Feroza Facocerul.Te rog mersi mult.

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Salut,

Pana la urma, negasind alta solutie, am ajuns la linia de arbore. Cuzinetii erau OK, doar ca atat ei cat si arborele aveau niste zgarieturi fine, ca si cum ar fi patruns acolo ceva particule dure care prin miscare au produs zgarieturile respective. Am schimbat cuzinetii si am rectificat arborele la R1. Dupa cca 200 km facuti am verificat la atelier presiunea la ulei si era 1.5 la relanti si urca pana peste 4.5 cu motorul turat. Rasuflu usurat si plec spre casa. La cca 25 de km distanta, la oprirea la un pasaj de cale ferata, becul s-a aprins din nou cand turatia a ajuns pe la 800.

Efectiv nu stiu ce sa inteleg din asta. Daca presiunea de la ulei e aia scrisa mai sus, atunci de ce se aprinde becul de la ulei ?

P.S.: verificarea presiunii la ulei am facut-o la alt atelier decat cel la care am schimbat cuzinetii si am vazut cu ochii mei manometrul in timpul masurarii.

Foloseste-te de bani si iubeste oamenii ! Niciodata invers !
Link spre comentariu

Corect, valabil si pentru filtre care pot fi foarte proaste variatele ieftine. Eu numai cu Motul 6100 Synergie sau 4100 Turbolight am mers si nu am avut niciodata probleme. Inainte de schimb bag si un engine flush de la Protec de fiecare data uleiul ramanand deschis la culoare mult timp pentru un diesel.

:cl Ignis 4x4
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare