Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

problema montaj statie v80 3.2 did swb

cctehnic

Postări Recomandate

Re: problema montaj statie v80 3.2 did swb

salut bogdan

hai sa le luam in ordine.

1 masa.spune-mi te rog inca o data la ce te refereai.

2 filtrul----pi?

nu sunt un cunoscator te rog sa-mi explici mai simplu.nu sunt un cunoscator dar incerc sa va urmaresc si sa inteleg pt a incerca toate variantele.

daca deconectez antena nu mai am decit zgomot static.si atit.

multumesc

stima

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

salut,

1. masa de la statie. renunta la - direct de la baterie (bucla de masa) si incearca sa-l legi cat mai scurt posibil la caroserie (fara siguranta).

2. o bobina cu miez si doi condensatori

incearca sa pui in locul antenei o 'sarma' sau reflectometrul si vezi ce se intampla

Link spre comentariu

revin cu noutati.(adica vechituri,erau noutati daca se rezolva).

am legat masa de la statie cit mai scurt posibil la caroserie.fara siguranta.

NICI O DIFERENTA.

cu aceeasi ocazie am reglat si swr antenei la,atentie 1-1,1,probabil ca aparatul e putin cam insensibil.cu o furculita de 90 cm e o performanta.ma rog...

am probat doar cu reflectometrul dar nu se intimpla nimic.adica nu se aude receptie in nici un fel.liniste.

puteti sa-mi dati mai multe detalii despre filtru PI ?

cum se realizeaza?

unde se monteaza cit mai exact?

stima

Link spre comentariu

in cazul asta este un pic mai complicat ... nu cunosc nici modelul statiei nici al masinii, insa, in general, statiile 'comerciale' au amplificatoarele de radiofrecventa acordate pentru semnal intr-o banda larga si nu pot fi acordate manual, iar masinile nu sunt deparazitate. problema ta este de la oscilator. de fapt, dupa oscilator ar trebui sa fie un etaj separator ... si acolo este buba.

am sa ma gandesc la un mod de atac si rezolvare a problemei.

Link spre comentariu

statia este alinco dr-03t.

daca nu ma insel mai am schema electronica.

dar oricum o pot da jos de pe site.

filtrul pi?

trebuie sa caut undeva o formula?

pot cauta si eu intre timp.

stima

Link spre comentariu

da, la iesirea drenei si ar trebui calculat sa se acordeze cu impedanta antenei. in mod normal, dupa traf ar trebui sa existe un filtru de semibanda parte componenta a circuitului de acordare, dar miniaturizarea, digitizarea si contextul economic probabil ca au modificat normalitatea asta despre care vorbesc ... atentia energia de radio frecventa arde mai rau ca focul (sau aburul de la locomotivele mele ...)

Editat de bogdan_g
Link spre comentariu

Salut

dupa cum bine spunea cineva mai sus : trebuie gasita sursa zgomotului si eliminata/remediata.

poti face asta in 2 feluri:

-babeste (90% sanse de reusita) -> necesita cunostinte bune de electronica si o logica de fier + mult echipament (pe scurt: se inlocuiesc pe rand diferite ansamble/subansamble pt a izola partea cu problema)

-ca la carte (100% bulletproof) -> necesita cunostinte f bune de electronica + scule specifice (a se citi osciloscop)

nu te sfatuiesc sa montezi filtre suplimentare , de fapt nu te sfatuiesc sa faci nimic altceva, pana nu izolezi sursa zgomotului.

imi pare rau ca nu-ti pot fi mai de ajutor.

mult succes.

• Like 1
still not black enough
Link spre comentariu

bogdan daca as putea localiza osciloscopul in statie ar insemna ca m-as pricepe la electronica.

generic vorbind intre faza si impamintare eu sunt nulul.

poate fi vorba in acest caz de o incercare de adaptare a impedantei cablului de antena prin scurtare sau lungire ?

cit despre determinarea problemei masinii in discutia cu electricienii ca ultima masura, dar nu cea mai putin importanta ,am propus-o insa toti subtil s-au ferit de ea.

in diagnoza de service exista un capitol despre interpretarea undei pe osciloscop dar din motive care imi scapa nimeni nu a vrut sa puna osciloscopul pe masina.

va multumesc pt pareri .

ma ajuta foarte tare sa vad ca banuielile mele bazate doar pe logica si putin bun simt tehnic sunt adeverite si de voi.

oricum poveste va continua pina la rezolvare sau pina voi descoperi o statie care sa functioneze in aceasta masina.

stima

Link spre comentariu

cit despre determinarea problemei masinii in discutia cu electricienii ca ultima masura, dar nu cea mai putin importanta ,am propus-o insa toti subtil s-au ferit de ea.

in diagnoza de service exista un capitol despre interpretarea undei pe osciloscop dar din motive care imi scapa nimeni nu a vrut sa puna osciloscopul pe masina.

Ca sa pui osciloscopul pe o masina nu e greu... greu este sa stii sa "vezi" ce iti spune el:wink: Sau sa stii ce cauti.

oricum poveste va continua pina la rezolvare sau pina voi descoperi o statie care sa functioneze in aceasta masina.

stima

Continui sa cred ca problema nu este a statiei (ai zis ca fara antena, statia "tace", nu se mai aud nici macar parazitii). Trebuie cautata in continuare sursa de zgomot din masina (ceva defect sau neecranat din fabricatie).

Una din metodele "babesti" de izolare a acesteia este tocmai deparazitarea, pe rand, a posibilelor surse. Intr-o carte veche, am dat peste asta, poate iti foloseste (tie sau celor care se ocupa de problema):

deparazitareauto.pdf

Bafta!

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

merci frumos pt capitolul scris.

inca o data se vede ca in trecut tehnica pt orice domeniu era foarte bine documentata in carti de specialitate.

acelasi lucru se intimpla si in domeniul meu.

acum daca vrei sa gasesti ceva se indica doar google.

foarte tare schema cu antena la rezistenta de dezaburire.

in capitolul de diagnoza la care m-am referit se face referire la interpretarea undei vis-a-vis de releul de incarcare/puntea de diode etc prin graficul acesteia fata de fiecare defectiune.

oricum sa fiti siguri ca documentatia si celelalte metode vor fi discutate cu cel care se ocupa de problema.

in general cind am idei fixe ele se confirma intr-un tirziu.

masina are doua baterii.una principala cu tresa de masa la caroserie impreuna cu cea de la demaror si a doua legata in paralel la prima cu plusul conectat la un releu si cu masa direct la caroserie.poate fi un conflict aici?

era o poveste pe net cu un radioamator in america care a cautat masina citeva luni si intr-un final a gasit problema la pompa de conbustibil din rezervor.

stima

Link spre comentariu

foarte tare schema cu antena la rezistenta de dezaburire.

Se refera strict la utilizarea ei pentru radioul din masina (receptie). Nu incerca sa o folosesti la emisie, vei avea surprize extrem de neplacute, chiar la 4W!

era o poveste pe net cu un radioamator in america care a cautat masina citeva luni si intr-un final a gasit problema la pompa de conbustibil din rezervor.

stima

Asa cum ai descris tu parazitii, acestia pot fi produsi de orice motor electric cu perii (alternator, pompa de benzina, pompa de apa electrica, etc.). Desi, daca retin bine, spuneai la un moment dat ca se schimba "ceva" in functie de turatia motorului: primul "suspect", alternatorul!

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

evident pt receptie la radioul masinii.

alternatorul a fost scos din circuit .mai intii excitatia apoi incarcarea.zgomotul a continuat.

stima

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...
  • 2 luni mai târziu...

am fost la doctor.incercat condensatori 6800microfarazix2-si ceva volti.la fel.

statia face la fel.

intr-un moment de nebunie am avut o idee cu niste senzori ce transmit semnale regulate la ecu.

suspectii sunt in vizor mai ales ca sunt in compartimentul motor.teoretic daca stiu frcventa cu care acestia emit restring aria.

stima

Link spre comentariu

Ia o statie portabila alimentata din acumulatori si testează cu antena de pe ea! Apropie de motor de ecu etc si astfel vei gasi sursa de zgomot zic eu! Apoi te apuci de săpat!

Link spre comentariu

e o idee.

desi la ce viteza de propagare au undele electromagnetice intr-un metru s-ar putea sa fie ceva uniform.

oricum merita incercat.la cite am incercat trebuie bifata si asta.

merci

stima

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare