dansoare Postat Mai 8, 2013 Partajează Postat Mai 8, 2013 salut! voi merge 2 sapt in august in apuseni-cred ca ma voi caza in zona girda de sus. vreau sa fac cit mai mult off-road posibil dar si sa vizitez pesteri,cascade,chei etc rog baietii din zona sa ma ajute cu track-uri,sugestii de trasee,obiective interesante si alte informatii utile. va intreb cu ce masina sa merg: patrol y61 cu simex,blocant si troliu sau e suficient Subaru forester? sint benzinarii in zona sau trebuie sa mergi zeci de km ca sa alimentezi? orice informatie e binevenita. multumesc anticipat ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pit ciprian Postat Mai 8, 2013 Partajează Postat Mai 8, 2013 Re: apuseni-valea ariesului Salut, zona care vrei sa o vizitezi tu e foarte frumoasa, ai multe de vazut prin zona. Benzinarie gasesti in albac sau daca vrei petrom mergi in campeni. Muntii din zona nu sunt foarte dificili, te poti descurca si cu subaru dar totusi patrolu e mai recomandat, de simex-uri nu cred ca ai nevoie. track-uri nu stiu sa-ti dau dar locuri frumoase pot sa-ti indic cateva. Muntele Gaina, ai o panorama extraordinara, Muntele Bihorul, groapa Ruginoasa, cascada Voalul Miresei, ghetarul Scarisoara, cheile galbenei ca sa ajungi in platoul Padis, Stana de Vale de unde poti ajunge la barajul Draganu. Ar mai fi Cetatile Ponorului, Glavoi de unde poti trece in Arieseni, aici chiar faci offroad. Poti sa mai vezi cascada Varciorog si cascada Pisoaia, Casa de piatra, Calineasa. Daca tot esti prin zona merita sa vizitezi Pestera Ursilor, este spectaculoasa. Toate aceste destinatii le rocomand din propie experienta iar in privinta hartilor ia legatura cu Dakar, e tot din Oradea, si roaga-l sa-ti faca un traseu care sa cuprinda aceste locuri. In privinta aprovizionari nu trebuie sa-ti faci probleme, in Albac gasesti tot ce vrei, inclusiv mecanici priceputi in 4x4 care se deplaseaza ei la masina bolnava:banana Daca mai ai nevoie de informatii poti sa ma suni , cunosc ffoarte bine zona, am fost ani la randul prin zona:h5 Mitsubishi Pajero 3000 V6 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Mai 8, 2013 Partajează Postat Mai 8, 2013 Re: apuseni-valea ariesului Am fost in zona , nu am trackuri , nu am deschis GPS-ul deloc cat am haladuit , m-am bucurat de imprejurimi . Benzinarie ai si in Garda , la intersectia cu drumul spre Scarisoara / Poarta lui Ionele ( sa nu comentezi pretul , ca e singura ) . Zona e mai mult decat superba , am intalnit toate genurile de masini , dar si multe cu baia de ulei sparta ... E zona care m-a definit ca turist , nu pot decat s-o recomand . Pensiuni super , n-am primit nici o dojana desi le meritam ( veneam tarziu sau foarte tarziu , curgea cate o roaba de noroi de la fiecare roata , fii-mea facea mofturi , etc ) . P.S. - vara trecuta am prapadit un MRL , am indoit bara de conexiune , toate luminile mai putin farurile si proiectoarele de pe plafon , am mancat mure gigant cat pentru doua ursoaice , a fost cele mai bine investite zece zile si 220 litri de motorina ( am intrat pe la Garda si am iesit pe la Rosia Montana ) . Inca mai visez cu ochii deschisi , probabil ca anul asta tot in zona va fi desfasurarea principala , da' ma urc la mocanitele 'de mai sus' ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dansoare Postat Mai 8, 2013 Autor Partajează Postat Mai 8, 2013 Re: apuseni-valea ariesului multe de vazut,intr-adevar! se gasesc harti la fata locului? dar la cite se poate ajunge cu auto? imi place mersul pe jos dar n-as irosi 3-4 ore dus si tot atitea la intoarcere ca sa vad o cascada sau o pestera oricit de fascinante ar fi! imi puteti recomanda citeva trasee off-road interesante,chiar fara track? multumesc! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pit ciprian Postat Mai 8, 2013 Partajează Postat Mai 8, 2013 Re: apuseni-valea ariesului Pana la Groapa Ruginoasa faci cam 25 min pe jos iar pana la cascada Varciorog 5 minute la pas, restul sunt toate accesibile auto, gasesti harti cu muntii Apuseni. Dar ai sa vezi din pacate ce inseamna furtul generalizat de lemne iar Ariesul a ajuns un veritabil colector de pet-uri si gunoaie. Sau poate sunt eu mai ecologist decat altii:grin: 1 Mitsubishi Pajero 3000 V6 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
eul Postat Mai 8, 2013 Partajează Postat Mai 8, 2013 Re: apuseni-valea ariesului salut! voi merge 2 sapt in august in apuseni-cred ca ma voi caza in zona girda de sus. vreau sa fac cit mai mult off-road posibil dar si sa vizitez pesteri,cascade,chei etc rog baietii din zona sa ma ajute cu track-uri,sugestii de trasee,obiective interesante si alte informatii utile. va intreb cu ce masina sa merg: patrol y61 cu simex,blocant si troliu sau e suficient Subaru forester? sint benzinarii in zona sau trebuie sa mergi zeci de km ca sa alimentezi? orice informatie e binevenita. multumesc anticipat ! vrei sa mergi singur? XJL... 4L Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dansoare Postat Mai 8, 2013 Autor Partajează Postat Mai 8, 2013 Re: apuseni-valea ariesului inchiriez o casa in intregime si merg cu sotia si cei 2 copii impreuna cu socrii. traseele mai serioase le fac doar cu sotia iar la cascat gura si admirat peisaje ii iau pe toti. asa fac in fiecare an,in august,2 sapt-dar in zone diferite. anul trecut am fost pe valea sadului,intre muntii lotrului si cindrel. a fost superb,orgie de trasee!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kibitz Postat Mai 8, 2013 Partajează Postat Mai 8, 2013 (editat) Re: apuseni-valea ariesului [..] Muntele Gaina, ai o panorama extraordinara, Muntele Bihorul, groapa Ruginoasa, cascada Voalul Miresei, ghetarul Scarisoara, cheile galbenei ca sa ajungi in platoul Padis, Stana de Vale de unde poti ajunge la barajul Draganu. [..] Cum a spus si Ciprian: Casa de Piatra, pestera Vartop, platoul Padis. F. Fain. L.E. Langa Garda de sus - Izbucul Tauzului - interesant (drumul e practicabil cu orice masina - 750); tot acolo sunt si Coiba Mare si Coiba mica. Editat Mai 9, 2013 de Kibitz aka v1tara aka Sorin (__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v [__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ghitavsl Postat Mai 8, 2013 Partajează Postat Mai 8, 2013 Re: apuseni-valea ariesului E foarte frumoasa zona dar nu stiu cat de usor sunt de vazut unele dintre obiective avand in vedere cazarea in Garda de Sus. E una sa pleci in traseu si sa dormi pe unde gasesti si alta e cand trebuie sa te intorci in acelasi loc in fiecare seara. Si cel mai important lucru este daca se merge la obiectivele respective la vizitat sau doar "bifat". Sa dau un exemplu: Garda - Scarisoara. Se poate urca de pe drumul spre Casa de Piatra, intoarcerea pe acelasi drum si mers pana la Zgurasti si iti mai ramane jumatate de zi libera. Sau varianta 2: Garda - Pestera Zgurasti - Cheile Ordancusei - drum ocolitor (aprox 15-20 km dar frumoasa zona) - Scarisoara - coborare spre Casa de Piatra - intoarcere Garda si daca mai casti gura prin zona iti ia aproape toata ziua. Iar in functie de masina cu care se merge, se pot alege trasee diferite. Ca tot vorbeam de Casa de Piatra: de vizitat pe jos Coibele, Ghetarul de la Casa de Piatra ( e chiar pe versantul de vis-a-vis), Huda Orbului si de aici in functie de masina se poate merge spre Padis cu Patrolul (e pe forum un film cu urcarea de la Casa de Piatra in Padis) sau intoarcere la Garda de Sus. E si un drum care o ia spre Arieseni dar nu stiu cu ce masina se poate face ca era prea tarziu si nu am mai mers pe acolo. Tot la fel si la Groapa Ruginoasa. Poti sa urci din sosea si sa te intorci sau sa mai pierzi vremea si pe la Pietrele Negre, mai mananci si o branza daca sunt ciobanii pe acolo, eventual sa dai o tura si pe Sighistel sa vezi cheile. Dar pentru ca se merge cu copii stiu din proprie experienta ca niciodata planurile nu ies exact cum ai vrut...asa ca sunt de luat in considerare mai multe variante de trasee pentru fiecare obiectiv (unde se poate bineinteles). Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dansoare Postat Mai 9, 2013 Autor Partajează Postat Mai 9, 2013 Re: apuseni-valea ariesului multumesc,deja sint bulversat de cite ar fi de vazut! dar si timp e destul-2 saptamini. se poate ajunge pe virful bihor sau cucurbata mare cu masina? eu am inteles ca da. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ghitavsl Postat Mai 9, 2013 Partajează Postat Mai 9, 2013 (editat) Re: apuseni-valea ariesului Se poate fara probleme. Este un drum forestier pe care cred ca s-ar putea urca si cu masina mica daca ai tupeu. Daca se merge cu masina pregatita se poate cobora pe la Piatra Graitoare chiar deasupra partiei de ski. Eu nu am coborat pe acolo ca mi-au zis oamenii ca s-a intrat cu TAF-ul undeva mai jos in padure si eu nu am masina pregatita. In zona e si Cascada Patrahaitesti. Pe drumul de urcare se merge drept spre sat in loc sa o iei la dreapta spre varf. Editat Mai 9, 2013 de ghitavsl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
shamus Postat Mai 9, 2013 Partajează Postat Mai 9, 2013 Re: apuseni-valea ariesului Salut Dan, Sunt bucuros sa vad multe raspunsuri din partea colegilor de pe forum, chiar din Galati, cu zone care mai de care. Trebuie totusi sa fii atent ca o parte din ele intra in aria rezervata a Parcului Natural Apuseni, unde accesul auto este interzis. Cu un pic de atentie se pot gasi drumuri ocolitoare. Daca inca nu ai ales locul de cazare ,eu impreuna cu fratele ( BogdanMB de pe forum ) avem un hotel in zona ( Satul de vacanta Vartop - http://www.4seasons.ro ). Pentru offroaderi facem un tarif special :grin: Cat despre trasee sunt de toate felurile. Si usoare si grele. Altele le faci cu o masina 4x4, iar la altele e posibil sa ai nevoie de troliu. Sunt prea multe sa le enumar aici, de aceea cand planuiesti sa vii pe meleagurile noastre te astept la noi la poveste despre trasee si obiective. Apropo de harti, sunt, dar iti va fii destul de greu sa te orientezi cu ele ( proprie experienta ) . Cel mai bine ar fi sa ai un telefon cu GPS, Google maps si acces la internet. Astfel poti explora chiar de unul singur. Bucuria e ca prin zona sunt multe obiective de vazut ( unele se fac doar la pas ) si destul de dese. Din pacate, cum a spus colegul nostru Ciprian, salbaticia taietorilor de lemne lasa o pata in salbaticia padurii. Trist, dar adevarat. Voi vorbi si cu fratele sa il intreb de niste trackuri din zona, el ocupandu-se de partea asta. Iti doresc sa ai parte de vreme buna si de cat mai multe trasee. Razvan C. 0729 989 516 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ghitavsl Postat Mai 9, 2013 Partajează Postat Mai 9, 2013 Re: apuseni-valea ariesului Recomand din toata inima 4seasons. Conditii de cazare si mai ales mancare deosebita. Acolo mancam de fiecare data cand ajungem in zona. Sper totusi sa prind si eu odata caprioara in meniu...:grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
shamus Postat Mai 9, 2013 Partajează Postat Mai 9, 2013 Re: apuseni-valea ariesului Recomand din toata inima 4seasons. Conditii de cazare si mai ales mancare deosebita. Acolo mancam de fiecare data cand ajungem in zona. Sper totusi sa prind si eu odata caprioara in meniu...:grin: Multumesc pentru apreciere. Daca mai vii in zona o sa incerc sa fac tot posibilul sa fie pregatita si carnea de vanat. Cererea fiind relativ mica, iar pregatirile pentru ea destul de mari si indelungate o fac sa fie mai exclusivista ;). Si poate facem si o iesire, masina noastra fiind mai tot timpul aici la munte. Numai bine, Razvan C. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ghitavsl Postat Mai 9, 2013 Partajează Postat Mai 9, 2013 Re: apuseni-valea ariesului Cand o sa fie vanatul in meniu o sa vin special pentru el !! Doar sa ma anuntati cumva. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dansoare Postat Mai 11, 2013 Autor Partajează Postat Mai 11, 2013 Re: Recomandari Apuseni-Valea Ariesului multumesc! ar fi excelente niste trackuri. sint convins ca hotelul e grozav dar vin cu copiii si socrii si vreau o cabana-pensiune cu loc de gratar si mai ales curte pe care sa o inchiriez in intregime. multumesc si pentru telefon,te voi suna cu siguranta! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dansoare Postat Mai 15, 2013 Autor Partajează Postat Mai 15, 2013 Re: Recomandari Apuseni-Valea Ariesului am primit de la colegul STANE 6 trackuri in apuseni si ii multumesc si pe aceasta cale! astept cu nerabdare luna august! inca mai caut cazare. vreau o casa-cabana-pensiune cu toate conditiile pe care sa o inchiriez in intregime-max 4 camere. nu vreau sa stau cu proprietarii-asa am facut in fiecare an si a fost excelent! am gasit una singura care sa indeplineasca conditiile: casa Amalia in Girda de Sus-de fapt la 6 km spre Ghetari pe dealul Mununa. daca stie cineva casa asta sau alta asemanatoare sa-mi dea si mie detalii. multumesc mult! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate