dsabau Postat Mai 12, 2013 Partajează Postat Mai 12, 2013 Planetara mea fata dreapta a inceput sa caraie la viraj maxim (nu caraie cand rotile nu sunt virate), semn ca urmeaza sa ne despartim. Am scos planetara am curatat-o sa am vazut ca din cosul bilelor, in dreptul fiecarei bile, este ciobita o bucata de aproximativ 1-2mm. Probabil de aici si caraitul. Doresc sa remediez problema, preferabil inainte de a reusi sa rup planetara. Teoretic ar exista doua variante: cap planetara nou (aftermarket) sau planetara originala Nissan din dezmembrari. Mentionez ca am roti 35x12,5x15 cu jante 10j. A pus cineva cap de planetara aftermarket? De la ce producator? Cu ce roti? Cat a tinut? Ce imi recomandati cap planetara nou (aftermarket) sau planetara originala Nissan din dezmembrari? Multumesc! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Mai 12, 2013 Partajează Postat Mai 12, 2013 Re: Cap planetara Y60 aftermarket sau palnetara din dezmembrari? costul e foarte important haide sa vedem cu cat ne vinde madi planetarele fata rog sa scrie aici si care stie cat costa una noua ... sa scrie de asemenea aici forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Mai 12, 2013 Partajează Postat Mai 12, 2013 (editat) Re: Cap planetara Y60 aftermarket sau palnetara din dezmembrari? Un cap de planetara aftermaket (spre roata) bun costa in jur de 400-450 lei. O planetara SH de Y60 este pe piata 100-150 euro. Daca aveti garantia ca montajul s-ar face corect eu as merge pe un cap de planetara aftermaket NOU. Sau daca va tin buzunarele ...kit Chromoly de planetare (vezi link aici) ...$1120 + transport, vama si TVA... Cred ca ajunge un set cam la 1000 euro in Romania. Editat Mai 12, 2013 de Yonutz consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dsabau Postat Mai 12, 2013 Autor Partajează Postat Mai 12, 2013 (editat) Re: Cap planetara Y60 aftermarket sau planetara din dezmembrari? De curiozitate am intrebat cat costa una originala Nissan noua. Undeva in jur de 7000 lei (bucata). Bineinteles ca mi-a trecut:ha1 Editat Mai 12, 2013 de dsabau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dsabau Postat Mai 12, 2013 Autor Partajează Postat Mai 12, 2013 Re: Cap planetara Y60 aftermarket sau planetara din dezmembrari? @Yonutz - daca ar fi sa pun un cap de planetara nou spre ce producatori ar trebui sa ma orientez? Multumesc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Mai 12, 2013 Partajează Postat Mai 12, 2013 Re: Cap planetara Y60 aftermarket sau planetara din dezmembrari? Eu am folosit SPIDAN. Raport calitate-pret bun. Pe piata vei gasi cu siguranta si altele. 1 consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MAD MADI Postat Mai 13, 2013 Partajează Postat Mai 13, 2013 Re: Cap planetara Y60 aftermarket sau palnetara din dezmembrari? costul e foarte important haide sa vedem cu cat ne vinde madi planetarele fata rog sa scrie aici si care stie cat costa una noua ... sa scrie de asemenea aici 150 euro cu tot cu tija :grin: Madi - 0768 295 083 - Piese Nissan Patrol Y60 & Accesorii Offroad - Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dsabau Postat Mai 13, 2013 Autor Partajează Postat Mai 13, 2013 Re: Cap planetara Y60 aftermarket sau planetara din dezmembrari? Avand in vedere ca (inca) nu am reusit sa rup planetara si tinand cont de faptul ca Madi nu are momentan nici o planetara pe stoc iar pretul la cea GKN - Spidan este foarte atractiv iar livrarea se face maine, voi face o incercare. @Madi - sa ma anunti totusi cand primesti ca nu stiu sigur daca asta va rezista la roti de 35 @Yonutz - ce intelegi prin montata corect? La ce ar trebui sa am grija? Si ca sa am sanse sa tina planetara voi face si o revizie completa a punti cu un kit de la Terrain Tamer care imi ajunge maine:banana Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
opinion Postat Mai 13, 2013 Partajează Postat Mai 13, 2013 Re: Cap planetara Y60 aftermarket sau planetara din dezmembrari? Dane, cat de atractiv e pretul ala? SI cat face si ce contine kitul ala de reparatii de la TT? Too much of a good thing can be wonderful. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dsabau Postat Mai 13, 2013 Autor Partajează Postat Mai 13, 2013 (editat) Re: Cap planetara Y60 aftermarket sau planetara din dezmembrari? @opinion Eu am gasit azi cu livrare maine la 380 lei. Ramane de vazut daca si tine... Legat de kitul de reparatie punte ai detalii aici http://forum.club4x4.ro/showthread.php?76163-Kit-reparatie-punte-fata-de-la-Terrain-Tamer-Australia Editat Mai 13, 2013 de dsabau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Mai 13, 2013 Partajează Postat Mai 13, 2013 Re: Cap planetara Y60 aftermarket sau planetara din dezmembrari? Daca kitul de reparatie nu are inclus si rulmentul cu ace care ghideaza planetara , nu-l neglija - colivia cu ace respectiva asigura centrarea pe simeringul de planetara ( ala de paspa ori treistei ori unspe ) si odata ce ce face joc rulmentul , planetara incepe sa rontaie si bucsa centrala din MRL ( nemaiavand centrarea corecta se reazema pe ce gaseste la dispozitie ) . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dsabau Postat Mai 13, 2013 Autor Partajează Postat Mai 13, 2013 (editat) Re: Cap planetara Y60 aftermarket sau planetara din dezmembrari? @Yonutz - Capul de planetara vine cu siguranta noua? Am vazut ca, de regula, cand se demonteaza tija de pe capul de planetara (brifield joint) siguranta se rupe... Pentru cei care se intreaba (ca si mine) cum se face pun link-uri: demontare cap planetara montare cap nou planetara Editat Mai 14, 2013 de Yonutz Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Mai 13, 2013 Partajează Postat Mai 13, 2013 Re: Cap planetara Y60 aftermarket sau planetara din dezmembrari? @Yonutz - Capul de planetara vine cu siguranta noua? Am vazut ca, de regula, cand se demonteaza tija de pe capul de planetara (brifield joint) siguranta se rupe... Pentru cei care se intreaba (ca si mine) cum se face pun link-uri: demontare cap montare cap nou multumesc pentru filme foarte util topicul :g forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Mai 14, 2013 Partajează Postat Mai 14, 2013 Re: Cap planetara Y60 aftermarket sau planetara din dezmembrari? Nu se rupe siguranta ... Oricand e posibil eu protejez canelurile cu banda izolatoare sau de hartie . La introducerea planetarei in punte nu lasa greutatea tijei sa frece pe simeringul nou , sustine-o , centric cat mai mult posibil . Putina vaselina aplicata pe tija face mai sigura pentru simering introducerea planetarei . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dsabau Postat Mai 17, 2013 Autor Partajează Postat Mai 17, 2013 Re: Cap planetara Y60 aftermarket sau planetara din dezmembrari? Multumesc tuturor pentru sfaturi. Astazi am finalizat revizia puntii fata si schimbarea capului de planetara. Atentie, kitul de la Terrain Tamer (de care sunt foarte multumit) nu contine cei 4 rulmenti conici. Eu am optat pentru Timken. Practic in afara de capul de planetara am schimbat 10 rulmenti si 10 simeringuri (14 daca le socotesc si pe cele de protectie de la rulmentii de pivot). Bineinteles ca am schimbat cu ocazia asta si uleiul in diferential. Din pacate cu schimbarea capului de planetara nu a fost deloc ca si in filmuletele de pe youtube postate de mine mai sus. Capul vechi a parasit tija doar dupa interventii repetate cu flex-ul (cosul bilelor, apoi tripoda). De fapt era aproape sudat de tija (nu inteleg de ce) iar nuturile in portiunea de dupa siguranta (spre capat) erau deformate pe ultimii 2 mm. Capul nou de planetara a fost bagat cu presa. Acum totul e OK si sper sa si ramana asa o perioada. Cred ca peste cateva luni va urma un kit de revizie (rulmenti si simeringuri) si la puntea spate. Voi merge tot pe Terrain Tamer... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marx5 Postat Mai 17, 2013 Partajează Postat Mai 17, 2013 Re: Cap planetara Y60 aftermarket sau planetara din dezmembrari? salut,cap planetara Japanparts nou 180 ron ! daca te intereseaza bineinteles Transsylvania Off Road Club "ELEFANTUL" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dsabau Postat Mai 18, 2013 Autor Partajează Postat Mai 18, 2013 Re: Cap planetara Y60 aftermarket sau planetara din dezmembrari? Multumesc, stiam ca exista si mai ieftin. Eu am dorit un brand anume si am fost dispus sa platesc mai mult pentru brand-ul respectiv in speranta ca va rezista mai bine. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Glontzu Postat Decembrie 5, 2014 Partajează Postat Decembrie 5, 2014 Re: Cap planetara Y60 aftermarket sau planetara din dezmembrari? Cap de planetara Japanparts 243 Ron. fix 3 iesiri a tinut... NU RECOMAND IN OFFROAD! Poate pe strada tine mai mult. La primul viraj mai strans, in forta, crapa! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate