Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Probleme Jeep Cheroke 2.5 TDI

simclahd

Postări Recomandate

Buna ziua!

Sunt Claudiu din Oradea si de ceva vreme tot studiez piata 4x4 poate, poate pun mana pe ceva. Imi doresc foarte mult sa am un 4x4 pe care sa-l pregatesc asa cum mi-l doresc. Nu m-am hotarat inca asupra marcii, dar studiez Jeep si Nissan.

Am gasit Marti in Germania un Jeep Cheroke 2.5 TDI putin indoit pe partea stanga (lucru care nu m-ar fi deranjat), dar la care ii curgea lichidul de racire la greu. Masina mi-a picat cu tronc si nu am prea dormit noaptea urmatoare gandindu-ma "sa o iau sau nu?". Vanzatorul neamt a spus ca are o saiba corodata pe la nu stiu ce furtun si din aceasta cauza pierde lichid. Am venit amarat acasa, dar ma tot gandesc la ea :). am studiat putin pe forumuri si m-am cam speriat asa ca va rog sa ma ajutati cu doua chestiuni:

1- motorul din poza atasata este cel de 2.5l cu 4 chiuloase pe care toata lumea il uraste?

2- avand in vedere ca scurgerea de lichid de racire era foarte abundenta, credeti ca poate fi de la o amarata de saiba, sau poate fi chiuloasa crapata, sau poate chiar un furtun crapat? ati mai intalnit astfel de situatii?

Va multumesc pentru sprijin si va doresc numai bine!

73794378_jeepout.JPG.5659dc16677c67eb59653bc87f1b9e24.JPG

346895000_jeepengine.JPG.f2dbd91f640ca6b78ccb0fe54b6ad7d2.JPG

Editat de Astral
  • Like 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Topic de prezentare a membrilor

Buna ziua!

Sunt Claudiu din Oradea si de ceva vreme tot studiez piata 4x4 poate, poate pun mana pe ceva. Imi doresc foarte mult sa am un 4x4 pe care sa-l pregatesc asa cum mi-l doresc. Nu m-am hotarat inca asupra marcii, dar studiez Jeep si Nissan.

Am gasit Marti in Germania un Jeep Cheroke 2.5 TDI putin indoit pe partea stanga (lucru care nu m-ar fi deranjat), dar la care ii curgea lichidul de racire la greu. Masina mi-a picat cu tronc si nu am prea dormit noaptea urmatoare gandindu-ma "sa o iau sau nu?". Vanzatorul neamt a spus ca are o saiba corodata pe la nu stiu ce furtun si din aceasta cauza pierde lichid. Am venit amarat acasa, dar ma tot gandesc la ea :). am studiat putin pe forumuri si m-am cam speriat asa ca va rog sa ma ajutati cu doua chestiuni:

1- motorul din poza atasata este cel de 2.5l cu 4 chiuloase pe care toata lumea il uraste?

2- avand in vedere ca scurgerea de lichid de racire era foarte abundenta, credeti ca poate fi de la o amarata de saiba, sau poate fi chiuloasa crapata, sau poate chiar un furtun crapat? ati mai intalnit astfel de situatii?

Va multumesc pentru sprijin si va doresc numai bine!

Buna dimineata

Masina care ai vazut-o in Germania este foarte ,,misto" .Intr-adevar este motorul de 2.5 td provenienta Italia , pe care multa lume il barfeste dar depinde la ce vrei sa folosesti masina .La off road GREU nu se preteaza cu motorul asta .Pe strada (eventual si ture) este super OK daca este pus la punct .

Cam greu de crezut ca scurgerea s-ar datora unei probleme grave

La capitolul comparatie cu Nissan -care tip de Nissan ? Comparativ cu Teranno eu as alege Jeep-ul .Dintre Patrol si Jeep XJ pentru masina de zi cu zi si ture tot Jeep-ul l-as alege .Am si argumente care nu cred ca le poate contesta nimeni .

Pentru a te putea hotara mai usor eu iti sugerez sa faci inainte de a face investitia un drive test cu ambele tipuri de masini

SUCCES

ALIN

• Like 1
Link spre comentariu

Re: Probleme Jeep Cheroke 2.5 TDI

Salutare,

Eu zic sa nu te complici si nici sa nu crezi vanzatorul... Tu o sa ramai cu paguba, el cu banii.

La mine curgea pompa de apa cand era dusa, are ea o gaurica acolo prin care curge (2.5 benzina, mi-am dat seama dupa ce am schimbat furtunele).

Daca curge lichidul de racire, nici nu poti sa verifici cum trebuie masina. In plus, nu stii daca s-a mers cu motorul incins, ceea ce poate sa-i dauneze grav, mai ales acestui diesel de la VM. Ar putea ajunge sa te coste mai mult decat daca ai fi luat una din tara si inmatriculata.

Cauta alta, gasesti tu la un moment dat o ocazie. Daca mergi pe Jeep, ar fi de dorit motoarele de benzina.

Bafta,

mihai.

Link spre comentariu

Salut,

Totul depinde de scopul masinii, ce tip de inmatriculare alegi mai exact de bugetul tau.

Din pacate motoarele VM de 2.5 nu au o reputatie prea buna, cunoscut fiind faptul ca ele se supraincalzesc si se fisureaza chiulasele, in special la cil. 4 si 3, mai sar tijele impingatoare, iar majoritatea reparatiilor facute la noi, nu sunt facute cum trebuie la aceste motoare. In acelasi timp si 2.8-ul de nissan daca se supraincalzeste se f*te chiulasa. Patrolul are avantajul transmisiei mai rezistente, poti sa pui roti mai mari decat pe XJ fara sa iti faci griji de planetare.

Daca compari ca si preturi, XJ-ul se incadreaza la bani de Vitara/Terrano/Feroza, Pajero, etc. iar de aceasi bani la XJ primesti mai multe dotari, mai mult spatiu, mai multa putere si punte rigida pe fata.

Daca tot cumperi un XJ diesel, cumpara unul functional, de preferat sa poti iesi cu el in proba in teren sau o urcare mai lunga pe care sa tragi tare, sa vezi daca se incinge. Eventual da o cautare pe google sau ytub, sunt destule metode simple de a detecta o fisura la chiulase. Eu mi-am luat un XJ Diesel din '98, inca nu am avut probleme majore, poti sa arunci o privire pe topicul meu.

In concluzie, pentru off road extrem, ia-ti Patrol, sau XJ de 4.0 cu punte spate 8.25 de chrysler, ZJ V8 cu Dana 40 pe spate. Daca vrei o masina 4x4 de ture, ia-ti un XJ 2.5td sau un Pajero 2.5td.

Editat de tekno
XJ/NB
Link spre comentariu

Nu exista asa ceva ca "Dana 40"...

Ceva cu aceleasi cuvinte in denumire exista totusi. Chiar vrei sa pui asa ceva sub Jeep ?

1193523882_DanaSpicerPro-40tandemaxle.jpg.717cd994cb0a943d626270dc7f1419f5.jpg

Dragos

Editat de Heavy D.
Link spre comentariu

Sa fii sigur ca daca era o problema simpla,o rezolva el.Tu oricum trebuie sa o faci dupa ce o iei,ca doar n-oi lua-o pe platforma..

Motorul este destul de fiabil,cu o singura conditie-Sa nu-l incingi!

Asta se poate face in primul rand prin drmontarea si curatarea radiatorului,fizic,nu cu cine stie ce solutie minune.Avand vascocuplaj,tot timpul praful,frunzele si tot ce-ti trece prin cap se aduna in radiator,in partea din fata,ajungand s fie infundat in proportie de 30-50%.

Asta,la care se adauga entuziasmul celui care merge prima oara cu asa ceva si o arde cu 130-140 kmh,sunt o reteta sigura de a-i fierbe motorul,a-i arde vreo garnitura sau chiuloasa.Un 100-120 ar trebui sa fie viteza maxima cu care se merge la drum,asta DUPA ce se curata radiatorul.

Daca vrei masina sa fuga 130-140,ar trebui sa cauti altceva,astea nu sunt facute pt.asa ceva.

Tragand linie,parerea personala este ca daca ii pui ulei bun pentru anii ei (nu vreo prostie gen 0/30) si ai grija la temperatura,isi face treaba foarte bine.

PS-pe Frontera e acelasi motor,cu aceleasi probleme.Ce ti-am spus mai sus sunt chestii pe care le-am aflat foarte scump,pe pielea mea.

PS 2-Poti cauta mai aproape,in BG,unde te duci si te intorci intr-o singura zi-Unul ca ala,rosu,e un pic peste 2000 eur.Il ai si inmatriculat in banii astia.Daca vrei sa o pui pe RO,timbrul e cam 2000 eur.

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=2&act=4&adv=21364593262913792&f1=details&slink=2zu3nz

Editat de SUPERDRAGOS
0722.246.245-YMS/e-mail-stoica.mdragos@yahoo.com
Link spre comentariu

Salutare!

Va multumesc tuturor pentru mesaje si sfaturi. M-ati pus pe ganduri... ce vreau eu de fapt? greu de spus... Vreau un 4x4 cu care sa pot iesi la sfarsit de saptamanana pe coclauri cu sotia si ciocoflenderul nostru, sa admiram natura din locuri mai greu accesibile, dar care sa nu ma lase in drum la prima panta sau la prima balta. Masina doresc sa o inmatriculz pe Romania, chiar daca taxa este ENORMA, sa le stea in gat politicienilor care au votat-o si propus-o. din aceasta cauza am cautat initial ceva NON EURO (de cand a aparut aceasta minunatie de taxa). hmmm, nu mai stiu ce sa zic... cred ca acest 2.5 TD pune mult prea multe probleme. Cat consuma cel pe benzina, 17-18%? Toate Cherokee 4x4 au punte pe fata? A doua optiune este Patrol 100%, dar sunt mai scumpe. Mai studiez pe net ca sa vad ce mai gasesc.

Inca o data va multumesc si va mai astept cu sugestii. Pe curand!

Link spre comentariu

Vezi ca sunt si aici pe forum Patroale bune la vanzare. Ia la puricat rubrica de vanzari si mai intreaba si tu pe ai batrani de pe forum despre ce si cum sta treaba.

:h5

Link spre comentariu

Din proprie experienta iti pun sa uit de 2.5td de la Cherokee,asta doar daca nu esti mecanic de meserie si nu te costa reparatiile,eu am avut unul timp de 3 ani in care nu am facut altceva decat sa bag bani in el,atentie,doar in motor,masina este foarte bune si voi reveni la acest model dar nu la diesel.

Iti recomand 2.5i,benzina,este ceva mai puturos dar daca il iei pentru plimbari cu familia isi face treaba cu brio,la taxe si impozite este aceeasi branza,ba timbrul de poluare este mai mic.

Ca si masina ti-o recomand cu draga inima,ca si motor nu.

• Like 1
Sunt modest din fire,toti au gipane,eu am doar JEEP
Link spre comentariu

Motorul de 2.5i pe XJ consuma cam 12l afara daca nu depasesti 90-100km/h.

In Bucuresti si munte/forestiere 15-18l.

Eu am GPL pe el, si consumul pe GPL e mai mare cu aprox 1-2l fata de valorile de mai sus.

Pe motorul asta tre sa te limitezi la roti de 30'-31'

Bafta!

PS. O bila alba in plus pt XJ este ca toate au AC :grin:

Editat de misca
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare