mita31 Postat Mai 17, 2013 Partajează Postat Mai 17, 2013 (editat) Stimați colegi, Supun atenției voaste următoarea situație: În orașul meu, poate și în altele, deși eu unul, sincer n-am mai văzut nicăieri, nici în România și nici în Europa - autoritățile locale inventează semne de circulație. O să exemplific cu imagini. După care voi prezenta și o speță pentru a o lămuri împreună. Prima imagine: Sunt screen-shot-uri făcute pe Google Street View ... ce observăm în această imagine? La o intersecție în cruce între 2 străzi, pe lângă semafoare, se observă semaforul cu verde intermitent pentru viraj la dreapta care obligă la cedează trecerea autoturismelor și pietonilor. Sub el, există o plăcuță adițională inventată. Acel triunghi de cedează trecerea, cu săgeată sub el, orientată spre dreapta - NU EXISTĂ - niciunde între semnele de circulație din Legea Circulației. Mergem mai departe: Aceeași intersecție, imaginea de ansamblu, uitați-vă cu atenție la marcajele de pe jos: Nu există. Chiar dacă nu se vede în imagine, credeți-mă nu există săgeți de presemnalizare ale benzilor. Rezultă că banda 2 este pentru viraj la stânga sau mers înainte, iar banda 1 este pentru mers înainte sau viraj la dreapta. Acum întrebarea: De ce CL & primăria au inventat acest semn adițional de circulație, în așa fel încât toți oligofrenii care vor să facă dreapta să creadă că e normal să claxoneze și să injure pe cei care vor să meargă înainte de pe banda 1 ca să nu se alăture coloanei de 1 km care se formează uneori pe banda 2, din cei care fac stânga sau merg înainte. Dacă pe jos, pe banda 1 era semn de presemnalizare - săgeată la dreapta, era clar că banda 1 este doar pentru viraj la dreapta. Ca să nu mai spun, că uneori (deseori) semaforul verde intermitent e oprit. Dacă ești prima sau a doua mașină și aștepți la semafoarele principale - la care se dă verde și roșu concomitent ... se găsește unul să vină în spate și să-ți arate spre semnul de cedează cu săgetuța la dreapta ... eu le mai zic ... : ”Nu vezi mă nene că semaforul intermitent e stins? Și banda asta nu e numai pentru dreapta, ai permis luat la Pitești?“. Dar nu ai cu cine ... o dată, stând pe banda 2 (făceam stânga) am văzut-o pe o pițipoancă retardată care era a treia pe banda 1 cum s-a înfipt în claxonul X6-ului de sub cur ... și a uitat să se oprească din claxonat până când primele două mașini au făcut dreapta cu japca, în timp ce semaforul intermitent, nu funcționa. Ca să-i facă vacii loc.:uameni Ce părere aveți? Numai bine!:h5 Editat Mai 17, 2013 de mita31 All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! ▀ lllllll ▀ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Mai 17, 2013 Partajează Postat Mai 17, 2013 Re: Semne de circulație inventate de CL & primărie - generează situații aiurea în trafic! Bre ala e ptr pietoni ... sa nu fuga prea tare pe strazi ...sau o fi fost pus ptr cersetori ..."give me five" ...lei, dolars, euros, pesetas etcetera :wink: Vin acolo la voi de multi ani ...n-am inteles care-i hazul giratoriu si ... semafor si prioritate de ...stanga ...O fi fost comunist primaru care a inventat-o? :ha1 consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mita31 Postat Mai 17, 2013 Autor Partajează Postat Mai 17, 2013 Re: Semne de circulație inventate de CL & primărie - generează situații aiurea în trafic! Bre ala e ptr pietoni ... sa nu fuga prea tare pe strazi ...sau o fi fost pus ptr cersetori ..."give me five" ...lei, dolars, euros, pesetas etcetera :wink: Vin acolo la voi de multi ani ...n-am inteles care-i hazul giratoriu si ... semafor si prioritate de ...stanga ...O fi fost comunist primaru care a inventat-o? :ha1 Da, da, e același primar (PSD) de vreo 4 mandate ... dar nu e relevant, prostia nu are culoare politică și viceversa :ha Și oricum aici nu facem politică. Da, ai punctat bine Yoane, se vede că ai fost des pe aici ... au făcut multe sensuri giratorii, în intersecții unde nu era loc/spațiu și nici nevoie. Dar știi care-i cea mai tare anomalie implementată în mentalul colectiv al majorității animalelor care circulă prin ele? Semnalizează stânga ... când vin dintr-o direcție și au de gând să iasă pe a treia ieșire ... chiar dacă intră de pe banda 2 ... și continuă pe banda 2 până când ies din sens, cu semnal dreapta și tăierea feței celui/celor aflați pe banda 1. Complet idioți ... și mulți. Eu mă căcam pe mine de râs acu` câțiva ani când au început să construiască sensurile giratorii ... câte tamponări au fost, ce dezorientați erau tăranii care nu văzuseră în viața lor așa ceva ... descoperirea secolului ”sensu` generatoriu“ cum chiar îl numeau unii.:ha1:uameni Numai bine! All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! ▀ lllllll ▀ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Mai 17, 2013 Partajează Postat Mai 17, 2013 Re: Semne de circulație inventate de CL & primărie - generează situații aiurea în trafic! La un moment dat ...tot la Jiu intr-o noapte ...cu masina de serviciu ...pe "rocada" (centura) ...nu mai stiu unde, in ce loc ...chiar ma miram ce misto e asfaltu ...ii dadeam in goarna spre iesire ... si era sa-mi iau zborul ...ptr ca acolo unde asfaltu se termina ... nu urma ...absolut nimic ...de fapt urma o diferenta de nivel de vreo 60 de CM ... o groapa de nisip unde probabil proiectasera ca isi va urma cursul la un moment dat si asfaltul ...care in acel moment era in pauza de masa adica lipsea cu desavarsire si uitase sa lase placuta aia cu "revin imediat"!... :ha1 Una peste alta, sunt umblat prin cam toate drumurile si drumuletele si iti spun sincer ca drumuri ca in Gorj (asa bune)...nu prea am intalnit nicaieri ...ori poate sunt asa ca nu sunt prea circulate ...cine stie ...ori poate ca sunt eu prea rodat pe drumuri proaste ... E offtopic da merita mentionat ... Si ar mai fi o dilema ...tot la voi ... numerotarea strazii Meteor incepe de la jumatea strazii ... probabil de la "palatili" bulibasilor ... :ha1 consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mita31 Postat Mai 17, 2013 Autor Partajează Postat Mai 17, 2013 (editat) Re: Semne de circulație inventate de CL & primărie - generează situații aiurea în trafic! Da, avem drumuri bune, în general pentru că au fost făcute bine, ce vrei, mai greșesc oamenii și asta s-a întâmplat cu câțiva ani în urmă. Când se lua șpaga da` se dădea lucrarea, chiar dacă firma care ”câștiga“ licitația, avea ”defectul“ să facă și lucrari de calitate. Când s-or strica, mai vedem ... cine le reface și la ce intervale ... că aici se câștigă ... vorba aia: ”Cu o floare, nu se face primăvara“ Dar să revin ontopic ... situația prezentată mai sus, nu e singulară. Mai pun niște imagini, de la o altă intersecție. Același semn adițional semaforului verde intermitent - INVENTAT de către edili, fără marcaje de presemnalizare pe jos. La fel, aici se circulă de ani de zile cu nervi, claxoane și înjurături. Și nimeni nu ia nicio măsură. Numai bine! Editat Mai 17, 2013 de mita31 All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! ▀ lllllll ▀ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Mai 17, 2013 Partajează Postat Mai 17, 2013 (editat) Re: Semne de circulație inventate de CL & primărie - generează situații aiurea în trafic! Asta e drumul spre ... Lelesti ... asta dupa ce urmeaza o proba de "OPEN" onroad (au avut unii nevoie de ceva asfalt ...l-au luat ai naibii si nu l-au mai adus inapoi :ha1) Acolosea se intersectie ...ai prioritate doar daca ai tupeu ... sau ai bari de fier tapene ... :ha1 Editat Mai 17, 2013 de Yonutz consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mita31 Postat Mai 17, 2013 Autor Partajează Postat Mai 17, 2013 (editat) Re: Semne de circulație inventate de CL & primărie - generează situații aiurea în trafic! Asta e drumul spre ... Lelesti ... asta dupa ce urmeaza o proba de "OPEN" onroad (au avut unii nevoie de ceva asfalt ...l-au luat ai naibii si nu l-au mai adus inapoi :ha1) Acolosea se intersectie ...ai prioritate doar daca ai tupeu ... sau ai bari de fier tapene ... :ha1 Asfaltul s-a reparat/refăcut tot de la 0 după ce s-au finalizat lucrările la canalizare. De vreo 2-3 luni e gata. Și e ca-n palmă Yoane, pe toată str. Calea Severinului și continuă așa câteva zeci de km în direcția Dr. Tr. Severin. Dacă tu treci doar pe centură, nu mai ești la curent.:ha1 Data viitoare, bagă-te prin oraș. Asta dacă ai nervi să nu-i omori pe retardații despre care povesteam mai sus ... pe la sensurile giratorii semaforizate. :uameni Numai bine! Editat Mai 18, 2013 de mita31 All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! ▀ lllllll ▀ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Mai 18, 2013 Partajează Postat Mai 18, 2013 Re: Semne de circulație inventate de CL & primărie - generează situații aiurea în trafic! O luam pe centura sa nu ajung la platesc "rovigneta la service" ptr zona aia de tip Kosovo ...:ha1 consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
miklovan Postat Mai 18, 2013 Partajează Postat Mai 18, 2013 Re: Semne de circulație inventate de CL & primărie - generează situații aiurea în trafic! Daca o sa faci un sondaj printre ceilalti participanti la trafic sa vezi cati stiu ca la viraj dreapta pe verde intermitent trebuie sa dea prioritate celui care vireaza stanga pe verde plin o sa afli raspunsul la intrebarea ta. Nu este singurul oras cu semn aditional, sunt si in Iasi spre exemplu. "A bon entendeur, salut!" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mita31 Postat Mai 18, 2013 Autor Partajează Postat Mai 18, 2013 Re: Semne de circulație inventate de CL & primărie - generează situații aiurea în trafic! Daca o sa faci un sondaj printre ceilalti participanti la trafic sa vezi cati stiu ca la viraj dreapta pe verde intermitent trebuie sa dea prioritate celui care vireaza stanga pe verde plin o sa afli raspunsul la intrebarea ta. Nu este singurul oras cu semn aditional, sunt si in Iasi spre exemplu. Am mai văzut și eu semne adiționale, dar nu semnul ăla. Ăla e inventat aici ... am impresia. Dacă există același semn, atunci e inspirat de aici de la ăștia ... nu pot să cred că există mai mulți cretini - minți îngemănate - care să inventeze același căcat în aceeași perioadă ... Sub semaforul verde intermitent, am mai văzut plăcuță adițională cu săgeata la dreapta, cum mi se pare normal și suficient. Nu m-ar fi deranjat dacă ar fi fost 2 plăcuțe adiționale, una cu semnul de cedează trecerea și alta cu săgeata, una sub alta ... mă enervează că au inventat un semn de circulație și nu îmi explic cum de au voie să facă așa ceva. Numai bine! All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! ▀ lllllll ▀ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Bkp Postat Mai 18, 2013 Partajează Postat Mai 18, 2013 Re: Semne de circulație inventate de CL & primărie - generează situații aiurea în trafic! Probabil economie de tabla, in loc sa faca doua indicatoare le-au combinat si au facut doar unu. Si situatia nu ma mira oarecum, am vazut tot felul de indicatoare puse unde nici nu iti trece prin cap Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Mai 18, 2013 Partajează Postat Mai 18, 2013 Re: Semne de circulație inventate de CL & primărie - generează situații aiurea în trafic! Sunt si in Bucuresti semne din alea sub verdele intermitent "de dreapta". Mai intervine o chestiune aici: dar daca e ars becul de la verdele intermitent? Aici in Bucuresti soferii considera ca e ars si folosesc regula ca si cum semaforul ala ar fi functional. Te poti astepta la asta, mai ales cand sunt atatea alte semafoare chioare de cate o culoare, astfel ca daca nu esti atent ca s-a stins rosu, astepti verdele in intersectia aia cateva saptamani. :grin: Prin urmare, soferul roman este nevoit sa improvizeze... Bine ca s-a prins bipbipbip-ul ala de psiholog reputat ca accidentele de circulatie se produc din cauza soferilor stresati si nervosi! 'Tui muma-n c_r de bipbipbip! :ha: Io zic ca ar fi interesant sa semnalati aspectele astea celor din presa, si daca aveti noroc sa nu aiba ceva intelegeri obscure cu stapanirea sau firmele de facut strazi si pus semafoare, un mic scandal ar putea indrepta lucrurile. Si io ma tot intreb de ce sunt necesare cate 3-4 semafoare unul langa altul intr-o intersectie... mai ales ca in continuare exista "profesionisti" care le ignora si trec pe rosu... mai bine le plantau direct pe carosabil, blocand total accesul in intersectie. Oricum, acolo vor ajunge, pt ca in curand nu vor mai avea loc de pus semafoare pe trotuar si vor incepe sa le monteze si pe carosabil. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate