Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

montare troliu pe Y60

opinion
 Share

Recommended Posts

Salutare tuturor

Acum ca am reusit sa imi iau si eu un troliu, am inceput sa caut niste modele pentru placa pe net. Recomandarile ce le-am primit pana acum sunt:

-placa de 8mm

-bara tapana

Eu in prima faza as vrea sa pun troliul in bara originala de la masina, nu sunt interesat sa il fac vizibil. Astea fiind zise am cautat aici cam tot ce scria despre trolii apoi am migrat pe forumurile dedicate din Australia si Franta. La colegii francezi am vazut o chestie interesanta legata de pozitionarea placii de troliu. Majoritate dintre ei au montat troliu clasic, adica pe placa de sustinere, dar am vazut si unul montat cu curu'n sus (placa peste lonjeroane si troliul cu capul in jos, si altul ca in poza de mai jos, rotit la 90grade fata de "normal".

Intrebarea e: care ar fi dezavantajele unui asemenea montaj, poate careva a mai montat/vazut modelul.

sdc10151c.jpg.beb9ce1a40d187de62e5e086b5bf377e.jpg

Mersi

PS: mai o chestie care am observat-o cand am previzualizat mesajul si poza, cablul ala nu e infasurat invers (daca e sa ne luam dupa semnul din partea stanga a tamburului)?

Too much of a good thing can be wonderful.

Re: montare troliu pe Y60

Troliul din poza este montat asa pentru a castiga vreo 10 cm in inaltime si cam 15-20 in adancime .Datorita manetei de cuplare daca il pozitionezi ''normal'' trebuie sa il cobori foarte mult sau sa il aduci mai in fata. nu vad nici un dezavantaj in montarea troliului ca si in poza de mai sus.

Apare insa o modificare pt prinderea gurii de role si la bara originala trebuie sa iti decupezi acces pt maneta de actionare

Edited by zep

Cred ca poza ai gasit-o la sectiunea "asa nu se face"... :grin:

Este nu gresit, ci interzis sa se monteze un troliu in felul acesta. Precis vei putea citi treaba asta in carticica oricarui troliu.

Se va smulge la prima troliere. Gandeste-te ca tragi de 4 suruburi cu diametrul de 8-10mm, prinse de niste urechi firave dintr-un aluminiu cacacios.

Ideal ar fi sa fie montat rotit cu 180 de grade, adica prins pe bara, sau daca nu e posibil, rotit cu 90 de grade pe o talpa solida - asta fata de pozitia din poza. Obligatoriu cablul trebuie sa se infasoare pe sub tambur!

Maneta de decuplare a tamburului o poti roti cum iti pica bine.

Cablul este infasurat corect.

Ca sa nu te enervezi foart tare cand te troliezi, te sfatuiesc sa montezi troliul in asa fel incat sa fie la vedere intreg tamburul.

Cablul nu se va infasura asa frumos cum e in poza. Va trebui sa il aranjezi in asa fel incat sa nu se inghesuie pe o parte a tamburului, ca se blocheaza, si asta nu o poti face daca nu ai acces la el. Nu intamplator si nu pentru design sunt construite barele ARB Comercial foarte "aerisit".

Edited by yo2bt
  • Like 1

73 de adi - yo2bt ...altfel spus - TOATE CELE BUNE :hi

ORCA - Off Road Club Arad

Montarea cu urechile inspre spate e cea mai proasta optiune . Urechile se rup din prima , si adio troliu si tot ce mai are in fata lui .

Montarea cu urechile inspre fata e cea mai buna optiune . Urechile sunt comprimate de tractiune , suruburile doar tin troliul pe pozitie .

Oricum l-ai pozitiona va ocupa cam acelasi volum , deci artificiile tehnice nu vor aduce nici o revolutie care sa merite mentionata .

Pentru pozitiile imposibile in unele situatii , am rezolvat actionarea manetei folosint un prelungitor flexibil de 1/4 . Dar La Y60 nu e cazul .

In cel mai rau caz poti avansa toata bara fata cu 2-3 cm .

Edited by cos

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

@ yo2bt

''Maneta de decuplare a tamburului o poti roti cum iti pica bine.''

pariem ca nu e asa ?

Esti sigur ca nu e asa?

Eu personal am facut asta la mai multe trolii.

Am demontat reductorul si l-am montat in alta pozitie.

Recent am montat un troliu pe un y 60 impreuna cu colegul Dacian

Tocmai pt amarata aia de maneta a trebuit sa venim cu troliul mult in fata pentru ca nu merge decat in pozitia de fabrica ,Am incercat si am tot montat-o in toate pozitiile din kamasutra si nu functioneaza. Se poate face alta maneta cu canalul in pozitia dorita .

nu vad nici un dezavantaj in montarea troliului ca si in poza de mai sus.

aici ma abtin :grin:

@ yo2bt

''Maneta de decuplare a tamburului o poti roti cum iti pica bine.''

pariem ca nu e asa ?

pe un troliu Warn... :ha:

• 2 months later...

Asa, acu ca au trecut 2 luni de la achizitie am inceput si eu sa ma gandesc la montarea troliului. Am descfacut bara originala, si am pozitionat troliul in asa fel incat sa fie montat pe placa care se prinde sub lonjeroane, care e cam de forma asta _|___|_ adica e o placa de vreo 750x330 care prinde sub lonjeroane si pe care vor veni sudate doua placi de 105x330 care vor fi prinse cu cate 3 suruburi pe interiorul lonjeronului. Sper ca daca cititi asta veti intelege cum vreau sa il prind. Problema care apare la prinderea asta e ca daca centrez troliul in spatiul |___| tamburul nu va fi centrat raportat la masina ci va fi deplasat cu cativa centimetrii spre stanga masinii. Intrebarea e: conteaza?

Care ar fi alta modalitate de prindere a troliului in asa fel incat sa nu iasa juma de metru inafara masinii?

Mersi :cl

Edited by opinion

poate va ajuta poza asta ,e foarte functional in pozitia asta

20130722_212737.thumb.jpg.a09e7147fae50f1d383f3aa58b3a8961.jpg

doar rolele as mai in fata bulbarului

Transsylvania Off Road Club

"ELEFANTUL"

Nu conteaza pozitia troliului, nu trebuie sa fie centrat, isa pentru aspect rolele de ghidare a cablului ar fi bine sa fie pe mijlocul barei. Putine sunt situatiile in care te troliezi exact pe axul masinii. Daca copacul e in lateral, nu mai conteaza unde e troliul.

Nu poti sa-l bagi prea mult intre lonjeroane din cauza radiatorului, decat daca il lasi foarte jos, dar atunci risti sa-l lovesti.

Cei care doresc sa nu fie masina "botoasa", monteaza troliul in interior si duc cablul printr-un "tunel" pana in fata.

Acel tunel va fi intotdeauna in lateral (pentru ca altfel nu se poate), undeva deasupra lonjeronului. Poti vedea asta frecvent la masinile de concurs.

Te sfatuiesc sa-l montezi in asa fel incat sa ai acces la tambur, chiar daca e un pic mai in fata, pentru ca altfel vei avea mari probleme cand va trebui sa-l folosesti in mod serios.

Edited by yo2bt

credema ca l am folosit de zeci de ori si nu am probleme cu el ,este si foarte bine ascuns nu intra norila el si nici nu e botoasa masina,iar referitor la celalalt care zici tu teava vine exact pe langa sasiu(intre sasiu si motor)si iasa in fata sub radiator,am eu montat pe cealalta masina de concurs si e perfect

20130417_180314.thumb.jpg.9e8418c546759b563adc58a09492abc4.jpg

Transsylvania Off Road Club

"ELEFANTUL"

Da, multam de info, o sa incerc sa fac si eu o schita mai de doamne ajuta cu ceea ce intentionez sa pun in practica. Acu ma gandesc ca deca e aliniat cu partea de jos a lonjeroanelor nu e prea jos pentru o masina ce nu e de concurs :)

• 4 years later...

Buna ziua.

Vad ca de mult nu s-a mai scris de montarea unui troliu pe y 60. Cei care l-au montat si aveti disponibilitate va rog sa postati pareri si solutii de montare din experienta proprie(sau poze). Am achizitionat un troliu primetech 1300 lbs pe care intentionez sa-l montez in bara originala, pe un y 60 swb, fara body lift. Aveti careva dimensiunile placii sau a suportului?Ce grosime sa aiba placa(am vazut de 5mm mi se pare firava, e mai buna de 8mm)de ce sa tin cont la montare,e mai bine in bara sau pe bara, cutia de comanda sub capota, nu e problema cu prelungirea cablurilor...? Multumesc!

Salut

Eu l-am pus asa cum se vede in poza, daca vrei mai multe detalii imi spui si mai fac poze cu ce te intereseaza. Placa de jos are 8mm si restul 5mm.

20170627_062722.thumb.jpg.61fcf200584e36b6a84ea4cec9f51b05.jpg

Edited by opinion

Salut,

-Placa de troliu de minim 6mm. De preferat indoita pe abkant fara sudura.

-Prindere in suruburi (minim 4 puncte) pe sasiu si nu in puncte de sudura.

-Se decupeaza bara fata in zona unde se monteaza rolele sau fanta de cablu/plasma sau chiar toata placa dupa caz.

Nu exista probleme deosebite la montaj, eu as opta ptr inlaturarea barii fata (inutila de altfel in offroad), montezi placa de troliu si in jurul ei construiesti alta bara asemanatoare cu originalul dar ridicand-o putin sa castigi la unghiul de atac.

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use