Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Modificare volan dreapta-stânga Pajero MK2

adresavlad

Postări Recomandate

Vă salut pe toți!

Deschid acest topic pentru a vă cere îndrumări pentru o modificare de volan de pe dreapta pe stânga la al meu 2.8TDi MK2. Este cineva care a făcut așa ceva? Cunoașteți vreun atelier de încredere la care aș putea apela? La ce costuri să mă aștept?

Vă mulțumesc anticipat pentru ajutor!

Viața asta e moartă; avem nevoie de una nouă. Eu cred că am găsit-o!
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Modificare volan dreapta-stânga Pajero MK2

Foarte multi au avut ideea asta de-a lungul timpului, dar inclusiv cei care au facut-o (cativa, foarte putini...) au constatat ca nu merita din cauza manoperei laborioase si pieselor necesare (practic, ai nevoie de inca o masina donatoare...).

Nu exista pe forum o descriere amanuntita a unei astfel de conversii pentru nici o masina.....iar cei care au facut-o, le-a iesit pe nas si n-au mai avut puterea si rabdarea si nervii sa faca si poze si sa descrie si pe forum.....

Ai mai jos cateva topicuri cu discutii pe tema conversiei :

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?53780-Schimbare-volan-Vitara&highlight=volan

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?61072-schimbare-volan-dreapta-stanga&highlight=volan

Editat de Astral
Link spre comentariu

Toată ziua azi am tot citit despre asta și se pare că părerea unanimă este că nu merită. Apoi am vorbit cu vreo 2 meseriași care zic că se bagă la așa ceva, și ei mi-au spus: „Ce probleme să apară după operație? N-are cum să apară nicio problemă! Pe forum sunt păreri și păreri.” Ei bine, or avea și ei dreptate, dar când atâția zic că nu merită... Mai sap în încercarea de a găsi o variantă de 4x4 cutie automată volan stânga.

Link spre comentariu

Eu am facut asemenea modificare :

concluzii:

1.sunt masini la care aceasta modificare este usoare - au pregatire din fabrica toate locasurile , suporti de pedalier , cablajul este simetric etc ex. Defender acestea merita de modificat

2. cele care nu au pregatire (majoritatea) Necesita:

- caseta de directie cu tot ansamblul (semicaseta , bari de directie , fuzeta pentru roata dreapta etc

- bord volan stanga

- toata instalatia electrica din compartimentul motor

-motoras stergator si gratarul lor ( se invirt in sens invers)

- la cele cu geam electric panouri usa cu tot butoane si cablaje

3. Ai nevoie de un electrician bun , mecanic , tinichigiu-sudor ( trebuie taite confectionate suporturi de coloana volan , pedalier , astupat in partea cealalalta)

Cost estimat manopera: 3000-4000 ron + piesele ce le iei din dezmembrari =aprox 1500 eur , timp de executie 2-4 saptamini

Concl. finala: vinde-ti si ia alta masina cu volan pe stanga

Eu prefer sa nu mai fac efortul financiar si omenesc este prea mare si rezultatul nu este o masina decat 90-95% pe stanga

0747967945

kiss.zoltan@offroadmania.ro

Nebun de masini , off-road, natura, noroi, putere, aer proaspat

Link spre comentariu

Bine punctat Unimog! Mulțumim pentru detalii!

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare