Marius C alias Turagmes Postat Mai 31, 2013 Partajează Postat Mai 31, 2013 Re: Dispar padurile.Putem stopa acest fenomen? Jurasik...ptr gasca aia cu topoare si drujbe...pe inserat...te rog sa ma crezi...trei tipi hotarati...cu legea de partea lor...cu trei pistoale automate la ei si munitie exact atat cat pot duce trei oameni...si-ti garantez ca intr-o luna de zile va fi suspect de liniste in padure referitor la politicieni...Max....citeste si postul asta :grin:....nu trebuie facut BANG BANG...e nevoie de BANG BANG BANG...ca astia au capete de klingonieni...primele doua au mari sanse sa ricoseze :ha: Worlscape...un politician nu se impusca in ceafa...se impusca intre ochi...sa-l vezi cum se caca pe el de frica cum a spus cineva mai sus...suntem in ue....si asta ne costa....de ce sa ramana Angela sau Nicolas fara paduri...lasa ca vor ramane prostii de romani..... stoparea taierilor abuzive se va realiza doar in momentul in care politicul va spune stop....si pana atunci din pacate....mai e mult de asteptat Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
JurasikMan Postat Mai 31, 2013 Partajează Postat Mai 31, 2013 (editat) Re: Dispar padurile.Putem stopa acest fenomen? Marius , padurea este mare. Chiar si defrisata in stilul pur romanesc ...tot este mare. Nu ar fi nevoie de trei tipi hotarati . Ar fi nevoie de 300.000 de tipi cu 300.000 mitraliere si ...multa munitie. Si chiar si asa , ar fi greu sa acopere hectarele de paduri sau pasuni impadurite ale Romaniei. Politicul nu o sa intervina niciodata. Nu direct in stoparea defrisarilor , pentru ca cei ce sustin cu bani multi campaniile electorale sunt implicati si beneficiaza de pe urma defrisarilor ilegale. Doream sa mai scriu ceva , dar s-ar fi gasit repede niste destepti care fac copy/paste la nu stiu de articol de pe net si mi-ar fi " demonstrat " fara drept de apel ca nu am dreptate . E o boala a unor utilizatori de net si useri activi pe forumuri sa nu mai scoata nimic din capul lor . Copy/paste la ceva ce pare inteligent , ca de cele mai multe ori nu inteleg nimic din ce scrie acolo ...oricum nu sensul in care a fost scris articolul . DEci , morala ...nu e munitie destula la halea 300.000 mitraliere. De aia ramanem fara paduri. :uameni: Editat Mai 31, 2013 de JurasikMan Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Mai 31, 2013 Partajează Postat Mai 31, 2013 Re: Dispar padurile.Putem stopa acest fenomen? Nene Jurasik, legi exista si acum. Si nu se respecta. Ce crezi tu, ca daca in loc de amenda o sa pui 10 ani de inchisoare, in mod brusc va incepe legea sa fie aplicata? E nevoie de o schimbare majora de mentalitate la nivel colectiv, pentru ca la nivel colectiv nu exista responsabilitate, teama sau respect fata de lege. La nivel colectiv exista o admiratie infantila pentru cei care sfideaza legea si bunul simt, si in mod mai fatis sau mai ascuns aproape fiecare viseaza sa fie si el ca ala tare si sa poata sa se pise pe legi si pe societate... Dar undeva iti dau dreptate: cei cativa oameni de care spune Marius sunt inutili. Cred ca si daca ar fi asa o potera, in loc sa-i ajutam sa faca ordine probabil ca le-am pune soricioaica in mancare si le-am otravi apa... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Mai 31, 2013 Partajează Postat Mai 31, 2013 Re: Dispar padurile.Putem stopa acest fenomen? cred ca nu m-am facut inteles...pe fiecare vale mai mare...cu ramificatiile aferente sa existe acea patrula bine inarmata...cum am spus...cu legea in mana... daca la fiecare patru exploatari forestiere vine o echipa de acest gen in vizita la doua zile va garantez eu ca se vor rari exploatarile masive...ilegale Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
JurasikMan Postat Mai 31, 2013 Partajează Postat Mai 31, 2013 Re: Dispar padurile.Putem stopa acest fenomen? Aceste modele de actiune sunt inadecvate timpurilor noastre. Motivele ...uite cateva : - oricine are drepturi , chair si hotii de lemne ; - legea mitralierei poate parea aplicabila , dar, cum bine a zis , cine a zis , cand a zis ce-a zis :" quis custodiet custodes " adica in dulcele grai romanesc , " cine-i va pazi pe paznici " ? ... va deschide calea abuzurilor. Cine stie ce imbecili purtatori de mitraliera vor face pe justitiarii ca sa isi mai rezolve din problemele personale ..prin paduri ? - pentru un glont tras se face un dosar gros , demn de o opera a lui Balzac. Pentru atatea dosare , o sa fie nevoie de multa hartie , deci de multi copaci , deci se justifica defrisarea :banana. Eu zic ca tot inasprirea pedepselor, si aplicarea lor chiar si dispersata , ii va speria pe hotii de lemne . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pantzerrow Postat Iunie 3, 2013 Partajează Postat Iunie 3, 2013 Re: Dispar padurile.Putem stopa acest fenomen? Anul trecut am avut parte de 2 experiente nefericite: 1.zona Voronet.Am ajuns in zona ,la o nunta a unor amici.Din 2002 si pana in 2012 (e drept sunt 10 ani) nu am calcat prin zona insa,munti intregi ,au fost defrisati de tot felul de gunoaie,aceleasi gunoaie care plangeau in fata camerelor ca le-a luat apa casa la o ploaie mai puternica... 2.zona Petrosani (valea Streiului). La orice ora,din zi sau mai ales noapte ,o sa gasiti un camion ce transporta lemne.Cel putin pe valea Streiului ,dupa 20-30 min de condus spre munte,desi din sosea totul e verde si plin de copaci,mai sus unde ochiul uman nu mai e atat de vigilent...muntele e CHEL !!! Intr-o discutie cu baietii care se ocupa de treaba, totul se reduce la:dupa o zi de munca ,muncitorii au drept la un camion de lemne si politia la un camion de lemne. Pretul de vanzare e treba fiecaruia...... Azi refuzi sa participi la viata publica. Maine vei ajunge sa fi condus de inferiorii tai ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tudor Tanase Postat Iunie 4, 2013 Partajează Postat Iunie 4, 2013 Re: Dispar padurile.Putem stopa acest fenomen? Jurasik...ptr gasca aia cu topoare si drujbe...pe inserat...te rog sa ma crezi...trei tipi hotarati...cu legea de partea lor...cu trei pistoale automate la ei si munitie exact atat cat pot duce trei oameni...si-ti garantez ca intr-o luna de zile va fi suspect de liniste in padure Hmmm, suna extrem.... dar de fapt daca imin aduc bine aminte nu fix asta au facut in Zimbabwe si South Africa, unde avind probleme cu braconajul au facut patrule anti-braconaj inarmate si cu aprobare generala de a trage in braconieri surprinsi in flagrant? Si acum singura problema e ca au prea multe animale!!!! Cind uitam sa ne jucam incepem sa imbatrinim... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Iunie 4, 2013 Partajează Postat Iunie 4, 2013 Re: Dispar padurile.Putem stopa acest fenomen? Hmmm, suna extrem.... dar de fapt daca imin aduc bine aminte nu fix asta au facut in Zimbabwe si South Africa, unde avind probleme cu braconajul au facut patrule anti-braconaj inarmate si cu aprobare generala de a trage in braconieri surprinsi in flagrant? Si acum singura problema e ca au prea multe animale!!!! esti nebun colega? crezi ca se da liber la impuscat sonsori electorali? :grin: forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Iunie 4, 2013 Partajează Postat Iunie 4, 2013 Re: Dispar padurile.Putem stopa acest fenomen? Soimule...eu i-as impusca cu mare placere pe astia care rad padurile...nu ma refer la cei care lucreaza efectiv in padure.....ci pe cei care dau ordine si incaseaza banul.....:grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
JurasikMan Postat Iunie 6, 2013 Partajează Postat Iunie 6, 2013 Re: Dispar padurile.Putem stopa acest fenomen? Hmmm, suna extrem.... dar de fapt daca imin aduc bine aminte nu fix asta au facut in Zimbabwe si South Africa, unde avind probleme cu braconajul au facut patrule anti-braconaj inarmate si cu aprobare generala de a trage in braconieri surprinsi in flagrant? Si acum singura problema e ca au prea multe animale!!!! Eu zic ca cei prinsi la braconat , ca sa nu fie impuscati , s-au pus in patru labute si au luat-o la pascut. Din elicopter , par animale si de aia iese numarul exagerat. Zic si eu . Macar de am prinde timpurile cand o sa avem prea multi copaci .:mrgreen: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
danbrebu Postat Iunie 6, 2013 Partajează Postat Iunie 6, 2013 Re: Dispar padurile.Putem stopa acest fenomen? Salutari dintr-o zona in care inca mai avem paduri - Muntii Semenic , dar din pacate si aici situatia urmeaza sa sufere profunde schimbari. Spun aceasta si din prisma unor intamplari pe care le-am surprins in cursul acestei lungi ierni care a trecut. De mai multe ori in cursul unor "plimbari" ne-am intalnit cu camioane forestiere pline cu lemn , iar abia aici intervine partea cu adevarat halucinanta : in plin viscol care uneori tinea si 3-4 zile , zilnic intalneam cate 2-3 masini de lemn, ce este mai interesant era, ca conditiile erau atat de vitrege incat nu reusea o singura masina sa se autopropulseze si erau prinse cate 2 si asa carau inarcatura de lemn ( si nu erau Roman si scania, mercedes, etc). Am vazut tot atunci tafuri echipate cu niste lanturi speciale cu crampoane - pe toate rotile ! Era o adevarata demonstratie de forta : cum sa invingi natura cu orice pret ( sau ma rog cheltuiala) ! Subscriu intru totul opiniilor publicate anterior si anume faptului ca fenomenul se va reduce / eradica , doar in momentul in care de la nivel central se va produce o schimbare. Omul de rand (si am vorbit cu cativa) erau "bucurosi" ca puteau pune o paine pe masa familiei - chiar si muncind in asemenea conditii . Numai bine ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sabau Gigel Postat Iunie 6, 2013 Partajează Postat Iunie 6, 2013 (editat) Re: Dispar padurile.Putem stopa acest fenomen? De ce li se spune TAPINARI? La Piatra Neamt in traseul de standard au blocat traseul si nu voiau sa-l elibereze fiind rugati de organizatori ca se desfasoara un concurs si sa nu blocheze drumul. Editat Iunie 8, 2013 de Astral Membru club GTC Motosport: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nomad Postat August 26, 2013 Autor Partajează Postat August 26, 2013 Re: Dispar padurile.Putem stopa acest fenomen? Un nou articol,sursa:http://www.ebihoreanul.ro/stiri/ultima-or-31-1/noi-defrisari-in-parcul-natural-apuseni-busteni-de-10-000-lei-pusi-sub-sechestru-in-pietroasa-110065.html Din pacate,se poate constata un lucru trist: hotii s-au deconspirat,"s-au dat in gat"unii pe altii,caci altfel autoritatile competente ... Noi defrişări în Parcul Natural Apuseni: Buşteni de 10.000 lei, puşi sub sechestru în Pietroasa Aproape 50 mc de buşteni de molid tăiaţi din Parcul Natural Apuseni au fost puşi sub sechestru, joi, sub suspiciunea că provin din defrişări ilegale. BIHOREANUL a aflat că întreaga captură s-a făcut ca urmare a unui pont primit de poliţişti prin sms. "Am o informaţie de urgenţă. Megeţi pe vale, în Pietroasa, şi găsiţi transportate de ieri noapte 90 mc de lemne furate din vârf de Mitre, trase cu tractorul lui din pădure şi transportate cu camionul Volvo a lui Neaţa. Lemne se găsesc pe vale, lângă casa lui Meleseu, sunt marcate cu marcă falsă. Implicaţi sunt Mitre, pădurarul Vali şi Groza, zis Diţă. Vă rugăm să luaţi măsurile necesare. Menţionăm că toate cele spuse sunt adevărate". Aşa suna mesajul trimis, joi, la prima oră, poliţiştilor şi autorităţilor silvice. Cine sunt protagoniştii? "Mitre" e Dumitru Sime, fiul patronului de la o pensiune situată pe platoul Padiş, şi văr al unui angajat al Inspectoratului Teritorial pentru Regim Silvic şi Vânătoare, Doru Scrofan. "Neaţa" e Doru Jude, fiul unui fost consilier local PSD din Oradea, despre care BIHOREANUL a mai scris recent, fiindcă a stricat nunta unui poliţist din Pietroasa, aruncând cu scrumiere şi sarmale după invitaţi. "Meleseu" e porecla dată lui Călin Marian, şeful districtului Galbena din Ocolul Silvic Sudrigiu, iar Groza, zis "Diţă", e tatăl unui alt silvicultor, Viorel Groza, şeful districtului Vârciorog din Ocolul Dobreşti, băgat până în gât în furturile de lemne descoperite în zona cu pricina. Lemnele lui cu actele poliţistului Inedita reclamaţie s-a confirmat, chiar dacă numai în parte. Poliţiştii au găsit într-adevăr buşteni lângă casa lui Meleseu, însă doar jumătate din cantitatea menţionată în mesaj. Materialul era stivuit pe păşune, la gaterul unui localnic, Viorel Banciu, care susţinea că îi aparţine. Omul avea şi documente, de fapt unul singur, eliberat de firma lui Ioan Petrugan, fost poliţist din Ştei, acum trecut în rezervă. Act care avea unele mici probleme. Este vorba despre un aviz de însoţire a mărfii, eliberat pentru a transporta lemne dintr-o partidă constituită în pădurea comunei Rieni, în zona Padiş, însă diametrul buştenilor trecut în document nu "puşca" cu cel al lemnelor găsite. În plus, bărbatul nici nu înregistrase materialul lemnos în documentele contabile. Chef cu "cercetaţii" Ca urmare, lemnele au fost puse sub sechestru, iar Banciu a fost amendat cu 5.000 lei, deocamdată pentru neînregistrarea transportului de buşteni în registrul unic de evidenţă a materialului lemnos. Ancheta continuă, însă, pentru a stabili cu exactitate provenienţa buştenilor, joi şi vineri echipaje formate din poliţişti, reprezentanţii ITRSV şi ai Parcului Natural Apuseni urcând pe platoul Padiş pentru a verifica informaţiile. "Eu nu ştiu dacă au căutat. Ştiu doar că joi seara, unul din inspectorii ITRSV, Coste, era în bar, la Regina (local din Pietroasa - n.r.) şi chefuia împreună Dumitru Sime. Iar vineri toţi cei trei reprezentanţi ai Inspectoratului se ospătau la pensiunea lui din Padiş, Lazăr, Coste şi Deliman", a dezvăluit BIHOREANULUI un localnic din Pietroasa, care a urmărit cazul. Omul susţine că buştenii au fost tăiaţi tocmai din zona de conservare a Parcului, de sub Bisericuţa Moţului, şi coborâţi chiar cu ajutorul unui inspector ITRSV, care a şi fost filmat în timp ce mergea în urma camionului încărcat. "A văzut toată lumea ce s-a întâmplat. Adică noi, oamenii simpli, nu putem tăia nici pentru o grindă măcar, iar ei fură cu camioanele. Toţi sunt mână în mână", s-a plâns bărbatul. Captura de buşteni făcută joi în Parcul Natural Apuseni este a doua în ultima lună, după ce, pe 12 august, poliţiştii Secţiei Poliţie Rurală Ştei l-au prins pe Ionel Toma, fratele consilierului Flavius Toma de la ITRSV Bihor, în Padiş, într-un camion cu remorcă umplut cu 40 mc de buşteni de molid pentru cherestea, transportat fără acte. Life's Too Short To Drive Boring Cars Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusradovici Postat August 26, 2013 Partajează Postat August 26, 2013 (editat) Re: Dispar padurile.Putem stopa acest fenomen? Ei..ce complicate sunt lucrurile aici. Coruptie ca in domeniul asta nu cred ca exista,baiul mai mare e ca de cand cu austriecii astia pe la noi,romanul arde-i-ar manuta nu le mai taie in banzicul lui ca mai bine face 2 transporturi de 40mc si intr-o saptamana cand are unda verde..he he ce vremuri erau cand aduceam marfa in piata de la Oradea,15mc pe luna.. Editat August 26, 2013 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dacuBurebista Postat August 12, 2015 Partajează Postat August 12, 2015 Re: Dispar padurile.Putem stopa acest fenomen? ca să actualizăm întrebarea topicului: da, se poate! începând cu 24 octombrie a.c., vom derula cea mai mare acțiune de împădurire din țara noastră: vom demara împădurirea simultană în minimum 30 de județe în care vom planta 1.000.000 de copăcei pe terenuri publice neproductive și îi vom îngriji până la atingerea maturității. Lista județelor vizate dar și a primăriilor deja confirmate este AICI http://www.calauzaoffroad.ro/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat August 12, 2015 Partajează Postat August 12, 2015 Re: Dispar padurile.Putem stopa acest fenomen? Deja industria lemnului juiseaza de fericire: vor avea ce sa mai taie si peste 20-30 de ani, cu investitii proprii ZERO!!! :ha: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat August 12, 2015 Partajează Postat August 12, 2015 Re: Dispar padurile.Putem stopa acest fenomen? Deja industria lemnului juiseaza de fericire: vor avea ce sa mai taie si peste 20-30 de ani, cu investitii proprii ZERO!!! :ha: Cred ca ai vrut sa zici "mafia lemnului".....:wink: REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat August 12, 2015 Partajează Postat August 12, 2015 Re: Dispar padurile.Putem stopa acest fenomen? Cred ca ai vrut sa zici "mafia lemnului".....:wink: Scuze pentru greseala de ortografie... :ha: :h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat August 12, 2015 Partajează Postat August 12, 2015 Re: Dispar padurile.Putem stopa acest fenomen? Macar in teorie , cresterea naturala a lemnului , pe specii , depaseste destul de multicel cantitatea taiata legal ( chiar si pe cea furata ) , insa problema este accesul. De aceea se vad taierile , pentru ca zbaterea pestelui este pentru exploatare in zone cu acces, altfel cresc prea mult costurile si materialul lemnos nu mai este interesant pentru exploatatori. Intrucat zonele cu acces sunt destul de vizibile si de pe drumuri nationale , apare aceasta impresie a dezastrului . Impaduririle se fac de cele mai multe ori pe cale naturala . Per total se intarzie ajungerea la maturitate cu cativa ani , insa functioneaza , mai ales in locurile unde nu se defriseaza pentru a schimba destinatia terenului . Padurile regenerate natural sunt mai rezistente si mai adaptate locatiei si conditiilor de clima locale . Totusi este buna si paranoia asta , pentru ca pune lucrurile in miscare cu privire la protejarea reala a zonelor aflate in rezervatii sau alte locatii de interes . Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
worldscape Postat August 13, 2015 Partajează Postat August 13, 2015 Re: Dispar padurile.Putem stopa acest fenomen? Macar in teorie , cresterea naturala a lemnului , pe specii , depaseste destul de multicel cantitatea taiata legal ( chiar si pe cea furata ) , insa problema este accesul. De aceea se vad taierile , pentru ca zbaterea pestelui este pentru exploatare in zone cu acces, altfel cresc prea mult costurile si materialul lemnos nu mai este interesant pentru exploatatori. Intrucat zonele cu acces sunt destul de vizibile si de pe drumuri nationale , apare aceasta impresie a dezastrului . Impaduririle se fac de cele mai multe ori pe cale naturala . Per total se intarzie ajungerea la maturitate cu cativa ani , insa functioneaza , mai ales in locurile unde nu se defriseaza pentru a schimba destinatia terenului . Padurile regenerate natural sunt mai rezistente si mai adaptate locatiei si conditiilor de clima locale . Totusi este buna si paranoia asta , pentru ca pune lucrurile in miscare cu privire la protejarea reala a zonelor aflate in rezervatii sau alte locatii de interes . ... sa zicem ca ai dreptate, atunci cum iti explici ca fondul forestier total al romaniei a scazt cu peste 30% in untimii 20 de ani, datorita despaduririlor masive din ultimii cca 15-20 ani ? Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat August 13, 2015 Partajează Postat August 13, 2015 Re: Dispar padurile.Putem stopa acest fenomen? Pai sa definim fondul forestier . Ca si suprafata , de unde s-a exploatat este clar ca nu a mai intrat in fondul forestier , dar cele mai multe astfel de suprafete sunt lasate pentru impadurit artificial sau natural. Intre timp , nu sta nimeni sa adune cantitatea lemnoasa care se adauga din cauza cresterii naturale :grin:. Deci , pe hartie , si pana cand suprafetele exploatate nu pot fi reintroduse ( cu drepturi depline ) in fondul forestier , apar ca lipsa la apel . Te rog sa ma crezi ca apare o problema complicata care tine de imbatranirea padurilor si ajungerea lor la maturitate si mai ales in ultimul timp , padurea de conifere din toata Romania este atacata de niste ganganii ( de origine asiatica ) si aproape ca nu merita exploatata. Acea padure , lasata , in 4-5 ani este rumegus oricum. cunosc cazuri in care s-a licitat pe hartie si la fata locului licitatia s-a anulat , pentru ca lemnul era inutilizabil din cauza contaminarii . Unii zic ca-i actiune chinezeasca , altii ca asa patesc padurile impadurite artificial , ajunse la maturitate . Se pare ca padurea amestecata , asa cum creste ea in natura , cam stie sa se protejeze de daunatori. Cea plantata , cu suprafete intinse , pe care s-au pus doar un anume tip de arbori , se contamineaza rapid si in anumite conditii de seceta si iarni usoare ( care nu mai omoara daunatorii ) , poate fi integral compromisa. Copacii sunt ca si oamenii , dezvolta imunitate specifica locatiei in care se dezvolta. Unele suprafete au fost scoase din fondul forestier din cauza unor lucrari de infrasctructura in statiuni ( drumuri , statiuni , partii de schi , lacuri de acumulare pentru acumulari de apa potabila sau pentru a deservi tunurile de zapada ) . Si uite ca daca tot aduni , s-ar putea sa iti dispara chiar mai mult de pe hartie din fondul forestier. Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat August 13, 2015 Partajează Postat August 13, 2015 Re: Dispar padurile.Putem stopa acest fenomen? problema nu este la dezpadurire, ci la impadurire. aici nu mai planteaza nimeni nimic. asta este adevarata problema. in 20 de ani creste ceva acolo unde s-a taiat. al dracului salcim de la curte, l-am taiat de vreo 5 ani, anual, si tot creste. am un visin iesit 1/2 din pamint de 3 ani, nu m-am indurat sa-l tai si l-am ancorat pe acolo, si tot da visine... deci copacii sint rezistenti si fara sa ne omorim sa avem grija de ei. trebuie doar plantati. The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat August 13, 2015 Partajează Postat August 13, 2015 Re: Dispar padurile.Putem stopa acest fenomen? ... al dracului salcim de la curte, l-am taiat de vreo 5 ani, anual, si tot creste. .... Moromete :ha: Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
111lsd Postat August 13, 2015 Partajează Postat August 13, 2015 (editat) Re: Dispar padurile.Putem stopa acest fenomen? Schimbarile climatice, afacerile derulate de "specialistii" statului platiti sa gestioneze fondul forestier, exploatarea haotica aprobata de ghiolbani si cacalari numiti politic au dus la rezultatele enumerate anterior. Legea "Lupu" a stabilit impartirea inclusiv a suprafetele impadurite si doar pentru a-i face pe "stimatii concetateni" fericiti pentru urmatorul cincinal. Si tot asa putem enumera enspe mii de cauze care au facut sa se aleaga praful de una din comorile nationale. Mie unul mi-e dor in fiecare an de luna mai din copilaria mea, cand inflorea salcamul si mirosea o saptamana dumnezeieste de la padurea plantata in anii 1800 in lunca Dunarii pentru satbilizarea dunelor de nisip. S- ales praful si de asta. Un om educat stie sa iubeasca padurea si natura, sa se bucure de un copac, o floare sau un animal salbatic fara sa le faca rau, asa ca trageti concluzia ce ne lipseste si de ce lipsuri suferim in tarisoara asta. Pot sa fure tot ce vor cei care pentru asta traiesc, dar sa nu-i fure dreptul copilului meu de a-si incarca, din cand in cand bateriile in mijlocul naturii salbatice. Editat August 13, 2015 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat August 14, 2015 Partajează Postat August 14, 2015 Re: Dispar padurile.Putem stopa acest fenomen? Sa nu uitam nici " dreptul la proprietate " revendicat de cei care au fost improprietariti cu padure si au ras-o pur si simplu. Majoritatea celor de la tara au ras padurile dupa ce au fost improprietariti si au justificat aceasta prin faptul ca padurile au fost " furate " de hoti . In acest caz , este incorect sa pui crima pe umerii autoritatilor . Sa nu credeti ca eu sunt de partea celor care taie. Sunt iubitor de munte si de cate ori vad cate o parcela rasa , le doresc " beneficiarilor " toate cancerele din lume , copii handicapati si sotii necredincioase ( cum ar zice Rus :grin:) , insa pentru rezolvarea problemei trebuie sa depasim faza emotionala si sa analizam corect elementele care duc la acutizarea acesteia . Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate