aaddrryyss Postat Mai 27, 2013 Partajează Postat Mai 27, 2013 (editat) Salutare, Context problema: Discovery 3, ~116.000 km, an fabricatie 2008. Problema: curge lichid din caseta de directie pe la ambele burdufe. Nu mult. De o luna de cand am luat la cunostinta de problema n-am vazut picaturi sub masina, insa dupa fiecare iesire in off-road burdufele sunt "ude" (unul dintre ele prezinta o fisura vizibila cu ochiul liber, celalalt probabil are vreuna mai ascunsa). Functional vorbind directia e ok, volanul se invarteste usor, nu sunt zgomote, etc. Momentan... Intrebare: lichidul din borcanasul cu "power steering fluid" de sub capota deserveste intreg sistemul de directie, inclusiv caseta de directie? Momentan nivelul din el e cam la jumatatea distantei dintre Min si Max cand motorul e rece; respectiv e la Max cand motorul e cald. Cu alte cuvinte: daca pierd suficient de mult lichid din caseta, se va reflecta la nivelul din borcanas ? Momentan sunt tentat sa peticesc problema (prin completare de lichid daca e cazul) timp de cateva saptamani, pana strang suma necesara unei casete noi. Editat Mai 27, 2013 de aaddrryyss Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Mai 27, 2013 Partajează Postat Mai 27, 2013 (editat) Re: Discovery3 - caseta directie Incep prin a ma scuza ptr ceea ce iti voi scrie mai jos: Cand un nebun isi ia o cotoarba de 3000 de euro si mai baga inca 7000 euro in ea dupa care merge si o rupe in coclauri sa zicem ca inteleg. Dar cand un inconstient isi ia o masina aproape noua de mai mult de mii de euro peste cele zece (fragila din toate punctele de vedere ca deh tehnica ledurilor ...nenicutule, primeaza in fata fiabilitatii si a bunei executii de la felul cum e gandita masina pana la natura materialelor din care este construita) si ii rupe ficatul in teren ...sa mor daca pasta o inteleg! Acum pe problema ta: Curge pe la burdufuri (nu burdufe!!!) si pierzi lichid din motivul de mai sus sau ptr ca masina a fost exploatata necorespunzator ...respectiv dat cu ea in gropi in viteza, lovit caseta, fortat directie cu roti bracate la maxim ... samd... Burdufurile de fapt opresc praful sa intre in caseta si in nici un caz nu indeplinesc rolul de a stopa lichidul ...asta ca fapt divers. Rezolvarea problemei (izbavirea): In mod normal a te carpi inseama sa repari caseta de directie (cauta pe net sunt firme specializate care fac asta si unele chiar acorda garantii destul de mari in timp)...ceea ce impune o refacere a bucsilor pe care calca bratele din caseta sau schimbarea melcului dupa caz, schimbarea semeringurilor si a tot ce mai e pe acolo... Nu in toate cazurile caseta de directie se repara. Daca ai bratele strambe atunci la revedere si un praz verde. A rezolva problema inseamna a schimba caseta de directie cu una in mintile ei (de preferat noua). Nu inseamna ca te carpesti daca tot timpul completezi constiincios cu lichid. Inseamna ca prelungesti agonia casetei de directie pana intr-o buna zi cand se va gripa sau mai rau se va rupe de tot si saraca masina se va uita indecisa la roti cum una o ia intr-o parte si alta in alta parte ...si nu va stii daca sa mearga inainte sau sa urmeze una dintre roti ... Iar soferul si ceilalti ocupanti ai masinii vor deveni victime colaterale ...nevinovati saracii. Sa nu intelegi ca te cert ptr ca iti curge caseta ... Te "cert" ptr inconstienta de a pune problema asa. Inainte de orice peticeala ...vezi cam ce rol are caseta de directie ...in economia functionarii unei masini. Cel putin esti sincer ...macar atat ...si asta apreciez! :h5 Stima, Ionut Editat Mai 27, 2013 de Yonutz consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
miklovan Postat Mai 28, 2013 Partajează Postat Mai 28, 2013 Re: Discovery3 - caseta directie Datu' cu parerea, sport national... Intra pe http://www.disco3.co.uk si acolo gasesti toata informatia de care ai nevoie de la alti frati de suferinta. Piese cred ca stii ca e indicat/ieftin sa iei din Anglia si au inceput sa apara si pentru D3. Da pe goagle: johncraddock, rimmerbros, famous four sau paddockspares. Astia au piese de directie pt D3. Daca e dusa caseta alea reconditionate is cu doua taisuri. Am trecut si eu prin asta recent si am luat noua. Fa rost de un manual de service ca ingineria englezeasca si-a pus amprenta si la D2 tre sa ridici motorul sa scoti caseta - anticipez ca la a ta sa iasa la fel usor... "A bon entendeur, salut!" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Mai 28, 2013 Partajează Postat Mai 28, 2013 Re: Discovery3 - caseta directie Disco 3 nu e o masina mai fragila decat celelalte din generatia ei si se descurca onorabil in offroad (depinde ce intelege fiecare din acest termen) - e penalizata de dimensiuni si greutate si compenseaza prin motorizare si controlul tractiunii care chiar functioneaza bine. Parerea mea e sa o lasi in pace daca nu pierde lichid si functioneaza in parametri - obisnuieste-te cu ideea ca ai LR si sa-ti faci griji cand nu vezi picaturi pe sub ea - in cazul asta nu are ce sa curga si e nasol!:ha: Du-te cu ea pe coclauri fara grija,masina poate mai mult decat cred multi. Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
aaddrryyss Postat Mai 28, 2013 Autor Partajează Postat Mai 28, 2013 (editat) Re: Discovery3 - caseta directie Multumesc pentru comentariile constructive. Probabil am descris eu problema prea dramatic, asa ca urmeaza cateva precizari: - n-am luat masina ca sa-i "rup ficatii in teren" :-) De cand am luat-o am iesit de 4-5 ori pe la marginea orasului pe niste coclauri ca sa "facem cunostinta". Incerc sa invat gradat si in conditii controlate cum se merge in afara soselei. N-am facut lucruri dramatice cu ea. Ideea e sa experimentez aproape de casa. - burdufuri, nu burdufe. Am retinut :-) - problema cu caseta de directie o banuiesc a fi foarte recenta si in stadiu incipient. De o luna de cand urmaresc nivelul de lichid din borcanas, nu a scazut in mod vizibil / detectabil. Acum directia merge ok, nu are simptome de nici un fel (perceptia de pe scaunul soferului). Mai dureaza cateva saptamani pana cand as putea lua una noua. Pana atunci, am nevoie sa stiu (pentru cazurile de urgenta, daca problema se agraveaza) daca ce torn eu in borcanasul ala ajunge pana in caseta de directie sau nu. Imi inchipui ca doar garniturile sunt obosite; fiarele (pinion, cremaliera, brate) presupun ca sunt ok, data fiind lipsa de simptome in habitaclu. Banuiesc ca e important ca ele sa aiba parte de ungere in continure, indiferent ca e facuta de lichidul original ori de 3 pipete cu cat as completa eu pe acolo. - am deschis topic-ul asta si am pus problema in felul in care am pus-o tocmai pentru ca incerc sa nu fiu ignorant, ci sa ma informez cat mai bine dat fiind faptul ca am destule lacune. Daca nu ieseam in afara soselei si nu inspectam masina pe sub ea dupa fiecare iesire nici n-as fi stiut ca problema exista. Despre siguranta in trafic: in Ianuarie a fost ultima revizie; in afara de reperele standard s-au mai schimbat diverse bucsi, capete de bara, etc, dupa care s-a facut ITP. In momentul asta o percep ca fiind sigura in trafic atat pentru mine cat si pentru restul participantilor. Oricum, sunt convins ca intre 2 revizii ori ITP-uri oricare dintre masinile de pe strada poate sa dezvolte o astfel de problema si sa circule cu ea luni bune pana cand apar primele simptome. A se vedea cate pete de diverse uleiuri sunt prin parcarile de la orice supermarket; momentan masina mea nu lasa pete pe jos. Daca ar incepe s-o faca si inca n-am strans banii de caseta noua, as inceta s-o folosesc. Editat Mai 28, 2013 de aaddrryyss Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Mai 28, 2013 Partajează Postat Mai 28, 2013 (editat) Re: Discovery3 - caseta directie Inainte de a strange bani de caseta du-te la cineva care stie cu se mananca Land Rover si care are tester dedicat (ii numeri pe degetele de la o mana in Bucuresti) sa-ti faca o constatare,poate scapi de o asemenea investitie. Treaba cu picaturile de sub masina e o gluma acceptata de toti proprietarii de LR-uri si ia-o ca pe o gluma in cazul de fata,si eu m-as ingrijora daca Disco 3 sau 4 ar pierde diverse lichide. Hai si pe la noi sa-ti prezinti masina (http://www.lroc.ro), poate apar ceva filmulete de la intalnirea anuala (sa vezi de ce e in stare o masina ca a ta). Editat Mai 28, 2013 de sean70 Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
aaddrryyss Postat Mai 28, 2013 Autor Partajează Postat Mai 28, 2013 Re: Discovery3 - caseta directie aaddrryyss: momentan masina mea nu lasa pete pe jos sean70 : obisnuieste-te cu ideea ca ai LR si sa-ti faci griji cand nu vezi picaturi pe sub ea - in cazul asta nu are ce sa curga si e nasol! Ok, acum am inteles gluma :ha: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
flay Postat Mai 29, 2013 Partajează Postat Mai 29, 2013 Re: Discovery3 - caseta directie Asa e la inceput... cateva picaturi, putin lipsa din vas... si se ajunge la juma de litru pe zi. Era parca o firma ce reconditiona casete in Romania, eu nu-i cunosc dar cred ca-i gasesti usor. Ca sa completezi, vezi intai cum arata uleiul de sub masina, daca e verde sau rosu, sa vezi daca e de la servodirectie, si sa completezi cu aceeasi culoare, eventual tipul indicat pe masina. Pe tester nu cred ca ai ce vedea in legatura cu pierderea asta... Nu se merita o caseta noua, dar depinde de puterile fiecaruia. In general partea slaba la orice piesa de mii de euro e o siguranta, garnitura sau carbune, de maxim 5 euro, un kit de reparatie fiind 20-30. Land Rover Discovery td5 1999 Jaguar XJ8 2002 Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Mai 29, 2013 Partajează Postat Mai 29, 2013 Re: Discovery3 - caseta directie Firma de reconditionat casete ...gasesti la Sighisoara. Trimiti caseta prin curier si ti-o returneaza baietii reconditionata. Mai ai si alte alternative. Chiar daca la partea aia cu "ruptul ficatilor" am fost putin mai dur ...cam asta fac toti ...Asta ar fi motivul: cand isi ia romanu masina de teren ii da intai omorul ...in prima baltoaca ...si dupa aia o intreaba de sanatate (asta in cel mai bun caz) - ca si in cazul de fata! Nu ti-am scris ceea ce ti-am scris din rautate. In nici un caz. Daca mergi pe principiul "am grija de fier" ...fierul "va avea si el grija de tine"... Miklovan, mi se pare mie sau raspunsul tau e putin cam obraznic si foarte pe langa spiritul forumului? Cum adica datul cu parerea ...e sport national? Omul a pus o problema, i s-a raspuns ...fiecare atat cat s-a priceput (e forum, poti intreba ceva si primi 10 raspunsuri, 9 gresite si 1 bun ... care-i problema?)... Mare noroc cu forumul ala din Anglia ...ca altfel desfaceam caseta de directie ...cu lingura si ii dadeam si putina sare ...sa se strice mai rar! :uameni Din pacate LR nu este specialitatea mea dar din fericire problemele dumnealui le-am mai vazut si la altii ... consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
miklovan Postat Mai 29, 2013 Partajează Postat Mai 29, 2013 Re: Discovery3 - caseta directie Miklovan, mi se pare mie sau raspunsul tau e putin cam obraznic si foarte pe langa spiritul forumului?. ...ti se pare. Daca spiritul forumului nu admite trimiteri pe grupuri cu mii de oameni dintre care cel mai probabil multi au avut aceiasi problema atunci e pe langa. Polologhia despre utilizarea corespunzatoare a masinii este utila si binevenita mai ales in probleme cu caseta de directie. Ah...si de fapt ma refeream la cele spuse de mine cand am spus ca imi dau cu parerea. On topic: Eu unul as prefera sa trimit la reconditionat in UK dar de fapt cum am spus si mai sus reconditionarea nu e solutia castigatoare de fiecare data. "A bon entendeur, salut!" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
aaddrryyss Postat Septembrie 5, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 5, 2013 (editat) Re: Discovery3 - caseta directie Aha...mi-am regasit topic-ul inceput prin Mai... Desi acum e Septembrie, hai sa nu-l las fara concluzie... Dupa cum spuneam, ambele burdufuri erau rupte, deci banuiam ca apa ajunge pana in caseta de directie, ceea ce a insultat garniturile care au inceput sa planga cu lacrimi de ulei... Cum problema era incipienta si rugina n-avusese timp sa puna stapanire, am zis sa incerc varianta cu reconditionarea (inlocuit garnituri, semeringuri). Initial m-ati speriat...ba Sighisoara, ba Targoviste...am si eu o teorie...daca tot suntem 2 milioane cu plus de suflete in orasul asta (mult-iubita noastra supra-populata capitala), mi s-ar parea absurd si neconcepubil sa existe vreun serviciu de orice fel care sa nu poata fi prestat pe plan local. Asa ca am gasit prin Iunie un service aici in oras care a acceptat provocarea, si 2000 de lei mai tarziu ma aflam cu treaba rezolvata (reconditionat caseta mea, ulei, alte burdufuri, refacut geometrie, etc) Rezultatele, asa cum m-ati prevenit deja, nu sunt stelare. Acum volanul e ceva mai greu de invartit, tinde sa nu mai revina "la mijloc" la fel de convingator ca inainte de operatie, si...uneori mi se pare ca nici nu-i perfect drept (probabil vreo 3-4-5 grade deviere de la pozitia normala, cand masina merge perfect rectiliniu) Partile bune ar fi ca nu mai sunt scapari de lichid, si datorita nou-capatatei lui fermitati, parca nu mai trebuie sa fac multe micro-corectii de traiectorie ca inainte. Daca nu intampin probleme cele 12 luni cat am garantie, voi concluziona ca per ansamblu mi-am rezolvat decent problema. Nu din cale-afara de multumitor, insa decent. Cam asta a fost povestea. Editat Septembrie 5, 2013 de aaddrryyss Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate