Max Postat Iunie 2, 2008 Partajează Postat Iunie 2, 2008 Am o catelusa. Tessy Maidaneza. Am gasit-o in fata firmei mele. Era pui. Mi-a fost mila de ea. I-am dat de mancare, am curatat-o, am mers cu ea la veterinar, am facut deparazitare, vaccin, carnet de sanatate. Am dus-o la mine la casa si am lasat-o in curte. Ma duceam zilnic si ii duceam mancare si apa. In doua saptamani, aceeasi situatie cu alt maidanez. Tot pui. Am facut la fel. i-am dat numele Sparky. Au crescut impreuna, aratau bine, erau veseli, se jucau toata ziua. Dupa vreo doua luni Sparky a disparut. Dupa vreo saptamana a disparut si Tessy. I-am cautat peste tot si nu i-am gasit. Am fost foarte suparati. Dupa vreo 2 saptamani, am constat cu surprindere ca Tessy a aparut inapoi in curte. Era saraca slaba, murdara, lovita. Arata groaznic. La un momentdat am vazut la ea niste contractii periodice. Am dus-o la medic care mi-a spus ca are jigodie. Si ca, probabil ca a luat virusul inainte de vacin. Si ca nu prea sunt sanse de vindecare si ca va fi mai rau. Mi-a recomandat sa o eutanasiez. Nu am vrut. Am zis ca mai incercam intai un tratament. Ceea ce am si facut. Din pacate tratamentul nu a ajutat la nimic. Contractiile au devenit tot mai dese. La fiecare secunda , tot corpul se contracta. Mi-e foarte mila de ea. E slaba pt ca oricat mananca, contractiile ii consuma mare parte din energie. Am mai prelungit tratamenul. Eu cu mana mea ii dadeam o data la doua zile cate 3 injectii. O vad cum se chinuie si mi se rupe sufletul. O vad cum se bucura cand ajung acolo si o vad si cum se uita dupa mine cand plec. E devotata si ascultatoare 100%. Acum am luat si puiul de ciobanesc mioritic dar inca nu e vaccinat si nu pot sa il duc la casa deocamdata. Din pacate, trebuie sa o eutanasiez pe Tessy. :sr Dar nu ma lasa sufletul. Nici nu pot sa o duc undeva departe sa o las acolo pt ca tot la ea o sa imi fie gandul si va fi mai rau. :cr1 Ce sa fac? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vstef_is Postat Iunie 2, 2008 Partajează Postat Iunie 2, 2008 Re: Dilema care ma macina "someone if you really love someone, you have to let go..." Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
aztec Postat Iunie 2, 2008 Partajează Postat Iunie 2, 2008 Re: Dilema care ma macina Nu stiu ce sa-ti zic... Este o hotarare foarte grea.. Dar zic ca atata timp cat mananca si chiar daca boala nu are vindecare si poti sa o ajuti cu tratament de sustinere, poti amana decizia.. Daca nu mai mananca inseamna ca trebuie sa te decizi.. din pacate Ai mare grija cand vei aduce acasa pe ..little Max. Virusul din cate stiu ramane activ timp de 6 luni..doar dupa ce-i faci schema completa de vaccinare si dezinfectezi toata casa si curtea. ... undeva, candva, altundeva... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
buhu Postat Iunie 2, 2008 Partajează Postat Iunie 2, 2008 Re: Dilema care ma macina intradevar o situatie nasoala, dar chiar daca mananca nu faci decat sa-i lungesti agonia, mai bine ii scurtezi suferinta si e mai usor si pentru tine :sr http://members.chello.at/daniel.rusmir/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dream_car Postat Iunie 2, 2008 Partajează Postat Iunie 2, 2008 Re: Dilema care ma macina singura sansa cu care o mai poti salva e urmatoarea: iei un piron sau cui mai gros,il inrosesti in foc si o arzi pe nas,sub ochi,pana la os.daca nu e prea tarziu asta o poate salva.la noi in ardeal asta e o metoda preventiva pe care o folosesc ciobanii la caini,imediat ce se nasc. nu as putea sa iti dau o explicatie stiintifica,in legatura cu ceea ce se intampla de fapt cand o arzi pe nas,dar e singura sansa. fa-o cat mai repede. o gramada mare mare de fier vechi si un samurai verde...... Viata s-ar putea sa nu fie petrecerea pe care ai sperat-o,dar daca tot suntem aici,sa dansam..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dream_car Postat Iunie 2, 2008 Partajează Postat Iunie 2, 2008 Re: Dilema care ma macina asta e zona in care trb sa o arzi o gramada mare mare de fier vechi si un samurai verde...... Viata s-ar putea sa nu fie petrecerea pe care ai sperat-o,dar daca tot suntem aici,sa dansam..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Klez Postat Iunie 2, 2008 Partajează Postat Iunie 2, 2008 Re: Dilema care ma macina Faza cu arsul nasului am observat-o si la unii caini de la stane din zona sucevei. Am auzit ca isi face treaba impotriva jigodiei. Numai ca era exact pe nas, deasupra narilor. Nu pe bot. Daca nici asta nu o sa rezolve problemele, eu unu te-ash sfatui sa recurgi la eutanasiere.... :sr Am patit-o si eu acu 5-6 ani cu un ciobanesc gernam aproape acelashi lucru... OMU'e inainte de toate! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Unimog Postat Iunie 2, 2008 Partajează Postat Iunie 2, 2008 Re: Dilema care ma macina In cazul unui caine bolnav nu-i mai foloseste arderea nasului. Acesta se aplica preventiv , pentru a distruge zona de infectare cu virusi ,insa este foarte dureros pentru caine si efectul este 50-50% 0747967945 kiss.zoltan@offroadmania.ro Nebun de masini , off-road, natura, noroi, putere, aer proaspat Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Iunie 2, 2008 Autor Partajează Postat Iunie 2, 2008 Re: Dilema care ma macina Ai mare grija cand vei aduce acasa pe ..little Max. Virusul din cate stiu ramane activ timp de 6 luni..doar dupa ce-i faci schema completa de vaccinare si dezinfectezi toata casa si curtea. Stiu asta. De aceea am spus ca nu pot sa il duc pe little Max deocamdata acolo. Il tine mama mea. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Iunie 2, 2008 Autor Partajează Postat Iunie 2, 2008 Re: Dilema care ma macina In cazul unui caine bolnav nu-i mai foloseste arderea nasului. Acesta se aplica preventiv , pentru a distruge zona de infectare cu virusi ,insa este foarte dureros pentru caine si efectul este 50-50% Intradevar, arderea nasului nu mai are nici un efect acum. :( Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dream_car Postat Iunie 2, 2008 Partajează Postat Iunie 2, 2008 Re: Dilema care ma macina eu zic ca totusi merita incercata si varianta cu arsul daca nu,oricum,este o cauza pierduta. eu am ars si caini deja infectati si si-au revenit. depinde cat de avansata e boala in cazul lui tessy o gramada mare mare de fier vechi si un samurai verde...... Viata s-ar putea sa nu fie petrecerea pe care ai sperat-o,dar daca tot suntem aici,sa dansam..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zep Postat Iunie 3, 2008 Partajează Postat Iunie 3, 2008 Re: Dilema care ma macina max tu ce ti-ai dori daca ai fi in locul ei? sa faci un bine nu e pacat chiar daca binele la prima vedere pare un rau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
svejk Postat Iunie 3, 2008 Partajează Postat Iunie 3, 2008 Re: Dilema care ma macina max, du-o urgent la veterinar si eutanasiaz-o. nu e dureros pentru ea, i se face asomarea c-o injectie (un somnifer) si dupa injetia propriu-zisa. altfel o chinui. e greu sa faci gestul asta, dar fa-l. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator koala Postat Iunie 3, 2008 Partajează Postat Iunie 3, 2008 Re: Dilema care ma macina Omoara cainele ala, Max !!! ... se chinuie ingrozitor acum, si e pacat de Dumnezeu ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Iunie 3, 2008 Autor Partajează Postat Iunie 3, 2008 Re: Dilema care ma macina Tocmai am gasit niste poze cu cateii. Facute anul trecut prin septembrie. Cel negru cu alb era Sparky. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nicumur Postat Iunie 3, 2008 Partajează Postat Iunie 3, 2008 Re: Dilema care ma macina Desi este dureros pentru tine, solutia eutanasierii mi se pare a fi cea mai potrivita. Ce are catelusa acum cu greu se mai poate numi viata normala... OIIIIIIIO Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Iunie 3, 2008 Partajează Postat Iunie 3, 2008 Re: Dilema care ma macina Max, desi sunt vanator cu acte de peste 10 ani, sunt total impotriva eutanasierii animalelor; desi in unele cazuri se recomanda acest procedeu. Un lucru iti spun: miracolele exista, se aplica la fiintele cu gandire si uneori chiar si la animale! Cand esti sigur ca nimic nu se mai poate face, elibereaza animalul (daca isi manifesta dorinta sa plece), asa cum este si nu iti lua asupra ta acest mare pacat de ai lua viata! Chiar daca unii considera asta o iresponsabilitate si poate calea nu tocmai dreapta, totusi lasa soarta sa decida ce se va intampla cu viata acelui animal si nu lua tu aceasta decizie ptr el! O sa-ti spun de ce gandesc asa printr-o scurta istorie: Acum multi ani, cand eram copil am gasit pe camp la tara un catel mic si pricajit, nici nu avea ochi; probabil fusese "lepadat" de cineva...Desi bunicii mei aveau inca 3 handralai m-am rugat cu cerul si pamantul sa ma lase sa il iau acasa! Dupa indelungi negocieri si promisiuni i-am induplecat... In acea vacanta de vara l-am pus pe picioare cu lapte, urda de capra si faina de oase (astea erau posibilitatile la momentul respectiv) Si acum imi aduc aminte perfect cum ii dadeam lapte dintr-un deget de manusa chirurgicala! La sfarsitul verii deja Sosi (asa in chema) era pus pe picioare ... Dupa cativa ani a devenit din ghemul care era un caine de paza excelent, un tovaras de joaca care nu se plictisea niciodata, avand o inteligenta cum sincer nu am vazut de atunci la alt caine sau animal(ca am mai avut si altii, chiar si de rasa)! Intamplarea care mi-a intiparit ptr toata viata imaginea acestui catel in mintea mea a fost cand mama si-a pierdut verigheta in curte si acesta a gasit-o dupa vreo cateva zile si a adus-o in gura si a asezat-o in fata ei! Parintii mei au fost reticenti si reci cu acest catel, pana in acel moment cand au inceput sa-l iubeasca si sa-i dea intradevar atentie! La 12 ani catelul a orbit, i-au cazut aproape toti dintii, slabise si desi veterinarul ne-a recomandat eutanasierea lui dar toti am refuzat sa ne permitem sa ne gandim macar la acest lucru! L-am ingrijit impreuna pana in ultima clipa! O alta intamplare care mi-a atras atentia a fost atunci cand a murit; desi nu vedea in preziua mortii a fost foarte activ parca vrand sa ne arate cat de draga ii este viata. A doua zi l-am gasit mort exact pe locul unde isi petrecuse cel mai mult din viata: pe treptele din fata casei cu botul pe prag. A trait aproape 16 ani ... Sincer am mai avut catei dar niciunul nu a fost ca Sosi! Si unii chiar au fost (sunt) de rasa pura .... Max, aceasta este o poveste despre un om si un caine ... nu trebuie sa iei din ea partile rele; dar totusi trebuie sa-i dai o sansa la viata acelui suflet! Indiferent de cat de mare sau de mica este sansa lui! consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marinionescu Postat Iunie 3, 2008 Partajează Postat Iunie 3, 2008 Re: Dilema care ma macina Am avut un maidanez care a avut parvoviroza , l-am tratat si timp de 3 ani am fost la medic cu el daca nu saptaminal cel putin la doua saptamini . A inceput sa-i cada blana , a contractat o eczema , era totul o rana , avea sistemul imunitar facut praf . Nu am acceptat eutanasierea , intr-o seara a venit foarte abatut m-am dus la medic cu el si acesta i-a facut niste calmante ( spagari nu medici ) si l-am lasat sa doarma in bucatarie ( cusca lui era in curte fireste ) . Dimineta l-am gasit mort , ulterior am aflat de la vecini ca a fost lovit de o masina , fireste mediciii nu au sesizat hemoragia interna . De aici trag eu concluzia fara a fi foarte credicios ca Dumnezeu alege ce este mai bine pentru fiecare . Oare daca am avea un membru al familiei in suferinta am accepta eutansierea lui ? Eutanasierea este solutia cea mai confortabila pentru tine dar poate ca cineva asteapta mai mult de la tine. Cine nu stie, si nu stie ca nu stie, e adormit, trezeste-l. Cine nu stie, si stie ca nu stie, e invatacel, ajuta-l. Cine stie, si stie ca stie, e invatat, insoteste-l. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator redscarlet Postat Iunie 3, 2008 Partajează Postat Iunie 3, 2008 Re: Dilema care ma macina Max: daca reusesti sa traiesti ulterior cu ideea ca tu ai decis s-o eutanasiezi pentru ca se chinuia prea mult, ok, fa-o. Daca nu ai "taria" asta, atunci ai grija de ea in continuare, oricat de mult si de bine poti. Pana la urma, se asteapta sa fii langa ea, si la propriu si la figurat, indiferent ce alegi. PS Daca al meu caine ar pati asa ceva, nu cred ca as fi in stare sa-l duc la medic. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pitonul Postat Iunie 3, 2008 Partajează Postat Iunie 3, 2008 Re: Dilema care ma macina Max are un cutit infipt. Noi nu facem decat sa-l rasucim mai mult. La rece sfaturile sunt foarte usor de dat.Si Max ne-ar fi raspuns la fel de usor. :sr Rubicon 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dream_car Postat Iunie 3, 2008 Partajează Postat Iunie 3, 2008 Re: Dilema care ma macina arde-l.daca nu,oricum sansele sunt f mici. o gramada mare mare de fier vechi si un samurai verde...... Viata s-ar putea sa nu fie petrecerea pe care ai sperat-o,dar daca tot suntem aici,sa dansam..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
svejk Postat Iunie 4, 2008 Partajează Postat Iunie 4, 2008 Re: Dilema care ma macina bai nene, n-ai inteles ce e cu arsul pe nas? e o masura preventiva prin care se distruge (cu suferinta) poarta de intrare a virusilor in organismul animalului, cu sanse de reusita 50-50. animalul deja sufera! o tot tii langa cu arsul asta.... parca ai fi o baba d-aia.... aa, are leucemie copilul? nu-i nimic, sa-l taiem sub limba.... tara de inapoiati.... :ang4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nicumur Postat Iunie 4, 2008 Partajează Postat Iunie 4, 2008 Re: Dilema care ma macina Oare daca am avea un membru al familiei in suferinta am accepta eutansierea lui ? Ma intreb daca tu ai avut vreodata in familie vreun eveniment care sa te faca sa-ti pui problema eutanasierii unui membru al familiei... NU doresc nimanui sa treaca prin ce am trecut eu - nu pot spune decat un singur lucru: Intreaba pe orice bolnav de cancer osos in faza terminala daca nu ar prefera sa moara decat sa mai indure dureri inimaginabile inca "n" ore, zile, saptamani... Am specificat, o viata chinuita, cu dureri nu mai poate fi numita viata... A, este usor sa-ti "usurezi" constiinta si sa te dai de-o parte, sa zici "eu stiu ca am facut tot ceea ce era de facut" - dar, uneori trebuie sa ne gandim si la cel pe care vrem sa-l protejam - adica, actiunile noastre or sa-i faca bine, sau mai mult rau? OIIIIIIIO Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Iunie 4, 2008 Partajează Postat Iunie 4, 2008 Re: Dilema care ma macina In mod sigur 100 de insi, 101 de pareri ...fiecare cu punctul lui de vedere! Nu sunt de condamnat cei care sunt de acord cu eutanasierea asa cum nu sunt de condamnat nici cei care cred pana in ultima clipa! Restul sunt vorbe! Eu unul sunt sigur ca Max va alege cea mai buna solutie! consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Iunie 4, 2008 Autor Partajează Postat Iunie 4, 2008 Re: Dilema care ma macina Nu am avut incotro si am ales eutanasierea. E prima data cand fac asa ceva. M-am gandit la multe variante dar asta e singura la care am ajuns. Nu imi placea sa o vad cum se chinuie, sufeream si noi, se uitau si vecinii urat la mine pt ca le era frica ca sa nu se imbolnaveasca si cainii lor. A dus-o azi la veterinar. Saraca parca stia ce o asteapta si s-a resemnat. Am pus-o in masina unde a stat cuminte. Se uita tot timpul pe geamul din spate. O vedeam in oglinda retrovizoare. Imi venea sa ma intorc. Am ajuns la cabinetul veterinar unde s-a dat jos din masina, a intrat cu mine in cabinetul veterinar. Foarte ascultatoare. Poate mai ascultatoare ca niciodata. S-a lipit de picioarele mele si s-a pus jos. Se uita fix in ochii mei. Era ca si un om. Linistita. Am stat asa vreo 5 minute pana cand medicul a pregatit materialele. I-a legat piciorul cu un garou. I-a bagat injectia de adormire direct in vena. Tessy a stat foarte cuminte, eu o tineam de cap dar nu era nevoie. Parca stia ca asa trebuie sa fie si s-a resemnat. Nu a tresarit nici cand i-a bagat acul. In cateva minute a adormit. Cu ochii deschisi. Stiam ca ma vede si ca ma aude. Medicul m-a vazut cum eram si mi-a spus sa ies pana afara si sa aduc un sac. Pana m-am intors, el i-a dat si injectia letala. Nu mai avea contractii, spasme. Era linistita... .... . . . Am pus- intr-un sac, am bagat-o in masina si am plecat sa o ingrop. Asta e... Sper sa nu mai fiu pus in asemenea situatie niciodata. :sr Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate