mac01 Postat Mai 30, 2013 Partajează Postat Mai 30, 2013 Dati-mi o idee sau un sfat, va rog! Vreau un sistem de supraveghere cu opt camere, minim doua intrari de microfoane, legatura la internet si care sa functioneze bine. Sunt atatea firme de aparate pe internet ca habar nu am ce sa aleg. Cine are asa ceva si are pareri bune despre aparatul respectiv, va astept cu un raspuns. Ma intereseaza in general aparatele foarte stabile si care nu pierd legatura cu internetul. Multumesc! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Mai 30, 2013 Partajează Postat Mai 30, 2013 Re: Sistem supraveghere Suna-l pe Tudor, e un prieten de-al meu care se ocupa cu asa ceva : 0722.35.99.42 :h5 REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big.Ursu Postat Mai 30, 2013 Partajează Postat Mai 30, 2013 Re: Sistem supraveghere Legatura cu Internetul tine in mare masura de ce solutie alegi pentru conexiunea la net: PPPoE, Modem, etc. NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mac01 Postat Mai 30, 2013 Autor Partajează Postat Mai 30, 2013 (editat) Re: Sistem supraveghere Ip static. Legatura PPPoE, nici vorba. Firma de cablu care este in zona nu poate sa-mi ofere asa ceva. Editat Mai 30, 2013 de mac01 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pitonul Postat Mai 31, 2013 Partajează Postat Mai 31, 2013 Re: Sistem supraveghere Sunt atatea firme de aparate pe internet ca habar nu am ce sa aleg. Cine are asa ceva si are pareri bune despre aparatul respectiv, va astept cu un raspuns. Depinde si cat vrei sa investesti. Eu folosesc Mobotix si sunt foarte multumit. Rubicon 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Mai 31, 2013 Partajează Postat Mai 31, 2013 (editat) Re: Sistem supraveghere foarte interesant subiectul si eu sunt interesat de ceva de acest gen este vorba de o cabana la munte, unde am alimentare DOAR pe 12V si semnal slab de mobil, dar am instalate 2 antene Yagi care isi fac treaba la dispozitivele existente acum am o alarma GSM ieftina, dar cu senzori de miscare si sa declansat des si ... la animale sau cauze necunoscute. Probelama este ca o interventie la distanta costa 150 lei si am cel putin una la 3 luni...deci merita sa platesc ceva mai mult pentru verificarea on line. As fi interesat si eu de posibilitati si costuri. se da - sursa alimentare 12V - semnal GSM prin antena Yagi de 1,2 m si (daca e cazul) repetor cu antena - laptop IBM T42 cu alimentare la 12V se cere sistem de supraveghere cu camera video conectata la internet consum redus de energie cost redus Editat Mai 31, 2013 de soimu` forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pantzerrow Postat Mai 31, 2013 Partajează Postat Mai 31, 2013 Re: Sistem supraveghere In functie de buget si de ce vrei sa faci cu el, poti sa pleci de la cateva milioane si sa ajungi la zeci de milioane. Ai varianta unui DVR + HDD ,care sa aiba posibilitatea conectarii la internet,remote view etc sau un calculator dedicat pentru asta, cu 1-2 HDD doar pt inregistrari si o placa de captura . Placa de captura in functie de buget poti sa dai pe ea 300-400 de ron sau 2000-3000 de lei. Cateodata platesti doar firma deoarece sunt placi de captura mai ieftine care ofera aceeasi calitate si fac aceeasi compresie ca una scumpa. Camerele apoi sunt de exterior ,interior,alb negru,color,cu IR sau fara,de 10m,20m,50m,fixe-mobile etc Din ce am facut eu pana acum ,acasa sau la amici,am mers pe un calculator dedicat(poate fi chiar si unul mai vechi cu socket Intel si video on board ,1Gb RAM),placa de captura undeva la 500 RON,sursa separata de 12 V pt camere si un UPS in cazul in care iti pica alimentarea cu 220V. Fata de cele de mai sus iti trebuiesc mufe,cabluri si tot felul de accesorii. Azi refuzi sa participi la viata publica. Maine vei ajunge sa fi condus de inferiorii tai ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
minitehnicusro Postat Mai 31, 2013 Partajează Postat Mai 31, 2013 Re: Sistem supraveghere ,am mers pe un calculator dedicat(poate fi chiar si unul mai vechi cu socket Intel si video on board ,1Gb RAM),placa de captura undeva la 500 RON,sursa separata de 12 V pt camere si un UPS in cazul in care iti pica alimentarea cu 220V. Fata de cele de mai sus iti trebuiesc mufe,cabluri si tot felul de accesorii. multi ani am instalat solutia de pc+placa. era mai ieftin. acum preturile au scazut foarte mult iar un dvr cu 4 canale il poti cumpara la 100 euro, iar unul cu 8 canale la 120 euro. un dvr consuma mult, mult mai putin decit un pc+placa captura, in jur de 30-40w. ruleaza diferite versiuni de linux si sunt suficient de stabile sa nu trebuiasca sa le dai restart o data pe luna. camerele au preturi de la 150 ron. consuma 50-100 mA fara IR si in jur de 500 mA cu IR activat. sursa de alimentare a camerelor 12v/6-8A costa 80-100 ron un set de balun-uri costa 15-35 ron un sistem complet cu 4 camere daca nu pui la socoteala manopera costa 1500-1800 ron. 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pantzerrow Postat Mai 31, 2013 Partajează Postat Mai 31, 2013 Re: Sistem supraveghere @ soimu 1.Cauti un DVR ce se alimenteaza pe 12V: Exemplu http://supraveghere-camere.ro/p/produse/c/6/s/34/DVR-URI+CU+8+CANALE 2.Cumperi 1-2 HDD cat mai mari si le atasezi la el 3.Camere in functie de configuratia zonei si ce vrei sa supraveghezi 4.cauti o solutie sa atasezi semnalul 3G venit prin antena Yagi la DVR prin mufa RJ45. Astia cred ca te pot ajuta cu asa ceva http://www.amplificatorgsm.ro/ Azi refuzi sa participi la viata publica. Maine vei ajunge sa fi condus de inferiorii tai ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan_g Postat Mai 31, 2013 Partajează Postat Mai 31, 2013 Re: Sistem supraveghere ridic eu o problema ... nr cadre/unitate de timp (ochiul uman 'sesizeaza' 16fpps) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Mai 31, 2013 Partajează Postat Mai 31, 2013 Re: Sistem supraveghere Eu am luat un sistem de supraveghere de 8 camere de exterior cu IR si o placa de captura. Am dat in jur de 1400 lei. N-am montat decat 4 camere ptr ca sunt mai mult decat suficiente. Magazinul este undeva langa Cismigiu. :h5 consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mac01 Postat Mai 31, 2013 Autor Partajează Postat Mai 31, 2013 (editat) Re: Sistem supraveghere ruleaza diferite versiuni de linux si sunt suficient de stabile sa nu trebuiasca sa le dai restart o data pe luna. Acest lucru ma intereseaza cel mai mult. Un aparat stabil care sa nu fie nevoie sa-l restartezi tot timpul. Am un prieten care si-a montat un dvr si s-a saturat. Cand era lumea mai draga trebuia sa-l restarteze. Avea momente cand aparatul respectiv trebuia sa-l restarteze si de doua-trei ori pe zi. Alta data mergea o luna sau doua fara probleme. Mi-a zis ca i-a scos peri albi prostia aceea de aparat. A schimbat trei firme de internet crezand ca de la ei provine necazul. De unde, aparatul avea un sistem de operare prost si cand avea el chef pierdea legatura cu internetul. Nu as vrea sa ma complic cu pc+placa de captura. Un dvr bun cu hard disc incorporat eu zic ca este suficient. @pitonul; Merci. Am retinut. Editat Mai 31, 2013 de mac01 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat Mai 31, 2013 Partajează Postat Mai 31, 2013 Re: Sistem supraveghere Eu iti dau alta idee. Acum 4 ani am avut doua spargeri in curte si au furat din depozit marfa de 26.000 Euro. Oamenii profesionisti. Nimeni nu a vazut nimic, nimeni nu a auzit, nu tu amprente straine, doar niste urme de pantofi in zona gardului pe unde au sarit si au aruncat marfa. Singura investitie facuta atunci, au fost niste reflectoare cu fotocelula si senzori de miscare, si care se aprind de cateva ori pe noapte din cauza pasarilor si animalelor. In 2011, am mai avut o tentativa, dar cand s-au aprins reflectoarele, se pare ca au fugit, dar au reusit sa rupa cablul de alimentare de la cel mai apropiat reflector. Deatunci am repozitionat reflectoarele mai in interiorul curtii (mai departe de gard), pe niste stalpi din teava de 4m ca sa nu mai poata ajunge fara scara la cablul de alimentare. Tot atunci, pentru ca aveam impresia ca e "filata" curtea, am organizat cateva petreceri (gratare) in curte in zilele libere, pana seara tarziu, la care am rugat doi prieteni sa traga cateva cartuse in aer cu pistoalele lor cu bile. Apoi am imprastiat zvonul la toti vecinii ca mi-am luat pistol si pusca cu permis de port arma pentru ca mi-e frica de hoti. De atunci nu am mai avut probleme. Cred ca e mai bine sa ii descurajez decat sa le filmez cagulele. Toate astea le-am facut la sfatul politistilor. Ei au spus ca hotii destepti ocolesc "tintele" potential periculoase pentru ei, si se vor indrepta catre altele mai facile. Iar cei de ocazie, sunt descurajati si se retrag cand sunt luati prin surprindere de sisteme de iluminare puternice, caini agresivi, sirene, galagie, etc. 1 "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mac01 Postat Mai 31, 2013 Autor Partajează Postat Mai 31, 2013 Re: Sistem supraveghere @ atar; Am montat si un sistem de alarma. La proiectoarele cu senzor de miscare nu m-am gandit. Este buna si ideea asta. Merci. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Mai 31, 2013 Partajează Postat Mai 31, 2013 Re: Sistem supraveghere Acest lucru ma intereseaza cel mai mult. Un aparat stabil care sa nu fie nevoie sa-l restartezi tot timpul. Am un prieten care si-a montat un dvr si s-a saturat. Cand era lumea mai draga trebuia sa-l restarteze. Avea momente cand aparatul respectiv trebuia sa-l restarteze si de doua-trei ori pe zi. Alta data mergea o luna sau doua fara probleme. Mi-a zis ca i-a scos peri albi prostia aceea de aparat. A schimbat trei firme de internet crezand ca de la ei provine necazul. De unde, aparatul avea un sistem de operare prost si cand avea el chef pierdea legatura cu internetul. Nu as vrea sa ma complic cu pc+placa de captura. Un dvr bun cu hard disc incorporat eu zic ca este suficient. @pitonul; Merci. Am retinut. deci cum e totusi, DVR este varianta proasta sau pc+placa este sistem prost.... ca eu nu mai inteleg nimic forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mac01 Postat Mai 31, 2013 Autor Partajează Postat Mai 31, 2013 (editat) Re: Sistem supraveghere Este mai bun pc+placa de captura. Dar locul unde vreu eu sa-l instalez nu-mi permite montarea unui calculator. Dvr-ul vreau sa-l montez pe tavan, sus, sa nu ajunga nimeni la el. Este mult mai mic si cu doua aripioare i-am facut repede un sistem de prindere. Acesta este motivul pentru care sunt in cautarea unui dvr bun. Nu vreau sa stau toata ziua-buna ziua sa pun scara si sa ma cocot la tavan deoarece imi face necazuri aparatul. Editat Mai 31, 2013 de mac01 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
moartea Postat Mai 31, 2013 Partajează Postat Mai 31, 2013 Re: Sistem supraveghere Nu montati sisteme de alarma sau supraveghere video la societăți daca nu aveți licenta, riscati dosar penal de la nenea politistul! Camerele ip s au ieftinit destul de mult si este greu sa va dovedeasca poliția ca stocatii undeva imaginile ( doar daca stocatii imaginile incalcatii 333/2003 art 58) si puteți face stocarea si la distanță prin internet! Asta cred ca este soluția si pentru colegul cu cabana cu12v : o camera ip si un modem! Consum mic si stabilitate singura pb ar putea fi semnalul 3G dar se rezolva cu Repetoare si antene! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pantzerrow Postat Mai 31, 2013 Partajează Postat Mai 31, 2013 Re: Sistem supraveghere @moartea ,daca imi arati si mie unde e natura penala in faptul ca ma protejez de mizeriile de hoti,cand ne vedem iti dau o bere. Asta e cea mai tare ...sa raspund penal ca inregistrez hotul ca ma fura. Sa zicem ca fac totul in regie proprie si nu am treaba cu vreo firma... PS:nu ma lua cu Decizie nr.52/2012 privind prelucrarea datelor cu caracter personal prin utilizarea mijloacelor de supraveghere video, ca aia MA PIS PE EA !!!! e interpretabila si nu isi are rostul :h5 Azi refuzi sa participi la viata publica. Maine vei ajunge sa fi condus de inferiorii tai ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mac01 Postat Mai 31, 2013 Autor Partajează Postat Mai 31, 2013 (editat) Re: Sistem supraveghere La firme instalarea se face cu alta firma autorizata si specializata in asa ceva. Altfel, dosar penal. Mi se pare o mare tampenie. La proprietatile private unde nu activeaza nicio firma poti sa-ti montezi singur sistemul de supraveghere. Nu trebuie autorizatie. Editat Mai 31, 2013 de mac01 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pitonul Postat Iunie 1, 2013 Partajează Postat Iunie 1, 2013 Re: Sistem supraveghere Nu montati sisteme de alarma sau supraveghere video la societăți daca nu aveți licenta, riscati dosar penal de la nenea politistul! ! Fara a da cu coasa, probabil ai vrut a zice ca ala care monteaza sisteme de supraveghere trebuie a avea licenta,si asa este, nu ala la care se monteaza, indiferent daca-i societate sau un muritor. Important este unde bat camerele, daca bat la tine in curte sau pe scara blocului, politia chiar te pupa ! Rubicon 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Iunie 1, 2013 Partajează Postat Iunie 1, 2013 Re: Sistem supraveghere Asta e cea mai tare ...sa raspund penal ca inregistrez hotul ca ma fura. Colegu asta cred ca se inscrie ...la pervesiuni ...Cum sa-ti permiti sa faci pe Spielberg cu hotii ???.... :uameni :ha: Ca si sistem de alarma va recomand cu caldura urmatoarea varianta: sistem de alarma cat mai ascuns, fara autocolante la vedere, fara sirena, legat la o companie de paza cu reactie rapida. Barem daca e sa fie bal mascat ...sa fie invitata toata lumea.:mrgreen: Daca mi-ar cadea in mana vreun infractor, l-as bate fara incetare pana ar lesina, as varsa apa pe el sa-l resuscitez, dupa care iar l-as bate ...si tot asa...si ... nu l-as reclama la militie! :wink: consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nomad Postat Iunie 1, 2013 Partajează Postat Iunie 1, 2013 (editat) Re: Sistem supraveghere Daca mi-ar cadea in mana vreun infractor, l-as bate fara incetare pana ar lesina, as varsa apa pe el sa-l resuscitez, dupa care iar l-as bate ...si tot asa...QUOTE] Hmmm,orele astea inaintate,distrug spiritul pacifist din tine... :wink: Editat Iunie 1, 2013 de nomad Life's Too Short To Drive Boring Cars Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
moartea Postat Iunie 1, 2013 Partajează Postat Iunie 1, 2013 (editat) Re: Sistem supraveghere Eu am dat doar un sfat! Cine este curios poate studia art58 din legea333/2003 care spune ceva de genul: instalarea de sisteme de lecuritate fără licenta se pedepseste de la 6 luni ... Iar la sisteme de securitate intra si sistemele de supraveghere ! Culmea aceeași lege si obliga la montarea de sisteme de securitatate, dar daca nu le ai primesti amenda daca le instalezi fără licenta îți face dosar penal! Editat Iunie 1, 2013 de moartea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RETI Postat Iunie 1, 2013 Partajează Postat Iunie 1, 2013 Re: Sistem supraveghere Eu am dat doar un sfat! Cine este curios poate studia art58 din legea333/2003 care spune ceva de genul: instalarea de sisteme de lecuritate fără licenta se pedepseste de la 6 luni ... Iar la sisteme de securitate intra si sistemele de supraveghere ! Culmea aceeași lege si obliga la montarea de sisteme de securitatate, dar daca nu le ai primesti amenda daca le instalezi fără licenta îți face dosar penal! Acolo sunt specificate clar in fucntie de importanta bunurilor si valoriilor aici nu vorbim de banci sau firme care detin arhive.Vorbim de o amarata de propietate particulara fara importanta startegica sau cu influente de secret de servciu date cu caracter personal,etc,etc.....si la mediul rural ce faci?/ ca acolo e specificat sia cest fapt sau trebuie sa credem ca pentru orice banala propietate trebuie angajat un jandarm cu arma pe umar ..in cazul asta cine mai face productie daca fiecare ne umplem de hartii si avize... paza cu jandarmi....ca de apara propietatea... Land Rover Discovery I Mercury Sable LR serie III Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
PYZ Postat Iunie 1, 2013 Partajează Postat Iunie 1, 2013 Re: Sistem supraveghere Legea e foarte timpita si practic te obliga sa ai contract cu o firma de paza.De ce ? Pentru ca majoritatea firmelor de paza sint patronate de fosti securisti sau militieni care au avut grija sa faca legea in favoarea lor.E ca la RCA.Nu conteza cine a produs accidentul.Nu ai RCA, nu esti despagubit, chiar daca nu e vina ta. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate