Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Apometru la fantana ???

cabrio

Postări Recomandate

Am aruncat o privire pe net dar nu m-am lamurit prea tare. Se plateste sau nu vreo taxa pe apa folosita din fantani? Ma refer aici la o fantana de pe o proprietate privata, nu de pe domeniul public. Prin 2010 erau discutii cum ca agentii economici platesc N lei / m3, dar nu asta ma intereseaza. Poate veni cineva sa ma ia la intrebari ca folosesc apa din fantana mea, sapata de mine? Pare absurd, dar totusi traim in Romania... Astept pareri.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Apometru la fantana ???

Nu este nimic absurd. Apa este una din bogatiile naturale. Exploatarea apelor, fie din subteran, fie de suprafata, este reglementata. Faptul ca este pe terenul tau nu iti da tie drept de proprietate asupra zacamintelor din subteran. Crezi ca daca ai gasi petrol ai putea sa-ti pui o sonda si sa-l vinzi cui vrei tu? Cu apa este similar.

Daca este sa mergi corect, pe lege, tu ar trebui sa platesti o redeventa fie regiei care gestioneaza apa ca resursa naturala, fie statului. Ca nu se plateste si se poate invoca o cutuma, asta este altceva.

Link spre comentariu

Bunicii mei aveau apometru la fantana... :wtf1: :ha:

Ultima discutie oficiala a bunicului meu cu taxatorii cand se facea colectivizarea la ei in sat, a fost despre organul mamelor lor, si i-a grabit pe aia pana in drum cu securea in mana.

Au fost si alti sateni care si-au dat chilotii jos singuri, ca sa prinda vreun job pe la partid...

Acum, te amendeaza si daca culegi bureti (ciuperci) din padure, fragi, mure, etc... Voi vedeti unde am ajuns? :grin:

Link spre comentariu

. Se plateste sau nu vreo taxa pe apa folosita din fantani? Ma refer aici la o fantana de pe o proprietate privata

Nu s-a platit si nici nu se plateste vreo taxa ptr. apa din propriul put sau ala de pe camp ptr. adapatul animalelor.O folosesti ptr. uz personal, nu ptr. comercializare sau cum ar fi petrolul ptr. industrializare. Poti plati o taxa de evacuare la canalizarea publica, daca beneficiezi de asa ceva.

Rubicon 2.8
Link spre comentariu

Si cum se pune apometru la fantana? Se leaga de lant? Sau cum se procedeaza mai exact? Asa am mai auzit pe unii ca pentru a lua apa din Dunare trebuiau sa plateasca la apele romane, parca.

mesterX este pe drumul cel bun :j
Link spre comentariu

Nu se plateste ,persoanele fizice sunt exceptate de la plata apei din fantani pentru consum casnic . Pe dealta parte ca sa aveti idee pretul pe 1000 mc de apa pe sursa directa este intre 15-30 ron

0747967945

kiss.zoltan@offroadmania.ro

Nebun de masini , off-road, natura, noroi, putere, aer proaspat

Link spre comentariu

Nu este nimic absurd. Apa este una din bogatiile naturale. Exploatarea apelor, fie din subteran, fie de suprafata, este reglementata. Faptul ca este pe terenul tau nu iti da tie drept de proprietate asupra zacamintelor din subteran. Crezi ca daca ai gasi petrol ai putea sa-ti pui o sonda si sa-l vinzi cui vrei tu? Cu apa este similar.

Din pacate este adevarat ceea ce spui ...SUA este unicul stat din lume unde exista dreptul de propietate asupra resurselor din pamant.

Legea care reglementeaza obligativitatea montarii unui apometru pe fantana si plata de taxe, este ilegala. Daca vreun avocat isi pune mintea cu idiotii care au dat legea le rupe bracinarii in instanta ...Asta cu taxa pe apa ...e cam aceeasi poveste ca si cu taxa pe TV daca va mai amintiti, care fuse, fuse, arse niste fraieri la buzunar si dupa aia se duse ... :grin:

Si din cate stiu eu ...legea era valabila doar ptr societati comerciale ...daca nu ma insel ...:wink:

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Cum adica sa platesti apa din fîntîna? Si mai ales cui? Cine e proprietarul apei? Apa e apa si circula liber în natura. Presupunînd ca într-adevar trebuie platita apa din fîntîna, atunci nu ne ramîne decît sa colectam apa de ploaie ca sa nu mai ajunga în fîntîna cea costisitoare. ...sau trebuie platita si apa de ploaie? ...ca la cît a plouat pe aici în luna asta (vezi stirile :wink:) sîntem toti falimentari.:hl

Unde-i un PATROL, acolo-i un drum...

http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ

Link spre comentariu

In SUA se plateste taxa si pe apa de ploaie colectata! :ha: Parca erau discutii la un moment dat daca sa se taxeze si la noi... ca sa fim "occidentali".

Link spre comentariu

. ...sau trebuie platita si apa de ploaie?

Vio, da trebuie platita. Cineva se roaga ptr. ea, sa fie cat mai multa !

Cum se facturează serviciul de canalizare a apei pluviale?

Facturarea serviciului de canalizare a apei pluviale prestat de Apa Nova Bucureşti se realizează în conformitate cu Hot. 23/1993 și cu Regulamentul 157/2005.

Conform acestor reglementări, cantitatea specifică de apă pluvială pentru persoane fizice este de 0.2 mc/mp/an şi se înmulţeşte cu suprafeţele totale ale incintelor construite şi neconstruite, declarate la contractare.

Pentru a veni în sprijinul clienților noștri am împărţit cantitatea anuală de apă pluvială pe fiecare factură, pentru numărul de zile cuprins în perioada de facturare.

P.S. Anul trecut, in aceeasi perioada, am platit apa de ploaie si canalizarea mai mult decat apa potabila consumata .

Adrese utile

Editat de pitonul
Rubicon 2.8
Link spre comentariu

Merci pt respunsuri. Acum la tara avem apa curenta de la reteaua comunala. In curand se pune dopul la conducta veche si se da spre folosinta o retea noua care nu ajunge pana in zona mea (vreo 10 case), fiecare descurcandu-se cum poate. Am fantana in curte, de zeci de ani, dar n-am avut nevoie de ea. Acum vrem sa punem hidrofor, etc... doar pentru noi. Stiu ca apa e resursa naturala si o folosesc, dar nici nu o vand, iar masinile le ducem la spalatorie.. Oricum, nu m-ar mira prea tare ca in viitor sa ma ia cineva la intrebari.. Eram curios cum e legea.. Putin off.topic - imi spunea cineva ca in Italia daca ai piscina platesti o taxa, deloc mica, si unii proprietari le declara ca fiind bazine de colectare sau cam asa ceva, dar in caz de incendii pompierii au voie sa alimenteze apa... Ma repet - e din auzite...

Link spre comentariu

In curand se pune dopul la conducta veche si se da spre folosinta o retea noua care nu ajunge pana in zona mea (vreo 10 case), fiecare descurcandu-se cum poate. Am fantana in curte, de zeci de ani, dar n-am avut nevoie de ea. in Italia daca ai piscina platesti o taxa, deloc mica, si unii proprietari le declara ca fiind bazine de colectare sau cam asa ceva, ...

1 Daca la tine nu mai ajunge apa comunala, la ce mai pui apometrul ? Ai fantana in curte de zeci de ani, de ce te plangi ? Bine este sa o folosesti din cand incand ptr. a-I decolmata izvoarele.

2 Nu stiu cum e in majoritatea tarilor europene, dar in Grecia se plateste piscina

Rubicon 2.8
Link spre comentariu

Caz concret.

Vecin la 2 case in Bucuresti,s-a hotarat sa isi bage ceva in sistem ,satul de facturi aberante si s-a debransat dupa FOARTE multe drumuri la Apa Nova care refuzau sa il debranseze .El dorea DOAR CANALIZARE si atat.

Fanatana nu putea sa isi faca legal ,caci trebuie autorizatie ,asa ca a facut ilegal si le-a dat la MUMU.

Rezultatul...dupa 2 saptamani s-a "autosesizat" nu stiu care de la mediu sau care mortii lor or fi ca omul polueaza si e o bomba ecologica in zona deoarece nu are apa curenta in capitala Romaniei si acestia I-au batut la usa...

Azi refuzi sa participi la viata publica.

Maine vei ajunge sa fi condus de inferiorii tai !

Link spre comentariu

Eeee, vorba vine sa pun apometru... Nu ma plang, pentru ca sigur o voi folosi - nu am alta alternativa. Vecinii spun ca trebuie platite ceva taxe. Nu-i o avere cativa lei m3 de apa, eram doar curios cum e legea (ilegala sa nu):ha:

Link spre comentariu

Eeee, vorba vine sa pun apometru... Nu ma plang, pentru ca sigur o voi folosi - nu am alta alternativa. Vecinii spun ca trebuie platite ceva taxe. Nu-i o avere cativa lei m3 de apa, eram doar curios cum e legea (ilegala sa nu):ha:

Nu esti clar sau limpede ca apa.

Daca iei apa din reteaua comunala, pui apometru si platesti.

Daca nu iei apa din reteaua publica dar folosesti canalizarea publica, iar platesti

In care varianta te incadrezi ?

Rubicon 2.8
Link spre comentariu

Pana acum am fost bransat la reteaua veche de alimentare si aveam apometre. De acum inainte nu voi mai folosi reteaua publica, doar fantana. Canalizare publica nu folosesc, nu este asa ceva in zona...doar fose septice.

Link spre comentariu

Caz concret.

Alt caz concret ... eu stau la 3 minute de Bucuresti (2km) am put si fosa septica ... si voi sa va spui ...ca ma pis pe APANOVA ...atat in apa lor de cacat cat si in canalizarea lor mizerabila si din AUR ...bineinteles ...Sa vina la mine la poarta unu de la APANOVA sa zica ...ca-mi trebuie apometru ...ca il infig direct in nas si ii dau drumu la sange ...pe loc ...instant sa-l verific metrologic ...

Alt caz concret ...acum 8-9 ani am salvat un nuc de la poarta aflat pe propietatea mea (din cauza lui m-am retras cu gardul mai mult decat 2 metri cat era normal) pe care il calcau basculantele cu balastru si care legandul cu chingi in 2 ani am reusit sa-l indrept. Acum 5 ani ...au venit aia cu cablu si m-au rugat sa-i las sa traga cablurile printre crengile nucului ...de la un stalp la altul ...I-am lasat ...Intre timp au mai rasarit si alte fire Acum un an m-am trezit intr-o dimineata in zgomot de drujbe ...venisera alti dobitoci de la aceeasi firma de cablu cu tupeu sa imi taie nucul ca ...le incurca traseul cablurilor (nucul intre timp a crescut destul de mare)...Am luat ditai ranga si le-am zis ca daca se ating de nucul meu ...frigarui ii fac pe amandoi ...

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Pana acum am fost bransat la reteaua veche de alimentare si aveam apometre. De acum inainte nu voi mai folosi reteaua publica, doar fantana. Canalizare publica nu folosesc, nu este asa ceva in zona...doar fose septice.

Nu ai nevoie de apometru si platesti doar vidanja.

P.S. Daca langa mine ar arde o casa, as da pompierilor si apa din frigider, nu numai cea din piscina .

Rubicon 2.8
Link spre comentariu

In SUA se plateste taxa si pe apa de ploaie colectata! :ha: Parca erau discutii la un moment dat daca sa se taxeze si la noi... ca sa fim "occidentali".

Se plateste si în Germania (si precis în multe alte locuri) dar nu apa în sine ci folosirea canalizarii pt. evacuarea ei. Respectiv se plateste dupa suprafata de colectare (acoperis).

Unde-i un PATROL, acolo-i un drum...

http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ

Link spre comentariu

Va dati seama ce aberatie uriasa este asta cu apa de ploaie? Nu mai stiu masonii astia cum sa ne toace banii, si inventeaza tot felul de smecherii. :ha:

Pai: lucrarile publice, gen canalizari instalatii, etc, se fac din banii colectati de la persoane fizice si juridice sub forma de taxe si impozite. Apoi, tot ei vin si mai inventeaza niste taxe in plus, ca sa mai ia bani inca o data pe ceva pentru care au luat deja bani si iau in continuare. Dar vorba aia: nu e prost cine cere, e prost cine da! :wink:

Aceeasi chestie este si cu taxele incluse in pretul combustibililor, dar statul nu se sfieste sa mai taxeze fraierii si suplimentar, sub alte forme, pt ca circula pe strada. Bineinteles ca gasesc si nume convingatoare pt orice taxa.

Ma uit acum pe ultima factura de la Enel (cred ca n-am citit deloc pana acum factura, ma uitam doar la total de plata, si oricum o platesc o data la 3 luni cand imi vine somatia ca n-am timp sa le caut casieriile prin oras pt cativa zeci de lei):

- Acciza de facturat: 0,45 lei

- Contributie pentru cogenerare: 2,29 lei

- Certificate verzi: 5,06 lei

Total: 7,8 lei + TVA = 9,672 lei

Inmultit asta cu 1 milion de locuinte... aproximativ 2,23 mil euro! Cum toti astia scot profiturile si smecheresc TVA-ul prin firme offshore vedem cam cat baga o companie dintr-asta in buzunare, lunar... In conditiile in care au preluat o infrastructura "la gata", nu au bagat nici un ban, mai sunt si scutiti ani de zile de diverse impozite, etc...

Si asta e doar un furnizor... mai sunt aia cu gazele, cu combustibilii, cu telefonia, cu ce mai vreti voi...

Au creat masina perfecta de facut bani pe spinarea fraierilor. Culmea este ca unii sunt chiar fericiti ca sunt exploatati la modul asta si li se pare normal! :ha:

Din pacate, este o realitate ca omul contemporan a ajuns la apogeul imbecilitatii sale. Peste tot in lume.

Din fericire, apar si semne ca s-ar trezi... :wink:

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare