Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

4link spate la sam

minitehnicusro

Postări Recomandate

poveste incepe asa:

ca orice posesor de samurai, care-si iubeste acaretul, de mult timp visam la "ceva" cu care sa inlocuiesc suspensia stoc.

varinate exista, dar toate au niste preturi astronomice pentru standardele mele de cost.

sub 1000 euro nu exista nimic. vorbim de produs nou, nu second.

-kituri OME, Calmini, Ironman, etc.

-conversdie la arcuri de jeep wrangler

-conversie elicoidale in diferite arome: 3-4-5...99 link

am scris caietul de sarcini:

- pentru roti de max 30 inch

- sa-mi permita o flexare mai mare, daca se poate fara sa tai din caroserie, sau ajustari minore.

- sa nu mai fie asa rigida, sa pot merge pe un forestier mai accidentat cu 30-40km/h fara sa rup masina.

- sa aiba o constructie cit mai simpla, cu piese uzuale, usor de gasit si cit mai ieftine. maxim de ieftine.

- trebuie sa mearga bine si pe asfalt, sa poata trece pe la ITP fara mari atentii.

- sa iasa la final sub cei 1000 de euro.

dupa multe, foarte multe luni de documentare am ajuns la concluzia ca este suficient cu teoria si este momentul sa trec la treaba.

intre timp a aparut posibilitatea sa exersez pe masina unui prieten, care s-a oferit cobai.

ce a iesit vedeti in pozele de mai jos:

01.thumb.jpg.cacd383f12c4ec1d55b6bd053a248f69.jpg 02.thumb.jpg.2301acf9e2678bf789dcd03606eed2e3.jpg

03.thumb.jpg.1f857c258fdd5296f09ebbbb109fad2f.jpg 04.thumb.jpg.c84e80af134af1de3d35b254b2672279.jpg

05.thumb.jpg.ad68395c5bf9e3e60803e2fe54927926.jpg 06.thumb.jpg.929ea75d0f343c8a7f7fa5ca29aa4ea4.jpg 07.thumb.jpg.bc8eca575714f43268cdf166213e1ca8.jpg

Editat de minitehnicusro
  • Like 1

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 107
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: 4link spate la sam

Foarte tare. Abia astept sa termini sa vedem cum lucreaza suspenisa la flexari. Amortizoare ati reusit sa gasiti?

Samurai 1.6 8V injectie, YJ spring swap spate, RUF fata, reductii 4.16, difflock spartan, troliu 6000, simex.
Link spre comentariu

Foarte tare. Abia astept sa termini sa vedem cum lucreaza suspenisa la flexari. Amortizoare ati reusit sa gasiti?

4 linkul flexeaza nesimtit de mult. de fapt nu avem amortizoare cit poate sa flexeze.

in configuratia actuala, cind puntea este rotita la 45 de grade, bucsele nu sunt inca la capat de cursa. la final vor fi instalate limitatoare de cursa pe la 25 cm.

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

Recunosc, eu sunt victima :) Va invit la probe de indata ce o sa fie gata.

Pana acum sunt foarte multumit de cum arata dar din pacate timpul limitat face ca proiectul sa inainteze destul de lent.

Apropo: ma ajutati sa aleg culoarea la sasiu, punti, tendoane etc? restrictiile sunt: nu extraordinar de multe culori in special cele de baza (vopsire electrostatica), arcurile raman culoarea originala (albastru), caroseria o sa fie un metal top negru lucios si jantele de aliaj, cu spite culoare gri (sa zicem ca la astea se poate modifica mai usor culoarea).

Multumesc,

Dragos

Suzuki Samurai - made in Japan...perfected in my garage
Link spre comentariu

Eu am trecut prin asta , dar la Patrol LWB . Data viitoare ( daca va exista ) voi folosi direct coilovere , e mult mai simplu de pus in practica si incomparabil mai usor de reglat .

Daca tot este flexare disponibila din geometria suspensiei , e mare pacat sa nu se investeasca si in amortizoare mai lungi . Cu rotile montate si la flexare maxima ( oricat ar fi maximul asta ) trebuie neaparat stabilit si instalate limtatoare de cursa si la partea superioara , pentru ca in flexare maxima rotile care coboara nu prezinta probleme dar cele care urca se ridica mai mult decat e normal si freaca in caroserie sau in pasajul interior al rotii ).

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Eu am trecut prin asta , dar la Patrol LWB . Data viitoare voi folosi direct coilovere , e mult mai simplu de pus in practica si incomparabil mai usor de reglat .

cu coilovere era mult mai simplu de implementat, dar solutia este si mult mai scumpa. doar pretul coliloverelor depasea cu mult cei 1000 euro.

pentru un samurai fara pretentii de extrem este suficient.

ne-am propus 25-30 cm cursa pentru puntea spate si 20-25 cm pentru puntea fata.

pentru puntea fata avem de ales intre un 3 link cu panhard sau o clona de jimny.

trebuie sa convingem sa incapa si sa nu interefereze bara de conexiune, bara de directie si bara panhard. si sa fie si dimensional in regula.

si trebuie sa facem loc si pentru bara stabilizatoare.

distractia de abia acum incepe.

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

Cursa la roata sau cursa la amortizor ?

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Bravo baieti felicitari....daca va iese bine ma apuc si eu. Ati mutat si puntea sau ramaneti la pozitia originala (ar fi pacat sa nu o mutati).

Suzuki Samurai 1.3i 1991

Mai bine ingrasat de bere, decat cocosat de munca !!!

Link spre comentariu

ce arcuri sunt alea? ce lungime, ce diametru are spira si ce diametru interior?

sunt arcuri de coilovere, 2,25 inch diametrul interior, 14 inch lungime.

Editat de minitehnicusro

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

ce treaba are? numai daca duci puntea mai in spate, altfel puntea va fi in fata rezervorului si poti sa cari pe punte cate tendone vrei ca nu incurca cu nimic rezervorul.

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

Despre arcuri tot nu stim prea mult,cine e producatorul? Bucsele par putin inguste,sa nu se duca inainte de timp.Amortizoare mai scurte montate in unghiul potrivit poate prelungi mult cursa.

Daca aveti posibilitate ia bagati-va sub un Lada Niva,recomand partea din spate.

Garantez muuulte idei noi.Rusi au fost inainea americii...

http://modificari4x4.blogspot.ro/

relatii la tel 0723013231

peter.erno@yahoo.com

Link spre comentariu

Despre arcuri tot nu stim prea mult,cine e producatorul? Bucsele par putin inguste,sa nu se duca inainte de timp.Amortizoare mai scurte montate in unghiul potrivit poate prelungi mult cursa.

Daca aveti posibilitate ia bagati-va sub un Lada Niva,recomand partea din spate.

Garantez muuulte idei noi.Rusi au fost inainea americii...

despre arcuri numai de bine. sunt arcuri de coilovere luate de la rallydesign.co.uk. au super pret si orice combinatie de lungime/tarie.

pentru puntea fata sunt de 14 inch si 180 lbs/inch, iar pentru puntea spate sunt de 14 inch si 160 lbs/inch.

la tendoanele inferioare am folosit bucse de tendon de jimny (Fi52x60) si sunt din teava trasa de 42,4mm diametru si 6mm grosime perete.

la tendoanele superioare am folosit bucse de bascula de nubira (Fi50x40) si sunt din teava trasa de 33,7mm diametru si 4mm grosime perete.

aceeasi combinatie de bucse si tendoane am mai folosit-o inainte la un alt samurai tubular care este efectiv brutalizat in teren si suspensia rezista.

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Pana sa ma duc eu la masina sa masor am o intrebare: in momentul flexului nu cumva roata ce se ridica (care automat se si inclina spre masina) poate sa atinga arcul sau suportul lui?

Suzuki Samurai 1.3i 1991

Mai bine ingrasat de bere, decat cocosat de munca !!!

Link spre comentariu

am facut si suspensia fata, este o clona dupa suspensia de jimny.

am fabricat tendoane pentru jimny, corectate caster, pentru lift de 3inch (6 grade).

din teava trasa de 42,4mm diametru cu 6mm grosimea peretelui.

am fabricat sdv masa de sudare ca toate sa iasa la fel.:grin:

tendoanele astfel fabricate nu sunt mai grele decit cele originale, dar sun mult, mult mai rezistente.

cum ar zice offroad-armoury: "No Questions Asked Warranty"

la directie am fabricat bare de directie HD, din teava trasa de 33,7mm diametru cu 4mm grosimea peretelui.

ca sa iasa bine la unghi si lungime cu panhardul, folosim brat de mercedes.

pentru panhard am luat teava trasa de 35mm diametru cu 10mm grosimea peretelui.

urmeaza zilele urmatoare punerea in opera so "stay tuned".

1505243624_2013-09-1312_39_40.thumb.jpg.5e2d11db33b0895696ee74a7f5d3a226.jpg

Editat de minitehnicusro

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

am facut si suspensia fata, este o clona dupa suspensia de jimny.

am fabricat tendoane pentru jimny, corectate caster, pentru lift de 3inch (6 grade).

din teava trasa de 42,4mm diametru cu 6mm grosimea peretelui.

am fabricat sdv masa de sudare ca toate sa iasa la fel.:grin:

tendoanele astfel fabricate nu sunt mai grele decit cele originale, dar sun mult, mult mai rezistente.

cum ar zice offroad-armoury: "No Questions Asked Warranty"

la directie am fabricat bare de directie HD, din teava trasa de 33,7mm diametru cu 4mm grosimea peretelui.

ca sa iasa bine la unghi si lungime cu panhardul, folosim brat de mercedes.

pentru panhard am luat teava trasa de 35mm diametru cu 10mm grosimea peretelui.

urmeaza zilele urmatoare punerea in opera so "stay tuned".

[ATTACH=CONFIG]189406[/ATTACH]

CHIRURGICAL LUCRAT! :h5

PS: hai cu kit-ul complet, manualul de asamblare... si pe piata cu el :grin:.. spor la treaba!

Link spre comentariu

azi am trecut pe la garaj sa admir pe lumina fierataniile:

tendoane1.thumb.jpg.2edc6a6780062d00c5c7699ea20a728c.jpg

tendoane2.thumb.jpg.d18bdef34e20771e9960c6b221e9407d.jpg

tendoane3.thumb.jpg.77e2b5050dd5cb37e86f256684f673a8.jpg

mai trebuiesc slefuite putin sudurile si pentru ca dragos este foarte pretentios cu latura artistica, inainte de montaj vor merge la sablat si vopsit electrostatic.

desi noi le folosim la un samurai, tendoanele sunt bolt-on pe jimny.

asa cum am mai spus, asiguta corectia unghilui caster pentru inaltari de +3 inch.

Editat de minitehnicusro
  • Like 1

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare