Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

4link spate la sam

minitehnicusro

Postări Recomandate

Re: 4link spate la sam

Daca polizezi sudura implicit se pierde si un oarecare procent de grosime , care grosime intodeauna conteaza ...

Intre cele doua placi semiluna nu pui si capace ?

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 2 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 107
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Urmaresc cu mare interes topicul,foarte mult imi place proiectarea si dimensionarea pieselor.

Ce nu-mi place ,parere personala,calitatea sudurilor.

(la noi in zona din pacate nu este aparat de taiat cu laser,doar plasma.La ce pret taie la voi,si dupa lungime sau schita cad piesa?)

http://modificari4x4.blogspot.ro/

relatii la tel 0723013231

peter.erno@yahoo.com

Link spre comentariu

Ce nu-mi place ,parere personala,calitatea sudurilor.

nici eu nu sunt foarte incantat de estetica sudurilor.

La ce pret taie la voi,si dupa lungime sau schita cad piesa?)

este dificil de spus. pretul este in functie de mai multi parametri:

-materialul. tabla de otel, aluminu sau inox. pentru ca taie cu materialul lor

-grosimea tablei

-lungimea de taiere

-timpul de taiere

-numarul de strapungeri

-diversi alti parametri. de exemplu raportul dintre diametrul gaurilor si grosimea tablei.

eu tai acolo de 3 ani si am invatat cum sa optimizez proiectarea ca sa minimizez costurile la laser.

trimit pe mail desenele in format dwg si primesc cotatia de pret.

o piesa mai complexa dupa ce o desenez in mai multe proiectii, in functie de procedeul de fabricatie o descompun in parti componente.

pentru fiecare componenta trebuie un desen separat si un desfasurator cu numele desenelor, grosima tablei si numarul de bucati.

pentru piesele care se indoaie la abkant trebuie tinut cont si de grosimea materialului si de ce cutite au la altelier.

Editat de minitehnicusro

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

nici eu nu sunt foarte incantat de estetica sudurilor.

E las' ca daca eu sunt multumit asta conteaza :) calitatea sudurii nu este ideala din cauza mai multor factori: un aparat de 'home use', sarma de sudura cu rezerve la calitate, variatie a curentului, etc.

inainte de sablare o sa retusam cu discul de polizat si aspectul comercial o sa apara. (a se vedea prinderea panhardului pe sasiu)

Editat de dragosd13
Suzuki Samurai - made in Japan...perfected in my garage
Link spre comentariu

ala e planul...nu stiu daca sunt la mm dar pe acolo

Cu seful de santier Minitehnicusro ,cred ca e la zecimi...

Sunt curios la arcuri cat se comprima dupa montarea cabinei si a motorului

http://modificari4x4.blogspot.ro/

relatii la tel 0723013231

peter.erno@yahoo.com

Link spre comentariu

Cu seful de santier Minitehnicusro ,cred ca e la zecimi...

sasiul de sam are niste tolerante de te doare capul. dupa 20 de ani este stramb de-abinelea.

este cam dificil sa scoti prinderile la milimetru. de la inceput am acceptat tolerante de +/- 2,5mm.

Sunt curios la arcuri cat se comprima dupa montarea cabinei si a motorului

am estimat incarcarile pe roata la 300kg pentru fata si 200kg pt spate.

noi avem 4 arcuri de 180lbs, dar vom folosi doua pentru fata si vom cumpara altele mai moi pentru spate.

pana acum eram convins ca vor fi de 160lbs/inch. s-ar putea sa trebuiasca de 140lbs/inch.

arcurile au 355mm in stare destinsa, permit o cursa de max 220-225mm si dupa incarcare ar trebui sa se comprime fata cu 95mm si spatele 70mm daca-s arcuri de 160 lbs/in sau 80mm daca-s arcuri de 140lbs/in.

cum va fi in realitate nici noi nu stim. probabil ca anul asta prin decembrie vom da ture prin cartier.

Editat de minitehnicusro

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

sasiul de sam are niste tolerante de te doare capul. dupa 20 de ani este stramb de-abinelea.

este cam dificil sa scoti prinderile la milimetru. de la inceput am acceptat tolerante de +/- 2,5mm.

...si daca se simte toleranta in mers dati si voi cate un tendon (unul de sus si unul de jos) jos si-l faceti reglabil. :)).

se poate pune si ceva poze cu prinderea pe sasiu???

apropo: daca e sa muti si puntile care ar fi distanta pentru care merita sa faci efortul asta....un minim si un maxim

Suzuki Samurai 1.3i 1991

Mai bine ingrasat de bere, decat cocosat de munca !!!

Link spre comentariu

...si daca se simte toleranta in mers dati si voi cate un tendon (unul de sus si unul de jos) jos si-l faceti reglabil. :)).

se pot face tendoane reglabile, dar nu merita efortul.

daca e sa muti si puntile care ar fi distanta pentru care merita sa faci efortul asta....un minim si un maxim

puntea spate daca o muti, trebuie sa iei rezervorul in portbagaj.

puntea fata daca o muti trebuie sa schimbi caseta cu una cu pitmanul in fata sau sa lungesti sasiul.

pentru citva cm nu prea merita deranjul. 10 cm in spate si 15 cm in fata ar fi minimul.

daca tin io minte, la samuraiul lui tcmihai s-a mutat puntea spate cu 15cm si puntea fata cu vreo 22cm.

mi-ar place sa mesteresc la un samurai LWB. :x

se poate pune si ceva poze cu prinderea pe sasiu???

suspensie_samurai-suspensie_sj71_spate_4link_v4.thumb.jpg.3853c805530e236b365c47e06d0bd246.jpg

suspensie_samurai-suspensie_sj80_fata_v1.thumb.jpg.8027769a7ebfe9862f446aa6077f03a0.jpg

Editat de minitehnicusro

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

prinderea tendonului mare din spate pe sasiu....de preferabil foto de pe masina.

"pentru citva cm nu prea merita deranjul. 10 cm in spate si 15 cm in fata ar fi minimul. "

si care e maximul fara sa muti rezervorul si sa schimbi caseta......eventual doar modificat curbura aripi???

Editat de adi200100

Suzuki Samurai 1.3i 1991

Mai bine ingrasat de bere, decat cocosat de munca !!!

Link spre comentariu

Pe spate nu prea e loc sa muti puntea fara sa umbli la rezervor. O solutie ar mai fi sa te duci cu puntea spate vreo 10 cm si sa fabrici alt rezervor mai mic cum a ales sa faca Silus la masina lui. Pe fata din cate stiu sunt vreo 5-7 cm fara mari modificari dar pentru atata lucru nu merita deranjul. Eu pentru 2,5 cm cat mi-a fugit puntea fata mai in fata a trebuit sa repozitionez prinderile de la bumpstopere ca imi lovea in amortizor si o sa trebuiasca sa refac(ca sunt din fibra) aripile fata. Dupa parerea mea ducerea puntii fata cu 25 de cm mai in fata si schimbarea casetei + modificarile aferente este de ajuns pentru coborarea centrului de greutate si un unghi de atac mult mai bun.

Editat de Astral
Samurai 1.6 8V injectie, YJ spring swap spate, RUF fata, reductii 4.16, difflock spartan, troliu 6000, simex.
Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

la puntea fata am schimbat prinderile prinderile tendoanelor pe punte ca sa facem loc la amortizoare.

si am rezolvat-o cu cu cosmarul noptilor mele: bara stabilizatoare. care nu prea avea loc de bara de conexiune.

din 9999 de variante am folosit una de jimny si bielete de toyota.

acum e bine, urmeaza testele de flex si sudurile definitive.

o sa puna d13 poze.

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare