Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Suzuki Vitara sau Opel Frontera?

Rares

Postări Recomandate

Salutare tuturor. Inainte de toate as dori sa-mi cer scuze daca am postat unde nu trebuie. Imi doresc foarte mult un off-roader, nu foarte scump, cat de cat usor de intretinut. M-am gandit la 2 masini si nu prea stiu ce sa aleg. :hl Am de ales intre Suzuki Vitara 1.6i (16v) din '98 - '99 (cabrio cu soft top sau hard top) si Opel Frontera Wagon 2.2 dti din 2000<. Eu cu masina o sa merg si prin oras :dr1 , si la un drum lung, intr-un weekend merg la o padure o murdaresc putin de noroi :dr2 , nu caut off road extrem. Eu ma gandeam sa-i pun niste cauciucuri putin mai mari bune si in off road si on road , suspensia putin inaltata (un 3.5) ,bullbar si proiectoare. Ma gandeam ca pe Vitara merg mai bine imbunatatirile astea decat pe Frontera (fiind apropiat de gama lux). Vreau sa cumpar masina din Germania si avand in vedere ca ambele sunt Euro 2 , e mai convenabil Vitara din punct de vedere al Timbrului de mediu, taxa fiind la vitara de 600 de euro pe cand la Frontera taxa este 1900 euro(foarte mult), iar eu mai mult de 3000 de euro sunt dispus sa dau pe o masina. As dori daca se poate niste pareri comparative de la cei care cunosc aceste 2 masini. Multumesc! :tk Editat de Rares
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Suzuki Vitara sau Opel Frontera?

toate bune si faine...doar ce e greu sa le compari pe cele doua...una e mica...cealalta e mare....vb aici strict de dimensiuni

daca vrei offroad usor...si ai nevoie de o masina spatioasa.....atunci....Frontera

daca vrei o masina de dat in padure...trasee medii...atunci vb de Vitara...plus ca piesele de Vitara se gasesc mai usor decat cele de Frontera

dar mai e si chestia de cum le percepi....care din ele iti face mai bine cu ochiul :grin:

incearca sa faci un drum in padure si cu una si cu cealalta...si dupa vezi tu la care te opresti

Link spre comentariu

Salut eu le-am pe amandoua. Sustin cea ce a zis colegul nostru Marius. Frontera este o masina comoda, ideal pentru ture, excursii, iesiri usoare.Eu il folosesc ca masina de zi de zi, umblu mult pe forestiere, unde se comporta foarte bine si la viteze relativ mari(60-80km/h) In schimb intretinerea e mult mai costisitore decat la Vitara, care este mai putin pretentios. E mai de off-road. Il poti chinui mai mult,piesele sunt mult mai ietine si le gasesti mult mai usor. Bafta la alegere!

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Mai mult, compari un benzinar de 1.6 cu un disel de 2.2...

Trasee usoare: Frontera LWB

Trasee medii: Vitara SWB/ Frontera LWB inaltata si neaparat Simex - o sa vezi ca e grea, motoru e mic, o sa fie ca un porc, prin noroi-

De ce nu o Frontera A 2.0i - dupa 1996 ca sa aiba discuri si elicoidale pe spate-

( La Frontera Sport, grija cu grupurile fata, la un off-road mai grav)

Anvelope mai mari poti pune pe Frontera, merg bine un 31" pe cand pe Vitara cred ca si daca o inalti tot sunt maricele...

De oras e mai comoda Frontera. De drum lung, la fel. Pe forestiere tot Frontera.

Piese de Frontera A gasesti usor, de B mai greu...

Sau o Frontera B 3.2 benzina ca sunt mai ieftine ca 2.2 diesel :grin:

ex: ARO 244 3.1D & Opel Frontera 2.3TDI :cort
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare