Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Montare antena cb pe freelander 1 hardtop

rover 200

Postări Recomandate

Buna ziua

As vrea sa montez saptamana aceasta o statie cb pe un freelander 1 hardtop si sunt in impas cu alegerea locului unde sa montez antena....

Antena as vrea sa aiba un minim 145 cm sau chiar de 210cm....un loc la care m-am gandit este suportul celui de-al 3-lea stop unde este si rezerva cu prindere fixa....m-am gandit si la prinderea cu magnet dar masina are putina tabla pe plafon(trapele din fibra+hardtop-ul) si ar mai ramane circa 30 cm de tabla plus ca mai e si antena de radio pe acolo

un sfat de la cei cu freelander care au asa ceva pe masina ar fii binevenit

multumesc anticipat

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Montare antena cb pe freelander 1 hardtop

ba pentru a profita din plin de antenă, chiar acolo sus să o montezi

uite și poză, nu arată rău deloc

:)

pana la urma am montat-o pe plafon....antena are 1.45 m si cam ating crengile la pomi dar nu e problema ca are magnet puternic de 160mm

multumesc pt sfaturi

Link spre comentariu

Cand intri in padure muta antena pe capota fata. Va fi suficient.

acolo sus o vei agata si o vei pierde prin padure, indiferent de magneyul pe care il ai.

"Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford
Link spre comentariu

Cand intri in padure muta antena pe capota fata. Va fi suficient.

acolo sus o vei agata si o vei pierde prin padure, indiferent de magneyul pe care il ai.

ok.am inteles...

ms pt sfat

Link spre comentariu

• 5 luni mai târziu...

La Freelandez, tot hardtop, am facut o mica tablita in forma de L.

Am desfacut ornamentul de plastic din dreapta - in dreptul balamalelor - de la suportul de roofrack din spate, placuta de plastic ce mascheaza suruburile de fixare, am incalzit piesa L din aluminiu si am strapuns un pic partea de sus.

Am fixat latura lunga a tablitei in dreptul gaurilor de fixare a ornamentului, pe interiorul mastii; in afara iese cam 4 cm orizontal.

Pe acea placuta am fixat o mufa mama cablata iar firul l-am strecurat pe langa usa.

Cablul merge pana in fata, intre scaune unde puneam statia.

Fiind acoperis de plastic, nu deranjeaza antena CB.

Alta modificare a fost inlocuirea antenei stock, furata prin smulgere, cu una pentru banda de VHF (radioamatorisme). Asta a fost simpla dar a presupus modificarea mufei de pe radiocasetofon cu un BNC caci pe cablul de antena, pentru compatibilitate, este o mufa BNC si nu mufa aceea cretina de aparat de radio auto.

Si asta e o varianta, putandu-se monta o antena mai scurta de CB cu un diplexer care permite conectarea antenei CB si la statie si la radiocasetofon, simultan.

Daca nu s-a efectuat lucrarea si sugestia este interesanta, o sa fac niste poze maine si le voi posta.

Adrian

LE

Am facut o poza care descrie consola respectiva.

665097713_ConsolaantenaFreelanderHardtop.thumb.jpg.2758b12679728930aaef1d9ccb279923.jpg

Editat de yo3hjv
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare