detail Postat Iunie 10, 2013 Partajează Postat Iunie 10, 2013 (editat) Dupa indelungi cautari prin mai multe unghere (de internet) ale Europei dupa un Samurai pe elicoidale, norocul mi-a suras in acest weekend, cand un domn caruia i se promisese deja Samuraiul SJ80 a pus ochii in curtea vanzatorului pe un Jimny de 5500 de Euro (foarte fatoasa masina, croame s.a.m.d.) si a plecat fara Samurai. Zis si facut m-am suit duminica noapte in trenul de Arad si ieri seara Samuraiul a fost parcat in fata casei mele. Este un van verde an de fabricatie 1998 cum il vedeti si in poza facuta de vanzator. Masina nu arata deocamdata foarte comercial, are overfenderele fata zdrente de rugina, coltul dreapta spate ruginit, si ceva rugina pe rama inferioara a parbrizului. In rest podelele sunt neatise si nu are alte urme majore de rugina, vopseaua este originala si in stare buna, masina nu a fost lovita si nu cred ca a vazut mai mult decat un drum pietruit in Germania, are gume de sosea din 2008 pe ea. Mecanic si motor functioneaza ireprosabil, am venit cu ea pe roti 215 km 2WD pe uscat si 350 km 4WDH pe ploaie. Nu bate nu zgomoteste, motorul trage, am mers cu ea pe alocuri peste 100km/h in ambele moduri de tractiune. In 4WDL intra foarte greu, nu cred ca a fost folosita vreodata pe aceasta selectie. Restul se va vedea cand ne bagam nasul in ea. Si ca sa anticipez prima intrebare care va veni: am dat 1850 de Euro pe ea. Raspuns la a doua intrebare: masina va ramane momentan mai mult sau mai putin asa cum este, aranjata pentru inmatriculare. Alte poze vor mai veni, dar noaptea cand am ajuns... Editat Iunie 10, 2013 de detail Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
plastec Postat Iunie 11, 2013 Partajează Postat Iunie 11, 2013 Re: Samurai Coily Felicitari pt achizitie, arata foarte bine! ARO 10.4 aka Greuceanu ... am cu ce Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
detail Postat Iunie 11, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 11, 2013 Re: Samurai Coily Felicitari pt achizitie, arata foarte bine! Multumesc,si merge si mai bine. Singura problema o am cu pozitia scaunului, este prea aproape de pedale pentru picioarele mele, va trebui sa modific ceva la sine. M-a cocosat pozitia in 560 de km facuti in 9 ore, aproape fara pauza... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tudop Postat Iunie 11, 2013 Partajează Postat Iunie 11, 2013 Re: Samurai Coily Ce cutie de transfer are de ai mers cu 4wd pe asfalt ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sorinake Postat Iunie 11, 2013 Partajează Postat Iunie 11, 2013 Re: Samurai Coily Felicitari pentru achizitie. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
detail Postat Iunie 11, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 11, 2013 Re: Samurai Coily Ce cutie de transfer are de ai mers cu 4wd pe asfalt ? Am mers pe asfalt ud si foarte ud cu 4WDH - a plouat aproape tot drumul de a rupt - masina mi se pare mai precisa in aceste conditii de ploaie pe drumurile noastre pline de jeg. De altfel daca mergi pe autostrada, poti merge pe 4WDH fara probleme si pe uscat, nu exista solicitari in diferentiala daca rulezi rectiliniu. Nu ca asa ar trebui facut, dar nu dauneaza decat la consum si uzura. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mita31 Postat Iunie 11, 2013 Partajează Postat Iunie 11, 2013 (editat) Re: Samurai Coily S-o stăpânești sănătos și să te ducă peste tot. Referitor la mersul în 4x4 high pe asfalt, nu e recomandabil. Este foarte sigură și în 4x2, pentru că nu are mușchi motorul să-ți rupă aderența. Nu e BMW sau Mercedes sau vreo puternică cu minim 200 cp la puntea spate. Într-adevăr e vorba doar de uzură în plus și de consum mai mare. Toți producătorii de 4x4 part time cu 4x2 tracțiune spate în mod normal, recomandă folosirea 4x4 high sau low pe drumuri alunecoase (slippery roads), sau suprafețe cu aderență scăzută (zăpadă, gheață, noroi, drumuri forestiere - neasfaltate. Asfaltul ud, este aderent, deci nu e recomadată folosirea reductorului și în niciun caz la viteze de peste 100 km/h. Autostrăzile nu sunt drepte. Faptul că virajele sunt largi și lungi poate creea această iluzie, însă, crede-mă sunt diferențe între numărul de rotații al roților și pe autostradă. Dacă ții la mașină, să nu mai faci așa! :h5 În rest, numai bine! P.S.: mai pune niște poze ... Editat Iunie 11, 2013 de mita31 All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! ▀ lllllll ▀ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zep Postat Iunie 11, 2013 Partajează Postat Iunie 11, 2013 Re: Samurai Coily si ce s-ar putea intampla cu masina ? tinand cont ca nu avem diferentialele blocate. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yknot Postat Iunie 11, 2013 Partajează Postat Iunie 11, 2013 Re: Samurai Coily Daca samuraiul ar avea diferential central nu ar fi nici un fel de problema. In cazul de fata, este echivalent cu a merge in 4x4 cu diferentialul central blocat. De aici, datorita virajelor chiar si largi, apar diferente de turatie intre puntea fata si cea spate. Aceste diferente se disipa doar prin anvelope la nivelul solului. Daca aderenta este crescuta, apar tensiuni care duc la uzuri premature. 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
detail Postat Iunie 11, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 11, 2013 (editat) Re: Samurai Coily Asfaltul ud, este aderent, deci nu e recomadată folosirea reductorului și în niciun caz la viteze de peste 100 km/h. Autostrăzile nu sunt drepte. Faptul că virajele sunt largi și lungi poate creea această iluzie, însă, crede-mă sunt diferențe între numărul de rotații al roților și pe autostradă. Dacă ții la mașină, să nu mai faci așa! :h5 Am cateva sute de mii de km (multe, nu le mai tin sirul) in spate pe tot felul de asfalturi, coclauri, drumuri romanesti si straine cu tot felul de masini si de gume. Am simtul aderentei si al ruperii de aderenta. La 100 km/h cu niste gume all weather de serie produse acum 5 ani, este departe de a avea aderenta pe ploaie pe un drum romanesc, ba chiar dimpotriva, esti la limita de a rupe aderenta. Gandeste-te si la procentul in care roata sta in contact permanent cu solul pe un drum romanesc. In sarcina, efortul momentan transmis in pinioane este mai mare la ruperea de contact cu solul pe o singura roata de pe axa, decat efortul de a antrena o roata care are o mica diferenta teoretica de turatie, compensata din gume. Este preferabil sa freci gumele eventual(ele se vor uza primele si nu satelitii si coroanele din diferentiale - dupa principiul: cel mai destept cedeaza) decat sa te trezesti pe aratura. Oricum era vorba de 4WH in nici un caz de reductor, nu poti ajunge niciodata pe reductor la astel de viteze, iar condusul cu reductor pe asfalt chiar si ud devine sport extrem. Si referitor la "muschi" nu stiu cat te-ai dat cu clasicul papuc Dacia 1304. Nu avea muschi, dar nici nu era o mare placere la condus, si era 2WD cu punte rigida si tranmisie spate... Eu m-am dat si cu ala. Editat Iunie 11, 2013 de detail Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Roskat Postat Iunie 11, 2013 Partajează Postat Iunie 11, 2013 Re: Samurai Coily oricum era vorba de 4wh in nici un caz de reductor, nu poti ajunge niciodata pe reductor la astel de viteze, iar condusul cu reductor pe asfalt chiar si ud devine sport extrem. huh?????? Go big or go home. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
detail Postat Iunie 11, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 11, 2013 Re: Samurai Coily huh?????? Reductorul e reductor, cutia de transfer e cutie de transfer si cuprinde si reductorul de turatie... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
detail Postat Iunie 11, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 11, 2013 Re: Samurai Coily In alta ordine de idei, stie cineva unde pot gasi manualul de service pentru SJ80, am cautat, am toate variantele de manual pana la 1995, de aici incolo nu am gasit nimic... Un link, o persoana care il are? Dau o bere! Azi m-am uitat mai pe lumina zilei la masina, am uns toate balamalele, broastele, manerele, incuietorile, sinele de scaun, s.a.m.d care erau cam oxidate. Cred ca masina a stat cateva luni nefolosita, cred ca a prins iarna asta afara si se cam simtea. Incepe sa se schtieze lista de piese care trebuie procurate: - doua overfendere fata - maner usa spate - este rupt - dar care cred ca il pot repara - centralizare inchidere cu telecomanda - am avut centralizare si pe o Dacie break in '94, nu prea mai merge dupa 20 de ani fara - macarale geamuri electrice - la fel, sunt pra batran sa imi mai schimb tabieturile - aer conditionat - am manualul de instalare pentru kit-ul original - o sa incerc unul de Supernova, cred ca este la acelasi nivel tehnic cu Samuraiul. O sa radeti cu aerul, dar masina va fi folosita cred 50% din zilele de lucru, plus sarbatori, iar colegul meu de servici (si viata) este un Huski siberian de un an si jumatate, pe numele lui Ike. La cerere atasez si poza lui, cu masina inca nu am facut poze azi, eram prea murdar sa mai pun mana pe aparat dupa ce am scotocit si uns toate ungherele - distributie, uleiuri, lichide etc - ca sa fim siguri - bancheta spate - lipsa la cumparare - evetual poate mi-o imprumuta careva pentru RAR, nu am de gand sa car cu mine bancheta, spatiul din spate va fi a lui Ike... - confectionare roll-bar custom cu grilaj pentru caine. Prieten prieten, dar mi-a ros la o masina cand era mic scaunul soferului si in plus cand este ploaie imi murdareste tot interiorul. Spatele va fi al lui, fata este pentru oameni. Asta este partea vizibila si previzibila - restul la o inspectie tehnica mai amanuntita pe o rampa. Maine revin cu cateva poze. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adi200100 Postat Iunie 11, 2013 Partajează Postat Iunie 11, 2013 (editat) Re: Samurai Coily ....ai incercat sa cuplezi si mrl-urile ??? Editat Iunie 11, 2013 de Astral ....mrl.... Suzuki Samurai 1.3i 1991 Mai bine ingrasat de bere, decat cocosat de munca !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
detail Postat Iunie 11, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 11, 2013 (editat) Re: Samurai Coily ....ai incercat sa cuplezi si mlr-urile ??? Ce te face sa crezi ca nu le-am cuplat in 4WDH si decuplat in 2WD? Pentru cei neavizati, Samuraiul meu are un pliculet de plastic, prins definitv de mocheta in fata manetei de selectie a modurilor de transmisie (pe care il voi scoate in curand), cu o frumoasa listuta scrisa in limba lui Goethe cu functionarea transmisiei nepermanente 4 x4 cu reductor. Pe langa faptul ca stiu diverse multe chestii ingineresti, stiu si limba respectiva, si macar din curiozitate si am citit ce au scris nemtii... Editat Iunie 11, 2013 de detail Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Giani Postat Iunie 11, 2013 Partajează Postat Iunie 11, 2013 Re: Samurai Coily Salutare, Una peste alta masina e foarte frumoasa,destul de rara si mult mai comfortabila decat cele pe foi.Am mers cu una la fel si e diferenta. S-o stapanesti sanatos! Pe usor ,high 4x4, viteza maxima e bine sa nu depaseasca 60 km/ora insa nu e o avere de se strica reductorul. Schimba-i distributia,uleiurile toate si da-i gaz... KDJ 90, DID-163 hp Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mita31 Postat Iunie 11, 2013 Partajează Postat Iunie 11, 2013 (editat) Re: Samurai Coily Am cateva sute de mii de km (multe, nu le mai tin sirul) in spate pe tot felul de asfalturi, coclauri, drumuri romanesti si straine cu tot felul de masini si de gume. Să le luăm pe rând: 1. Și eu la fel. Am simtul aderentei si al ruperii de aderenta. La 100 km/h cu niste gume all weather de serie produse acum 5 ani, este departe de a avea aderenta pe ploaie pe un drum romanesc, ba chiar dimpotriva, esti la limita de a rupe aderenta. 2. E relativă treaba asta. Depinde ce înțelege fiecare prin aderență. Probabil, ești ca taică-miu, care are peste 600.000 km în aproape 40 de ani de permis, dar a mers tare doar când era mic adică de la 18 la 24 de ani, si asta cu Dacia 1300 - în condițiile în care tare însemna maximum 120-140 ... pe sectoare relativ scurte de drum. După, s-a "liniștit" - adică după ce m-am născut eu și apoi soră-mea, a devenit mai cerebral și a mers mult mai liniștit ... nu a mai trecut decât foarte rar de 100 km/h și nu a avut decât 2 tamponări ușoare în toți acești ani și kilometri. Nicio amendă și niciun radar, omul respectă viteza legală peste tot etc. De-aia când mergem undeva, împreună cu vreuna din mașinile lui, conduc eu că altfel mă plictisesc și/sau mă enervez/devin somnolent:ha:. Eu pe de altă parte am permis din 1999 am avut 13 mașini diferite până acum, diesel-uri și benzină dintre care ultimele 6 au fost BMW e30 325i (170 cp), BMW e34 524 tds (143 cp), Mitsubishi Pajero 2,5td (101 cp), BMW e46 318i (115 cp), BMW e36 cabrio 1,8 is (140 cp), Alfa 166 2,4 JTD (160 cp). Înainte de astea am avut mai multe cu tracțiune față. Cu toate am mers combinat, dar mai mult tare decât încet. În Ro, dar și în afară. Am peste 450.000 km parcurși si eu. Pe lângă mașinile mele, am mai mers și cu multe ale prietenilor ... Cu toate ale mele m-am dat de cur, intenționat pe asfalt uscat, pe ud, pe zapadă pe peste tot. Și cu cele cu tracțiune față și cu 4x4 și cu spate cu toate tipurile de anvelope de la slick-uri de competiție până la MT și spikes de gheață. Nu am făcut niciun accident din vina mea (exceptăm tamponările banale în parcare). Asta cred că mă califică să-mi dau cu părerea despre aderență. Orice mașină o testezi până aproape de limite sau peste, ca să ajungi s-o cunoști, s-o știi când pleacă cum, de ce, să știi cât de echilibrată sau dezechilibrată este, să-i știi eficența la frânare, fie ea cu sau fără ABS, etc. Dacă nu faci aceste teste, mergi liniștit dar nu se poate spune că simți mașina. Gandește-te că eu și alții am avut zeci de mii de km conduși așa, agresiv și am învățat să simțim altfel aderența sau lipsa ei, în diversele situații din realitate. Acum am un Jimny 1,3L, 16v cu 80 cp, dar care e un pișcărici pe lângă anterioarele de mai sus ... deși are tracțiune tot spate pe asfalt - fiind 4x2 full time cu 4x4 part time cuplabil din manetă și fără diferențial central, exact ca și SJ80-ul tău. Aceste mașini nu pleacă decât dacă intri prea tare în viraje ceea ce se întâmplă cu orice mașină 4x2 - dar nu pleacă pentru că ar fi o supraviratoare puternică ca în cazul celor cu mulți cai la puntea spate (nu e o mașină de drift), sunt doar niște conserve instabile pe asfalt la viraje în viteză, ca și multe alte modele. S-au făcut sute de procese în USA pe tema asta ... SUV-urile se răstoarnă, nu sunt stabile, nu sunt sigure. Americanii cu creierele lor de găini ar vrea tancuri (cu șenile:grin:) să meargă pe orice drum, să se cațere și pe stânci, să meargă și prin zăpezi cât casa, prin mlaștini adânci, dar să prindă și 200 mile în viraj, da` să nu se mai răstoarne domn`e ... :ha::ha::ha: E clar că cea mai bună aderență o au autovehiculele cu tracțiune 4x4, dar permanentă trebuie să fie, pentru asfalt. Vezi Audi quattro, BMW x, Mercedes 4, Subaru diverse modele, Mitsubishi diverse modele etc. Dar nu există termen de comparație între acestea și SJ. E exact cum ai compara Dacia 1304/1307 (papuc) cu un VW Amarok, un pistol de airsoft cu bile de plastic cu un AK47 veritabil, sau o mulinetă din piață cu un rulment cu o mulinetă Cardinal cu 14 rulmenți ... :ha::ha::ha: Gandeste-te si la procentul in care roata sta in contact permanent cu solul pe un drum romanesc. In sarcina, efortul momentan transmis in pinioane este mai mare la ruperea de contact cu solul pe o singura roata de pe axa, decat efortul de a antrena o roata care are o mica diferenta teoretica de turatie, compensata din gume. Este preferabil sa freci gumele eventual(ele se vor uza primele si nu satelitii si coroanele din diferentiale - dupa principiul: cel mai destept cedeaza) decat sa te trezesti pe aratura. 3. Roata stă foarte mult pe asfalt, datorită faptului că mașina are suspensii, chiar dacă sari în sus în SJ, în habitaclu, roata copiază asfaltul, mai ales la denivelări line. Roata nu e în contact cu asfaltul doar la acvaplanare (am făcut eu la 110 - 120 km/h pe o balta de L = 20-30 m x l = 6 m, noaptea pe un drum asfaltat, perfect uscat, până acolo și am avut mare noroc că nu m-am răsturnat, deși mașina a plecat de-a doua cum a vrut ea și la reintrarea pe asfalt apreciez că mai aveam 80 - 90 km/h) și la gropi mici, luate din scurt, la viteză mare când suspensia nu are timp fizic să lucreze, și anvelopa plutește din buză-n buză (a gropii). La acestea două se adaugă săritorile, dar alea sunt rare și nu le face oricine conștient (jump ahead! precum în specialele pe macadam sau asfalt de la wrc, la rally-raid-uri, baja etc. Excludem de aici situațiile foarte des întâlnite în off-road când anumite roți sunt în aer, pentru că discutăm doar despre aderența pe asfalt, fie el și ud și prost (a se citi românesc!):grin:. Oricum era vorba de 4WH in nici un caz de reductor, nu poti ajunge niciodata pe reductor la astel de viteze, iar condusul cu reductor pe asfalt chiar si ud devine sport extrem. Si referitor la "muschi" nu stiu cat te-ai dat cu clasicul papuc Dacia 1304. Nu avea muschi, dar nici nu era o mare placere la condus, si era 2WD cu punte rigida si tranmisie spate... Eu m-am dat si cu ala. Am spus "reductor" în mod greșit - pentru că și eu ca și alții spun greșit reductor - cutiei de transfer. Care are rolul de a cupla și cardanul față în 4High dar cuplează și rapoartele cu reducție în 4Low. Vroiam să spun că nu e recomandat să mergi nici în 4h cu viteze de peste 100 km/h pe asfalt, că pe reductor, oricum ți se "termină" cutia la 50-60 km/h într-a 5-a. P.S.: În susținerea afirmațiilor de mai sus amintesc doar cum se schimbă modul de a conduce al românilor de peste tot prin țară, dau exemplu în București unde am stat și eu, când începe să picure/plouă puțin. Zici că li se blochează creierele și în loc să realizeze că asfaltul e destul de aderent la 50-60 km/h marea majoritate încep brusc să meargă cu 20-30 km/h. De parcă ar ploua direct cu o peliculă de gheață. De ce în Europa se merge la fel și pe ploaie - aia cum pot merge cu 130 + km/h pe autostradă pe ploaie serioasă? Și cu 60 km/h prin orașe? Este clar o percepție greșită a lipsei de aderență adânc înrădăcinată în mintea românului, motiv pentru care s-a umplut de SUV-uri, și auto cu tracțiune integrală - vor siguranță dar nu cred că trebuie să mai și știe să conducă - vezi cazul Huidu. Aștia-s unii dintre ăia care dau cu ele, că nu au habar ce-i ăla condus, nu cunosc limitele lor și ale mașinilor lor. Nu au destul creier să înțeleagă că degeaba ai 350 cp sub cur și mașina poate merge cu 200 km/h noaptea, ei cred că dacă au bi-xenon adaptive care bate 300 m, merg în siguranță pe drum european dar nu înțeleg că la 200 km/h faci 55 m/s deci la un obstacol apărut în faruri la 100-150 m sunt victime sigure, majoritatea se înfig direct, nici nu au timp de reacție, nu au timp să calce pedala aia mare din stânga a mașinii cu tiptronic/multitronic/shifttronic/4matic ... etc. Ca să concluzionăm nu îți folosește să mergi în 4High pe asfalt fie el umed și românesc cu SJ-ul care e 4x4 part-time, fără diferențial central. Nu ai nevoie de mai multă aderență iar dacă totuși vei folosi mașina așa, se vor uza diferențialul din puntea față, sateliții, cutia de transfer în mod nejustificat și inutil, cu atât mai mult la viteze de peste 100 km/h. Plus că vei avea consum de carburant mai mare, tot nejustificat. :h5 Numai bine! Editat Iunie 11, 2013 de mita31 All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! ▀ lllllll ▀ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
detail Postat Iunie 11, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 11, 2013 Re: Samurai Coily Salutare, Pe usor ,high 4x4, viteza maxima e bine sa nu depaseasca 60 km/ora insa nu e o avere de se strica reductorul. Schimba-i distributia,uleiurile toate si da-i gaz... Multumesc de urari tutoror. Nu stiu de ce sunteti atat de convinsi ca nu e bine de rulat cu o anumita viteza cu 4WDH cuplat. Diferentiale le sunt identice constructiv fata-spate, cutia de transfer are acelasi tip de pinioane pentru transferul fata-spate, facute din aceleasi materiale. In nici o specificatie, nici chiar in manualele de instructiuni nu se limiteaza nici o viteza in oricare mod de transmisie - chiar si in tarile unde sunt descrise si regulile cum sa pleci cu masina in trafic sau cum sa eviti diverse situatii neplacute care tin de prostia conducatorului auto. Dati-mi macar un citat valid de la producatorul care ofera garantie masinii si nu folclor. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
detail Postat Iunie 11, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 11, 2013 Re: Samurai Coily Să le luăm pe rând: Probabil, ești ca taică-miu, Judeci oamenii dupa varsta, dar chiar si simpla judecare este un lucru gresit. Ai condus E93 M? Eu am unul in familie. Si l-am condus. Ai condus vreodata Paris-Bucuresti non stop in conditii de iarna in 24 de ore? Eu da! Si de curand, nu la 24 de ani si nu cu dacia 1300 ci cu un Logan Pickup. Usor tunat. Merge pana la 180 km/h. Si el al meu, nu al unor prieteni. Invata sa nu judeci oamenii de loc, nici macar cand ii cunosti asa de bine ca pe taica-tau. Al meu a murit de mult si ii duc lipsa. Si lui ii placeau motoarele si sa conduca... Cat despre condusul in Europa... iti urez sa ii injuri pe nemtii care merg cu 70-80 pe banda doua pe Autobahn in conditii de 5 cm de zapada, conditii in care se poate rula lejer cu 100 km/h cu anvelopele adecvate. Si nu ai voie sa le dai flash-uri sau sa depasesti pe dreapta ca in RO. Iar despre 4WDH eu il prefer pentru ca ai control si asupra rotilor directoare, conditii in care stii sigur unde se duce masina pe un carosabil dubios cand nu vrei sa iti petreci o vesnicie pe mizerabilele drumuri din Romania si vrei sa ajungi mai repede acasa. Timpul este un capital pretios pe care nu stim sa il evaluam de multe ori, iar siguranta este mai pretioasa. Pinioanele si satelitii se pot cumpara... Numai bine! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mita31 Postat Iunie 11, 2013 Partajează Postat Iunie 11, 2013 Re: Samurai Coily Judeci oamenii dupa varsta, dar chiar si simpla judecare este un lucru gresit. Ai condus E93 M? Eu am unul in familie. Si l-am condus. Ai condus vreodata Paris-Bucuresti non stop in conditii de iarna in 24 de ore? Eu da! Si de curand, nu la 24 de ani si nu cu dacia 1300 ci cu un Logan Pickup. Usor tunat. Merge pana la 180 km/h. Si el al meu, nu al unor prieteni. Invata sa nu judeci oamenii de loc, nici macar cand ii cunosti asa de bine ca pe taica-tau. Al meu a murit de mult si ii duc lipsa. Si lui ii placeau motoarele si sa conduca... Cat despre condusul in Europa... iti urez sa ii injuri pe nemtii care merg cu 70-80 pe banda doua pe Autobahn in conditii de 5 cm de zapada, conditii in care se poate rula lejer cu 100 km/h cu anvelopele adecvate. Si nu ai voie sa le dai flash-uri sau sa depasesti pe dreapta ca in RO. Iar despre 4WDH eu il prefer pentru ca ai control si asupra rotilor directoare, conditii in care stii sigur unde se duce masina pe un carosabil dubios cand nu vrei sa iti petreci o vesnicie pe mizerabilele drumuri din Romania si vrei sa ajungi mai repede acasa. Timpul este un capital pretios pe care nu stim sa il evaluam de multe ori, iar siguranta este mai pretioasa. Pinioanele si satelitii se pot cumpara... Numai bine! 1. Nu judec pe nimeni. Am făcut doar o comparație. Nu am nimic cu vârsta oamenilor. Dimpotriva, o dată cu vârsta vine experiența. Asta e valabil însă dacă și faci ceva, dacă trece timpul și nu evoluezi ... vârsta nu mai are importanță. Îmi pare rău că te-a deranjat comparația și eu îmi iubesc și respect părintele și extrapolând te respect și pe tine având o vârstă apropiată de a lui. 2. Nu are rost să mai discutăm off-topic, nu am vrut să mă laud, am spus doar că am ceva experiență care din punctul meu de vedere poate fi echivalată cu a altora mai bătrâni chiar cu mai multi kilometri, dar făcuți regulamentar. Pentru ca mi-au sărit zeci de dobitoci în față la viteză și am reușit să-i evit și acum mi se întâmplă să anticipez în 90% din situații comportamentul în trafic al celorlalți și mă ajută să mă feresc de ei. Pentru că am dărâmat ambreiaje și planetare, am zdrențuit anvelope, am consumat frâne multe. Am mers și eu pe zăpadă prin Germania și prin Austria și aia chiar știu să conducă ... când ai strat de zapadă de 5 cm pe suprafața de rulare trebuie să fii inconștient să mergi "lejer" cu 100 km/h chiar și cu mama anvelopelor. 3. Ai perfectă dreptate, CT și pinioanele și benzina se pot cumpăra. Experiența se acumulează - fiecare după cum știe și cum poate. Noi te-am sfătuit ceva, dacă tu consideri că toată lumea băsnește pe aici și tu știi mai bine, e alegerea ta. Dacă ziceam doar eu, plecam acasă. Dar am văzut că sunt mai mulți colegi care susțin ideea. Sper că nu te-ai supărat pe mine, nu am avut intenția să te supăr. E un forum și lumea își mai dă cu părerea. Hai să încheiem aici discuția în contradictoriu, că nu e plăcută turnura pe care a luat-o. Pune mai multe poze și mai povestește-ne despre mașină. :h5 Numai bine! All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! ▀ lllllll ▀ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
detail Postat Iunie 11, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 11, 2013 Re: Samurai Coily 1. Am mers și eu pe zăpadă prin Germania și prin Austria și aia chiar știu să conducă ... când ai strat de zapadă de 5 cm pe suprafața de rulare trebuie să fii inconștient să mergi "lejer" cu 100 km/h chiar și cu mama anvelopelor. Sper că nu te-ai supărat pe mine, nu am avut intenția să te supăr. E un forum și lumea își mai dă cu părerea. Hai să încheiem aici discuția în contradictoriu, că nu e plăcută turnura pe care a luat-o. Pune mai multe poze și mai povestește-ne despre mașină. :h5 Numai bine! Vezi aici e diferenta, eu pot sa merg cu 100km/h pe zapada de 5cm pe Autobahn fara sa fiu un inconstient, dar intotdeuna stiu limitele mele, ale masiinii si ale situatiei. Niciodata nu am intrat in nicio situatie periculoasa pe sosele in mai bine de 30 de ani de condus. Consider ca nemtii (cati mai sunt nemti pe sosele si nu turci) sunt prea plini de ei. Sunt doar disciplinati si nepoliticosi pe sosele. Departe de mine sa ma supar, de asta sunt facute forumurile ca lumea sa discute. Cui nu-i place sa nu se bage in oala. Am postat cate ceva despre masinuta mai jos, niste poze poate maine ca azi m-am cam uleit si nu am mai pus mana pe aparatul foto, desi il am in fiecare zi cu mine. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mita31 Postat Iunie 11, 2013 Partajează Postat Iunie 11, 2013 (editat) Re: Samurai Coily Vezi aici e diferenta, eu pot sa merg cu 100km/h pe zapada de 5cm pe Autobahn fara sa fiu un inconstient, dar intotdeuna stiu limitele mele, ale masiinii si ale situatiei. Niciodata nu am intrat in nicio situatie periculoasa pe sosele in mai bine de 30 de ani de condus. Consider ca nemtii (cati mai sunt nemti pe sosele si nu turci) sunt prea plini de ei. Sunt doar disciplinati si nepoliticosi pe sosele. Departe de mine sa ma supar, de asta sunt facute forumurile ca lumea sa discute. Cui nu-i place sa nu se bage in oala. Am postat cate ceva despre masinuta mai jos, niste poze poate maine ca azi m-am cam uleit si nu am mai pus mana pe aparatul foto, desi il am in fiecare zi cu mine. Cum să-ți spun, îți doresc cât mai mulți în continuare, fără evenimente! :h5 Și cât mai mult off-road de calitate, cu poze și filme și povestiri frumoase din traseu. Și să-l faci pe Ike fericit. Poate o să detaliezi operațiunea cu A/C-ul de SuperNova, că și eu mă gândisem la același lucru, când am văzut că se găsește greu și e scumpă instalația de Jimny second-hand. Regret că am vândut în 2008 o SuperNova Clima (mașina maică-mii) cu 49.000 km pe care o cumpărase de noua în 2003 cu 218.000.000 lei cu 1000 euro și nu i-am oprit nici măcar instalația de A/C. Dar acum, cu programul rabla sunt șanse mari ... de luat de pe Supernova sau Solenza la prețuri acceptabile. Nemții sunt cum sunt, dar nici noi nu suntem mai breji. Și în niciun caz disciplinați și politicoși. Pentru că suntem latini :ha::ha: Poze pe parcursul evoluției, reparațiilor, modificărilor. Cu SJ cu arcuri lamelare m-am dat, dar cu coily niciodată. Sunt sigur că e diferență mare ... o sugestie, dacă îți plac și tot ești la capitolul ăsta (overfendere) ia-ți modelul "Bushwacker" ... arată extraordinar SJ-urile cu modelul ăsta de overfendere. Numai bine! Editat Iunie 11, 2013 de mita31 All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! ▀ lllllll ▀ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
detail Postat Iunie 11, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 11, 2013 Re: Samurai Coily Mi-as pune Bushwacker originale, dar dublez valoarea masinii:ha: Cu astea de fibra ma mai gandesc, dorinta initiala este sa o cosmetizez pentru inscriere, dar overfenderul dreapta este o schita, iar cel stanga daca reusesc sa il demontez se naruie sigur. Asa ca as monta unele originale in stare acceptabila daca gasesc la un pret rezonabil pana trec de RAR. Aerul de Supernova/Solenza se gaseste destul de ieftin, cca 700 de lei cu montaj. Trebuie insa sa ii confectionez prinderile pentru compresor pe motor, prinderile radiatorului, a condensatorului, apoi sa vad cum adaptez unitatea interna pe fundul aerotermei. Si nu stiu inca ce unitate de comanda are AC-ul de Solenza, va trebui sa dea un semnal pe vacuum pentru marirea turatiei cand cupleaza compresorul. Un avantaj este ca masina mea are deja a doua fulie pe vilbrochen, este pregatita pentru servodirectie din fabrica. Si sigur vor trebui confectionate ceva furtune noi, cred ca la Solenza aerul este pe dreapta ca la Logan, iar pe Samurai trebuie pus compresorul pe stanga. Cu un pic de timp si pricepere sigur o rezolvam. 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yknot Postat Iunie 12, 2013 Partajează Postat Iunie 12, 2013 Re: Samurai Coily La un A.C. de pe tico/matiz nu te-ai gandit? 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
detail Postat Iunie 12, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 12, 2013 Re: Samurai Coily La un A.C. de pe tico/matiz nu te-ai gandit? Ba m-am gandit, ramane de vazut care sunt mai ieftine si disponibile in stare buna si cu garantie la montaj. Mai sapam... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate