minitehnicusro Postat Iunie 12, 2013 Partajează Postat Iunie 12, 2013 (editat) Re: Samurai Coily La un A.C. de pe tico/matiz nu te-ai gandit? compresor sh = 300 ron condensator matiz nou = 200 ron evaporator matiz nou = 250 ron restul se pot cumpara la preturi rezonabile de la dezmembrari condensatorul de matiz incape perfect in fata radiatorului, am verificat. evaporatorulatorul in schimb nu incape in carcasa aerotermei si trebuie montat in dreapta. instalatie AC originala de samurai AC si servo Editat Iunie 12, 2013 de minitehnicusro 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Iunie 12, 2013 Partajează Postat Iunie 12, 2013 Re: Samurai Coily Felicitari, Detail, pentru masina. E tare faina! Colegii, lasati omul mai moale, am vazut cateva situatii mai sus unde mai mult sau mai finut ati avut tentatia de a-l lua peste picior. Nu as fi atat de hotarat, in cazul Samuraiului, ca este o crima sa mergi 4x4 Hi pe asfalt ud, tendinta puternic supraviratorie a masinii este evidenta. Cine nu ma crede, ii pot face o demonstratie. In ciuda aparentelor, intentia principala din spatele SJ-urilor nu a fost cea de masina offroad ci de masini de zi cu zi. Oare de ce au pus 4x4 japonezii pe masina asta daca nu trebuie cuplat decat in teren? Hai sa vedem ce zice japonezul legat de 4x4Hi in manualul masinii, ca sa nu fim mai catolici decat papa: "This position provides greater traction than 2 wheel drive. Use this for driving on slippery roads." Dupa care le enumera, sa nu lase loc la interpretare: "wet, icy, snow-covered, muddy or off-road". Mie imi pare ca este acoperita si situatia lui Detail, de asfalt ud. Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
detail Postat Iunie 12, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 12, 2013 Re: Samurai Coily compresor sh = 300 ron condensator matiz nou = 200 ron evaporator matiz nou = 250 ron restul se pot cumpara la preturi rezonabile de la dezmembrari condensatorul de matiz incape perfect in fata radiatorului, am verificat. evaporatorulatorul in schimb nu incape in carcasa aerotermei. Este de luat in calcul cum am mai spus. Evaporatorul nu are cum sa incapa in aeroterma, el se monteaza sub capacul oblic al aerotermei (care se decupeaza), originalul are un corp separat care se clipseaza sub aeroterma, trebuie decupata si polita pentru el. Cum am mentionat mai sus, am manualul tehnic Suzuki pentru montajul AC de fabrica. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
detail Postat Iunie 12, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 12, 2013 Re: Samurai Coily Cum spuneam, am inceput sapaturile la modul concret. Deocamdata asta mi se pare cel mai bun inceput La 240 de lei amandoua le-am comandat... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mita31 Postat Iunie 12, 2013 Partajează Postat Iunie 12, 2013 Re: Samurai Coily Cum spuneam, am inceput sapaturile la modul concret. Deocamdata asta mi se pare cel mai bun inceput[ATTACH=CONFIG]181396[/ATTACH] La 240 de lei amandoua le-am comandat... Să faci poze cu piesele, să pui codurile și poze la montaj ... un ghid DIY ... că sigur o să facă multă lume ca tine. Vei fi un pionier și vei fi de folos multora dintre noi. Eu din păcate nu am avut curajul să mă apuc de adaptarea asta, deși mi-o doresc. Dar după ce o să văd cum se face și ce implică, 100% o s-o fac și eu.:h5 Numai bine! All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! ▀ lllllll ▀ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
M3f Postat Iunie 12, 2013 Partajează Postat Iunie 12, 2013 Re: Samurai Coily Felicitari ! Sa te poarte sanatos peste munti si vai !!! Si a mea e noua am 1 saptamana de cand o am ! Imitial eram capsat pe Wrangler dar m-au convins niste seniori in ai Off Roadului de ce poate Samuraiul si am si ochito pe a mea !! Reconditionata foarte atent si integral !! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Iunie 12, 2013 Partajează Postat Iunie 12, 2013 Re: Samurai Coily Singurul lucru absolut necesar pentru adaptarea AC-ului este un meserias care sa aiba minte si vointa . Restul ( scule , trasee de teava si racorduri , electrica etc .. nu e nici o chestie iesita din comun ) . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
detail Postat Iunie 12, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 12, 2013 (editat) Re: Samurai Coily Piesele pentru AC Matiz le-am ridicat, dar nu e chiar cum spune minitehnicusro: condensatorul de matiz incape perfect in fata radiatorului, am verificat. Intre oalele farurilor sunt 66 cm, ar incapea condensatorul care este mai mic, are doar 57 cm latime. Dar ii sta in cale un obiect care pare nesemnificativ la prima vedere: caseta de directie. De ridicat peste caseta, dupa ce ca nu prea e loc, nici nu e practic sa demontezi condensatorul cand umbli la caseta. Mai ramane solutia impingerii lui in fata si in jos, dar in cazul unei bare cu troliu nici asta nu ar fi o solutie. Ramane de vazut cand voi scoate grila fata sa incerc un mockup. Evaporatorul de asemenea este imens pe langa cel original, cu toate ca la tipul de bord pe care il am nu exista polita. Se poate eventual recarcasa, dar cred ca nici asta nu este castigator pe Samurai. Pana una-alta voi incerca in weekend sa vad daca se poate face ceva cu ele, daca nu pleaca pe un site de vanzari. La pretul cu care le-am luat, tot cred ca scap de ele. Am facut ceva poze acum pe inserat, in care se vad si cele bune si cele rele de pe masina.[ATTACH=CONFIG]181469[/ATTACH] Editat Iunie 12, 2013 de detail Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
minitehnicusro Postat Iunie 12, 2013 Partajează Postat Iunie 12, 2013 Re: Samurai Coily Piesele pentru AC Matiz le-am ridicat, dar nu e chiar cum spune minitehnicusro Intre oalele farurilor sunt 66 cm, ar incapea condensatorul care este mai mic, are doar 57 cm latime. Dar ii sta in cale un obiect care pare nesemnificativ la prima vedere: caseta de directie. radiatorul de matiz incape, este adevarat ca nu este chiar plug-and-play operatiunea. dar daca nu sunteti adeptul solutiilor radicale: flex si mig/mag atunci puteti comanda pe original radiatorul suzuki care apare in poza postata de mine in mesajul anterior. a fost folosit si pe suzuki wagon/opel agila si are latimea in jur de 400mm. are codul 95310-83E00 si costa 470 ron la unix (670 la enduser). pe alt site romanesc este la 400 de ron dar la ora asta nu am verificat disponibilitatea. 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
detail Postat Iunie 12, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 12, 2013 Re: Samurai Coily are codul 95310-83E00 si costa 470 ron la unix (670 la enduser). pe alt site romanesc este la 400 de ron dar la ora asta nu am verificat disponibilitatea. La 700 de lei pun aer SH de solenza cu montaj. Ma tenta insa solutia pieselor noi si ieftine. Un evaporator nou carcasat la 67 de lei chiar merita. N-as vrea sa fac masina chiar din prima kit-car. Se va studia problema in continuare, solutii se gasesc cu siguranta.:wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
detail Postat Iunie 13, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 13, 2013 (editat) Re: Samurai Coily A incercat cineva de pe forum overfenderele astea? http://ala-plast.com/cz/off-road-4x4/poszerzenia-suzuki-samurai-z-hdpe-nowe-10-cm.html Vin cu transport cu tot la ceva mai mult de 700 de lei, versus 400 de lei alea din fibra, care am inteles ca sunt si prost finisate. Astea sunt din polietilena de inalta densitate, ca Bushwacker-ele. Editat Iunie 13, 2013 de detail Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adammoga80 Postat Iunie 14, 2013 Partajează Postat Iunie 14, 2013 Re: Samurai Coily Felicitari ! Sa te poarte sanatos peste munti si vai !!! Si a mea e noua am 1 saptamana de cand o am ! Imitial eram capsat pe Wrangler dar m-au convins niste seniori in ai Off Roadului de ce poate Samuraiul si am si ochito pe a mea !! Reconditionata foarte atent si integral !! ai nimerit bine samuraiul lui zsolti(floresti,cluj) a investit mult in ea si poate multe suzuki vitara 1.6 yo5PKM 0763630114 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
detail Postat Iunie 14, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 14, 2013 Re: Samurai Coily ai nimerit bine samuraiul lui zsolti(floresti,cluj) a investit mult in ea si poate multe De ce nu va faceti un topic cu Samuraiul lui zsolti? Esti off pe aici. Da-i un PM pentru felicitari! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
detail Postat Iunie 15, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 15, 2013 (editat) Re: Samurai Coily Astazi primul wekend cu Samuraiul la atelier si nevasta acasa. Nu stiu de ce vorbeste cu mine monosilabic de cand m-am intors... Dar am rezolvat de azi dimineata centralizarea si geamurile electrice plus inlocuirea manerului de la usa spate. Am montat o centralizare cu telecomanda pentru patru usi, deci se incuie/descuie si usa spate, si am ramas cu un actuator de rezerva in caz de nevoie. Cost 101 lei si cca. 2 ore de munca. De asemenea am montat un kit de macarale electrice. Aici treaba a fost un pic mai migaloasa pentru gasirea pozitiei optime a motorului in usa, usa Samuraiului este foarte subtire, iar geamul coboara destul de jos in usa. Oricum s-a rezolvat cu succes. Cost 165 lei si cca. 4 ore de munca. (nu munca efectiva ci timp pierdut in jurul masinii - odata la o jumatate de ora mai aparea cate un vecin din incinta sa ii fac "prezentarea" bolidului). Paradoxal nu mi-au ramas piese dupa demontare ci dimpotriva, la montaj nu am mai gasit butonul de blocare a usii soferului. L-am cautat o jumatate de ora, nu l-am gasit si l-am dat in muma-sa, oricum am centralizare acum. Cand m-am suit in masina sa plec si am trantit usa, am aflat si raspunsul: era in usa! O sa il pun maine, astazi mi-era prea foame... Editat Iunie 16, 2013 de detail Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
detail Postat Iunie 19, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 19, 2013 Re: Samurai Coily Masinuta este plecata de astazi la doctor, la sala, pentru niste operatii de schimbare a lichidelor esentiale, a distributiei, unui simering de vilbrochen, doua cruci cardan si doi pivoti. Intre timp a fost expusa si tratata toata rugina. Saptamana viitoare sper sa am timp sa o cosmetizez pentru RAR. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate