Acelasi Postat Iunie 11, 2013 Partajează Postat Iunie 11, 2013 Intrebarea mea : este valabil ITP-ul facut la RAR si in afara tarii, adica daca pot sa ies cu masina din tara fara sa am probleme? Pana acum am primit doar pareri, care au fost impartite, intre da si nu. Vreau sa stiu daca a fost cineva afara (in aceasta situatie) si a fost oprit de politie sau alte organe care verifica asa ceva. Multumesc frumos ! " Detinerea puterii corupe inevitabil ratiunea " Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dragoslav Postat Iunie 11, 2013 Partajează Postat Iunie 11, 2013 Re: ITP romanesc pt. masini inmatriculate in Bulgaria nu e valabil. eu am fost intors de la vama Cenad de politia de frontiera maghiara.asta a fost prin martie. Land Rover Discovery 2 TD5 , Manual an 2000 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Acelasi Postat Iunie 11, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 11, 2013 Re: ITP romanesc pt. masini inmatriculate in Bulgaria ok. multumesc frumos. asta vroiam, un exemplu concret " Detinerea puterii corupe inevitabil ratiunea " Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rdk84 Postat Iunie 12, 2013 Partajează Postat Iunie 12, 2013 Re: ITP romanesc pt. masini inmatriculate in Bulgaria http://www.rarom.ro/RO/article--Cum_s%C4%83_efectuez_%C3%AEn_Rom%C3%A2nia_ITP-ul_unui_autoturism_%C3%AEnmatriculat_%C3%AEn_una_din_%C5%A3%C4%83rile_Uniunii_Europene--685.html "În urma inspecţiei, RAR eliberează un document clientului, care este valabil doar pe teritoriul României. " Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Iunie 12, 2013 Partajează Postat Iunie 12, 2013 Re: ITP romanesc pt. masini inmatriculate in Bulgaria adica daca am o masina inmatriculata in bulgaria cu toate taxele si cu toate documentele valabile si la zi nu pot merge cu ea in ungaria sau in austria de exemplu? cum poate impune un stat ca autovehiculele altui stat sa nu intre pe teritoriu atata timp cat au verificarea facuta si taxele la zi platite? scuze de intrebare dar mi se pare revoltator acest lucru sa te intoarca de la granita pe motiv de nerecunoastere a ITP-ului de bulgaria. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rdk84 Postat Iunie 12, 2013 Partajează Postat Iunie 12, 2013 Re: ITP romanesc pt. masini inmatriculate in Bulgaria adica daca am o masina inmatriculata in bulgaria cu toate taxele si cu toate documentele valabile si la zi nu pot merge cu ea in ungaria sau in austria de exemplu? cum poate impune un stat ca autovehiculele altui stat sa nu intre pe teritoriu atata timp cat au verificarea facuta si taxele la zi platite? scuze de intrebare dar mi se pare revoltator acest lucru sa te intoarca de la granita pe motiv de nerecunoastere a ITP-ului de bulgaria. Inainte sa ti se para revoltator, reciteste: " este valabil ITP-ul facut la RAR si in afara tarii...". Deci vorbim de o masina inmatriculata in strainatate (Bulgaria daca vrei) si ITP facut in Romania (la RAR). RAR in Bulgaria se numeste altfel. ITP-ul facut in Bulgaria e valabil si in afara Bulgariei, ca altfel nu intrai cu ea pe roti in Romania. O masina inmatriculata in Romania cu ITP in Romania, e valabil si in afara granitelor noastre. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Iunie 12, 2013 Partajează Postat Iunie 12, 2013 Re: ITP romanesc pt. masini inmatriculate in Bulgaria Ai gresit Karolokw :) Era invers, masina inmatriculata afara cu ITP de RAR Romania. Asta e o concesie facuta de RAR pentru masinile inmatriculate pe altundeva (o concesie contracost, evident), dar nu putea sa asigure valabilitate si in afara, ca probabil contravine intelegerilor transfrontaliere. La noi e valabil, ca e ograda RAR, pe afara nu, ca actioneaza alte reguli. Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Iunie 12, 2013 Partajează Postat Iunie 12, 2013 Re: ITP romanesc pt. masini inmatriculate in Bulgaria aha am inteles acum cred :) adica masina inmatriculata afara dar careia i-a expirat verificarea tehnica,se face la noi la rar si cu asta se poate circula la noi in tara :) am inteles bine? daca da atunci e ok,eu aveam impresia ca nu vroiau sa te lase sa iesi pe motiv de rar romanesc :) sau abuz de vames :) multam de lamurire e bine de stiut Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rdk84 Postat Iunie 13, 2013 Partajează Postat Iunie 13, 2013 Re: ITP romanesc pt. masini inmatriculate in Bulgaria aha am inteles acum cred :) adica masina inmatriculata afara dar careia i-a expirat verificarea tehnica,se face la noi la rar si cu asta se poate circula la noi in tara :) am inteles bine? Da, asa e, ai inteles bine. Daca tu iti faci ITP-ul in tara in care o ai inscrisa, nu ai limitare la granita. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marcel Postat Iunie 13, 2013 Partajează Postat Iunie 13, 2013 Re: ITP romanesc pt. masini inmatriculate in Bulgaria Hmmm ... nu va repeziti ca pestele la musca ... "facilitatea" asta cu efectuarea VT la bulgaroaice in ro, este o momeala. Autoritatile romane, au gasit modalitatea de a inventaria pe aceasta cale, masinile inmatriculate in bulgaria si care circula aici. Singura conditie pusa de rar, este prezentarea documentului de inmatriculare al masinii in original. In mod normal, actul asta (cartea de identitate) trebuie sa fie in posesia proprietarului. La cedarea de folosinta, este suficienta posesia certificatului de inmatriculare, asigurarea si verificarea tehnica. Sa nu credeti ca sunt atit de altruisti si se gindesc la buzunarul vostru sa nu va mai cheltuiti cu o plimbare la sud de dunare pt. VT. Pina si faza cu VT valabila doar pe teritoriul romaniei, ar trebui sa va dea de gindit. In caz de ceva, asiguratorul bulgar, poate refuza despagubirea dosarului pe motiv ca masina nu are VT valabila conform legii. Poate cineva care si-a facut verificarea la bulgaroaica in ro, sa ne spuna daca apare pe site-ul http://prog.rarom.ro/rarpol/ cu verificare valabila? I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pitonul Postat Iunie 13, 2013 Partajează Postat Iunie 13, 2013 Re: ITP romanesc pt. masini inmatriculate in Bulgaria Hmmm ... nu va repeziti ca pestele la musca ... In caz de ceva, asiguratorul bulgar, poate refuza despagubirea dosarului pe motiv ca masina nu are VT valabila conform legii. Nu stiu cum e la bulgari, dar la noi asiguratorul nu te intreaba de ITP, dar culmea, cand te duci sa faci ITP-ul iti cere si asigurarea. Nu vad de ce la bulgari ar fi altfel cu asigurarea, firmele fiind cam aceleasi. Rubicon 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marcel Postat Iunie 13, 2013 Partajează Postat Iunie 13, 2013 Re: ITP romanesc pt. masini inmatriculate in Bulgaria Problema nu este cind faci asigurarea, ca banii ii iau toti cu ochii inchisi. Problema este in caz de accident. Fara verificare valabila, practic, nu ai ce cauta pe drum. Chiar daca vina este a celuilalt, esti bun de plata, intrucit asiguratorul nu mai despagubeste nimic. I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate