Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Suport roata de rezerva

M3f

Postări Recomandate

Salut lume !! Caut schita suport roata de rezerva cu balama care sa vina montat pe sasiu !!! Sa evit a o mai tine pe portiera spate ca din cate am citit in general se lasa usa de la greutate !! Multumesc anticipat !
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Suport roata de rezerva

Pt Jeep Wrangler exista in comert niste bari cu suport pt roata de rezerva, te poti inspira de acolo, cel putin eu asa voi proceda, daca a facut deja careva pt samurai ceva in genul chiar si eu as fi curios sa vad.

Link spre comentariu

Pai sincer vreau saptamana care vine vreau sa ma apuc de lucru !! Incepem proiectarea !! :D

Link spre comentariu

Cauta pe Google (imagini) "4x4 spare wheel carrier" si o sa ai meterial de inspiratie. In principiu e destul de simplu daca ai o bara spate HD, ramane doar sa decizi in privinta modelului. De ceva vreme tot zic sa fac si eu asa ceva (sa nu mai tin roata in portbagaj) dar nu prea imi mai permite timpul. Eu daca o sa incep lucrarea, nu as avea nevoie de schita. Daca ma hotarasc in privinta modelului incep sa masor, tai, sudez, polizez, injur, bere rece, tai, sudez, bere rece si tot asa pana sunt multumit de lucrare. Spor la treaba.

"Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva

incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda."

Link spre comentariu

Eu am bara spate ultra/mega ...HD , dar incerc in disperare nu folosesc suportul de roata , pentru ca lungeste masina ( care e mai mult decat lunga ) . Bara spate protejeaza caroseria cu 20 cm , si cu ea se poate impinge vagoane , se poate ridica fara absolut nici un stres cu hiliftul si din lateralul masinii , de la jumatatea aripii spate etc ...adica e destul de teapana ca sa tina doua roti de rezerva montate fiecare pe cate o parte . Insa ... suportul de roata care se acroseaza DOAR pe bara va oscila in timpul mersului , indiferent de balamaua folosita , pivot pe rulmenti etc .. Pentru a fi OK , ar trebui ca suportul sa fie nesanatos de solid , iar balamaua/pivotul ar trebui sa fie pe masura suportului ( bineinteles ca si bara ... ) . Din acest motiv eu am aplicat si al treilea punct de acrosare , desupra triplei . Pentru ca am prevazut ca ma voi rezema cu roata pe cate un copac si voi risca sa deformez caroseria , bratul de sprijin e lung , si oarecum deformabil ( e o platbanda de 40 x 8 mm , gaurita pe toata lungimea cu gauri de 25 mm ) . Ma rog , povestea e lunga .

Acu' ... treaba e ca toate alea stau ele cumva bine , dar ... in incercarea disperata de a face suportul cat mai plat , intra bine doar jante cu ET pana la -8 ( initial fiind destinat doar jentilor de offroad , mult mai negative ) . Cum m-am saturat chiar si de idea de a mai face inca un suport pentru ET-ul de strada , am aburcat la nevoie ( drumuri lungi , pe asfalt , bagaje multe si nu pune problema de roata in portbagaj ) jentile cu japca si stau ...tiganeste .

Daca gasesc poze , le scot la lumina .

Am incercat , nu merge 'ceva' . Mai revenim .

Am reincercat , imi da o eroare - # 2038 - si cam gata cu stiinta mea la comp .

Editat de cos

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Problema asta am avut-o si eu,roata a reusit sa-mi rupa usa - din fericire pentru Defender gasesti orice iti trece prin cap la preturi omenesti.

Nu zdrangane,nu bate, dar se deschide usa mai greu.

52286715_IMG-20130613-00598(Copy).thumb.jpg.3224ad1570601893d65db23dee46070e.jpg1988256971_IMG-20130613-00597(Copy).thumb.jpg.d148c9baaf29e28cc267d57c083feadb.jpg

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Link spre comentariu

Asta este un model care imi place mie. Curat si discret

http://www.rocky-road.com/samurai-rear-bumper-crawler-2.html

Si ceva Home Made de catre Patrolator :wink:

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?42962-Bara-spate-suport-rezerva-K160-Designed-amp-Handmade-by-Vio

Viata e scurta si plina de KKT

Samurai 2002

Link spre comentariu

Suportul prezentat mai sus pe Defender e simplu , nu foarte aratos dar ideea e corecta . Sunt mai multe variante , exista si una pentru Jeep , care are intreg suportul legat de usa cu o biela ( poate fi deschis si independent ) Nu exceleaza la aspect , dar e fiabil , sistemul e verificat si rasverificat .

Imi place mult ideea pusa in practica oarecum stangaci dar care merita vazuta - 'Switchblade tire carrier HD' ( ask Googu ...) ... ( bara spate e spectaculoasa , dar as avea multe de criticat - doar pentru ca nu e stilul meu , cred ... insa le dau nota mare la impresia artistica , cu felicitarile mele ... mi-a ramas in minte denumirea , si pe asta o plac ...) . Am vrut s-o fac la mine la Patrol , dar , cum spuneam , nu-i stilul meu .

Problema eu o pun cam asa : aia cincizeci de kg la o distanta de 60-70- cm de pivot fac problematica articularea ( balamaua , axa de rotatie , oricum vreti s-o denumiti ) .

Si mai mult decat atat , sunt unele modele incarcate precum pomul de craciun , cu doua canistre si hilift - tot pe un singur pivot . Cam extrem , de evitat .

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Nu mai pot edita ?

Ba pot , dar tot fara poze . Ei , asta e , bine ca inca nu-s dislexic ... inca ..

Editat de cos

Link spre comentariu

Am avut eu prins pe caroserie si a fost suficient sa plec decateva ori uitand sa-l inchid si am indoit aripa in zonele de prindere, nu mult dar cat sa ma deranjeze, asa ca l-am dat jos. Avea chiar sistem de avertizare, la frana mai puternica ii f...tea una la usa spate de ziceai ca m-a lovit TIRu' . Am intarit zonele de prindere cu tabla de 3 mm cand am vopsit masina, dar nu l-am mai pus. Imi place foarte mult suportul facut de Patrolator, probabil o sa fac si eu unul aproape la fel. Bara spate e prinsa de sasiu in 4 puncte cu 8 suruburi duritate 12.9 si ranforsata sanatos (in ideea unui viitor troliu si pe spate) deci cred ca ar tine si roti de tractor.

Link spre comentariu

Si mie imi place modelul lui Patrolator, mai ales ca a mea este decapotabila, deci nu as avea unde sa prind balamalele pe lateral. Dar, m-am poticnit exact la treaba le care o zicea @Cos: pivotul. Inca nu am gasit o solutie pe care s-o consider fiabila :al

Viata e scurta si plina de KKT

Samurai 2002

Link spre comentariu

O solutie mai buna, din punctul meu de vedere, ar fi sa-l faci putin mai lung (20-25-chiar 30 cm) cu o ranforsare pe bratul mobil si sa folosesti doi rulmenti conici (30304 de exemplu) si ii poti regla jocul prin strangerea lor, adica o piulita in cap dar asta presupune prelucrarea catorva piese la strung.

Link spre comentariu

Cam asa ceva vreau sa fac ... am modelul de la un prieten foarte bun , membru si el de altfel !!

801567874_suportrezerva.jpg.60b88dbd0464e67eb251bb43e588d742.jpg

Link spre comentariu

Proiectul l-am inceput dar m-am impotmolit la sistemul de prindere al suportului (bratului ) in partea din stanga , nu im partea cu balamaua si am cam ramas fara idei . Plecasem initial la un siatem simplu cum avea Aro cu ani in urma dar capata in timp joc si pe langa zgomotul enervant se si olareste !! Ceva idei noi despre ce model si la ce masini as putea gasi mi-ar prinde bine !

O sa revin saptamana asta si cu ceva schite si poze !!

:banana

Link spre comentariu

Dupa indelungate cautari am gasit si modelul de bala ma , multumita unui alt impatimit al coclaurilor .... Si pentru ca o imagine face cat 1000 de cuvinte va atasez si linkul magic cu idei pentru cine doreste !!

http://4x4planet.ro/2011/07/07/balama-pentru-suport-roata-de-rezerva/

Ramane dilema cu patatul celalalt al bratului ??????????

Editat de M3f
Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

Sa revenim la oile nostre !! :D Dupa multe batai de cap am ajuns la concluzia ca imi trebuie o bara spate pentru acest proiect , Samy al meu ne avand asa ceva asa ca ne-am apucat de treaba ... Am vrut o bara usoara , simpla , ieftina si dragutza la aspect !!!

Astazi am fost sa o probez pentru a se apuca mesterul de treaba la suportul de roata si am furat niste poze pentru voi !!

1914520366_image(2).jpeg.70045d27ee48ed447aa22759bad722f7.jpeg225902731_image(1).jpeg.e356de85656c19a239425675b5953b1b.jpeg1378481182_image(3).jpeg.ec61107ba81bd02b9c7eb5c037e67d07.jpeg1240212979_image(4).jpeg.d93c4362970b7310ce8a33b6fa6dde69.jpegimage.jpeg.8b55550bd82a43817a6fd5b6619621a5.jpeg

Link spre comentariu

Inca am nevoie de o ideie pentru zavorul bratului suportului roata !!! sunt in impas rau ... poate stie cineva unde asi gasi ceva bun gata facut .... s-au saturat strungarii de mine !! :P :op

Link spre comentariu

incearca o incuietoare de la oblonul spate papuc ...sau prindere rama parbriz samurai....sau legaturi clapari....

Suzuki Samurai 1.3i 1991

Mai bine ingrasat de bere, decat cocosat de munca !!!

Link spre comentariu

Incuietoarea de oblon de la papuc e o solutie chiar buna , dar cu carligul modificat ca sa fie mai sigura Pentru siguranta eu l-a conecta si de usa cu o biela , sa se poata deschide si impreuna .

Link spre comentariu

Ce spuneti de zavoarele astea ?? Ca model ma refer poate fac ceva la strung pana la urma !! :DD

Zavoare_pentru_porti_q_bolt.jpg.22217465aa5629dab336b6e425b5e4db.jpgInchizatoare_pentru_poarta_metalica_sau_de_lemn_magnalatch_side_pull.jpg.8ce6b0554f6b3aab2a4b71865aea6ec0.jpg

Link spre comentariu

Inspira-te bre din munca lu' @Patrolator pentru zavor , alea nu-s bune ...

Pentru ca nu pun suportul decat rareaori , eu am un surub cu o mare rozeta de la un robinet, pe post de zavor ... Dar folosesc suportul de maxim 5-6 ori pe an ... si oricum cel 'definitiv' inca mai e in gestatie ... Am facut cate unul in fiecare an , de fiecare data plecand cu el proaspat vopsit ... Uite editia 2012 - la ora 13 m-am apucat de lucru si la ora 16 incuiam usa cu Cheile Rametului in gand ( momentul din foto e la FanFest-ul de la Rosia Montana ) [ATTACH=CONFIG]184427[/ATTACH].

Deja am in plan alt model de suport , cu alta destinatie - tip 'Valea Vaserului 2013' .... cred ca asta va avea un zavor ( intr-un glorios final ... ) de inspiratie 'inchizator Mauser' ( pe bune , de arma Mauser ... ) - adica un bolt cu cap 'T' , care intra intr-o gaura ovala si apoi e rotit la 90 de grade si ramane blocat ( adivca nu poate iesi daca nu e rotit inapoi ) . Un simplu arc mentine boltul-zavor in pozitie , sa nu se roteasca si sa se ridice accidental - arcul este sub sarcina doar dupa rotirea la 90 de grade , in rest e liber sa clampane ( cand e liber sa clampene doar nu e inzavorat ) .

812987775_P1070758(Medium).JPG.15e10d7b6153d0feccdba11e0a4f4acf.JPG

Link spre comentariu

Ce spuneti de zavoarele astea ?? Ca model ma refer poate fac ceva la strung pana la urma !! :DD

[ATTACH=CONFIG]184406[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]184407[/ATTACH]

nu recomand niciunul..... in zona respectiva vibratiile sunt foarte mari, asa ca trebuie un sistem care sa stranga. sper ca sunt inteles:))

Suzuki Samurai 1.3i 1991

Mai bine ingrasat de bere, decat cocosat de munca !!!

Link spre comentariu

nu recomand niciunul..... in zona respectiva vibratiile sunt foarte mari, asa ca trebuie un sistem care sa stranga. sper ca sunt inteles:))

Roger am rezolvat problema .... m-am gandit si la vibratii astazi e gata tot proiectul si va fi si vopsit iar maine ma duc sa montez bara si suportul voi veni cu pozeeeeeeeee !! :P

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare