Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Maruntisuri

Radu-N

Postări Recomandate

Re: Maruntisuri

Greu de crezut ca mai adauga ceva caluti in plus ,eu am mers si cu el prins la admisie si decuplat de la admisie si nu am simtit vreo diferenta:wtf1:.

"To the average hot-rodder, intake resonators go on the same pile as smog pumps, catalytic converters, exhaust gas recirculation valves and charcoal canisters. But imagine which pile the resonator would end up in if that same customizer knew it was more than a plastic muffler -- it's actually an important part of the engine's intake system, and may add a fairly significant amount of horsepower"

Read more: http://www.ehow.com/info_12156112_air-intake-resonator-do.html#ixzz2f9wIZeh4

Editat de tonytherunner
If you own a land rover everyone expect to be a mechanic
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 282
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Greu de crezut ca mai adauga ceva caluti in plus ,eu am mers si cu el prins la admisie si decuplat de la admisie si nu am simtit vreo diferenta

Cativa caluti in plus nu prea ii simti daca nu ai si o crestere cat de cat semnificativa si a cuplului. Dar cativa caluti in plus pot fi dati de un filtru de aer mai permisiv, de o galerie de admisie cat mai directa, de o evacuare derestrictionata, sunt mai multi factori in ecuatie. Mai studiaza fenomenul, sunt destule forumuri unde este dezbatut aspectul asta.

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

Deocamdata am notat ca se poate renunta la EGR, cardan si laminorul din admisie. Ce mai urmeaza?:grin:

E drept ca poti renunta la cardan in caz de necesitate, dar nu te sfatuiesc sa o faci: pe langa ca pierzi "atuul" principal al masinii (4x4), risti sa mai faci si vreo "nefacuta" pe la IRD (cel mai adesea te poti trezi cu "scurgeri" sau zgomote anormale). Masina e gandita sa mearga in 4x4 si e cel mai bine sa incerci sa o folosesti asa cum a fost gandita:wink:

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

E drept ca poti renunta la cardan in caz de necesitate, dar nu te sfatuiesc sa o faci: pe langa ca pierzi "atuul" principal al masinii (4x4), risti sa mai faci si vreo "nefacuta" pe la IRD (cel mai adesea te poti trezi cu "scurgeri" sau zgomote anormale). Masina e gandita sa mearga in 4x4 si e cel mai bine sa incerci sa o folosesti asa cum a fost gandita:wink:

Glumeam Teddybear...glumeam. Problema a fost suficient dezbatuta pe forum ca sa ma gandesc la un astfel de tunning.

Link spre comentariu

Deocamdata am notat ca se poate renunta la EGR, cardan si laminorul din admisie. Ce mai urmeaza?:grin:

Masina in sine are un potential foarte mare pentru tuning, mai ales datorita motorizarii BMW. Tocmai ce-au preparat niste baieti de la GunIt un Td4 cu 200 de cai.:grin:

Daca vrei sa renunti la catalizator trebuie sa refaci harta de injectie si un reglaj suplimentar al supapelor. Vrei o admisie mai directa, galerie de M47N iar EGR-ul la tomberon sau in debara (plus anularea solenoidului de la EGR din soft). Mai poti sa pui un intercooler marit si sa modifici admisia de aer montand un snorkel pe partea stanga. Si ar mai fi...

Link spre comentariu

Buna ziua.De cateva luni sunt mandru posesor de Freelander(2.0 di 1999)

O mica problema si sper ca nu deranjez ca postez aici nu am vrut sa deschid un topic nou pentru atat.

Uneori nu tot timpul dupa ce opresc masina scot cheia din contact lumina de la plafoniera nu se stinge complet.Adica sta aprinsa 15 secunde sau cat sta ea de la mama ei si dupa aia se stinge dar nu de tot ramane aprinsa la o intensitate foarte mica seara este cel mai bine vizibila.Daca lovesc putin cu cheie pe contact fara sa o bag inauntru se stinge sau aprinde inapoi dupa cum vrea.Luminita aia din jurul contactului are legatura cu plafoniera?Probleme cu contactul?Ati mai intampinat asa ceva?(rezolvarea meseriasului de la service este schimbarea contactuluifara nici macar sa se uite acolo).Se poate sa fie un contact imperfect la vreo mufa de langa volan?Stima

P.S Care este dimensiunea cea mai mare si convenabila la cauciucurile de iarna din punctul de vedere al consumului si stabilitatii pentru jantele pe 16 inch originale de la freelander?

:cl Mindru posesor de Landy 2.0di "50 years of Land Rover" :cl
Link spre comentariu

Apropos de scimbarea volanului pe stanga, la Freelander-ul meu din 2005 nu a fost mutat pe stanga senzorul acela care bazaie daca farurile sunt aprinse si usa e deschisa. La fel si inchiderea centralizata: la prima apasare pe telecomanda, se deschide usa din dreapta, iar se aude un bip-bip, in timp ce clipeste led-ul rosu din bord, pana invart cheia in contact. O fi timpul de pre-alarma. As dori sa le inversez. M-am gandit, ce bine ar fi sa am ceasul de bord pe kilometrii, respectiv distanta parcursa. N-am nimic cu matematica, dar nu-mi surade ideea de a inmulti tot timpul cu 1,6...

Dar e destul de greu sa gasesti un Freelander LHD la dezmembrari ca si donator.

Notiunea de calculator de bord exista pe modelele "facelift"? Se poate upgrada ceva?

Puteti sa ma sfatuiti?

O zi faina!

Ioan

Link spre comentariu

Buna ziua.De cateva luni sunt mandru posesor de Freelander(2.0 di 1999)

O mica problema si sper ca nu deranjez ca postez aici nu am vrut sa deschid un topic nou pentru atat.

Uneori nu tot timpul dupa ce opresc masina scot cheia din contact lumina de la plafoniera nu se stinge complet.Adica sta aprinsa 15 secunde sau cat sta ea de la mama ei si dupa aia se stinge dar nu de tot ramane aprinsa la o intensitate foarte mica seara este cel mai bine vizibila.Daca lovesc putin cu cheie pe contact fara sa o bag inauntru se stinge sau aprinde inapoi dupa cum vrea.Luminita aia din jurul contactului are legatura cu plafoniera?Probleme cu contactul?Ati mai intampinat asa ceva?(rezolvarea meseriasului de la service este schimbarea contactuluifara nici macar sa se uite acolo).Se poate sa fie un contact imperfect la vreo mufa de langa volan?Stima

P.S Care este dimensiunea cea mai mare si convenabila la cauciucurile de iarna din punctul de vedere al consumului si stabilitatii pentru jantele pe 16 inch originale de la freelander?

Desfa capacele de pe coloana volanului si verifica mufele de la contact si de la bobina aflata pe butucul contactului. Lumina de la contact se stinge odata cu plafoniera dupa 15-30 secunde sau dupa armarea imobilizarii.

Pentru anvelope, depinde ce vrei sa faci cu masina, daca vrei doar de strada lasa-le pe cele stock 215/65R16.

Apropos de scimbarea volanului pe stanga, la Freelander-ul meu din 2005 nu a fost mutat pe stanga senzorul acela care bazaie daca farurile sunt aprinse si usa e deschisa. La fel si inchiderea centralizata: la prima apasare pe telecomanda, se deschide usa din dreapta, iar se aude un bip-bip, in timp ce clipeste led-ul rosu din bord, pana invart cheia in contact. O fi timpul de pre-alarma. As dori sa le inversez. M-am gandit, ce bine ar fi sa am ceasul de bord pe kilometrii, respectiv distanta parcursa. N-am nimic cu matematica, dar nu-mi surade ideea de a inmulti tot timpul cu 1,6...

Dar e destul de greu sa gasesti un Freelander LHD la dezmembrari ca si donator.

Notiunea de calculator de bord exista pe modelele "facelift"? Se poate upgrada ceva?

Puteti sa ma sfatuiti?

Poti sa cauti un tester dedicat si sa schimbi din soft modul de deschidere al portierelor, o apasare de buton pentru toate. Bip-ul din bord in timp ce clipeste ledul avertizeaza ca : bateria din telecomanda e cam descarcata, ar trebui resincronizata cheia la imobilizarea masinii sau vreo potaie s-a varat pe sub masina si ti-a lovit-o/atins-o.

Notiunea de calculator de bord nu exista nici pe facelift. Se poate upgrada doar cu chestii after market dar trebuie gasite cele compatibile cu softul motorului.

Editat de DKW

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Mi exista vreun filtru in afara de cel de polen de la picioarele pasagerului???am un miros cam nasol daca dezactivez recircularea aerului.

Si pe unde primeste aerul de afara ???:tk

Editat de tonytherunner
Link spre comentariu

In afara de filtrul de polen din unitatea interna a AC-ului nu mai exista nici un alt filtru pe traseu.

Admisia de aer in habitaclu se face prin partea dreapta sub rama parbrizului (la modelele LHD), trece prin carcasa unitatii interne de AC si ajunge in aeroterma.

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

De unde este piesa asta ca eu n-am vazut-o pe freelander :ang2

http://shop.***********.ro/Cupla-cardan-Land-Rover-Discovery-Freelander-TVF100010G?filter_name=&attribute7=23&attribute10=139

(a nu se considera reclama !!!)

Editat de tonytherunner
Link spre comentariu

De unde este piesa asta ca eu n-am vazut-o pe freelander :ang2

http://shop.***********.ro/Cupla-cardan-Land-Rover-Discovery-Freelander-TVF100010G?filter_name=&attribute7=23&attribute10=139

(a nu se considera reclama !!!)

Este piesa de legatura intre flansa IRD si cardan.

Link spre comentariu

Sincer,am desfacut pinion ,flansa IRD si cap cardan dar piesa aia n-am vazut-o:ang3

In figurile 2.4, 6.2 si 6.3, se vede unde ar trebui sa fie. In mod normal lipseste numai la KV6 (din cate stiu eu)

Pages from DOC_20111003124138.pdf

Link spre comentariu

In figura 2.4 este vorba de piulita planetarei si discul de frana ........si in figura 6.2 si 6.3 sunt doua flanse din tabla subtire care au rolul de etansiere a capului cardanului.

la KV6 din cate stiu eu lipseste contra greutatea de la VCU:wink:

aste sunt toate piesele ce formeaza capul cardanului:

DSC01757.JPG.7068c3e64650272ec250c92379b6c6ec.JPG

Editat de tonytherunner
Link spre comentariu

e un "doghnut" care nu e pt. Freelander, nu are, e pt. Discovery si P38 o greseala pe site-ul ala, da codul piesei pe google si o sa vezi... ce simplu era:wink:

Editat de DKW

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

e un "doghnut" care nu e pt. freelander, nu are, e pt. Didcovery si P38 o greseala pe site-ul ala, da codul piesei pe google si o sa vezi... ce simplu era:wink:

In cazul asta nu e singurul site in care e greseala:grin:

TVF100010.JPG.6ca72d58d71468844f57ca81845b46d5.JPG

Link spre comentariu

Pe Freelander nu exista piesa in discutie, cuplajul elastic, dar se regaseste pe BMW-urile cu cutie manuala.

Cel putin eu nu am vazut piesa asta pe KV6-le meu, nici pe ambele Td4 si nici pe alte cardane care zaceau pe la Ciolpani.

Editat de DKW

Link spre comentariu

In cazul asta nu e singurul site in care e greseala:grin:

[ATTACH=CONFIG]193548[/ATTACH]

nu stiu unde-i greseala in attachmentul pus de tine ca noi vorbim de TVF100010 si acolo-i TVF000010:wink:

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Link spre comentariu

TVF000010:

Piesa asta este cam Obsolete (No longer available), asa ca aveti grija cum o stricati.:old

la KV6 din cate stiu eu lipseste contra greutatea de la VCU

Au fost si loturi de KV6 din 2000 cu piesa respectiva pe VCU,

Editat de DKW

Link spre comentariu

Unde gasesc de cumparat stickerul acela cu freelander care se pune pe portiere jos.ceva de genul asta :http://i53.photobucket.com/albums/g63/doobreydog/snow%20jan%202007/SnowJan2007027-1.jpg

:tk

Editat de tonytherunner
Link spre comentariu

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare