geticul Posted June 22, 2013 Share Posted June 22, 2013 De mult mi-am dorit sa ma dau in off road, dar am considerat ca masinile sunt destul de scumpe. Pana am sa gasesc sa ma dau cu cineva in masina am inceput sa sap pe net dupa o masina. Cum am spus si la prezentarea mea, in sectiunea respectiva, gandul meu era pentru o masina "sanatoasa", gen Pajero sau Land Cruiser. Aici am descoperit si masini mai "mici" care fac fata la situatia din off road. Am gasit un Samurai aici (http://cautare.mobile.ro/automobile-anunturi/suzuki-sj-samurai-off-road-sadlinki/164769639.html?useCase=SearchSession&lang=ro&pageNumber=1&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.makeId=23600&makeModelVariant1.modelId=17&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&minPowerAsArray=55&minPowerAsArray=KW&maxPowerAsArray=65&maxPowerAsArray=KW&minPrice=2000&siteId=ROMANIA&negativeFeatures=EXPORT&categories=OffRoad&tabNumber=2) Intrebarea mea e pentru cei care se pricep. Merita banii? Singurul lucru care nu mi-a placut e cablul de la troliu. consideram ca trebuie sa fie metalic, sa fie mai rezistent. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tudop Posted June 22, 2013 Share Posted June 22, 2013 Re: Incepator cu dorinta http://forum.club4x4.ro/showthread.php?77838-Plasma-vs-Cablu-otel&highlight=plasma Ala e ultimul detaliu de care trebuie sa ai grija :grin: Link to comment Share on other sites More sharing options...
detail Posted June 22, 2013 Share Posted June 22, 2013 Re: Incepator cu dorinta Intrebarea mea e pentru cei care se pricep. Merita banii? Singurul lucru care nu mi-a placut e cablul de la troliu. consideram ca trebuie sa fie metalic, sa fie mai rezistent. Daca sunt in stare buna, doar dotarile de pe el: suspensie, motor, troliu, anvelope, acumulator, reductor ar face banii in care se da masina. Ramane de vazut cat sunt de OK si daca masina este "legala"... Este greu de judecat dupa niste poze de la 1500 de km distanta... Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolfman Posted June 23, 2013 Share Posted June 23, 2013 (edited) Re: Incepator cu dorinta Masina aia nu are cum sa fie 'legala'. Rollcage, rezervor in interior, roti etc. Sa o cumpreri si sa o cari pe platforma merge, dar sa o inmatriculezi in RO...in nici un caz. Cu 4-5000 E poti cumpara una din tara inmatriculata la noi sau la vecini si rezolvi problema mult mai simplu. Poti cumpara chiar un Pajero si pe parcurs sa ii faci cateva modificari in functie de necesitati. Edited June 23, 2013 by wolfman "Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda." Link to comment Share on other sites More sharing options...
geticul Posted June 23, 2013 Author Share Posted June 23, 2013 Re: Incepator cu dorinta M-am uitat pe forum de exemplu la Mitsubishi si mi-am prins urechile. La Pajero am vazut ca sunt numite MK-uri. Banuiesc ca e dupa vechimea masinii. Daca as lua un Pajero primul lucru i-as pune roti adecvate pentru off road. Se pot pune anvelopele direct pe masina asa cum ar fi stock, sau trebuie facute modificari la masina? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolfman Posted June 23, 2013 Share Posted June 23, 2013 Re: Incepator cu dorinta Sunt patru generatii de Pajero: MK1 (1982-1991) MK2 (1991-1999) MK3 (1999-2006) MK4 (2006-prezent) Se pot pune roti 31/10.5 R15 fara probleme pe masina stock. Am prieteni cu MK2 pe care au montat Simex 31/10.5 R15, bara fata HD si troliu si masina se descurca onorabil. Acum depinde ce vrei sa faci cu masina, dar pana la un anumit nivel de 'nebunie' eu zic ca este buna. "Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marius C alias Turagmes Posted June 23, 2013 Share Posted June 23, 2013 Re: Incepator cu dorinta un Mitzu V6 cu cutie mecanica permite multe nebunii...prea multe :grin: totul e sa-ti limpezesti ideiile despre offroad...despre cam ce si cum ai vrea sa faci...daca e singura masina in ograda...daca o vrei stock sau modificata....daca...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
geticul Posted June 24, 2013 Author Share Posted June 24, 2013 Re: Incepator cu dorinta un Mitzu V6 cu cutie mecanica permite multe nebunii...prea multe :grin: totul e sa-ti limpezesti ideiile despre offroad...despre cam ce si cum ai vrea sa faci...daca e singura masina in ograda...daca o vrei stock sau modificata....daca...... Masina nu e singura din ograda. Vreau sa o iau special pentru plimbari pe off road, dar nu in special. Ce ma intereseaza este offroad light (tip calatorie cu familia) sau mediu. Inca nu pot sa spun ca am microbul de offroad greu sau extrem. Dar in viitor cine stie. Si la Pajero ce imi puteti recomada? Benzina sau motorina? Am vazut ca motoarele pe benzina sunt peste 3 litri si asta ma omoara la impozit. UN MK3 de exemplu, cat poate costa la inmatriculare, ma refer la taxa de timbru? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolfman Posted June 24, 2013 Share Posted June 24, 2013 Re: Incepator cu dorinta La motoarele mari exista varianta Bulgaria. Pe benzina sunt de 3.0 l si 3.5 l V6 care trag foarte bine dar si consumul e pe masura. Alegerea benzina/diesel eu zic ca e subiectiva, fiecare in functie de ce va face cu masina si nu in ultimul rand de costuri (impozit, consum, intretinere) va alege ce crede ca i se potriveste. Spre exemplu eu pot sa spun ca sunt 'indragostit' de diesel, imi place cuplul, imi place consumul, imi place cum suna, imi place ca poti pune toti dracii in rezervor (ulei de gatit, ulei ars sau tot felul de combinatii ale acestora cu motorina) dar repet, e doar alegerea mea. "Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda." Link to comment Share on other sites More sharing options...
geticul Posted June 26, 2013 Author Share Posted June 26, 2013 Re: Incepator cu dorinta La motoarele mari exista varianta Bulgaria. Pe benzina sunt de 3.0 l si 3.5 l V6 care trag foarte bine dar si consumul e pe masura. Alegerea benzina/diesel eu zic ca e subiectiva, fiecare in functie de ce va face cu masina si nu in ultimul rand de costuri (impozit, consum, intretinere) va alege ce crede ca i se potriveste. Spre exemplu eu pot sa spun ca sunt 'indragostit' de diesel, imi place cuplul, imi place consumul, imi place cum suna, imi place ca poti pune toti dracii in rezervor (ulei de gatit, ulei ars sau tot felul de combinatii ale acestora cu motorina) dar repet, e doar alegerea mea. Inmatricularea pe Bulgaria nu ma pasioneza. Imi place sa am masina pe numele meu personal, nu pe numele unei persoane/firme care poate sa aiba probleme dupa aia. Stiu, multi imi vor spune ca sunt dus cu capul, ca sunt multe masini inmatriculate in Bulgaria, dar fiecare are pasaricile lui. Ca si motor si eu as alege motorina, datorita cuplului. M-ar interesa de la colegii de forum sa imi spuna cam cat platesc impozit la un motor de 2,5 l tdi din cel mult 2005 inmatriculare. Si orientativ cam cat i-a costat timbrul de mediu sau verde cum ii zice acum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts