flay Postat Iunie 5, 2008 Partajează Postat Iunie 5, 2008 Exista pe internet, firme din Germania care fac transformarea Euro2 in Euro3 pentru cca. 1000 Euro,prin montarea unui catalizator pe tubulatura de evacuare;modificarea este verificata si acceptata de TUV, se modifica Brieful masinii cu noua norma de poluare, iar RAR accepta aceasta transformare, masina poate fi inscrisa si taxata ca Euro 3. Va stau la dispozitie cu detalii suplimentare pe PM. Land Rover Discovery td5 1999 Jaguar XJ8 2002 Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mugur Postat Iunie 5, 2008 Partajează Postat Iunie 5, 2008 Re: Transformare Euro2/Euro3 acceptata de RAR :g Multumim !... :h5 :cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mackie Postat Iunie 5, 2008 Partajează Postat Iunie 5, 2008 Re: Transformare Euro2/Euro3 acceptata de RAR :g :1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
serpalo_ct Postat Iunie 5, 2008 Partajează Postat Iunie 5, 2008 Re: Transformare Euro2/Euro3 acceptata de RAR multumim foarte mult,e un lucru bun! totusi exista ceva limitari in a monta aceste catalizatoare si ma refer la tipul,capacitatea motorului? masina cum ai dus-o la nemti?mai aveai nr rosii sau pe platforma? multumesc - Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
flay Postat Iunie 5, 2008 Autor Partajează Postat Iunie 5, 2008 Re: Transformare Euro2/Euro3 acceptata de RAR Masina am dus-o cu nr. de zoll nemtesti, iar acum astept sa pice de tot taxa sau sa intre varianta din iulie;in Germania e foarte bine primita transformarea masinilor in acest fel,la inceput te scuteau de taxe 3 ani daca-ti faceai transformarea asta(se pare ca astia tin la mediu). Land Rover Discovery td5 1999 Jaguar XJ8 2002 Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Georgenis Postat Iunie 6, 2008 Partajează Postat Iunie 6, 2008 Re: Transformare Euro2/Euro3 acceptata de RAR Cat a costat in Germania sa monteze catalizatorul Euro III? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
flay Postat Iunie 6, 2008 Autor Partajează Postat Iunie 6, 2008 Re: Transformare Euro2/Euro3 acceptata de RAR Cat a costat in Germania sa monteze catalizatorul Euro III? Cost 1050 Euro(catalizator+montaj+inspectia TUV+emiterea documentelor aditionale de catre TUV). Land Rover Discovery td5 1999 Jaguar XJ8 2002 Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alx Postat Iunie 6, 2008 Partajează Postat Iunie 6, 2008 Re: Transformare Euro2/Euro3 acceptata de RAR Mai esti tare, eu m-am interesat acum 2 ani la RAR si mi-au raspuns ca nu se poate face treansformarea deoarece euro3 presupune nu numai noxe mai scazute ci si un procentaj de >70% din reperele din care e alcatuita masina sa fie refolosibile. Ei spuneau ca numai producatorul masinii poate sa certifice cat % din masina este refolosibil sau nu. Eu nu inteleg totusi de ce nu o inscrii ca sigur taxa ded inmatriculare nu se va scoate. :cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
flay Postat Iunie 6, 2008 Autor Partajează Postat Iunie 6, 2008 Re: Transformare Euro2/Euro3 acceptata de RAR Mai esti tare, eu m-am interesat acum 2 ani la RAR si mi-au raspuns ca nu se poate face treansformarea deoarece euro3 presupune nu numai noxe mai scazute ci si un procentaj de >70% din reperele din care e alcatuita masina sa fie refolosibile. Ei spuneau ca numai producatorul masinii poate sa certifice cat % din masina este refolosibil sau nu. Eu nu inteleg totusi de ce nu o inscrii ca sigur taxa ded inmatriculare nu se va scoate. Standardul E2 sau E3 este dat de cantitatile de noxe/km (CO,HC,NO,particule de funingine,etc) si se masoara in g/km; vrajeala aia era valabila cind nu se puteau inscrie decit masini E3,nu stiau baietii cum sa stopeze importul de SH. Poti cauta pe Wikipedia "european emission standards" sa vezi mai multe. Masina o inscriu dar dupa 1 iulie,cind e taxa 1300 euro ca acum e tot vreo 3500. Land Rover Discovery td5 1999 Jaguar XJ8 2002 Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
calinvas Postat Iunie 7, 2008 Partajează Postat Iunie 7, 2008 Re: Transformare Euro2/Euro3 acceptata de RAR Salutari, O miscare geniala , dar ... daca ai masina in Romania un drum dus- intors in Germania este un minus. Din cite stiu eu dif la motor 10P intre Eur2 si Eur3 este ff mica (injectoare si probabil catalizator). Ar fi interesant daca poti obtine o lista completa a modelelor auto Eur 2 care pot devenii la nemti Eur 3. Salutari, Calinvas http://bestwinch.ro/14-exemplu-de-montaj Trolii Kingone Trolii BestWinch Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator fender Postat Iunie 8, 2008 Partajează Postat Iunie 8, 2008 Re: Transformare Euro2/Euro3 acceptata de RAR Diferentele intre motoarele Td5 euro3 si euro2 sunt mai multe: injectoare (1750 bar in loc de 1500 bari), chiulasa, pistoane, lant distributie si pinioane, egr cu schimbator de caldura, ecu si alte piese si piesulici. Td5-urile euro2 nu au catalizator iar cele euro3 au. Parerea mea e ca daca trecerea la euro3 s-ar fi putut face doar cu un catalizator din asta "minune" atunci asta ar fi facut LR, nu s-ar fi complicat sa modifice componenete ale motorului pentru numai inca 3 ani de productie (stiau ca Td5 e un motor "mort" - nu puteau merge cu el pt. euro 4 si 5). Cred ca e un fel de "iuteala de mana si nebagare de seama" bazata pe diferentele euro2/3 si D2/3 (norma germana). In fine, daca va trebuie, bateti fierul cat e cald si exista un precedent acceptat. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Georgenis Postat Iunie 9, 2008 Partajează Postat Iunie 9, 2008 Re: Transformare Euro2/Euro3 acceptata de RAR Prin adaugarea catalizatorului se ia din puterea motorului si atunci umbla la celelalte componente pentru a suplimenta puterea. Am vazut si eu Toyota HDJ80 in Germania cu catalizator Euro III, avea certificat TUV. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
flay Postat Iunie 9, 2008 Autor Partajează Postat Iunie 9, 2008 Re: Transformare Euro2/Euro3 acceptata de RAR Sint sigur ca intre un E2 si un E3 de la alte marci exista si mai multe diferente constructive;pentru Discovery 2, in manualul Haynes(care probabil e mai putin detaliat) singura diferenta e data de existenta Egr Cooler-ului,care are un rol motivat(curgerea gazelor este obstructionata de cat. si exista posibilitatea ca ce intra in EGR sa fie prea fierbinte si sa afecteze eficienta motorului. S-ar putea ca si catalizatoarele sa fie de generatie 1, 2 ,3 ,etc, unul conceput in 2004-2005 sa fie mai performant decit unul din 1999-2000, si sa amendeze mai bine si mai eficient gazele. Nu-mi permit sa ma contrazic cu nimeni ,mai ales cu un bun cunoscator , dar in final conteaza ce iese la esapament , iar daca nu ma-nsel un oxy-cat transforma CO in CO2 , NO2 in N si O2 , HC in CO2 si H2O, procese de oxidare accelerate de metalele rare din interiorul catalizatorului. Land Rover Discovery td5 1999 Jaguar XJ8 2002 Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator turbo2007 Postat Iunie 23, 2008 Partajează Postat Iunie 23, 2008 Re: Transformare Euro2/Euro3 acceptata de RAR Mai esti tare, eu m-am interesat acum 2 ani la RAR si mi-au raspuns ca nu se poate face treansformarea deoarece euro3 presupune nu numai noxe mai scazute ci si un procentaj de >70% din reperele din care e alcatuita masina sa fie refolosibile. Ei spuneau ca numai producatorul masinii poate sa certifice cat % din masina este refolosibil sau nu. Eu nu inteleg totusi de ce nu o inscrii ca sigur taxa ded inmatriculare nu se va scoate. Da prietene insa acum doi ani Romania nu era aderata la CE. Intre timp trebuie si legile de aici sa se alinieze la cele din CE. Sau gresesc? :hi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate