allroad Postat Iunie 10, 2013 Partajează Postat Iunie 10, 2013 Unde a aparut asta cu neplata taxei de prima inmatriculare? Nu am auzit-o pana acum. Asteptam detalii! L 200 BMW F650 GS Dakar Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
leviczy Postat Iunie 10, 2013 Partajează Postat Iunie 10, 2013 Re: VAND/SCHIMB Patrol Y61 SWB, 2.8 td AUTOUTILITARA cu Galaxy/Sharan Lucrul e valabil pentru cei care nu vand masina ca la carte, ci doneaza, deci primul cine aduce in tara masina face cartea si apoi doneaza (prin contract de donare la notar public) pentru cumparator si nu face actul de cumparare vanzare,iar daca e ulterior revandut masina prin actul de cumparare vanzare, cumparatorul va plati taxa de inmatriculare, care pentru aceasta masina oricum e mica, undeva la pana 700 euro!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
allroad Postat Iunie 10, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 10, 2013 Re: VAND/SCHIMB Patrol Y61 SWB, 2.8 td AUTOUTILITARA cu Galaxy/Sharan Nu te supara dar asta este poveste! Daca ar fi asa,toti ar face la fel. L 200 BMW F650 GS Dakar Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
leviczy Postat Iunie 11, 2013 Partajează Postat Iunie 11, 2013 (editat) Re: VAND/SCHIMB Patrol Y61 SWB, 2.8 td AUTOUTILITARA cu Galaxy/Sharan Du-te la o cunostinta de a ta la RAR si ai sa vezi ca treaba e valabila. De fapt si eu de o saptamana am aflat de posibilitatea asta de la o cunostinta care a facut recent treaba asta, si nu a platit taxa. Editat Iunie 11, 2013 de leviczy Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zep Postat Iunie 11, 2013 Partajează Postat Iunie 11, 2013 Re: VAND/SCHIMB Patrol Y61 SWB, 2.8 td AUTOUTILITARA cu Galaxy/Sharan RAR-ul nu inmatriculeaza masini. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
leviczy Postat Iunie 11, 2013 Partajează Postat Iunie 11, 2013 (editat) Re: VAND/SCHIMB Patrol Y61 SWB, 2.8 td AUTOUTILITARA cu Galaxy/Sharan stiu ca nu inmatriculeaza, dar de la un inginer de acolo am aflat asta, si apoi mi-a zis cel care a facut sapt. trecuta inmatricularea. De aceea am zis ca tre facuta cartea si apoi de mers la notar pentru a face donatia, pentru urmatorul cumparator. Editat Iunie 11, 2013 de leviczy Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nclaur Postat Iunie 20, 2013 Partajează Postat Iunie 20, 2013 Re: VAND/SCHIMB Patrol Y61 SWB, 2.8 td AUTOUTILITARA cu Galaxy/Sharan As ruga un moderator sa lamureasca problema " inmatriculare fara taxa " . Multumesc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Iunie 20, 2013 Partajează Postat Iunie 20, 2013 Re: VAND/SCHIMB Patrol Y61 SWB, 2.8 td AUTOUTILITARA cu Galaxy/Sharan As ruga un moderator sa lamureasca problema " inmatriculare fara taxa " . Multumesc De ce crezi tu ca un moderator ar trebui sa lamureasca aceasta problema? consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nclaur Postat Iunie 20, 2013 Partajează Postat Iunie 20, 2013 Re: VAND/SCHIMB Patrol Y61 SWB, 2.8 td AUTOUTILITARA cu Galaxy/Sharan De ce crezi tu ca un moderator ar trebui sa lamureasca aceasta problema? Salut Ionut Pentru ca este un subiect ce ar interesa pe multi de pe acest Forum. Pentru ca din cunostintele mele acel fel de inmatriculare nu este posibil. Pentru ca un moderator are acces la mult mai multe si corecte informatii si ar putea sustine cu un numar de lege sau infirma - cel putin asa cred. Pentru ca daca nu este adevarat ce a spus in acel post colegul nostru atunci cred ca ar trebui sters acel post - informare falsa. Daca acest fel de interventie nu este de domeniul moderatorului imi cer scuze si il rog pe coleg sa ne spuna conform carei Legi / Hotarari se poate face acel tip de inmatriculare. Multumesc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
leviczy Postat Iunie 21, 2013 Partajează Postat Iunie 21, 2013 Re: VAND/SCHIMB Patrol Y61 SWB, 2.8 td AUTOUTILITARA cu Galaxy/Sharan Saptamana viitoare ajung inapoi in tara si o sa-ti spun cum e exact cu acest tip de inmatriculare. De fapt e mai veche tipul asta de inmatriculare decat am crezut eu, numai ca nimeni nu s-a interesat dupa asta!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Iunie 26, 2013 Partajează Postat Iunie 26, 2013 Re: Inmatriculare fara taxa/prin donatie Dobandirea prin mostenire sigur e exceptata de la taxa, de partea cu donatia eu unul nu am auzit. Astept cu nerabdare, pentru ca as fi profund surprins sa mearga tertipul. Nu lasa legiuitorul roman o portita atat de evidenta incat sa riste ca toate schimbarile de proprietar sa se faca cu donatie de acum incolo. Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mesterX Postat Iunie 26, 2013 Partajează Postat Iunie 26, 2013 (editat) Re: Inmatriculare fara taxa/prin donatie daca incheiati act de donatie nu se face si vanzare cumparare, desigur insa textul legii vorbeste despre transcrierea dreptului de proprietate, forma actului nu are relevanta din perspectiva obligativitatii platii timbrului. Momentan ordonanta in vigoare nu este declarata neconstitutionala, fiind in vigoare produce consecintele juridice ca atare http://www.avocatnet.ro/content/forum%7CdisplayTopicPage/topicID_354345/Evitare-taxa-inmatriculare.html#axzz2XMCh69HQ Art. 4. - Obligatia de plata a timbrului intervine o singura data, astfel: a) cu ocazia inscrierii in evidentele autoritatii competente, potrivit legii, a dobandirii dreptului de proprietate asupra unui autovehicul de catre primul proprietar din Romania si atribuirea unui certificat de inmatriculare si a numarului de inmatriculare; b) la reintroducerea in parcul auto national a unui autovehicul, in cazul in care, la momentul scoaterii sale din parcul auto national, i s-a restituit proprietarului valoarea reziduala a timbrului, in conformitate cu prevederile art. 7; c) cu ocazia transcrierii dreptului de proprietate asupra autovehiculului rulat si pentru care nu a fost achitata taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule sau taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, potrivit reglementarilor legale in vigoare la momentul inmatricularii; d) cu ocazia transcrierii dreptului de proprietate asupra autovehiculului rulat in situatia autovehiculelor pentru care s-a dispus de catre instante restituirea sau inmatricularea fara plata taxei speciale pentru autoturisme si autovehicule, taxei pe poluare pentru autovehicule sau taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule. Art. 8. - Timbrul nu se plateste atunci cand autovehiculele sunt: a) incadrate in categoria vehiculelor istorice, definite conform prevederilor art. 3 pct. 50 din Ordonanta Guvernului nr. 27/2011 privind transporturile rutiere; b) acordate institutiilor de invatamant, sanatate si cultura, ministerelor, altor organe ale administratiei publice, structurilor patronale si sindicale reprezentative la nivel national, asociatiilor si fundatiilor de utilitate publica, de catre guverne straine, organisme internationale si organizatii nonprofit si de caritate, prin donatii sau finantate direct din imprumuturi nerambursabile, precum si din programe de cooperare stiintifica si tehnica; c) confiscate sau intrate, potrivit legii, in proprietatea privata a statului si acordate cu titlu gratuit in conformitate cu prevederile legale in vigoare; d) destinate competitiilor sportive, definite conform prevederilor legale in vigoare; e) dobandite prin mostenire, in cazul in care aceasta a intervenit in intervalul de 2 ani de la data deschiderii succesiunii; f) dobandite prin partaj. Legea timbrului de mediu http://traficmedia.ro/ro/2586-oug-9-2013.html Editat Iunie 26, 2013 de mesterX 1 mesterX este pe drumul cel bun :j Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nclaur Postat Iunie 26, 2013 Partajează Postat Iunie 26, 2013 Re: Inmatriculare fara taxa/prin donatie Care este definitia legala a Competitiilor Sportive ? Club 4x4 - membru - concurs - scutire taxa....ma gandeam si eu daca ar fi o portita aici :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marcel Postat Iunie 27, 2013 Partajează Postat Iunie 27, 2013 Re: VAND/SCHIMB Patrol Y61 SWB, 2.8 td AUTOUTILITARA cu Galaxy/Sharan stiu ca nu inmatriculeaza, dar de la un inginer de acolo am aflat asta, si apoi mi-a zis cel care a facut sapt. trecuta inmatricularea. De aceea am zis ca tre facuta cartea si apoi de mers la notar pentru a face donatia, pentru urmatorul cumparator. Rar-ul face identificarea masinii. Cartea de identitate, se ridica de la Serviciul inmatriculari si permise. Ca sa ridici cartea de la serviciul asta, trebuie sa ai taxa platita. Ordinea este: rar (identificare) - finante (plata taxei de timbru) - politie (depus dosar si ridicat acte + numere). Nu stiu daca notarul, face act de donatie, pe baza contractului de vinzare cumparare din, sa zicem germania, sau factura (tot de germania) si identificarea de la rar. Mai mult, in textul de mai sus, in lege, din cite inteleg eu, donatia trebuie facuta catre o institutie spre o institutie. Nu scrie nicaieri ca se poate dona de la pf la pf. I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Iunie 27, 2013 Partajează Postat Iunie 27, 2013 Re: Inmatriculare fara taxa/prin donatie Care este definitia legala a Competitiilor Sportive ? Club 4x4 - membru - concurs - scutire taxa....ma gandeam si eu daca ar fi o portita aici :) Inclusiv chestia asta s-a mai discutat si nu e chiar o solutie viabila : http://forum.club4x4.ro/showthread.php?69754-Omologare-masina-de-teren-Exista-asa-ceva&p=777331&viewfull=1#post777331 ...Si ca sa-ti raspund si la cealalta solicitare, moderatorii au acces fix la aceleasi informatii ca orice user obisnuit si asa cum orice user gaseste o informatie si o expune aici pe forum, la fel si moderatorii...... REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ionica77 Postat Iunie 27, 2013 Partajează Postat Iunie 27, 2013 (editat) Re: Inmatriculare fara taxa/prin donatie In Maramureș s-au înmatriculat mașini fără taxa doar prin donatie si se mai inmatriculeaza. Editat Iunie 28, 2013 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yknot Postat Iunie 27, 2013 Partajează Postat Iunie 27, 2013 Re: Inmatriculare fara taxa/prin donatie Rar-ul face identificarea masinii. Cartea de identitate, se ridica de la Serviciul inmatriculari si permise. Ca sa ridici cartea de la serviciul asta, trebuie sa ai taxa platita. Cartea o emite si elibereaza RAR-ul. Nu este viabila inmatricularea autovehicolului ca fiind destinat competitiilor sportive. Acel auto trebuie sa corespunda unei fise tehnice emise de FIA, iar pentru el se face omologare speciala la RAR. Ulterior, ITP-ul la acele masini se face numai la RAR. Donatia nu este exceptata de la plata, fiind tot un transfer de proprietate. "c) cu ocazia transcrierii dreptului de proprietate asupra autovehiculului rulat si pentru care nu a fost achitata taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule sau taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, potrivit reglementarilor legale in vigoare la momentul inmatricularii;" 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mesterX Postat Iunie 27, 2013 Partajează Postat Iunie 27, 2013 (editat) Re: Inmatriculare fara taxa/prin donatie Nu sunt in situatie, masinile mele au facut transferul de proprietate inainte de aparitia legii, dar ma gandeam: ...deci, presupunand ca vreau sa iau o masina si ma lovesc de taxa. Mi se face act de donatie, la notariat si fix in acel moment ma opresc...fara a mai face transcrierea dreptului de proprietate la inmatriculari. Ma obliga cineva sa-l fac ? Care ar fi implicatiile ? Ma gandesc la doua : amenzile si taxele anuale. 1. Ok, amenzile se dau soferului...asa ca vechiul proprietar nu are de tras...prezentand actul de donatie in caz de probleme. 2.Mai raman taxele anuale si itp-ul ...pe care de comun acord cu vechiul proprietar, stabilim, ca o conditie a donatiei, sa ne intalnim anual sa le rezolvam. Ce ziceti? Se poate ? (vorbesc de masinile deja inmatriculate in Romania) ...e ceva cu legile fiscale...in sensul ca de la data dobandirii, in termen de 30 de zile (cred) trebuie sa declari bunul...dar eu nu ca nu vreau...nu pot...si masina oricum va plati taxele, dar pe numele vechiului proprietar. De fapt, aia la fisc s-ar putea sa accepte actul de donatie pentru a schimba impozitatul. (nu cunosc exact procedurile, de aia va intreb) Editat Iunie 27, 2013 de mesterX mesterX este pe drumul cel bun :j Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
worldscape Postat Iunie 27, 2013 Partajează Postat Iunie 27, 2013 (editat) Re: Inmatriculare fara taxa/prin donatie Nu sunt in situatie, masinile mele au facut transferul de proprietate inainte de aparitia legii, dar ma gandeam: ...deci, presupunand ca vreau sa iau o masina si ma lovesc de taxa. Mi se face act de donatie, la notariat si fix in acel moment ma opresc...fara a mai face transcrierea dreptului de proprietate la inmatriculari. Ma obliga cineva sa-l fac ? Care ar fi implicatiile ? Ma gandesc la doua : amenzile si taxele anuale. 1. Ok, amenzile se dau soferului...asa ca vechiul proprietar nu are de tras...prezentand actul de donatie in caz de probleme. 2.Mai raman taxele anuale si itp-ul ...pe care de comun acord cu vechiul proprietar, stabilim, ca o conditie a donatiei, sa ne intalnim anual sa le rezolvam. Ce ziceti? Se poate ? (vorbesc de masinile deja inmatriculate in Romania) ...e ceva cu legile fiscale...in sensul ca de la data dobandirii, in termen de 30 de zile (cred) trebuie sa declari bunul...dar eu nu ca nu vreau...nu pot...si masina oricum va plati taxele, dar pe numele vechiului proprietar. De fapt, aia la fisc s-ar putea sa accepte actul de donatie pentru a schimba impozitatul. (nu cunosc exact procedurile, de aia va intreb) ai urmatoarele probleme: 1. amenzile in caz ca uiti rovignieta, radare cu camera...vin la proprietarul din Talon/Carte. 2. in caz de accident banii nu ii poti recupera tu ci proprietarul din Talon/Carte...la fel daca e naspa si damege-ul e mare si e din cauza ta...s-ar putea sa fie el bun de plata. 3. ITP-ul si ce o mai fi... 4. la fisc te trece pe tine pe rol instantaneu...ca vor sa iti ia banii... dar nu o sa ai Cartea si Talonul pe numele tau 5. si mai dramatic este daca DECEDEAZA proprietarul din Talon/Carte ... atunci ramai cu o masina care risca sa fie "blocata" ... Eu am o masina cumparata in 2009 a carui proprietar a decedat, masina este trecuta la finante pe numele meu, dar Cartea masinii am reusit sa o pierd...si intre timp a aparut si legea cu Taxa de Timbru... si nu prea mai am ce sa fac.... de la Politie nu vor sa imi elibereze duplicat cu toate ca am contract de Vanzare-Cumparare nici macar cu copie dupa actul de deces si nici succesorului fostului proprietar, fara a plati Taxa de Timbru.... cu alte cuvinte ori urmez procedura legala si platesc toate taxele si alerg vreo 6 luni, ori o las balta si asta este.... taxa de timbru fiind de vreo 8000 euro. Editat Iunie 27, 2013 de worldscape Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mita31 Postat Iunie 27, 2013 Partajează Postat Iunie 27, 2013 Re: Inmatriculare fara taxa/prin donatie ai urmatoarele probleme: ... 1. amenzile in caz ca uiti rovignieta, radare cu camera...vin la proprietarul din Talon/Carte. ... 3. ITP-ul si ce o mai fi... 1. De obicei, (am primit eu și am auzit și pe alții), în cazul radarelor la care nu ai fost oprit/nu ai văzut/nu ai vrut să oprești, Poliția Rutieră trimite o adresă/comunicare la adresa ultimului proprietar din carte, în aceasta se cere ca în termen de 5 zile lucrătoare, proprietarul să comunice cine a condus auto cu nr. de înm., la data și ora etc. Dacă spui a fost văru-miu, Costică, care stă la adresa ... etc., procesul-verbal de contravenție se întocmește pe numele lui și i se comunică prin poștă. Oricum și la asta te poți înțelege cu fostu` proprietar și dacă ești om de cuvânt, vei plăti amenzile pe care le iei. 3. ITP-ul îl poți face și tu, mai ales dacă ai act de donație sau alt act doveditor că e mașina ta. De regulă, la stațiile ITP trebuie să ai Cartea de Identitate a vehiculului și Certificatul de Înmatriculare al vehiculului. Chiar și la RAR, poate merge altcineva cu mașina, pe fișa de cerere activități, adică asta: există rubrica reprezentant al proprietarului. Nașpa faza cu decesul proprietarului. Numai bine! All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! ▀ lllllll ▀ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
worldscape Postat Iunie 27, 2013 Partajează Postat Iunie 27, 2013 Re: Inmatriculare fara taxa/prin donatie @mita31: mai nou la RAR in Bucuresti, pe langa faza cu reprezentantul proprietarului , iti cere procura legalizata .... asta nu mai e placut.... Hai sa fim seriosi... faza merge daca e masina lui sormea ... in alte situatii "proprietarul din acte" pe langa ca o vinde poate sa isi si faca "Contract de Maintenanta si Asistenta in Documente" cu cel care ii primeste "donatia" :ha: :ha: :ha: Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mita31 Postat Iunie 27, 2013 Partajează Postat Iunie 27, 2013 Re: Inmatriculare fara taxa/prin donatie @mita31: .... "proprietarul din acte" pe langa ca o vinde poate sa isi si faca "Contract de Maintenanta si Asistenta in Documente" cu cel care ii primeste "donatia" :ha: :ha: :ha: :ha::ha::ha:, tare asta :h5. Numai bine! All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! ▀ lllllll ▀ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Iulie 1, 2013 Partajează Postat Iulie 1, 2013 Re: Inmatriculare fara taxa/prin donatie Tocmai am aflat de la stiri ca masinile care fac obiectul unui partaj, sunt scutite de la taxa. Cica este prevazut in lege. Asa ca... divort fericit! Cei care nu au de cine divorta, sa afle ca merge si partaj cu alt membru al familiei. :ha: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mita31 Postat Iulie 1, 2013 Partajează Postat Iulie 1, 2013 Re: Inmatriculare fara taxa/prin donatie Partajul, din punct de vedere legal se poate face între oricare 2 coproprietari. Aşa că nu e nevoie să fie membru al familiei, poate fi şi un prieten. Condiţia e să fie contractul de vânzare-cumpărare făcut pe numele amândurora. Apoi se face act de partaj la notariat în urma căruia unul renunţă în favoarea celuilalt la autoturism. Şi cu actul respectiv se merge la înmatriculări şi se înmatriculează maşina. Numai bine!:h5 All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! ▀ lllllll ▀ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mesterX Postat Iulie 1, 2013 Partajează Postat Iulie 1, 2013 (editat) Re: Inmatriculare fara taxa/prin donatie Pai cica se poate face partaj si fara divort. L.E. Vad ca a postat colegul mita 31 inainte sa apuc eu. Sa aduc totusi cateva completari...pentru a nu spune acelasi lucru. Chiar si sotii isi pot imparti (partaja) bunurile chiar daca continua sa ramana casatoriti. Editat Iulie 1, 2013 de mesterX mesterX este pe drumul cel bun :j Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate