Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Inmatriculare fara taxa/prin donatie ???

allroad

Postări Recomandate

• Răspunsuri 95
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: Inmatriculare fara taxa/prin donatie

partajul nu e gratuit, exista o taxa.

Da. Aşa este, au zis ăştia la tv că deşi înainte, pentru un astfel de act, notarii publici, percepeau o taxă de ~ 80 lei, acum, hienele, mirosind oportunitatea, au mărit tariful la ~400 lei. Ceea ce este totuşi o sumă modică comparativ cu taxa de timbru de la plata căreia te scuteşte manevra respectivă. Adică oricine are de plătit o taxă de minimum 1000 euro, nici nu se uită la 90 euro cât dă notarului pentru a rezolva. Cât o mai merge şi aşa.

Numai bine!

All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! lllllll
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pai nu stiu cat o sa mearga, pentru ca este in mod evident o fortare a legii. Asta era pentru un autoturism inmatriculat Ro care, in urma unui divort, ramanea unuia dintre soti. Nu ar fi trebuit sa se aplice unui autoturism neinmatriculat in Ro.

Link spre comentariu

Pai nu stiu cat o sa mearga, pentru ca este in mod evident o fortare a legii. Asta era pentru un autoturism inmatriculat Ro care, in urma unui divort, ramanea unuia dintre soti. Nu ar fi trebuit sa se aplice unui autoturism neinmatriculat in Ro.

Nu. Nu e aşa ... e pentru orice bun dobândit în comun. Şi eu cu tine dacă ne cumpărăm împreună o staţie cb şi peste o lună eu mă sucesc şi n-o mai vreau, iar tu vrei să devii unicul ei proprietar, mergem la notariat şi facem un act de partaj ... eu renunţ la ea în favoarea ta. Ăsta e partajul, legal. Între oricare doi proprietari în comun ai oricărui lucru. Nu necesită divorţ.

Pe de altă parte, legea înmatriculărilor e tâmpită, deoarece nu menţionează clar ce şi cum, în acest sens. Probabil că în curând aceasta se va modifica, sau se va da vreo ordonanţă care să-i dribleze pe românii doritori de înmatriculări fără plata timbrului de mediu, în urma partajului.

Numai bine!

All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! lllllll
Link spre comentariu

problema este si o sa ramana in continuare alta:

- cum descopera cineva o portita si o face publica (cazul ProTV ) cu atat mai repede o sa se inchida de catre "iubitii" nostii guvernanti sau o sa ii gaseasca ei ceva ...

- din pacate la noi legile sunt oricum varza si in loc de o lege simpla , clara si care sa fie si in beneficiul statului si al proprietarilor, noi avem legi proaste care nici nu aduc bani statului si care se pot si fenta ... noroc ca romanii sunt inventivi si mai avem si avocati isteti prin Off-Road :)

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu

Din pacate notarii nu mai semneaza niimic , iar cei de la fisc iti cer taxa de timbru chiar daca ai partaj.... Bine ca traim in Romania:)

Link spre comentariu

Din pacate notarii nu mai semneaza niimic , iar cei de la fisc iti cer taxa de timbru chiar daca ai partaj.... Bine ca traim in Romania:)

deci s-au sesizat mai repede in cazul asta ... lol

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu

Era de asteptat ca nu tine mult minunea! Fericiti sunt cei care au apucat sa faca ceva. M-am saturat de jegurile astea de la putere pana peste cap.

Cum se gaseste o portita sau cum vrei sa faci cate ceva, cum te asteapta si ti-o trage la picioare.

Nu mai este nimic de zis. Tara condusa de rahati cu ochi!

Link spre comentariu

Sunt curios motivele pentru care notarul si fiscul refuza.... Ca nu poate fi vorba de muschii lor.

Discutii pe aceeasi tema

http://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=partaj%20auto&source=web&cd=2&cad=rja&ved=0CDUQFjAB&url=http%3A%2F%2Fforum.4tuning.ro%2F221-colt-legislativ%2F380475-partaj-auto-taxa-mediu.html&ei=VfXWUYWBF4LeOfX_gPgI&usg=AFQjCNHqFSoLxSjP3HvH_P2MmgaWRJuZfA

Rubicon 2.8
Link spre comentariu

Asta este o aberatie tipica.

Notarul trebuie doar sa certifice dorinta partilor de a partaja un bun oarecare. Se plaseaza in ilegalitate refuzand lucrul asta, daca asa este. De unde stie notarul care este motivul partajului? Sa prezumi in afara probelor este ilegal, si oricum ei sunt notari, nu judecatori...

Nu notarul inmatriculeaza masinile... refuzul inmatricularii ar trebui sa vina din alta parte.

Link spre comentariu

Datorita amplorii la care se ajunsese cu inmatriculatul masinilor prin partaj notarii au fost amenintati ca daca mai elibereaza acte pe aceasta tema li se anuleaza sau suspenta licenta.Traim intr-o tara babanierain care se aplica legea junglei si articolul din lege care reglementeaza masinile scutite de la plata taxei nu poate fi aplicat dearece notarul nu iti mai elibereaza actul de partaj de frica.Saptamana asta am reusit cu multe interventii sa fac rar-ul la masina mea inmatriculata in bulgaria si urma sa fac actele la notar.Am avut proasta idee sa intru in legalitate in sensul sa nu mai circul cu masina de bulgaria si sunt in aer acuma am carte de romaia si numere de bulgaria:ang.Pana la urma tot statul asta mafiot si incompetent pierde banii care se incasau de la rar,de la notar,de la impozitele anuale,roviniete,inmatriculare la politie.Asta am ales asta avem si recunosc ca am fost un dobitoc ca am avut asteptari de la guvernul Ponta.

Editat de dulceanu ionel

Fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima..

Off-road Alyon Team

Link spre comentariu

Naspa moment, Ioane... asa iti trebuie daca vrei sa fi un cetatean model si corect

:pt :hw :bleah :pr :T:sht :ha3

Pana la urma un itp pe 2 ani la cea rosie nu te coafa mai bine???

Editat de doctoru'
Link spre comentariu

Naspa moment, Ioane... asa iti trebuie daca vrei sa fi un cetatean model si corect

:pt :hw :bleah :pr :T:sht :ha3

Pana la urma un itp pe 2 ani la cea rosie nu te coafa mai bine???

Promit ca nu am sa mai incerc sa fiu cetatean model niciodata in tara asta de 2 bani.M-am interesat si pot sa merg cu masina am ITP de romania si asigurare de bg.

Off-road Alyon Team

Link spre comentariu

Deci te-ai scos, nu mai trebuie sa faci itp bulgaresc o data la 6 luni, nu?? De fapt asta era cea mai mare problema... bine ca nu stai in Suceava.. :banana

Link spre comentariu

Atentie! ITP-ul Romanesc este valabil la masinile inmatriculate in Ro, care respecta conditiile tehnice dupa legea romaneasca. Itp-ul ala nu e valabil pentru o masina inmatriculata in alta tara. Figura merge daca arati itp-ul militianului insa daca doamne fereste faci accident, asigurarea nu e valabila.

Legislatiile tuturor tarilor UE nu au ajuns la un numitor comun in materia asta, se discuta deja de cativa ani.

4x4
Link spre comentariu

:banana:banana:banana:banana:banana:banana:banana:banana:banana:banana:banana:banana:banana:banana

Azi am luat numere romanesti.Dupa multe cautari am gasit un notar care sa-mi faca partajul.Deci se poate.

Editat de dulceanu ionel
  • Like 1

Off-road Alyon Team

Link spre comentariu

Bravo tie, deci, masina pe Bulgaria, pe firma sau nu? Erai pe talon? Eu tocmai ce am luat hotararea de la tribunal pentru inmatriculare fara taxa, dar asta sigur e short-cut'ul procesului pentru taxa.

Land Rover Discovery td5 1999

Jaguar XJ8 2002

Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017

Link spre comentariu

Pentru masini inmatriculate in romania inainte de 2007 se poate face partajul sau este valabil numai pentru aduse cele din strainatate ???

If you own a land rover everyone expect to be a mechanic
Link spre comentariu

Obiectul partajului la facut doar masina sau toate bunurile?banuiesc ca doar masina,dar se poate?

Sunt modest din fire,toti au gipane,eu am doar JEEP
Link spre comentariu

Obiectul partajului la facut doar masina sau toate bunurile?banuiesc ca doar masina,dar se poate?

Obiectul partajului l-a constituit doar masina dar poti sa partajeji orice bun cumparat impreuna cu cineva(sotie,mama,prieten).Asta cu partajul merge la orice masina la care se aplica taxa de mediu.

Off-road Alyon Team

Link spre comentariu

Eu am intrebat pentru un prieten la un notar din Fagaras si au zis ca nu au facut si au primit o nota de la camera notarilor in care li se spunea sa nu faca.

Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi.
Link spre comentariu

Sa presupunem urmatoarea situatie:

Eu cumpar o masina impreuna cu cineva. Pe actul de vanzare apar numele noastre impreuna. Daca dupa aia ma duc la notar sa fac partaj la masina, nu mia platesc taxa de timbru?

Link spre comentariu

Sa presupunem urmatoarea situatie:

Eu cumpar o masina impreuna cu cineva. Pe actul de vanzare apar numele noastre impreuna. Daca dupa aia ma duc la notar sa fac partaj la masina, nu mia platesc taxa de timbru?

Asa e.

Link spre comentariu

De preferinta notarii preferea situatii mai clare gen sot -sotie sau fiu -parinti.Cauti notari pe la comunele mai mari pe la tara pentru ca cei de la oras s-au golanit si cer bani multi.Eu personal am facut partajul la o comuna din vrancea cu suma modica de 100 ron.

Off-road Alyon Team

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare