pantzerrow Postat Iunie 23, 2013 Partajează Postat Iunie 23, 2013 Zilele astea am terminat de curatat tot interiorul la Terrano (am dat jos tot, le-am spalat sub jet de apa,am folosit detergent special de mochete si tesaturi,am clatit bine ,s-a uscat si le-am repus pe pozitie). Nu am facut poze la demontat insa o sa pun pe cele de la procesul invers respectiv montajul pe masina si poate va ajuta si la demontat :grin:. Sa incepem ! Odata totul spalat si perfect uscat am trecut la asamblarea lor pe masina. 1 Azi refuzi sa participi la viata publica. Maine vei ajunge sa fi condus de inferiorii tai ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
JurasikMan Postat Iunie 23, 2013 Partajează Postat Iunie 23, 2013 Re: Manual de spalat interiorul in Terrano Treaba profi . Nu stiu cu ce te ocupi , dar te poti reprofila fara probleme :h5. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pantzerrow Postat Iunie 23, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 23, 2013 Re: Manual de spalat interiorul in Terrano Deoarece la mocheta nu am putut sa salvez acea parte inferioara ce are rol atat de protectie termica dar mai ales fonica,am mers in targ la Vitan si cu 40 RON am luat alta noua. Apoi am trecut la montarea partii superioare . Azi refuzi sa participi la viata publica. Maine vei ajunge sa fi condus de inferiorii tai ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pantzerrow Postat Iunie 23, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 23, 2013 Re: Manual de spalat interiorul in Terrano A urmat partea superioara a stalpilor centrali si lateralele ,pragurile etc. Am pus ca model partea inferioara a stalpilor si zona de la praguri +roata doar ca sa vedeti cum vin montate. De regula acestea se monteaza dupa ce se pune mocheta :wink: Azi refuzi sa participi la viata publica. Maine vei ajunge sa fi condus de inferiorii tai ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pantzerrow Postat Iunie 23, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 23, 2013 Re: Manual de spalat interiorul in Terrano Pentru azi am decat aceste poze de final cu scaunul de la sofer montat. Urmeaza maine zona centrala scaunele din spate si partea superioara din fata (parasolar,zona trapa praguri etc) :grin: Azi refuzi sa participi la viata publica. Maine vei ajunge sa fi condus de inferiorii tai ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Maresalul Postat Iunie 23, 2013 Partajează Postat Iunie 23, 2013 Re: Manual de spalat interiorul in Terrano Foarte fain a iesit. Mocheta e noua?:):) http://jurnal4x4.blogspot.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pantzerrow Postat Iunie 23, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 23, 2013 Re: Manual de spalat interiorul in Terrano Mocheta e cea veche, insa partea inferioara a fost eliminata complet deoarece era veche ,mirosea urat si in plus pentru 40 RON cat costa in Vitan sa o schimbi nu merita efortul sa o speli. Eu am avut un bidon de 20 l de detergent special pt mochete si tapiterie insa s-a terminat (l-am luat parca de la un nene de la Cluj acum 2-3 ani).Cred ca au si in Vitan un magazin de profil iar cine vrea poate lua un detergent de acest tip de acolo ...sau de oriunde pana la urma .(nu incercati cu Biocarpet sau alte mizerii ca e pierdere de timp). Cel care l-am terminat ieri ,era atat de puternic incat nu puteai sa speli decat cu manusi de cauciuc altfel iti faceai praf mainile. PS:Rog un admin sa schimbe titlul in Manual de spalat interiorul pentru Terrano 2 ! De oboseala au fost mai rapide degetele decat creierul.... Azi refuzi sa participi la viata publica. Maine vei ajunge sa fi condus de inferiorii tai ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pantzerrow Postat Iunie 24, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 24, 2013 Re: Manual de spalat interiorul in Terrano S-au montat scaunele din spate parasolare ,consola centrala si restul acaretelor.... Pt detalii (cel putin la acest model de Terrano 2) legat de suruburi,cleme si alte cele inclusiv la partea de bord ...PM si va ajut cu placere. :h5 Azi refuzi sa participi la viata publica. Maine vei ajunge sa fi condus de inferiorii tai ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tudor Vreme Postat August 11, 2013 Partajează Postat August 11, 2013 Re: Manual de spalat interiorul in Terrano Cleme de plastic deteriorate ai avut? cu ce le-ai inlocuit? sint o gramada care se rup daca au ceva vechime.... Terrano2 - 2.7 TDi/2000 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pantzerrow Postat August 14, 2013 Autor Partajează Postat August 14, 2013 (editat) Re: Manual de spalat interiorul in Terrano Daca se rup, gasesti sa le inlocuiesti fie cu cele de la Norauto (scumpe cu draci) fie cu cele din targ de la Vitan (in Bucuresti) unde e la libera tocmeala in functie de cantitate :wink: Din pacate in Timisoara nu stiu ce sa iti recomand altceva in afara de dezmembrari... Editat August 14, 2013 de pantzerrow Azi refuzi sa participi la viata publica. Maine vei ajunge sa fi condus de inferiorii tai ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marius4motion Postat August 14, 2013 Partajează Postat August 14, 2013 Re: Manual de spalat interiorul in Terrano Se pare ca te pregatesti de urmatoarea aventura !:grin: Bravo si eu trebuie sa ma apuc de o asemenea lucrare dar nu imi vine . Spor la treba in continuare !:wink: Samurai mic dar puternic In cap incap multe , dar putine raman ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dsabau Postat August 14, 2013 Partajează Postat August 14, 2013 (editat) Re: Manual de spalat interiorul in Terrano @Tudor - in Timisoara poti incerca la Ciclop. Cum intri pe stanga e un panou cu tot felul de modele. Despre preturi nu am nici o idee... Editat August 30, 2013 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tudor Vreme Postat August 28, 2013 Partajează Postat August 28, 2013 Re: Manual de spalat interiorul in Terrano Merci, o sa ma duc sa vad ce au. Terrano2 - 2.7 TDi/2000 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sony Postat Decembrie 4, 2013 Partajează Postat Decembrie 4, 2013 Re: Manual de spalat interiorul in Terrano Salut Materialul care l-ai pus sub mocheta insonorizant chiar da rezultate ? Nu exista pericolul de a retine eventuala apa cu care mai intram pe mocheta, zapada ...... Eu am desfacut aseara tot porbagajul si ma gandesc sa continui pana in fata. Consola de pe mijloc se scoate usor ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pantzerrow Postat Decembrie 5, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 5, 2013 Re: Manual de spalat interiorul in Terrano Salut, Da pot spune ca acel material are si rol insonorizant deoarece de cand l-am pus se cunoaste :wink: Daca vrei sa scoti toata mocheta din masina procedezi astfel: -in spate scoti lateralele din plastic si aia e (au maxim 2 suruburi si in rest cleme de fixare). -pentru partea din fata a mochetei, scoti partile inferioare din plastic de pe stalpii unde sunt prinse centurile de siguranta (2 suruburi si tragi de ele ca sunt prinse in cleme), scoti partile de plastic de deasupra pragurilor apoi plasticele din zona covoraselor (1 surub fiecare). Legat de consola de pe mijloc , daca avem acelasi model, ai 4 suruburi mari si late. Cat despre retinerea apei...nu am avut probleme de genul asta insa e drept ca nici nu stau iarna cu apa de 1 deget pe covorase si sa astept sa dispara singura.Pana la urma depinde de cum iti intretii masina :h5 Azi refuzi sa participi la viata publica. Maine vei ajunge sa fi condus de inferiorii tai ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sony Postat Decembrie 5, 2013 Partajează Postat Decembrie 5, 2013 Re: Manual de spalat interiorul in Terrano sunt in stadiul in care am scos tot mai putin consola cu cotiera. Am terrano 2 si dupa ce am desfacut alea 4 suruburi, nu iese trebuie sa desfac mai sus toata masca centrala de bord Am gasit uscat peste tot mai putin zona la de sofer unde pasla era umeda si mucegaita.. intra pe undeva apa la spalat, pe unde ar putea intra ? Se mai aseaza mocheta daca mai trag un rand de pasla insonorizanta sub ea ? fara sa o scot pe cea existenta Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pantzerrow Postat Decembrie 5, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 5, 2013 Re: Manual de spalat interiorul in Terrano Cel mai bine ar fi , daca nu poti sa scoti consola, sa lasi mocheta cu ceva bagat sub ea sa se usuce. Cam greu daca ne gandim la ce temperatura e afara dar na...e o propunere. Poti sa bagi inca un strat de pasla dar rezultatul va fi acelasi respectiv mocheta umeda, miros urat si ulterior rugina. Incearca sa gasesti pe cineva in zona care sa te ajute sa scoti consola , sa dai mocheta afara sa o speli si dupa ce se usuca bine sa o pui la loc. Cu ocazia asta, daca e cum spui tu, ai sa vezi pe unde intra apa . Spor la treaba ! :h5 Azi refuzi sa participi la viata publica. Maine vei ajunge sa fi condus de inferiorii tai ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sony Postat Decembrie 6, 2013 Partajează Postat Decembrie 6, 2013 Re: Manual de spalat interiorul in Terrano lucrarea o fac intr-un garaj situat la demisol incalzit, surubaresc la maneca scurta :) Am scos tot inclusiv masca centrala cu radio-cd. Mocheta am aspirato foarte foarte bine apoi am spumato cu solutii Kirby Materialul ala insonorizant de sub mocheta arata foarte bine mai putin in zona sofer unde intra apa si a distruso. Am sa merg in spalatorie sa bag jet pe ea sa vad pe unde baga. Intentionez sa-i trag un strat de vopsea pe toata podeaua. Ce asi putea folosi ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sony Postat Decembrie 20, 2013 Partajează Postat Decembrie 20, 2013 Re: Manual de spalat interiorul in Terrano pot sa zic ca am terminat. Am folosit pasla presata si ignifugata. In plus fata de ce s-a explicat, eu am mers cu pasla aceia insonorizanta pana sus la pedalier precum si pe traversa pe care vin scaunele din spate, inclusiv porbagajul. Pe satozele de la porbagaj pe interior am lipit tot pasla insonorizanta (urmeaza si pe satozele de usi, la primavara). Doar in fata la sofer si pasager am tratat tabla cu doua straturi de antifon Wurth (care nu miroase). Toata mocheta a fost in stare foarte buna inclusiv pasla care o avea dedesubt, mai putin in zona sofer unde desi arata bine la suprafata guma cauciucul de dedesubt era crapata si se infiltra apa. Am reparato cu folie cauciucata, adeziva pe o parte, de la Sika Am suflat cu pistolul de aer peste tot mai ales ca am avut si consola central a bordului demontata Dupa 12 ani podeaua arata intacta fara punct de rugina. Urmeaza in primavara terosonarea exterioara cu antifon Wurth Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pantzerrow Postat Iunie 21, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 21, 2014 Re: Manual de spalat interiorul in Terrano Pt a evita deschiderea altui topic, voi continua in acesta procedurile privind curatarea si totodata insonorizarea unui Terrano 2. Sa incepem... Cum detest orice zgomot inutil al masinii si intrucat era o vibratie chioara la plafonul masinii la trecerea peste gropi sau suprafete denivelate, am desfacut IAR tot interiorul. De data asta am mers mai departe cu modificarile: Mai intai am desfacut tot si am constatat ca cele 3 traverse care intaresc plafonul masinii sunt dezlipite de adezivul care se aplica in fabrica . De aici rezulta vibratia inutila a plafonului deci JOS cu ele, le curatam si le vopsim ! Azi refuzi sa participi la viata publica. Maine vei ajunge sa fi condus de inferiorii tai ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pantzerrow Postat Iunie 21, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 21, 2014 Re: Manual de spalat interiorul in Terrano Pana voi curata adezivul de pe plafon si totodata tratarea suprafetelor adiacente, am insonorizat usile spate (cu schimbarea difuzoarelor :grin:). Insonorizarea s-a facut odata in interiorul usilor si apoi al doilea strat la interior. Pana acum diferentele de zgomot si vibratii sunt enorme :banana Intrucat imi place sa le fac "asa cum trebuie" revin zilele viitoare cu continuarea acestei actiuni :wink: Azi refuzi sa participi la viata publica. Maine vei ajunge sa fi condus de inferiorii tai ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pantzerrow Postat Iunie 27, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 27, 2014 Re: Manual de spalat interiorul in Terrano Dupa MUUUULTA munca am reusit de am demontat butelia de la GPL si am curatat adezivul ce se aplica in fabrica la acele traverse. Apoi am aplicat un strat de inhibitor+grund in zonele unde au fost traversele, dupa care le-am lipit pe rand inapoi folosind dupa multe cautari si consultari o solutie de la Den Braven (Mamut Glue) care odata intarita are si o elasticitate foarte buna. Odata intarit acest adeziv, am trecut la insonorizarea zonelor din spatele masinii folosind membrana pt asa ceva iar pe podea suplimentar un strat de "mocheta" cu proprietati insonorizante si nu numai. Pana acum rezultatele sunt peste asteptari.....:grin: Singura nemultumire este legata de culoarea mult prea manelista a membranei de insonorizare dar avand in vedere ca va fi sub mocheta sau plastic o sa fac un compromis :al Azi refuzi sa participi la viata publica. Maine vei ajunge sa fi condus de inferiorii tai ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pantzerrow Postat Iulie 17, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 17, 2014 Re: Manual de spalat interiorul in Terrano Inainte de iesirea din weekendul trecut am terminat de reasamblat si insonorizat tot interiorul. Pentru ca am fost intrebat de mai multi voi lamuri aici toate detaliile: -tot interiorul la un Terrano 2 LWB (la usi suplimentar un strat spre exterior si un strat spre interior) a fost acoperit cu aproximativ 36 de coli cu material insonorizant STP (3 pachete a 12 coli). -dupa aceasta insonorizare am dat jos aripile fata, am spalat cu pistolul cu presiune mizeria de acolo (in special in partea inferioara aproape de prag) si am aplicat preventiv un strat de inhibitor+grund. Dupa uscarea completa...insonorizare. Inca 3 coli... -intre acest strat si mocheta propriu zisa am pus un strat de mocheta subtire cu rol atat insonorizant si mai ales bariera termica (vezi pozele din spatele masinii). Toata operatiunea a durat cam 2-3 saptamani intrucat am acordat maximul de atentie fiecarui detaliu sau surub. Ce nu se poate vedea in poze este operatiunea de dupa lipire a acestui material si anume corectia folosind un pistol cu aer cald si o rola de presare a suprafetelor lipite uniform sau unde au aparut cute sau colturi. Rezultatul este peste asteptari atat in mers dar mai ales ca vibratii si zgomote inutile Pana si cei aproape 1000 W RMS ai instalatiei de sunet instalati pe masina se aud altfel fiind nevoie sa umblu serios la volumul statiei... Azi refuzi sa participi la viata publica. Maine vei ajunge sa fi condus de inferiorii tai ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate