LandFun Postat Iunie 25, 2013 Partajează Postat Iunie 25, 2013 Salut , Am demonatat usa din dreapta soferului ( 5 usi ) si am gasit un motoras de la inchiderea centralizata ars , asa ca l-am scos ( cu gandul sa caut ceva asemanator ) . Am montat la loc intreg ansamblul , iar cand am inchis portiera , usa mi-a ramas bocata . Nu se deschide nici daca trag de clapeta/parghia din interior si nici de manerul din exterior . Aveti vreo solutie sa o deblochez portiera? Multumesc ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Radu-N Postat Iunie 25, 2013 Partajează Postat Iunie 25, 2013 Re: Usa blocata Salut , Am demonatat usa din dreapta soferului ( 5 usi ) si am gasit un motoras de la inchiderea centralizata ars , asa ca l-am scos ( cu gandul sa caut ceva asemanator ) . Am montat la loc intreg ansamblul , iar cand am inchis portiera , usa mi-a ramas bocata . Nu se deschide nici daca trag de clapeta/parghia din interior si nici de manerul din exterior . Aveti vreo solutie sa o deblochez portiera? Multumesc ! Am avut surpriza asta la o portiera spate. Singura solutie: am desfacut panoul usii si am actionat broasca direct din parghiile ei. Nu stiu ce naiba am facut ca sarise si cablul minerului din interior si tija parghiei de la manerul exterior. Daca ai scos motorasul si ai montat broasca fara.....cine cunoaste in amanunt mecanismul poate spune daca poate functiona broasca fara motoras sau nu. Pe de alta parte am observant ca broastele au o parghie (mica si ascunsa), asemenatoare parghiei ptr. blocare la deschidere de catre copii, dar accesibila doar din interiorul portierei. Singura utilitate pe care i-am gasit-o e doar cea pentru deblocare in astfel de situatii, poate cineva specializat confirma. Cu toate ca am umblat de enspe ori pe la broaste uit mereu sa verific treaba asta. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Iunie 25, 2013 Partajează Postat Iunie 25, 2013 Re: Usa blocata Salut , Am demonatat usa din dreapta soferului ( 5 usi ) si am gasit un motoras de la inchiderea centralizata ars , asa ca l-am scos ( cu gandul sa caut ceva asemanator ) . Am montat la loc intreg ansamblul , iar cand am inchis portiera , usa mi-a ramas bocata . Nu se deschide nici daca trag de clapeta/parghia din interior si nici de manerul din exterior . Aveti vreo solutie sa o deblochez portiera? Multumesc ! Ai verificat sa nu fie blocate din butonul de la bord? Incearca sa-i dai un lock-unlock din buton. Daca ai umblat la parghia "childguard" de pe incuietoare si ai pus-o pe pozitia "lock" trebuie sa ajungi la tija de la clapeta exterioara, pe care sper ca ai fixat-o cum trebuie... Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
LandFun Postat Iunie 26, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 26, 2013 Re: Usa blocata Salut , Am reusit intr-un final sa o deschid ( noroc ca am facut o poza cu mecanismul inainte de a-l monta ) . Prin fanta din carcasa de plastic (cea pe care este necesar sa o deschizi pentru a fixa cablul care vine la clapeta de deschidere din interior ) am apasat parghia notata in poza atasata . Am ramas cu problema broastei defecte - mai precis motorasul ars . Pentru asta nu am gasit solutie ... momentan (doar sa cumpar una noua 491 lei :) ) Aveti cunostinta daca exista o astfel de chinezarie de vanzare separat ( attasat poza)? Thx Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Iunie 26, 2013 Partajează Postat Iunie 26, 2013 Re: Usa blocata Aveti cunostinta daca exista o astfel de chinezarie de vanzare separat ( attasat poza)? Thx Cam toate motorasele de dimensiunile alea sunt facute in China, indiferent de producator. Mai intai decapsuleaza-l si verifica-i periile colectoare, poate nu mai fac contact sau sunt afumate. Daca vrei sa cauti un inlocuitor incearca dupa codul trecut pe motoras, poti gasi unul identic la bani foarte putini, dar no name. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
LandFun Postat Iunie 27, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 27, 2013 Re: Usa blocata Mai intai decapsuleaza-l si verifica-i periile colectoare, poate nu mai fac contact sau sunt afumate. Daca vrei sa cauti un inlocuitor incearca dupa codul trecut pe motoras, poti gasi unul identic la bani foarte putini, dar no name. Am facut deja asta ... motorul e prajit . Codul inscris pe motoras e : 20005 3B2614 , dar nu am gasit nimic pe net . Aveti idee de un site specializat unde as putea gasi ? Thx Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Iunie 27, 2013 Partajează Postat Iunie 27, 2013 Re: Usa blocata Am facut deja asta ... motorul e prajit . Codul inscris pe motoras e : 20005 3B2614 , dar nu am gasit nimic pe net . Aveti idee de un site specializat unde as putea gasi ? Thx Ai putea incerca un motoras de la actuatoarele "made in china" care se vand in kit-urile de inchidere centralizata de prin supermarketuri, sunt mari sanse sa se potriveasca:wink: It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
raduccu Postat Iunie 27, 2013 Partajează Postat Iunie 27, 2013 Re: Usa blocata aceeasi buba o am si eu cu usa soferului dar la mine motorasul funcioneaza se aude un sunet dar nu deschide portiera de inchis o inchide da mi un pm cu nr tau de telefon daca vrei ca sunt si eu din iasi si poate ne vedem pe undeva mai discutam una alta daca vrei . stima Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
LandFun Postat Iunie 27, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 27, 2013 Re: Usa blocata Ai putea incerca un motoras de la actuatoarele "made in china" care se vand in kit-urile de inchidere centralizata de prin supermarketuri, sunt mari sanse sa se potriveasca:wink: Nu se potrivesc ... asta are o roata melcata de 1,5 cm fixata pe ax ( e foarte putin probabil sa fie acelasi angrenaj ) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
LandFun Postat Iunie 27, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 27, 2013 Re: Usa blocata aceeasi buba o am si eu cu usa soferului dar la mine motorasul funcioneaza se aude un sunet dar nu deschide portiera de inchis o inchide da mi un pm cu nr tau de telefon daca vrei ca sunt si eu din iasi si poate ne vedem pe undeva mai discutam una alta daca vrei . stima Ai aceeasi problema ( e oare cineva cu freelander care nu o are ? ) . Motorasul care deschide ori e prajit , ori e plin de ... divese ( ca o funingine ) si nu-si mai face treaba . La tine se aude celalalt motoras - care de regula nu are probleme . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Iunie 27, 2013 Partajează Postat Iunie 27, 2013 Re: Usa blocata Nu se potrivesc ... asta are o roata melcata de 1,5 cm fixata pe ax ( e foarte putin probabil sa fie acelasi angrenaj ) N-am zis nici o clipa ca sunt "bolt on", nu ar trebui sa fie mare greutate schimbarea fuliei de pe ax, important e cà sunt amandoua la 12V... si ar fi bine sa fie de aceleasi dimensiuni fizice... It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Radu-N Postat Iulie 13, 2013 Partajează Postat Iulie 13, 2013 Re: Usa blocata Ai aceeasi problema ( e oare cineva cu freelander care nu o are ? ) . Motorasul care deschide ori e prajit , ori e plin de ... divese ( ca o funingine ) si nu-si mai face treaba . La tine se aude celalalt motoras - care de regula nu are probleme . :ha::ha::ha: Azi am patit-o si eu. S-a dus motorasul care deschide. Am vazut intr-un post anterior ca ai desfacut capacul din spatele broastei. Cum ai scos sigurantele de pe cele trei axe. Mai poate fi functionala broasca dupa operatia asta. Pana fac rost de alta nu am avut curaj sa trag prea tare de ea. Am curatat-o bine si atat. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
LandFun Postat Iulie 29, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 29, 2013 Re: Usa blocata :ha::ha::ha: Azi am patit-o si eu. S-a dus motorasul care deschide. Am vazut intr-un post anterior ca ai desfacut capacul din spatele broastei. Cum ai scos sigurantele de pe cele trei axe. Mai poate fi functionala broasca dupa operatia asta. Pana fac rost de alta nu am avut curaj sa trag prea tare de ea. Am curatat-o bine si atat.[/QUO E posibil totusi sa nu fie motorasul dus . Deschide broasca si curata periile din motoras ( sunt pline de pilitura si praf/ulei ) - deci e posibil sa mai fie functional , dar blocat - incearca cu spray de curatat . Ai grija sa nu rupi sigurantele de pe cele 2 tije ( unde ai vazut trei ?) - uita-te atent pe poze , iar daca mai vrei detalii privind demontarea , scrie-mi . Bft Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Radu-N Postat Iulie 29, 2013 Partajează Postat Iulie 29, 2013 Re: Usa blocata I-ti scriu pe PM Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
neluturover Postat August 9, 2013 Partajează Postat August 9, 2013 Re: Usa blocata salut la mine e lata pb balamalel or cedat o usa din spate imi freaca in caroserie ,tija aia de la mijloc se misca. ati mai patit aveti idee cum remediez pb? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat August 9, 2013 Partajează Postat August 9, 2013 Re: Usa blocata Trebuie reglata la pozitie din suruburile de la balamale. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Radu-N Postat August 9, 2013 Partajează Postat August 9, 2013 Re: Usa blocata salut la mine e lata pb balamalel or cedat o usa din spate imi freaca in caroserie ,tija aia de la mijloc se misca. ati mai patit aveti idee cum remediez pb? Despre ce tija e vorba? Cumva de opritor? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
neluturover Postat August 9, 2013 Partajează Postat August 9, 2013 (editat) Re: Usa blocata cred k rolul ala il are ,opritor ,la 3 dintre usi s-a desprins de caroserie,mai devreme am dechis la stapu de la mijloc si am vazut so dezlipit de stalp nu stiu cu ce era prins un fel de bolt m-am gandit ca, ar putea fi sudate ? Editat August 9, 2013 de neluturover Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Radu-N Postat August 9, 2013 Partajează Postat August 9, 2013 Re: Usa blocata Tija e prinsa cu un bolt de ureche iar urechea e sudata de stalp in 4 puncte. Putin probabil sa fi sarit bolturile, sunt foarte bine fixate in ureche. Daca s-a desprins urechea de stalp e destul de groasa. Eu am patit-o la o usa dar am rezolvat-o elegant fara sudura. Totul pleaca de la amortizoarele opritoarelor care in timp ruginesc si la inchiderea usilor se forteaza punctul de prindere pe stalp. Pune o poza sa vedem problema ca altfel e posibil sa batem campii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
neluturover Postat August 9, 2013 Partajează Postat August 9, 2013 Re: Usa blocata Tija e prinsa cu un bolt de ureche iar urechea e sudata de stalp in 4 puncte. Putin probabil sa fi sarit bolturile, sunt foarte bine fixate in ureche. Daca s-a desprins urechea de stalp e destul de groasa. Eu am patit-o la o usa dar am rezolvat-o elegant fara sudura. Totul pleaca de la amortizoarele opritoarelor care in timp ruginesc si la inchiderea usilor se forteaza punctul de prindere pe stalp. Pune o poza sa vedem problema ca altfel e posibil sa batem campii. e exact cei spus tu s-a desprins urechea de stalp si asta la 3 usii 2 fata una spate :in fat nu prea am acces; la amortizoarele opritoarelor cre ca ar trtebui sa umblu k fac un zgomot ciudat si la o usa merge greu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat August 9, 2013 Partajează Postat August 9, 2013 Re: Usa blocata e exact cei spus tu s-a desprins urechea de stalp si asta la 3 usii 2 fata una spate :in fat nu prea am acces; la amortizoarele opritoarelor cre ca ar trtebui sa umblu k fac un zgomot ciudat si la o usa merge greu Nelutule, ar fi bine sa incerci sa scrii corect, fara prescurtari de Mirc... chestia asta face ca textele tale sa fie mai greu de citit si mai si contravine regulamentului acestui forum:wink: It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Radu-N Postat August 9, 2013 Partajează Postat August 9, 2013 Re: Usa blocata Pentru usa din fata e naspa, intr-adevar nu ai acces decat daca dai jos aripa. Pentru spate dai jos masca de plastic de pe stalp (vezi procedura RAVE) si vezi cum poti repara. Eu am reusit cu suruburi autofiletante si ca sa fie treaba mai sigura am aplicat si ceva adeziv (dupa ce am curatat bine vopseaua cu smilghel). Toata problema a plecat de la amortizoarele opritoarelor care sunt sigur ca sunt pline de rugina si aproape blocate. La usa care a ramas OK ori schimbi de urgenta opritorul ori cureti f.b. pe cel vechi. E usor de demontat, intai panoul usii apoi difuzorul. Prin gaura de la difuzor ai acces usor la opritor. Opritoare gasesti la mai toate atelierele de dezmembrari. Sa nu dai mai mult de 10-15 lei pe unul, doar daca esti sigur ca e in stare fb. Vezi ca sunt diferite pentru stg. si dreapta (scrie pe tije LH si RH). Sa nu te astepti ca vrei primi opritoare de la dezmembrari in stare foarte buna dar din mai multe poti incropi 4 care sa fie OK. E un pct. slab la LRF, intra apa usor la opritoare si ruginesc in interior. Eu le-am renovat pe toate 4 si merg mai bine ca noi, am avut noroc ca am gasit la dezmembrari unele in stare excelenta.. Caut un link cu o smecherie pe care am aplicat-o si care e bine de aplicat chiar opritoarelor noi si o postez. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
neluturover Postat August 9, 2013 Partajează Postat August 9, 2013 Re: Usa blocata multumesc mult Radu,m-am gandit la varianta cu suruburii. ce adeziv ai folosit? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Radu-N Postat August 9, 2013 Partajează Postat August 9, 2013 Re: Usa blocata Gata, am gasit http://p-car.com/diy/doorcheck/ Am procedat cu scrie acolo pana am apreciat eu ca tija poate fi actionata fara a o forta exagerat. Ca adeziv am folosit ceva "metal lichid" dar nu m-am bazat pe el, tot in suruburi e mai sigur. Bafta Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate