Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

  • GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Banda platic parbriz capota


wuxius
 Share

Recommended Posts

Salut,

Am un FJ si la cateva saptamani dupa ce l-am cuparat am avut o surpriza neplacuta. Pe autostrada mi-a zburat banda de plastic dintr-e parbriz si capota, a mai avut cineva o asemenea surpriza? Iar daca ati avut unde ati gasit piesa de schimb. Eu am tot cautat si nu gasesc.... Ma gandesc sa-i pun o banda de proiectoare dar mi-e teama ca este prea mult.

 

Multumesc,

Adrian

Link to comment
Share on other sites

Re: Banda platic parbriz capota

 

din USA ai incercat? dureaza 2-3 saptamini si vine. mai sigur decit sa reinventezi roata. bafta.

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 years later...

Salut

 

Cam mult timp de cand s-a scris aici. Scriu din motiv ca oricare viitor proprietar FJ sa primeasca ceva informatii, daca ar ajunge in aceasta situatie.

 

Deci in legatura cu zborul involuntar al acelor componente amintite mai sus - fenomenul de zbor se leaga foarte probabil de o manopera "incorecta" / neglijenta al schimbarii parbrizului. Elementele acelea precum si cel deasupra parbrizului, banda de plastic care acopera nitel parbrizul sunt prinse cu niste cleme de plastic, care se rup foarte usor in momentul cand cineva nepriceput isi pune mana la demontat. Daca nu se inlocuiesc clemele cu cele originale, atunci piesele respective nu vor ramane in locul lor (probabil doar pentru un scurt timp, pana cand clientul plateste manopera si pleaca), dupa o vreme din cauza vibratiilor la care sunt supuse, isi vor lua zborul.

 

Am si eu o lovitura de piatra in parbriz, asa am cumparat masina din Germania, acolo a fost reparata lovitura aceea, dar cam nasol. La noi in Tg Mures se fac niste reparatii de lovituri de parbriz de nu mai vezi unde a dat piatra, unde a fost crapatura. Dar cand am dus masina la serviceul respectiv, mi s-a spus ca parbrizul meu deja a fost supus unei "reparatii", deci nu se prea poate face nimic, s-a injectat deja substanta de "lipici" in crapaturi, dar in mod incorect, si de acolo nu se poate scoate, lipici nou nu mai intra pe crapaturile blocate. Ramane doar schimbul parbrizului. De aceea m-am pus si eu pe bibliografie (forumuri americane) sa vad ce si cum in legatura cu schimbul de parbriz. Intr-un video de pe youtube am vazut un FJ guru, care recomanda ca aceasta "interventie" sa fie facuta (nu neaparat la service Toyota, ci) neaparat la un service care a mai efectuat multe si multe schimburi de parbriz FJ Cruiser.

Numai bine.

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use