Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Cine poate face asa ceva ?

RALLYMAN

Postări Recomandate

Ma interesa sa gasesc pe cineva care sa-mi poata face (la modul profesionist) acele doua bari de directie, asa cum se vede in poze, pentru un Samurai cu PUNTI LATE. Capetele de bara folosite sant cele care se folosesc la Samurai pe partea stanga si costa undeva pe la 40 lei bucata, asta pentru a evita cumpararea capatului de bara dublu de pe partea dreapta, care desi costa undeva pe la 90-100 euro, se gaseste si foarte greu.

Am accentuat faptul ca e vorba de PUNTI LATE, deoarece eu la vremea cand am cumparat bara de directie care face legatura intre caseta de directie si cealalta bara (de pe ebay din Germania) nu am stiut acest lucru si s-a nimerit sa fie pentru punti scurte ... am fost nevoit sa scot bratul de la caseta de directie din caneluri (pitman arm-ul) si sa-l mut 2-3 caneluri spre dreapta ... de aici rezulta faptul ca masina functioneaza, dar vireaza cu unghiuri diferite de bracare stanga/dreapta ... deci inacceptabil ...

Cine ma poate ajuta ?

Poate chiar din Constanta ...

100_0340.jpg.013eccd522fae7481301006f81f25d43.jpg

1038107043_kitbarresterzosuperrinf_01.jpg.53c5d1f825d2975d477f4c26d1a38119.jpg

792146476_kitbarresterzosuperrinf_02.jpg.6c1798f4ecb557944e2619f3df6a690d.jpg

1448082054_kitbarresterzosuperrinf_03.jpg.e12e5cdeb8b50419fd97f790632e360d.jpg

1969161624_kitbarresterzosuperrinf_04.jpg.e240f91d8c7e39e6f29ece27ab98de8f.jpg

1711628740_kitbarresterzosuperrinf_05.jpg.0348579e699a803094e5f002c5edb000.jpg

2125601491_kitbarresterzosuperrinf_06.jpg.283c664c8097fa3b3d09e443e7f8e29a.jpg

1602354225_kitbarresterzosuperrinforzate.jpg.e8a9699716ec0545a37d9a87f6013fb3.jpg

2056256635_kitbarresterzosuperrinforzate_02.jpg.19297319fa6e24139781abc1fca8ca26.jpg

1969841317_kitbarresterzosuperrinforzate_03.jpg.bc3ba491f75c13d614ae12f5a770ef51.jpg

944260983_kitbarresterzosuperrinforzate_04.jpg.958abf15f7b545fd98443adb6616e34e.jpg

1062080302_kitbarresterzosuperrinforzate_05.jpg.d89402d0e656b59e5f0694bd53ede789.jpg

1304817289_kitbarresterzosuperrinforzate_06.jpg.16babd4091ad39bc65e634b62b0d998c.jpg

193887418_kitbarresterzosuperrinforzate_07.jpg.a0ce9ca42c93bd7fe211c27135e1a66e.jpg

2025028821_kitbarresterzosuperrinforzate_08.jpg.80d47db5f5e7a26afc1170bfc33a27f6.jpg

Toyota Hilux Surf 3.0 TD SSR-X Limited 1994

Audi A6 Avant Quattro 2.5TDI 2003

Volkswagen Polo 1.4 TDI 2003

De mic mi-a plăcut volanu / Şi nu am iubit ghiozdanu, / Copiii-nvăţau engleză / Şi eu să bag în viteză

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Cine poate face asa ceva ?

Ridicarea pivotului barei de directie pe bara de conexiune nu e deloc corecta tehnic - o parte din efort ( care nu e neglijabil ) duce la rotirea barei de conexiune si implicit la uzura mult accelerata a celor patru pivoti ( au in plus de suportat o miscare de rotire suplimentara , sub sarcina - poate induce si oscilatia rotilor ) .

De ce nu o piesa incorporata axial in bara de conexiune ( un ochi fix cu gaura conica ) aproape identica ca idee si functionalitate cu originalul ? Pare mai putin trasa de par in comparatie cu cele de mai sus , si mai sigure in functionare ( pivotii sunt solicitati corect , doar lateral nu si torsional ) . Ar avea dezavantajul ca nu ar aduce nici un efect de highsteer , dar castigul asta neconvenabil , si poate fi mult mai simplu compensat prin plasarea convenabila a pivotului respectiv ( si in plus ar putea sa suporte aproape orice flexare a puntii , mult peste posibilitatile suspensiei ) .Si ar mai fi un lucru de considerat - bara de directie ar sta ceva mai inclinata ( daca nu este pe caseta un drop-pitman ca in foto de mai sus , ar fi o problema cu bumpsteer -putin probabil , dar totusi posibil )

...aaa... as putea sa le fac ( astea , altele ...) , dar asa avea nevoie de cote , imi lipseste 'materialul didactic' sa pot masura dimensiunile .

Editat de cos

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Eu mi-am modificat directia la Samurai,cu brat de mercedes pe roata dreapta,toti pivotii schimbati pe original noi,bucse facute la strung din fier tratat,tzeava de gaze la metru.Toata distractia m-a dus pina in 4 mil,si pot sa zic ca sunt foarte multumit de directia mea. Cand ajung acasa sa vad unde am fisierul cu lucrarea pas cu pas

Link spre comentariu

Probabil vorbiti despre acest tip de lucrare care vad ca ingemaneaza ambele idei prezentate ... din pacate am cautat acele doua brate de Mercedes care apar in pozele din link-ul de mai jos si mi-au fost oferite de la dezmembrari cu pretul de 100-120 euro ambele ... n-am intrebat daca erau din aur sau alt material pretios :)) ... asa ca am renuntat la idee si vreau sa folosesc bratele fuzetelor originale.

Plus de asta, cu bratele de Mercedes, fiind ceva mai lungi, nu stiu de ce am impresia ca bracarea rotilor va fi la un unghi mai mic ceea ce ar reprezenta un handicap avand in vedere ca Samuraiul, la bracare maxima (aproape sa atinga rotile de foaia de arc), are un diametru de bracare imens pentru gabaritul masinii. Ma gandeam ca aceasta modificare (high steer parca se cheama) e folositoare numai celor care nu au servodirectie ... deci nu e cazul meu ... Samuraiul meu are servodirectie din fabrica si poti manevra volanul cu un singur deget.

Ar fi foarte buna bara aceea cu gaura conica (cum apare in pozele din link) ... desi pare mai greu de facut.

Pot sa fac masuratorile si sa pun cotele aici ...

Astept oferte !!!

http://www.wazuks.com/forum/viewtopic.php?t=193

De mic mi-a plăcut volanu / Şi nu am iubit ghiozdanu, / Copiii-nvăţau engleză / Şi eu să bag în viteză

Link spre comentariu

Nu stiu la ce dezmembrari ai fost tu,dar eu am dat pe ele(pentru ca nu iti vinde doar unu pe care iti trebuie iti da stanga dreapta) 50ron,de la unu care dezmembreaza masini dastea vechi din Bucuresti.

Editat de sorinake
Link spre comentariu

Este o aplicatie pe facebook cu cereri piese din dezmembrari ... acolo am cerut ...

La pretul ala e foarte rezonabil ... mai poti gasi o pereche ? Dau o :x la Mamaia ...

Link spre comentariu

Bara aia albastra din link e exact ce mormaiam eu in postarea mea anterioara . E muult mai corecta comparativ cu cea de la Zanfi .

Pune ceva cote si io cred ca te rezolv , am facut altele mai extraterestre ... bara de la Patrolul meu e unica si irepetabila si n-o recomand la nimeni ...astea-s aproape normale , simple si sigure .

Editat de cos

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Nu stiu la ce dezmembrari ai fost tu,dar eu am dat pe ele(pentru ca nu iti vinde doar unu pe care iti trebuie iti da stanga dreapta) 50ron,de la unu care dezmembreaza masini dastea vechi din Bucuresti.

Eu am dat 100ron pe ambele brate de mercedes, cu tot cu transport. Cu cat masina este mai inaltata fata de stock cu atat e mai mare fenomenul de bumpsteer, la o inaltare de 5 inch trebuie highsteer.

4x4
Link spre comentariu

@cos - nu am putut pune cotele pentru ca a plouat si nu m-am putut baga pe sub masina ... sper sa pot face asta in weekend.

@yknot - masina nu are kit de inaltare, dar in schimb are arcurile springuite si cate o foaie in plus pe fiecare arc.

Sa inteleg ca high steer inseamna faptul ca se ridica bara de directie cu cativa cm mai sus pentru ca bara de comanda care vine de la pitman arm sa vina cat mai orizontala pentru a reduce fenomenul de bumpsteer ? Inca nu sant pe deplin lamurit ... e prima masina cu punte rigida pe fata ...

Editat de RALLYMAN

Link spre comentariu

Salut. Exact bara aia o am eu pe masina dar nu ti-o recomand. Cos are perfecta dreptate in primul sau post. Daca vrei performanta, durabilitate si sa scapi de jocul directiei iti recomand doua bare individuale cu capete de jimny (tot capete de jimny are si bara zanfi) si brat de mercedes pe dreapta. Tu fa rost de brat mercedes iar pentru bare suna-l pe Minitehnicus acuma cat mai e ieftin si nu devine celebru ca n-o sa te mai poti atinge de el dupa aia :))

Va salut !

Link spre comentariu

Si eu am folosit metoda cu brate de mercedes si se simte diferenta (am arcurile springuite si adaugat o foaie ca la tine).... eu am pastrat bara dintre roti pe cea originala si cea de la caseta la roata am taiat-o pe cea originala si am pus un cap de bara de samurai cu reglaj filetat.

Suzuki Samurai 1.3i 1991

Mai bine ingrasat de bere, decat cocosat de munca !!!

Link spre comentariu

si eu am folosit metoda prezentata in primul post,si nu cu cap de bara ci cu joint(rod end)si la o troliere mai sanatoasa cand masina se lasa de bot,mi-a indoit bara de conexiune

eu recomand la samurai inaltat un drop pitman arm(cumparat,si nu facut)de 3" si folosit bara de conexiune originala

suzuki vitara 1.6

yo5PKM

0763630114

Link spre comentariu

si eu am folosit metoda prezentata in primul post,si nu cu cap de bara ci cu joint(rod end)si la o troliere mai sanatoasa cand masina se lasa de bot,mi-a indoit bara de conexiune

eu recomand la samurai inaltat un drop pitman arm(cumparat,si nu facut)de 3" si folosit bara de conexiune originala

Probabil ca ai avut teava mai subtire. Crede-ma insa ca bara asta de la Zanfi nu o indoi usor. Este foarte groasa si ca diametru si in carne. Din pacate pe la noi nu se gaseste astfel de teava. Am cautat si eu si Minitehnicus cu gandul de a o reproiecta dar degeaba.

Va salut !

Link spre comentariu

Nu ati cautat destul , sau poate n-ati avut noroc ...

O bara de 25 mm ( poate chiar 28 mm ... ) ar fi fost mai grea cu ... 2,5 kg ? Fara ca asta sa fie mare redescoperire ... bare de directie pline au fost folosite si rasfolosite ...

Link spre comentariu

Nu ati cautat destul , sau poate n-ati avut noroc ...

O bara de 25 mm ( poate chiar 28 mm ... ) ar fi fost mai grea cu ... 2,5 kg ? Fara ca asta sa fie mare redescoperire ... bare de directie pline au fost folosite si rasfolosite ...

Teava de la directia mea e de 30mm diametru si 8mm grosime in carne. N-am gasit asa ceva pe la noi iar folosirea barei pline nu ni s-a parut o idee buna.

Va salut !

Link spre comentariu

rezistenta la indoire e mai mare la o teava decat la o bara plina de otel. Asta luind in considerare ca teava sa aiba macar un 5-10 mm grosime in carne.

Link spre comentariu

rezistenta la indoire e mai mare la o teava decat la o bara plina de otel. Asta luind in considerare ca teava sa aiba macar un 5-10 mm grosime in carne.

Teavă cu grosimea peretelui de 10 mm ... cred că numai la conductele de aducțiune de apă alea cu diametrul exterior de peste 7-800 mm găsești. Aici se discuta despre teavă cu diametrul de 20-30 mm, care nu are cum să aibă mai mult de 2-3 mm grosimea peretelui.

Dar dacă spuneți că nu sunt rezistente barele pline, atunci de ce barele stabilizatoare nu se fac din țeavă goală?

P.S.: Am văzut bare stabi strâmbate, doar în urma accidentelor grave, dar barele Panhard, dacă nu sunt ranforsate, se pot strâmba foarte ușor ... Deci, cum e?

Numai bine!

All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! lllllll
Link spre comentariu

Dar dacă spuneți că nu sunt rezistente barele pline, atunci de ce barele stabilizatoare nu se fac din țeavă goală?

La ce spunea Sean70 mai adaug ca cred ca rezista la torsiune mai bine o bara plina decat o teava (cum este in cazul barelor stabilizatoare). Panhadrul are forte de comprimare/alungire si nu de torsiune.

Parerea mea...

Editat de Kibitz

aka v1tara aka Sorin

(__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v

[__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8

Link spre comentariu

O teava cu grosime mare de perete ar fi fost ideala pentru bare de directie , dar in lipsa e arhisuficienta si o bara ( discutand de puntile de Samurai ... , de asta se vorbea aici initial , nu ? ...) .

Link spre comentariu

Sant in cautarea celor doua brate de Mercedes ... apoi fac masuratorile barelor de directie ...

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare