Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Pajero MK 3 - nclaur

nclaur

Postări Recomandate

Buna ziua

Am achizitionat urmatorul Pajero si deschid acest topic pentru ca sunt sigur ca voi avea nevoie de multe informatii in viitorul apropiat.

Mitsubishi Pajero 3.2 DID, MK 3 facelift

Utilitara, N1 - 4 locuri

Prima inmatriculare luna 12, anul 2004

Import Italia, achizitionat Sofia

KM - 115000, reali sau nu

Cutie automata

Fara blocare manuala a diferentialului spate

Trapa, scaune incalzite, climatronic, inchidere centralizata, pliare la buton oglinzi, piele, SRS, buton ESP off ( cred ) etc

Facut verificare - necesita placute frana, suruburi reglaj bascule fata - spate, verificat vitezometru pt ca se blocheza intre 100 - 12o KM/ora.

Ce voi face - kit suspensie , flanse 30 mm, cauciucuri, bara ARB Sahara, scut motor, toate lichidele si filtrele.

Si fotografiile...DSC04860.thumb.JPG.d75f63577513653dfb56bca85b87236c.JPGDSC04871.thumb.JPG.4c33c82b6415d40f8951c8cd35a3fd8a.JPGDSC04870.thumb.JPG.5fcfb40b90c6809c2742d2dab71fcf15.JPGDSC04868.thumb.JPG.553bc1dcd2f1b103de6cba513f4d6d86.JPGDSC04867.thumb.JPG.68e71423c0fd66f54e254cfb842921e5.JPGDSC04865.thumb.JPG.8cbd417d2cccf0e636bb30b2b80b5813.JPGDSC04864.thumb.JPG.46247b5efe6da8369cce2df562c5b990.JPGDSC04863.thumb.JPG.d8be1f8bbef042767451bfacbc0af533.JPGDSC04862.thumb.JPG.59b4f4a20b78380a4efc3dcb3ff66a12.JPGDSC04861.thumb.JPG.3addf75111485cefb5da85adab2be81a.JPGDSC04873.thumb.JPG.884682f2b79fdac478586091cc294bf0.JPG

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Pajero MK 3 - nclaur

Bine ai venit si felicitari pentru achizitie! E superba!

Daca accepti cateva sfaturi, imi permit eu sa fiu primul... o sa te distrezi cu suruburile excentrice de la brate, dar gasesti material de citit pe tema asta chiar aici la rubrica MK3...

De acord cu toate modificarile si uo-grade-urile pe care vrei sa i le faci, cu o singura exceptie: flansele! Eu am renuntat la ele dupa doi ani, se pare ca la modelul asta de masina rulmentii rotilor sunt foarte sensibili, iar flansele le scurteaza mult viata... si sunt scumpi rau, nu de alta...

Bafta si drumuri bune sa ai!

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link spre comentariu

Da, stiu problema suruburilor, mecanicul stia si el ... sunt deja comandate

Esti al doilea care imi spune de flanse...ok, fara flanse...jante cu ET negativ

Multumesc si oricand sunt deschis la sfaturi

Link spre comentariu

Salut, frumoasa masina, sa o stapanesti sanatos si fara incidente.

Indiferent daca pui flanse sau roti cu ET negativ...efectul este acelasi. EU am flanse de 5 cm cu jentile standard :-D

Bafta

Nu lua viata in serios, oricum nu scapi viu din ea!!!
Link spre comentariu

Problema nu este greutatea flansei, ci faptul ca rezemarea rotii nu se mai face perfect pe centrul rulmentului si apar forte suplimentare. Sper ca m-am facut inteles, asta e explicatia celor de la Mitsubishi.

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link spre comentariu

Ceva imi scapa aici...

La aceeasi latime a cauciucului si la aceeasi distanta intre cauciuc si aripa eu nu vad nici o diferenta intre flansa si ET (-) dpdv al centrarii pe rulment ...

As fi vrut jante Dotz Dakar cu ET (-) dar nu am gasit sa se potriveasca la MK 3...

Editat de nclaur
Link spre comentariu

Iti pun cateva poze cu masina mea, in unele are flanse de 50 mm si rotile sunt scoase in afara caroseriei (se vede ca este peste nivelul overfenderului in exterior), iar altele sunt de cand a cumparat masina si nu aveam flanse.

Ideea este ca: sa spune ca jentile standard au +40, eu am pus flanse de 50 mm si asta inseamna ca as avea un ET -10, si este exact aceeasi situatia, adica roata ar fi pozitionata in acelasi loc daca as pune alte jenti cu ET -10 (fara flanse)......=> ceea ce spune Tavi, uzeaza rulmentii ai mult.

Spor

[ATTACH=CONFIG]183404[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]183405[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]183406[/ATTACH]

IMAG0393.thumb.jpg.a7674b6a6c0bec072a8c525f6346dd8b.jpg

IMAG0023.thumb.jpg.01679fc4f54ee9dd07343818cc387c3a.jpg

IMAG00211c.thumb.jpg.1781122ea6e0c7b6e498f0fabc93da35.jpg

Nu lua viata in serios, oricum nu scapi viu din ea!!!
Link spre comentariu

Ceva imi scapa aici...

La aceeasi latime a cauciucului si la aceeasi distanta intre cauciuc si aripa eu nu vad nici o diferenta intre flansa si ET (-) dpdv al centrarii pe rulment ...

As fi vrut jante Dotz Dakar cu ET (-) dar nu am gasit sa se potriveasca la MK 3...

Pai nu iti scapa nimic, chiar asa e, asta vroiam sa zic si eu. Atentie daca iei alte jante ca nu se gasesc chiar pe toate drumurile jante cu gaura de centrare asa mica, cum au masinile noastre. Eu gasisem la un moment dat Dotz Dakar la una din firmele care isi fac reclama la noi pe forum, dar nu mai stiu sa-ti spun care, si cred ca undeva la 90-100 euro/buc.

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link spre comentariu

MK3 ... un SUV sficient de capabil in offroad pentru ce am eu nevoie

Cred ca pana la urma raman cu jantele originale si distantiere de 30. Nu am timp acum sa mai caut altceva.

Bara ARB sahara nu am gasit pt V60...asa ca o sa mai vad ce fac pana la urma.

Am hotarat pentru suspensie OME si scut motor. Celelalte scuturi le voi inlocui mai tarziu.

Acum oscilez intre Goodyear Duratrac si Cooper Discoverer AT3. As opta pentru Duratrac dar nu vreau sa imi fac creierii varza din cauza zgomotului tinand cont ca trebuie sa rulez niste mii de km pe asfalt.

Stie cineva ceva legat de Duratrac din experienta , nu din review-uri de pe net ?

Link spre comentariu

Cutie automata ... sa pui deoparte vreo 4-5k euro ... o sa ai nevoie de ei cind o sa inceapa cutia sa faca tot felu de nefacute ... sau mai ia o masina identica si ai piese de schimb.

Am vazut o gramada pe mobile cu getriebeschaden. Am si un amic care si-a reparat-o prin ungaria, ca la noi la reprezentanta, i-au explicat ca nu exista kit de reparatie de nici un fel. Si in ungaria, din 2 i-a facut una, a platit doar 3k euro si fara garantie pe lucrare.

Bafta mare.

I Have No Idea What You Are Talking About

Link spre comentariu

Cutie automata ... sa pui deoparte vreo 4-5k euro ... o sa ai nevoie de ei cind o sa inceapa cutia sa faca tot felu de nefacute ... sau mai ia o masina identica si ai piese de schimb.

Am vazut o gramada pe mobile cu getriebeschaden. Am si un amic care si-a reparat-o prin ungaria, ca la noi la reprezentanta, i-au explicat ca nu exista kit de reparatie de nici un fel. Si in ungaria, din 2 i-a facut una, a platit doar 3k euro si fara garantie pe lucrare.

Bafta mare.

Asta este valabil pentru toate marcile, este plina piata de BMW, Mercedes cu cutii stricate...pica, pica...din punctul meu de vedere merita riscul tinand cont de traficul din ziua de azi...mi-a trecut de placerea de a schimba manual vitezele din momentul in care acum vreo 8 ani mi-am luat prima masina cu cutie automata

Link spre comentariu

Nu sunt contra automate ... din contra. Ma refeream strict la cutia de pe masina asta. Daca vrei, iti dau nr. de tel. sa suni direct omul patit sa-ti spuna el ce si cum.

I Have No Idea What You Are Talking About

Link spre comentariu

Nu sunt contra automate ... din contra. Ma refeream strict la cutia de pe masina asta. Daca vrei, iti dau nr. de tel. sa suni direct omul patit sa-ti spuna el ce si cum.

Am un prieten care si-a schimbat pompa de injectie la 3.2 DID , sa ii postez numarul ca sa il intrebe altii ce si cum ??

Cineva a avut infarct...sa ma duc sa il intreb cum a fost ca sa fiu pregatit? ... poate o sa am , poate nu o sa am ... viata merge inainte...

Multumesc oricum pentru bunele intentii.

Link spre comentariu

Stie cineva ceva legat de Duratrac din experienta , nu din review-uri de pe net ?

La un moment dat ma gandeam si eu sa-mi iau Duratrac, dar am vazut unul taiat urat de tot, apoi am citit pe forumuri ca se plangeau multi ca se taie foarte usor. Este un MT cu un profil care se descurca binisor si pe zapada. Daca nu bagi masina prin padure cu cioate si bolovani, si la cum arata a ta nu cred ca o vei baga, poti merge si pe Duratrac.

Referitor la suspensie, daca nu o ridici peste liftul de fabrica, nu merita sa pui flanse, mai bine o lasi asa si nu ai batai de cap. Iar ca anvelope niste BFG AT ar fi numai bune pentru masina asta.

Felicitari pentru achizitie si sa te bucuri de masina, arata foarte bine! La ce pret ai luat-o? Daca nu-i secret. :)

Link spre comentariu

La un moment dat ma gandeam si eu sa-mi iau Duratrac, dar am vazut unul taiat urat de tot, apoi am citit pe forumuri ca se plangeau multi ca se taie foarte usor. Este un MT cu un profil care se descurca binisor si pe zapada. Daca nu bagi masina prin padure cu cioate si bolovani, si la cum arata a ta nu cred ca o vei baga, poti merge si pe Duratrac.

Referitor la suspensie, daca nu o ridici peste liftul de fabrica, nu merita sa pui flanse, mai bine o lasi asa si nu ai batai de cap. Iar ca anvelope niste BFG AT ar fi numai bune pentru masina asta.

Felicitari pentru achizitie si sa te bucuri de masina, arata foarte bine! La ce pret ai luat-o? Daca nu-i secret. :)

Am comandat Duratrac, cred ca in conditii de ceva noroi se comporta mai bine decat BFG AT, sunt mai confortabile decat niste MT -uri, au un look ok...momentan voi avea un singur rand de roti.

Nu este nici un secret, 6500 eur cu asigurare si numere provizorii.

Link spre comentariu

Este in regula, intr-adevar pe noroi sunt mai bune decat AT-urile. Sa ai grija doar la frecarile laterale, ca acolo sunt sensibile tare.

Ai facut o afacere buna cu masina! :wink:

Link spre comentariu

Voi ce presiune aveti scrisa pe busonul de la radiator, 0.9 sau 1.1 bar ?

In caz de solicitare mai indelungata a motorului pe timp de vara ar fi indicat sa se puna de 1.1 bar ?

Link spre comentariu

Astazi am schimbat uleiul la motor si filtrul si desi mecanicul l-a lasat sa se scurga bine nu au intrat decat 8 litri si joja arata full, desi in manual sunt trecuti 7.5 baie, 1 filtru si 1.3 radiator. Total: 9.8.

Dar am ramas surprins ca uleiul s-a inegrit imediat de parca nici nu a fost schimbat. Este posibil sa nu se fi scurs tot uleiul, sa mai fi ramas in radiator ?

Motul 6100 Synergie. Toate uleiurile le-am luat Motul.

:(

Link spre comentariu

La mai toate Dieselurile se inegreste uleiul. De obicei se intampla asta, imediat dupa schimb la masinile care stationeaza mult. Daca vrei curatare ...dai doua cicluri cu un ulei regular (normal si pe specificatiile motorului)...si dupa aia pui uleiul care te intereseaza. Rezultatele nu sunt notabile dar exista.

Ce e ciudat este ca in anuarul de uleiuri la masina asta figureaza la cantitate intre 7.8-9.6 litri ... din care 1 kil iti intra in filtru.

Ca tip: 15w40 (maxlife), 20w50 (racing), 10w40 (allclimate), 20w50 (allclimate).

La cealalta dilema ti-am raspuns pe PM.

Editat de Yonutz

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

La mai toate Dieselurile se inegreste uleiul.

Dar nu la toate :D. Prietenii stiu de ce...

Sa stapanesti sanatos masina si fara incidente.

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

Link spre comentariu

[quote=Yonutz;

Ce e ciudat este ca in anuarul de uleiuri la masina asta figureaza la cantitate intre 7.8-9.6 litri ... din care 1 kil iti intra in filtru.

La cealalta dilema ti-am raspuns pe PM.

Primit PM, multumesc.

La ce te-ai referit cand ai spus ca ti se pare ciudat referitor la cantitatea de ulei ?

Voi schimba din nou uleiul peste 500 de km, poate voi pune si ceva de curatare inainte de a il schimba, masina a stat cel putin 4 luni.

Dar mie tare imi este ca a mai ramas ulei vechi in sistem ...ar fi exact cantitatea din radiator, dar cum sa verific fara sa demontez radiatorul ?

Link spre comentariu

Dar nu la toate :D. Prietenii stiu de ce...

Sa stapanesti sanatos masina si fara incidente.

Hai bre ...nu dadea din casa ... :ha:

O alta solutie de inlaturat "mazga" din ulei ...se desface baia de ulei ...unde de obicei se depune aceasta mazga ... curatat ...alta garnitura ...etansat ...pus baie ...si alt ulei...

@nclaur

Sa nu te puna sfantul sa pui in motor cine stie ce porcarie "miraculoasa"...inainte sa intrebi ...Ca dupa aia ...s-ar putea sa nu te mai opresti din plans ...Motorul ala si asa e sensibilos ... si tuseste ... :old

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Astept sfaturi, ce sa pun inainte de a il schimba, sau mai bine sa nu pun ?

Da, buna ideea cu datul baii jos, si cred ca asa o sa si fac.

Dar o tin si eu pe a mea...nu putea ramane ulei vechi in radiator ?

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare