Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sursa ceasuri- indicatoare de bord

Yonutz

Postări Recomandate

Vreau sa montez pe fierul meu urmatorii martori de bord, nu sunt sigur (de fapt sunt foarte sigur :grin:) ca aia din bord nu indica asa cum ar trebui.

1.Ceas Boost

2.Ceas temperatura gaze

3.Ceas temperatura ulei

4.Ceas presiune ulei

5.Ceas temperatura apa

Ca furnizori ...am gasit unul in Sebes si unul in Harghita ...cei de la Bucuresti la care am intrebat se pare ca aceste ceasuri ori sunt Rolex ori sunt suflate cu aur. Are vreunul dintre voi experienta colaborarii cu vreunul dintre ei?

Caut ceasuri bine calibrate ...sa fie exacte nu doar sa pun niste lampi pe bord sa dea bine ...

Am gasit pe piata ceasuri de la DEPO Racing, Jomla samd preturi intre 120-150 lei/ bucata. Voi ce aveti pe masini sau ce recomandati (ceva sa se si gaseasca in Romanica sau Europa)? :wink:

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 65
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: Sursa ceasuri- indicatoare de bord

Din ce am citit pe forumurile de afata VDO ar fi ok dpdv calitate dar preturile sunt pe masura. De o calitate buna si Stack si se gasesc si in Romania.

Eu personal am un ceas de boost de la Prosport, mecanic, pe care am dat 200 RON. Sunt interesat de unul pentru EGT, dar pretul era un pic cam mare pentru mine 760 RON de la Stack.

Link spre comentariu

Ceas de EGT am gasit la unu care zice ca ar fi RaceTech ...si costa undeva la 44 euro.

Asta in Australia am vazut ca este foarte ieftin ...dar n-am rabdare sa astept coletul si sa trec prin birocratia vamilor din Romania.

Oricum eu saptamana urmatoare comand toate ceasurile ... si vedem ce voi primi ... :wink:

LE

Asta e poza de am primit-o pe mail.

http://i1141.photobucket.com/albums/n586/Yonutz4x4/race-tech-egt-gauge1_zps8060622c.jpg

Diametrul ceasului - 52mm

:h5

Editat de Yonutz

Link spre comentariu

Vezi ca acest ceas e facut in Taiwan si nu are o reputatie foarte buna dpdv precizie. Exista RaceTech UK care sunt ceasuri semi-profesionale si care sunt de o calitate mult mai buna. Pretul este pe masura.

Link spre comentariu

Recomandarea mea este fie RacingNick daca te grabesti, fie de ebay VDO ( varianta cea mai fericita)

GTC MotorSport - Aventura incepe cu noi !
Link spre comentariu

Internetul e plin de oferte. Trebuie doar sa stii ce vrei. Daca vrei instrumente, respectiv te intereseaza valorile indicate si exactitatea lor, atunci VDO. De ex. de aici:

- http://www.zusatzinstrumente-ezt.de/

- http://www.hild-tuning.de/vdo-instrumente/

- http://www.slspeed.de/VDO-Instrumente/

Daca însa vrei sa aduci putina culoare în interiorul masinii, shopuri de genul http://stores.ebay.de/Carparts-Online-Shop/Zusatzinstrumente-/_i.html?_fsub=740185012&_lns=1&_sid=45293252&_trksid=p4634.c0.m322 sînt adresa potrivita. Sa nu te mire însa daca o sa ai valori eronate si ca acele indicatoare zdrangane în timpul mersului.

De ex. "ceasul" din poza de mai sus ce dreak indica de fapt? Temperatura exterioara în °C înmultita cu 100? O fi pt. o masina de calatorit în centrul pamîntului. :ha:

Uite un indicator de temperatura adevarat:

1829412819_T2eC16hHJHgE9n0yHG0QBQNS)6Kw60_35.JPG.4d7de2008de7dfe01c5e2f002f594822.JPG

index.png.c332b01599081b59f29c3ed5894d680b.png

Lizibil, cu valori reale, sticla antireflectiva si polarizata, cu iluminare, din metal, etc.

Editat de Patrolator

Unde-i un PATROL, acolo-i un drum...

http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ

Link spre comentariu

o parte din indicatoarele enumerate de tine le gasesti de la VDO prin dezmembrari montate pe gama VW Audi intr un suport ce intra la fix intr o gaura de casetofon ....(eu le m luat de pe un golf gti mk1 ) intr adevar sunt raritati dar piesarii habar nu au ce vand ....senzorii se gasesc tot la vdo pe net si sunt acceptabili

Link spre comentariu

De ex. "ceasul" din poza de mai sus ce dreak indica de fapt? Temperatura exterioara în °C înmultita cu 100? O fi pt. o masina de calatorit în centrul pamîntului. :ha:

.

Masoara "exhaust gas temperature" Pre turbo sau chiar after , care la patroale ar fi bine sa stea pe undeva la 550 deg C (!) - da un indiciu daca mai gadili in sus sau in jos la surubelul de combustibil .

Banuiesc ca poate fi folosit si la calatorii spre centru pamantului :wink:

Toate bune

Ovidiu.

Link spre comentariu

Eu de aici mi-am cumparat ceasurile si de boost si de EGT. Sunt multumit de ele, nu sunt cine stie ce firma dar functioneaza bine.

http://tuning-parts.bg/ro/

Land Rover Discovery 2.5 TDi 1994

Jeep Grand Cherokee 5.2 V8 1994

Link spre comentariu

GPScu are pe masina de concurs ceasuri de nivel motorina, turometru si apa, de la trei producatori diferiti dintre astia enuntati de voi mai sus (dar nu am retinut exact care si cum).

Cel de apa este ElectroPrecizia Sacele, Made in ROMANIA. Este si singurul care functioneaza.

Recomand calduros asa ceva, costa cam 10 lei sehash si se gasesc din abudenta. Nu am avut niciodata pe toate masinile mele vreun ceas dintrasta care sa nu mearga, si am avut multe masini indigene.

Daca reprezinta interes, pot sa le 'produc' eu. Exista de incarcare, motorina, apa si presiune ulei. :grin:

Link spre comentariu

Dupa ce am trecut prin aventuri psihedelice cu diverse marci ( probabil mai toate prastii si pocnitori ... ) n-as mai pune cate 5 fire la un termometru ... mi-a ajuns cu mataraia ca la centrala telefonica .

Acum am termometru cu sonda care masoara direct apa , manometru metrologizat la ulei cu o linie de presiune directa , manometru de - 0-1,6 bari pentru boost (asta e neginecologizat , am considerat ca nu mai merita ) . Inca mai am multe de masurat , dar cu siguranta vor fi tot mecanice , oriunde e posibil . Mi-ar surade ideea unui bord graph bar , dar poate la avion ... , pentru moment m-as impaca si cu lipsa temporizatorului pentru stergatoare , asa mai englezesc ... N-ar avea ca sa se strice , ar merge bine-merci si un an ... sau doi ...sub apa !!...

Pana la noi revelatii , stau la manometrele mele de 40 mm diametru . Am tot timpul sa astept la cotitura niste carcase de inox , pentru ele ...

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Faine astea "mecanice" adica cu priza directa ; numa' ca eu am patit-o la un 124 : inteventie la bord ,montat tot la loc , dat cheie => umplut bord ulei

Montat tot mai putin teava de la manometru !

Link spre comentariu

auto meter

altceva mai bun nu este

folosesc o sa mai folosesc

folosesc si toti care ii stiu

pretul este destul de piperat dar vine cu tot ce trebuie inclusiv sonde si prostiile necesare lor

Link spre comentariu

Va multumesc tuturor ptr sugestii...

Da, vreau indicatori exacti nu beculele la bord ...ca aia este si ideea.

Am ceva buget dar nu pot da sute de euro pe un ceas indicator. Mai ales ca doresc sa pun mai multe.

Studiem problema si imediat cum ma decid ...continuam topicul ...sper eu constructiv. :grin:

Link spre comentariu

Daca te uiti in josu' paginii sunt mai multe modele etc.( sunt pentru barci , rezistente UV , apa , socuri + ca vin in pret cu sonda aferenta ) , eu d' astea am luat pentru presiune ulei , temp. ulei , temp. apa , temperatura ulei cutie automata , daca vrei iti pot comanda /le ai in 3-7 zile .

http://www.ebay.de/itm/380306022253?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649

...magaru' moare de drum lung si prostu' de grija altuia.
Link spre comentariu

1.Ceas Boost

2.Ceas temperatura gaze

3.Ceas temperatura ulei

4.Ceas presiune ulei

5.Ceas temperatura apa

6.Ceas ore de functionare

Multumesc tuturor ptr sugestii ...

Am comandat pana la urma ceasurile astea de la DepoRacing Japan:

Ceas Boost (mecanic)

Ceas temperatura ulei (mecanic)

Ceas presiune ulei (mecanic)

Ceas temperatura apa (mecanic)

Si pe celelalte doua tot de la DepoRacing vreau sa le iau dar cand vor veni pe stoc... :h5

Montam si incepem dupa aia experientele ...:wi

http://i1141.photobucket.com/albums/n586/Yonutz4x4/ceasuleipresiune_zps06064127.jpg

http://i1141.photobucket.com/albums/n586/Yonutz4x4/ceastemperaturaulei_zpseb72e792.jpg

http://i1141.photobucket.com/albums/n586/Yonutz4x4/ceasturbo_zps8fa47d90.jpg

Sursa: http://deporacing.us/

Editat de Yonutz

Link spre comentariu

Pentru ceasul de presiune in admisie pe care l-ai achizitionat ai fi putut face o alegere mai buna tinand cont de urmatoarele:

-cel ales de tine este pentru motoare turbo pe benzina (are scala si pentru vacuum), cele pentru diesel fiind gradate exclusiv pentru boost, nu si pentru vacuum

-este in bari, respectiv la rd28t, presiunea standard in sarcina maxima ajunge rareori la 0.7 bari, ceea ce va duce la o miscare insuficient perceptibila a acului indicator. Recomand in acest sens ceasurile in psi, dar si acestea pe cele care au max 25-30 psi, in situatia asta, la un turbo ce produce 1bar in sarcina maxima, acul parcurgand intre 0 boost si boost maxim, aprox jumatate din cadran, permitand corelarea "mai corecta" intre turatia motorului, sarcina pusa pe transmisie si boost-ul obtinut in admisie.

Am pus foto cu ce am montat eu....e de la http://www.glowshiftdirect.com/, dar nu stiu ce sa zic despre ei, au un service-client indoielnic.

710952385_ceasboost.jpg.6cfcfe80f9cfc7f4168b848a72c59c9d.jpg

Sometimes you find yourself in the middle of nowhere. And sometimes in the middle of nowhere, you find yourself.
Link spre comentariu

Ioane....Hewitt....ti-am mai spus :) Made in USA si ca pret 50 USD cu transport cu tot. La cutie.

VDO am avut, am inca (daca-l caut bine), gradatie 0-30 PSI, insa la 10 PSI incepe sa bazaie si sa te scoata din sarite.

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

Link spre comentariu

Au sosit azi ceasurile comandate ...Repede se mai misca DHL-ul ...

Ceasurile sunt originale japoneze ... coletul a venit pe ruta Japan-Rotterdam-Bucuresti.

Atat accesoriile (sondele), firele de legatura, mufele, suruburile de prindere cat si ceasurile in sine sunt bine lucrate (atent finisate) si de calitate.

In fiecare cutie exista schita de montaj...pana aici bila alba ...acum sa vedem cat de bune sunt.

Montez si dupa aia revin cu detalii ...

Doua ceasuri au fost cam 40 euro si doua 60 euro....Am mai luat si vreo doi suporti de bord cu cate 3 gauri.

Tot coletul cu tot cu transport a fost undeva la 290 euro.

Am dat azi jos admisia, am curatat-o am scos cam un kil de mizerie din ea ...mi-am luat la revedere de la EGR :grin: ...am mai schimbat niste coliere ...pregatim motorul ptr zama mai buna ...

@vetu

Ceasu de boost primit arata altfel ...nu ca in poza pusa de mine ...

Editat de Yonutz

Link spre comentariu

Fara legatura cu discutia: cum/cu ce ai curatat admisia? Eventual poate imi spui pe PM ca sa nu poluam aici.

Baie in solutie soda caustica doua zile dupa care curatat cu solutie concentrata de spalare motor si clatit cu apa. Astupat dupa aia guri de admisie si suflat puternic cu aer. Nu se ia 100% tot ...dar 99% din mizerie se duce!

Link spre comentariu

Mie imi apareau saruri pe suprafata , inca mult timp dupa curatarea chimica .

La momentul actual le sablez interior ... repede , curat , eficient ... sunt mai mult decat multumit . Mai putin de pret ... desi nu vreau gratis nimic in viata si ma consider departe de a fi un bun vistiernic , totusi aici unde mai sablez io unele lucrusoare sunt tratat ca un star , cu preturi astronomice si o nebuna munca de lamurire ca nu-i tocmai obisnuit , dar e posibil ... cu banii jos , achitati in avans si o votca 'dupa' la meseriasu' fara dinti in gura de la silicoza ...

... revenim ... sablare atenta prin toate gaurile , o bucata de teava de plastic protejeaza cu mult succes filetul de la oftatoare ...

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare