Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sursa ceasuri- indicatoare de bord

Yonutz

Postări Recomandate

Re: Sursa ceasuri- indicatoare de bord

Daca te uiti in josu' paginii sunt mai multe modele etc.( sunt pentru barci , rezistente UV , apa , socuri + ca vin in pret cu sonda aferenta ) , eu d' astea am luat pentru presiune ulei , temp. ulei , temp. apa , temperatura ulei cutie automata , daca vrei iti pot comanda /le ai in 3-7 zile .

http://www.ebay.de/itm/380306022253?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649

temperatura ulei cutie automata - asta m-ar interesa si pe mine, e vreun motiv anume pentru care l-ai trecut bold?

A doua intrebare in directia aceasta - ai citit temperatura de la sonda masinii (electrica) sau ai montat inca o sonda direct la acest ceas?

Merci

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 65
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

@alexei

Majoritatea masinilor americane (model vechi mai mult ) au asa ceva pentru uleiul din cutia automata , acum depinde de fiecare , inca un ceas fata de becul de A/T din bord nu strica , becul pentru temperatuara de ulei se aprinde in pragul de sus cand deja poate fi tarziu , se mai sparge o conducta etc....l-am boldat pentru ca eu cred ca este foarte important sa stii ce temperatura ai la uleuiul din cutia automata .

Ceasul pentru apa a venit cu sonda aferenta , am modificat filetul surubului/dopului de aerisire din conducta de apa (aluminium ) langa sonda de apa a masinii pentru o mai buna indicatiune' a temperaturii , eu zic ca merita o informatie in plus fata de ce arata cele de fabrica , poti face comparatie , de exemplu daca cea de apa ( sonda sau indicatorul din bord ) a masinii se prajeste poti arde o garnitura de chiuloasa etc. asa cu inca o valoare poate scapi de necazuri .

numai bine

Marian

Editat de Marianw8
...magaru' moare de drum lung si prostu' de grija altuia.
Link spre comentariu

Pe traseul care duce la radiatorul de racire , oricum difera de la masina la masina , intreaba i pe cei care au patrol poate gasesti un loc mai bun .

Link spre comentariu

Ioane....Hewitt....ti-am mai spus :) Made in USA si ca pret 50 USD cu transport cu tot. La cutie.

VDO am avut, am inca (daca-l caut bine), gradatie 0-30 PSI, insa la 10 PSI incepe sa bazaie si sa te scoata din sarite.

Problema de instalare, trebuie pus restrictor pe tubul care vine de la turbo si se rezolva. Asa am patit si eu.

2 din 3 ceasuri (boost si EGT) le-am pus ISSpro, dai un ban, dar ai iluminare mult mai calitativa decat la VDO.

'02 WG CRD - EGR delete

'94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid.

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Deja am dureri de cap cu sondele si cu ceasurile astea ...adica ...unde sa pun sondele ... cum si in ce fel ...

Vreau sa montez ceasurile pe sondele lor fara sa folosesc sondele masinii ...adica sa am ceasuri indicatoare custom in paralel cu cele ale masinii.

Ptr sonda de turbo - gaura in admisie ...nu prea am incredere sa o montez in alta parte.

Ptr sonda de temperatura - teu ...n-am alta solutie.

Ptr sondele de ulei presiune si temperatura - aici e cel mai complicat. Sonda care masoara presiunea e destul de mare si nu prea am loc sa o montez ...pe un teu cu 3 iesiri ...adica ...una ptr sonda clasica a masinii + cele doua ptr ca nu prea am loc in acea zona.

Cele doua ceasuri suplimentare EGT-ul + cea de ore de functionare se pare ca se incapataneaza sa apara... Asta de bine ce i-am laudat pe japonezi ptr rapiditate... Am trimis azi mail ...sa vedem ce raspund... :uameni

Imediat cum finalizez lucrarea revin cu detalii ...

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Ete ' o solutie atunci cand nu ai loc de Te u etc.

http://www.ebay.co.uk/itm/LMA-Oil-Pressure-Remote-Mount-T-Piece-Kit-1-8-NPT-Fitting-0-5-Metre-Stainless-/400495117669?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item5d3f5e8565

sunt si mai scurte , diferite filete dar presupun ca ai 1/8" NPT .

sanatate

Link spre comentariu

Pentru presiune turbo poti sa faci o flansa in locul EGR-ului (daca ai EGR-ul blocat) sau sa montezi un T pe conducta dintre turbina si pompa de injectie.

Pentru EGR, o varianta interesanta este si: http://www.auberins.com/index.php?main_page=index&cPath=5

Eu vreau sa imi comand de la ei EGR-ul si o sonda de temperatura a aerului pe care sa o montez la intrarea in galeria de admisie.

Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

A montat pana la urma Yonutz, ceasurile alea pe masina ?

Ne-a lasat cu ochii in soare.

deci ?

"Imaginaţia este mai importantă decât cunoaşterea. Cunoaşterea este limitată. Imaginaţia înconjură lumea" – Albert Einstein
Link spre comentariu

Nu v-am lasat bre cu ochii in soare ...inca sunt in cautarea timpului necesar montajului, nu stiu unde naibii l-am pierdut ...dar de declarat nul, sa fie clar, NO WAY! ...:grin::h5

Link spre comentariu

Pana la urma mi-am cumparat si eu un set de ceasuri Stack si azi le-am facut suporturi pentru stalpul din stanga.

20130831_125630.thumb.jpg.b9f5b4c8f1b2c567088bee83cc489f41.jpg

Pentru ca nu am gasit nimic care sa se potriveasca pe stalpul din stanga, am decis sa imi incerc si eu norocul. Asa ca am luat 4 cutiute de mancare pentru pesti, le-am taiat la dimensiunea potrivita si le-am adaptat pentru ceasurile mele, dupa care le-am vopsit in negru

20130831_104433.thumb.jpg.15659981b77135bad7b3a32648e7e9b1.jpg20130831_104440.thumb.jpg.1631648b7136a981f00ba5680a23eb7a.jpg

Ca sa pot pune ceasurile cu suportii pe stalp, a trebuit sa mai adaptez un suport ,asa ca am luat o teva de scurgere de 50 mm si am adaptat-o pe genul unor inenele care sa se stranga pe cutiile mai sus mentionate.

20130831_104451.thumb.jpg.53739ed435d4bc48d58979c4c4d5681c.jpg

Ce a iesit, se vede in prima poza.

Ceasurile montate pana acum sunt EGT, Presiune de ulei, temperatura apa, Boost. Mai urmeaza unul care sa indice temperatura gazelor din admisie.

Yonutz, te astept inca cu solutia pe ceasurile tale.....

"Imaginaţia este mai importantă decât cunoaşterea. Cunoaşterea este limitată. Imaginaţia înconjură lumea" – Albert Einstein
Link spre comentariu

Le-am luat de la Nick Racing si au costat asa :

Ulei 75 Euro, Turbo 95 Euro , Apa 53 Euro, EGT 130 Euro.

Ms,

• Like 1
Link spre comentariu

Foarte frumos ti-au iesit. Cum le-ai prins de stalpul din stanga?

Multumesc pentru aprecieri.

Le-am prins pe stalp cu teava aia gri de scurgere ( din poza 4) cu un surub autoforant. Am taiat teava de scurgere la o lungime de circa 10 cm, i-am facut inca o taietura ca sa iasa din rotund, un semicerc dar fara sa scot din material si a ajuns sa fie ca o bratara pentru suportul de ceas. Am atasat si o poza cu un ceas montat si cu unul nu.

20130901_100957.thumb.jpg.86658390c72dc85a9ef11456d66322e8.jpg

Link spre comentariu

Pentru ca exista multe marci de ceasuri indicatoare care se gasesc pe piata, si pentru ca probabil exista diferente intre ele dpdv al preciziei, vin cu intrebarea: ati testat ansamblurile ceas-sonda inainte de a le monta pe masina?

Ma gandesc in special la ceasurile pentru temperatura, care se pot testa cel mai simplu introducand sonda intr-un vas cu apa care fierbe = 100 grade Celsius. Sau daca aveti un termometru clasic, puteti verifica in acelasi mod pentru mai multe temperaturi.

cele de presiune / boost nu stiu cum se pote testa din acest punct de vedere.

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Recomand ceasurile STACK,am incercat si eu mai multi producatori dar astea mi-au placut cel mai mult si sunt la preturi ok la Racing Nick mai putin turometrul care zici ca-i facut din aur :ha:

Ce-mi place mul la ele pe langa faptul ca indica precis e ca se vad foarte bine pe timp de zi chiar si atunci cand bate soarele in ele,am avut unele tip "plasma" si nu vedeai ce indica decat pe intuneric :ha::ha::ha:

Ceasurile din bordul patrolului (temp apa,pres ulei si voltmetru) sunt foarte ok,eu as pune boost,temperatura ulei si eventual temperatura admisie+evacuare (asta de evacuare e facut din aur la STACK :grin: )

Toate cele bune va urez!!

Offroad Racing Romania-THE ORIGINAL since 2006

KAMIKAZE TEAM

Link spre comentariu

• 8 luni mai târziu...

Pana la urma mi-am cumparat si eu un set de ceasuri Stack si azi le-am facut suporturi pentru stalpul din stanga.

[ATTACH=CONFIG]188297[/ATTACH]

Pentru ca nu am gasit nimic care sa se potriveasca pe stalpul din stanga, am decis sa imi incerc si eu norocul. Asa ca am luat 4 cutiute de mancare pentru pesti, le-am taiat la dimensiunea potrivita si le-am adaptat pentru ceasurile mele, dupa care le-am vopsit in negru

[ATTACH=CONFIG]188298[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]188299[/ATTACH]

Ca sa pot pune ceasurile cu suportii pe stalp, a trebuit sa mai adaptez un suport ,asa ca am luat o teva de scurgere de 50 mm si am adaptat-o pe genul unor inenele care sa se stranga pe cutiile mai sus mentionate.

[ATTACH=CONFIG]188301[/ATTACH]

Ce a iesit, se vede in prima poza.

Ceasurile montate pana acum sunt EGT, Presiune de ulei, temperatura apa, Boost. Mai urmeaza unul care sa indice temperatura gazelor din admisie.

Yonutz, te astept inca cu solutia pe ceasurile tale.....

ceasul pe care il ai la turbo nu l-am gasit pe site.ai un link cumva?mi-l poti da pe PM

Ever tried.Ever failed.Try again.Fail again.Fail better
Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...

Ptr ca utilizez de ceva timp un set de ceasuri de bord, tot eu v-am inebunit cu topicul asta ... o sa incerc niste scurte si sper eu utile recenzii:

Ma raportez strict la motorul RD28T cu care este dotat Patrolul meu.

Toate ceasurile sunt mecanice.

Ceasurile de presiune si temperatura ulei:

-sunt montate pe o flansa facuta la filtrul de ulei

-utilizez ulei LM 10w40 respectiv 10w60 dupa sezon

Recenzie utilizare:

-n-am avut nici un fel de problema cu ele si nici nu au dat vreun semn de oboseala

-uleiul pana la 5000km sta in 90-95 grade, dupa cei 5000 km se duce in forja maxima la 103-105 grade

-uleiul imi sta pe forja in 8-8.5 bari iar dupa ce depaseste temperatura de 88 grade undeva intre 2 si 4 bari in functie de vechimea lui

De aici am dedus eu niste chestiuni ...adica, un schimb de ulei in jurul celor 5-6.000km e mai mult decat binevenit

Ceasul de temperatura apa

-n-am avut nici un fel de problema cu el si nici nu a dat vreun semn de oboseala

-am termostat de 82 grade, apa imi sta in 80 grade si in forja maxima urca pana in 88 grade (au fost doua cazuri cand uleiul avea peste 5000km si am forjat motorul intentionat la limita si ceasul s-a dus pana in 90-92 grade)

-este montat tot pe o flansa la iesirea apei din motor pe traseul pana la radiator

-am pompa de apa schimbata, radiatorul curatat, antigel racing, vascul si elicea in parametri

-comparand ceea ce imi arata ceasul de bord am observat ca acesta din urma pe pozitia "buna" - circa 1-2mm sub jumatate pe aceeasi pozitie are o marja de eroare de 16 grade ceea ce mi se pare foarte mult

Ceasul de presiune turbo

-n-am avut nici un fel de problema cu el si nici nu a dat vreun semn de oboseala

-l-am montat undeva pe furtunul care iese din turbina

-imi inregistreaza valori cuprinse intre 0.6-0.8 bari (parametri de functionare ai turbinei)

Ceasul EGT (temperatura gaze)

-l-am montat undeva pe evacuare

-imi inregistreaza valori cuprinse intre 280 grade si maxim 400-420 grade in forja maxima

Forja maxima = 3800-4000 rotatii

...inca astept ceasul de ore de functionare! :beat Si mi s-au mai aprins niste fluturi in cap (ceas amperaj baterie :hi)

NOTA: nu am actiuni la acestia de vand ceasuri (sa nu se inteleaga balarii din aceste recenzii).

Am considerat ca ar fi util ptr unii sa impartasim aceste informatii.

Toate ceasurile ca investitie au insumat cateva sute de euro (mai multe sute). La ora actuala pot spune ca au meritat toti banii, dar ca nu sunt asa o necesitate...

Link spre comentariu

... nu sunt o asa necesitate ... decat in cazul in care vrei sa stii mai mult ... ... de mers orbeste se poate merge si fara vitezometru ...

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Nu cunosc ceasurile de la NickRacing dar iti pot spune ca am facut probe cu astea pe care le am pe masina pe senzorii originali de Patrol ... si rezultatele nu au fost tocmai pe gustul meu ...

Am pastrat setarile originale ale Patrolului pe monitorizare si am adaugat ceasurile si senzorii suplimentare/i.

Editat de Yonutz

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare