Razvan Dinescu Postat Iulie 9, 2013 Partajează Postat Iulie 9, 2013 Dragilor, ajutati-ma cu un sfat, am un arc bagabont pe stanga spate care iese mereu... Adica mereu in teren cand se apleaca masina mult pe fata drepata, adica in parte opusa si se detensioneaza baiatu si iese din oala. Duminca am fost dinspre Tabla Butii spre Lacul Vulturilor si in zona de pietre mai mari am ocolit si am avut diferente mari intre puntea fata si spate si bagabontu a iesit jumatate fiind prins de oala de sus probabil cand s-a inclinat masina la loc. Mama ce descriere am mai facut.... Sumarizand iese arcul din oala de sus si e doar o chestiune de noroc daca il mai prinde oala pe pozite sau nu. Cum il fac sa nu mai iasa. Am amortizoare Terrafirma + 2, arcuri OME+ 2 si chit OME+ 2. Multumesc ca m-ati urmarit si astept sfaturile voastre, Razvan Former LR Disco 1 2.0 MPI GSS Actual: Nissan Patrol Y61 SWB 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Iulie 9, 2013 Partajează Postat Iulie 9, 2013 Re: Arc bagabont pe spate Dragilor, ajutati-ma cu un sfat, am un arc bagabont pe stanga spate care iese mereu... Adica mereu in teren cand se apleaca masina mult pe fata drepata, adica in parte opusa si se detensioneaza baiatu si iese din oala. Duminca am fost dinspre Tabla Butii spre Lacul Vulturilor si in zona de pietre mai mari am ocolit si am avut diferente mari intre puntea fata si spate si bagabontu a iesit jumatate fiind prins de oala de sus probabil cand s-a inclinat masina la loc. Mama ce descriere am mai facut.... Sumarizand iese arcul din oala de sus si e doar o chestiune de noroc daca il mai prinde oala pe pozite sau nu. Cum il fac sa nu mai iasa. Am amortizoare Terrafirma + 2, arcuri OME+ 2 si chit OME+ 2. Multumesc ca m-ati urmarit si astept sfaturile voastre, Razvan Ai avea nevoie de asa ceva: http://www.johncraddockltd.co.uk/land-rover-discovery/discovery-2/accessories/off-roading/off-road-suspension/tf530xt-terrafirma-rear-polycarbonate-relocation-cones-defender-90-discovery-1-and-2-pair.html combinate cu asa ceva: http://www.devon4x4.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=2003&category_id=40&option=com_virtuemart&Itemid=14 Producatorii sunt alesi la intamplare, posibil sa gasesti si mai ieftin cu un pic de straduinta. It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Iulie 9, 2013 Partajează Postat Iulie 9, 2013 (editat) Re: Arc bagabont pe spate Sau mai simplu - limit strap . Oricum flexarea de care da dovada suspensia nu e folosita in lipsa greutatii necesare pentru aderenta ... cel mai bun in situatia asta ar fi un arc progresiv . Editat Iulie 9, 2013 de cos ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Razvan Dinescu Postat Iulie 9, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 9, 2013 Re: Arc bagabont pe spate Va multumesc frumos, conul de cauciuc il cam pricep dar tablitele alea 2 chiar nu imi imaginez cum se monteaza...limit strap e clar. Chiar nu stiu ce sa aleg..? Former LR Disco 1 2.0 MPI GSS Actual: Nissan Patrol Y61 SWB 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Iulie 9, 2013 Partajează Postat Iulie 9, 2013 Re: Arc bagabont pe spate Eu cred ca iti trebuie niste arcuri dalea albastre de la Terrafirma...sa fie in ton cu amortizoarele ... :grin: consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Iulie 9, 2013 Partajează Postat Iulie 9, 2013 Re: Arc bagabont pe spate Va multumesc frumos, conul de cauciuc il cam pricep dar tablitele alea 2 chiar nu imi imaginez cum se monteaza...limit strap e clar. Chiar nu stiu ce sa aleg..? Tablitele alea doua tin arcul fixat pe punte: impreuna cu conul de relocare, asigura revenirea lui pe pozitie dupa flexari. Cu putina indemanare ti le poti confectiona singur (conul nu trebuie sa fie neaparat din cauciuc). goagaleste nitel dupa "Discovery relocation cones" si ai sa gasesti mai multe modele care se pot confectiona... asta daca nu tii neaparat sa fie "de firma":grin: Din ce stiu eu, limit strap-ul se utilizeaza la suspensiile independente, la puntile rigide limiteaza flexarea... It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Iulie 9, 2013 Partajează Postat Iulie 9, 2013 (editat) Re: Arc bagabont pe spate Limit strap nu e doar pentru o aplicatie singulara , ci se foloseste oriunde e nevoie , in orice sistem de suspensie . In cazul de fata ( cu arcul in discutie , care nu face buna combinatie cu amortizorul mai lung decat lungimea totala a arcului ) flexarea trebuie limitata . Corect ar fi ca amortizoarele la orice suspensie sa aiba cursa maxima limitata astfel incat amortizorul sa mai aiba rezerva de cursa minim 10 mm ( regula axiomatica , scrie pe toate ambalajele de la toate amortizoarele , oricare are fi ele ) , iar arcul sa mai aiba intre 5% si 10% din sarcina . In acest mod amortizoarele nu se smulg de la capete , iar arcul inca ar mai avea posibilitatea sa apese pe teren , transmitand greutatea necesra pentru un minim de aderenta . Fara un minim de greutate , roata descarcata de pe partea cu arcul dislocat apasa doar cu greutatea rotii si a jumatatii de punte , deci total ineficient , chiar daca roata inca mai e asezata pe sol . Editat Iulie 9, 2013 de cos ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Iulie 9, 2013 Partajează Postat Iulie 9, 2013 Re: Arc bagabont pe spate In cazul de fata ...si arcul si amortizorul sunt + 5cm...doar ca arcurile sunt obosite si amortizoarele sunt noi...au si ele o varsta ...:grin: consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nick67 Postat Iulie 10, 2013 Partajează Postat Iulie 10, 2013 (editat) Re: Arc bagabont pe spate Alea 2 fasii de tabla se prind cu suruburi in gaurile existente in suportul de arc.Nu lasa arcul sa se incline/miste de la axul vertical. http://www.firstfour.co.uk/item/2169521/terra-firma-rear-spring-retaining-plates--pair- Conurile le gasesti si in varianta asta (nu merita confectionate la cat costa) http://www.firstfour.co.uk/item/2170302/shadow-rear-relocation-cones--pair--def-90-d1-rrc "Limit strap" mentionate de cos exista asa pentru +2": se schimba cele 2 de pe puntea spate(originalele arata un pic altfel, mai tuguiate) si se pun pe suruburile existente- iti vor limita cursa telescopului pentru ca acesta sa nu se comprime la maxim si sa nu preseze tija: http://www.firstfour.co.uk/item/2173876/bump-stops--polyurethane-extended-height-rear--pair- Editat Iulie 10, 2013 de nick67 1 VW Typ 3, 1966 LR Go Beyond Tough Phone IP68 http://www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Iulie 10, 2013 Partajează Postat Iulie 10, 2013 Re: Arc bagabont pe spate Bump stop e inversul total la limit strap ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mita31 Postat Iulie 10, 2013 Partajează Postat Iulie 10, 2013 Re: Arc bagabont pe spate Bump stop e inversul total la limit strap ... Exact. Adică face exact pe dos față de ceea ce face limitatorul de cursă de mai sus (bump stop), care limitează cursa punții pe comprimarea amortizorului pentru a nu-l deteriora. Strap limiter-ul limitează cursa de cădere a punții "axle drop" cum zic englejii, pe extinderea telescopului și arată așa: Deci se folosește cu succes și la punți rigide, nu numai la suspensia independentă. Numai bine! 1 All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! ▀ lllllll ▀ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nick67 Postat Iulie 10, 2013 Partajează Postat Iulie 10, 2013 Re: Arc bagabont pe spate Raspunsul meu era strict la obiect referitor la Relocation cones si tablele de fixare arcuri. Despre bump stop-ere am scris ca si completare la ideea de limiting straps-aici omul isi poate pune ce considera el. 1 VW Typ 3, 1966 LR Go Beyond Tough Phone IP68 http://www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
calinvas Postat Iulie 10, 2013 Partajează Postat Iulie 10, 2013 Re: Arc bagabont pe spate Eu as pune conuri :grin: http://bestwinch.ro/14-exemplu-de-montaj Trolii Kingone Trolii BestWinch Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Razvan Dinescu Postat Iulie 10, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 10, 2013 Re: Arc bagabont pe spate Va multumesc frumos tuturor pentru solutii! O sa aleg una dintre variante. Former LR Disco 1 2.0 MPI GSS Actual: Nissan Patrol Y61 SWB 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mugur Iacob Postat Iulie 10, 2013 Partajează Postat Iulie 10, 2013 Re: Arc bagabont pe spate Mamaaaaa Razvane te-am prins..... Pai aia e masina dragule...ia un Jimny...sa vezi masina.... Fratilor nu va bagati ca e intre noi... :) Deci ai timp de forum....si pe mine m-ai uitat....bine.... Vezi sa nu te congelezi :banana Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Razvan Dinescu Postat Iulie 10, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 10, 2013 Re: Arc bagabont pe spate Mamaaaaa Razvane te-am prins..... Pai aia e masina dragule...ia un Jimny...sa vezi masina.... Fratilor nu va bagati ca e intre noi... :) Deci ai timp de forum....si pe mine m-ai uitat....bine.... Vezi sa nu te congelezi :banana N-ai somn?? Vorbim maine. Former LR Disco 1 2.0 MPI GSS Actual: Nissan Patrol Y61 SWB 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nae rx 4 Postat Iulie 11, 2013 Partajează Postat Iulie 11, 2013 (editat) Re: Arc bagabont pe spate pune i amortizoare lungime standard pe spate sau conuri de dizlocare vezi ca o sa intoarca si bieletele de la bara de stabilizare ( daca o mai ai) atentie daca nu ai bari de stabilizare sa nu ajungi pe tigle pe curbe cu denivelari luate in viteza Editat Iulie 11, 2013 de nae rx 4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Razvan Dinescu Postat Iulie 11, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 11, 2013 Re: Arc bagabont pe spate pune i amortizoare lungime standard pe spate sau conuri de dizlocare vezi ca o sa intoarca si bieletele de la bara de stabilizare ( daca o mai ai) atentie daca nu ai bari de stabilizare sa nu ajungi pe tigle pe curbe cu denivelari luate in viteza Nu mai bari si bietele... :grin:Multumesc oricum Former LR Disco 1 2.0 MPI GSS Actual: Nissan Patrol Y61 SWB 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristian1 Postat Noiembrie 24, 2015 Partajează Postat Noiembrie 24, 2015 Re: Arc bagabont pe spate Buna seara! Domnilor, unde pot gasi in Romania de cumparat, o pereche de "limiting straps", si cam pe la ce pret s-ar invarti ? Am cautat in toate felurile dar nimic, am intrat si pe site-uri de tuning...nimic, nimic. Sunt simple si le-as face eu dar nici macar un om in Agnita nu mai este care sa imi poata coase doua bucati de chingi din acestea... Off-Road in Waldland Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Noiembrie 24, 2015 Partajează Postat Noiembrie 24, 2015 Re: Arc bagabont pe spate Nici in Mures nu ai gasit nimic? consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ap3bogdan Postat Noiembrie 25, 2015 Partajează Postat Noiembrie 25, 2015 Re: Arc bagabont pe spate doar conurile de restabilire sunt suficiente. le poti lua direct din romania de pe siteul specializat land rover sau din UK. sunt ff bune. eu am si fata si spate si nu mai am treaba:) Land Rover Discovery 1 mail ap3bogdan@gmail.com tel 0745855228 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristian1 Postat Noiembrie 25, 2015 Partajează Postat Noiembrie 25, 2015 Re: Arc bagabont pe spate Salut! Am nevoie strict de chingile astea. Yonutz, m-am uitat pe mai multe site-uri din tara, inclusiv pe Pick-Up de la Mures dar nimic. O sa le confectionez eu :wink: Off-Road in Waldland Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MihaiK Postat Noiembrie 25, 2015 Partajează Postat Noiembrie 25, 2015 Re: Arc bagabont pe spate @Cristian1 poti sa faci strapurile din bucla pentru alpinism, daca nu ai un magazin cu echipament montan in zona gasesti si pe net. Preturile sunt foarte acceptabile si chingile foarte rezistente. Chinga tine undeva pana la 2,2 tone. Cauta dupa "anneau alpinism". Daca nu te descurci cu cusutul scrie-mi un PM ca am eu un om aici la Cj care ti le poate coase si te pun in legatura cu dansul. Numai bine! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate