miniger Postat Februarie 11, 2014 Partajează Postat Februarie 11, 2014 Re: Sfat anvelope si jante pentru Feroza intrebarea nu e clara...in ce fel intelegi tu omologarea unor anvelope ? daca e vorba sa le pui pe Ferozele noastre cred k singura modalitate e sa faci o scamatorie si sa ti le treaca un binevoitor subtil de la RAR in cartea de identitate a masinii Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
shushy Postat Februarie 11, 2014 Partajează Postat Februarie 11, 2014 Re: Sfat anvelope si jante pentru Feroza intrebarea nu e clara...in ce fel intelegi tu omologarea unor anvelope ? daca e vorba sa le pui pe Ferozele noastre cred k singura modalitate e sa faci o scamatorie si sa ti le treaca un binevoitor subtil de la RAR in cartea de identitate a masinii la asta ma refer sa le treaca in carte se gasesc si binevoitori din aistea ? ca eu am gasit pe le noi pe la bucurestiul asta infect doar ''binevoitori'' dailalti :cort:fh:id:x Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ctinu Postat Februarie 11, 2014 Partajează Postat Februarie 11, 2014 Re: Sfat anvelope si jante pentru Feroza 235/75/15 merg si pe jante cu J 8.5? Care ar fi minimul si maximul de latime al jantei? Dupa calculele mele 7-8,5. Ti le poate monta/demonta orice atelier de vulcanizare care se respecta. Vezi aici un documentar despre subiect. http://www.4tuning.ro/tehnica-auto/jantele-auto-de-la-a-la-z-5208.html Sa cunosti, sa vrei - vei putea face ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
miniger Postat Februarie 11, 2014 Partajează Postat Februarie 11, 2014 Re: Sfat anvelope si jante pentru Feroza Dupa calculele mele 7-8,5. Ti le poate monta/demonta orice atelier de vulcanizare care se respecta. Vezi aici un documentar despre subiect. http://www.4tuning.ro/tehnica-auto/jantele-auto-de-la-a-la-z-5208.html foarte ok tutorialul si prinde bine oricui. poate il dai si la vulcanizarile care se respecta (sa pui pe forum ce metoda folosesc aceia sa puna guma de 235 pe j 8,5)...by the way, ai intilnit vreuna in viata reala ? (iar pe jante nu scrie intotdeauna, mai ales daca sint intoarse...) iar observatia mea se indrepta spre pericolul de dejantare la presiuni mici...daca insa scopul este sa arati ce cauciucuri late ai, era acoperit si acest aspect : 255-uri / 70 = 3mm diferenta pe diametru Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Februarie 12, 2014 Partajează Postat Februarie 12, 2014 Re: Sfat anvelope si jante pentru Feroza Inca o data ii dau dreptate lui Miniger.Guma ingusta pe janta lata egal probleme chiar si in offroad soft.Legat de vulcanizari care se respecta, ma abtin.Nu comparati gumele normale de turisme cu cele de off care au talonul mult mai "tare".Daca guma este resapata atunci si mai nasol.Eu am avut probleme cu gume noi resapate pe 195 montare pe janta de 7J.Multi colegi merg pe janta cat mai ingusta combinata cu gume late si rezulta posibilitatea de a rula in teren cu 0.8 atm in pneu. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Februarie 12, 2014 Partajează Postat Februarie 12, 2014 Re: Sfat anvelope si jante pentru Feroza Eu am 235 Bfg At pe 7 j si le-am montat cu benzina. La 8.5 cred ca e foarte greu sa le montezi daca nu imposibil. Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ctinu Postat Februarie 15, 2014 Partajează Postat Februarie 15, 2014 (editat) Re: Sfat anvelope si jante pentru Feroza foarte ok tutorialul si prinde bine oricui. poate il dai si la vulcanizarile care se respecta (sa pui pe forum ce metoda folosesc aceia sa puna guma de 235 pe j 8,5)...by the way, ai intilnit vreuna in viata reala ? (iar pe jante nu scrie intotdeauna, mai ales daca sint intoarse...) iar observatia mea se indrepta spre pericolul de dejantare la presiuni mici...daca insa scopul este sa arati ce cauciucuri late ai, era acoperit si acest aspect : 255-uri / 70 = 3mm diferenta pe diametru Nu a fost in intentia mea sa arat ce gume am. Am ceea ce consider ca mi se potriveste cel mai bine, mie. Am precizat "dupa calculele mele" care se refera la toata gama de utilizari fara sa fie optima pentru una anume. In privinta utilizarilor, colegul Paulbugales si-a exprimat optiunile. E adevarat, nu am jante de 8,5 ci de 7 pe care intentionez sa le dublez cu unele de 6 pe care sa montez 205/80/16. Si eu sunt de parere ca rotile inguste sunt mai potrivite din mai multe pdv.(altfel nu ar fi folosite pe majoritatea vehiculelor militare). Raman dator cu montarea pe 8,5. La montare pe 8 am fost de fata, intr-un service la Sibiu. Aveau intradevar un dispozitiv cu chinga pt asigurarea etanseitatii la umflare. Editat Februarie 15, 2014 de ctinu Sa cunosti, sa vrei - vei putea face ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FRN Postat Februarie 16, 2014 Partajează Postat Februarie 16, 2014 Re: Sfat anvelope si jante pentru Feroza eu am pus 235/75/15 pe ajnte 15 de 7j fara nici o problema Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
siirm Postat Martie 20, 2014 Partajează Postat Martie 20, 2014 Re: Sfat anvelope si jante pentru Feroza 235/75/R15 ating pe undeva pe masina stock? Trebuie body-lift sau taiat din aripi? Sau merg fara probleme fara interventii la caroserie? Vitara 1.6i 8v '94 Ex. Feroza 1.6i '92 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Martie 20, 2014 Partajează Postat Martie 20, 2014 Re: Sfat anvelope si jante pentru Feroza Depinde de suspensie in ce stare este, de atins poate atinge pe la plastice in fata.Cauta un coleg care are si incerci o roata. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdanp Postat Martie 20, 2014 Partajează Postat Martie 20, 2014 Re: Sfat anvelope si jante pentru Feroza Merg foarte bine, ating doar pe fata aparatorile de noroi. In rest nu ai nici o problema. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan.sb Postat Aprilie 16, 2014 Partajează Postat Aprilie 16, 2014 Re: Sfat anvelope si jante pentru Feroza FOARTE multumit de Insa Special Track. Dar am ales dimensiunea de 205/70r15 ca sa fie cat mai apropiate de dimensiunea standard (195...). S-au echilibrat nesperat de bine, putin zgomot pe asfalt, si mici trepidatii cand opresc masina (cand incetinesc mult, pana se opreste la un semafor, de exemplu, dar nesemnificativ). In noroi, ce sa zic....la un moment dat am decuplat fata ca sa "simt" noroiul ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dcosmin Postat Aprilie 18, 2014 Partajează Postat Aprilie 18, 2014 Re: Sfat anvelope si jante pentru Feroza Eu mi-am luat Bfg At 235 75 15 cu 7,5 j jantele. La mine nu ating. As avea si eu o rugaminte. Puteti masura distanta de la sol la pasajul rotii fata si spate? MA rog contraaripa? Sunt curios cam cat ar trebui sa fie de inalta aceasta masina. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
siirm Postat Aprilie 19, 2014 Partajează Postat Aprilie 19, 2014 Re: Sfat anvelope si jante pentru Feroza @dcosmin, la cat te-a dus 4 buc bfg 235 75 15. Tot la marca si dimensiunea asta ma gandesc si eu. Vitara 1.6i 8v '94 Ex. Feroza 1.6i '92 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Aprilie 19, 2014 Partajează Postat Aprilie 19, 2014 Re: Sfat anvelope si jante pentru Feroza Vedeti cum masurati cu protectile alea de plastic sau fara :D. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate