bogdan.sb Postat Iulie 4, 2013 Partajează Postat Iulie 4, 2013 (editat) Intrebare: cum schimb lichidul de frana la un Daihatsu Feroza? Cum golesc toata instalatia si cum aerisesc dupa aceea? Multumesc. Editat Iulie 14, 2013 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marcel Postat Iulie 4, 2013 Partajează Postat Iulie 4, 2013 Re: Lichidul de frîna - informatii generale Etapele sunt la fel, indiferent de marca masinii: - desurubezi aerisitoarele de la etriere (sau tamburi; daca masina are tamburi pe spate) si faci pedale; lichidul va iesi din instalatie. Daca se poate colecta e bine (niste cirpe puse se sa imbibe cu lichidul, ajuta). Daca nu, trebuie avut in vedere sa nu apara prin preajma copii mici, catei, pisici sau pui de gaina. - pas intermediar, de multe ori sarit, curatarea instalatiei. Stringi aerisitoarele, umplii vasul cu lichid curat (nou) si il dai afara din nou. 2 ture, si poti spune ca ai spalat instalatia. - inchizi toate aerisitoarele si umplii vasul din nou. Se incepe aerisirea cu roata cea mai indepartata de pompa de frina. La volan stinga, se incepe cu roata spate dreapta, apoi spate stinga, fata dreapta si fata stinga. In permanenta trebuie urmarit si completat lichidul in vasul pompei. Pe masura ce intra pe conducte, scade, si te poti trezi cu vasul gol si aer pe conducte. - ca si tehnica de verificare, recomand un furtun transparent tras pe aerisitor si bagat intr-un vas transparent. Asa, se pot vedea imediat bulele de aer; sau mai bine zis lipsa lor. Aerisirea ce o faceau in anii 80-90 la service, cind statea ucenicul sub masina si vedea sau nu vedea bulele de aer din lichid cind slabea aerisitorul ... a cam trecut. Sunt tot felul de chestii (ca sa le zic asa) care te ajuta in zilele noastre la aerisit instalatia. Asta cu furtunul tras pe aerisitor, este cea mai ieftina. I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Iulie 4, 2013 Partajează Postat Iulie 4, 2013 Re: Lichidul de frîna - informatii generale de exemplu ceva de genul asta: eu am asa ceva, e foarte eficace. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan.sb Postat Iulie 4, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 4, 2013 Re: Lichidul de frîna - informatii generale Multumesc pentru detalii. Dar, acea pompa cum de foloseste? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marcel Postat Iulie 4, 2013 Partajează Postat Iulie 4, 2013 Re: Lichidul de frîna - informatii generale youtub-este dupa sealey brake & clutch bleeder I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan.sb Postat Iulie 4, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 4, 2013 Re: Lichidul de frîna - informatii generale Da, interesanta scula, dar cred ca raman la metoda pedala + aerisitor + furtun + borcan E mai iefrina :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marcel Postat Iulie 4, 2013 Partajează Postat Iulie 4, 2013 Re: Lichidul de frîna - informatii generale Uite ce se mai vinde pe ebay. Unii il dau mai ieftin, altii il trag intr-o punga sau blister si automat creste pretul ... http://www.ebay.co.uk/itm/SOLO-BRAKE-CLUTCH-BLEEDER-AUTOMATIC-BLEED-PIPE-TUBE-/200345014236?hash=item2ea57e4fdc http://www.ebay.co.uk/itm/universal-brake-bleeder-tube-/231000579744?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item35c8b51ea0 http://www.ebay.co.uk/itm/Brake-Bleeder-brake-bleeding-kit-clutch-bleeders-/221240115257?pt=UK_Motorcycle_Parts&hash=item3382f04039 http://www.ebay.co.uk/itm/Brake-Bleeder-Set-QZ30331-/170889942208?hash=item27c9d594c0 I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Iulie 4, 2013 Partajează Postat Iulie 4, 2013 Re: Lichidul de frîna - informatii generale Multumesc pentru detalii. Dar, acea pompa cum de foloseste? nu e o pompa. sau mai bine spus nu este o pompa in adevaratul sens al cuvantului. se cupleaza la o sursa de aer comprimat si, similar pistolului de vopsit, aerul sub presiune va 'trage'lichidul de frana prin aerisitorul usor desfacut. Nici nu trebuie sa apesi pe nicio pedala, doar sa ai grija sa completezi tot timpul lichid. Cand lichidul extras nu mai are bule, ai terminat si te muti la urmatorul etrier. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan.sb Postat Iulie 4, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 4, 2013 Re: Lichidul de frîna - informatii generale Inca nu am ajuns la frane, dar am aruncat un ochi si in spate nu stiu daca am aerisitoare. Se vad doar niste capete de surub hexagonal, ptr cheie de 10, cred. Acelea sunt cumva aerisitoarele sau au fost inlocuite de cu niste suruburi de 6 de catre cineva inventiv? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marcel Postat Iulie 4, 2013 Partajează Postat Iulie 4, 2013 Re: Lichidul de frîna - informatii generale Indiferent ca pe spate frineaza pe discuri sau tamburi, trebuie sa poti aerisi circuitul. Surub ... locasul aerisitorului este conic. Sau a ascutit surubul, sau a bagat odata cu el ceva sa etanseze, altfel ar trebui sa curga. Sau poate au fost si mai inventivi si au ciocanit conducta de nu mai ajunge deloc lichid pe spate. Am mai vazut conducte rupte pe care in loc sa le inlocuieasca, le-au indoit si batut cu ciocanul. Doar masina era de vinzare, de ce sa mai investeasca in piese ... dorelisme ... lasa-o ma ca merge-asa ... I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan.sb Postat Iulie 7, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 7, 2013 Re: Lichidul de frîna - informatii generale M-am uitat mai atent, iar suruburile de care ziceam cred ca sunt ptinderile cilindrilor de frana. DAR nu am gasit altceva care sa semene a aerisitor in spatele butucului !!! Mai mult de atat, nici nu-mi dau seama cum as putea demonta in asa fel incat sa am acces la cilindrii, ferodouri, etc ... Am un manual de service, dar partea de frana este la rezolutie asa de mica incat nu este descifrabila ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Iulie 7, 2013 Partajează Postat Iulie 7, 2013 (editat) Re: Lichidul de frîna - informatii generale intre cele doua suruburi ar trebui sa fie aerisitorul......sau ce a mai ramas din el....personal nu am vazut cilindrii receptori fara aerisitor....cauta pe net o poza cu un cilindru receptor...sa stii si tu cum arata...ca se pare ca nu esti familiarizat cu partea tehnica a masinii :grin: uite aici cum arata un cilindru...nu e de la masina ta...e doar ca sa-ti faci o idee http://www.ebay.co.uk/itm/Aixam-Rear-Wheel-Brake-Slave-Cylinder-Drum-Brake-Fluid-Cylinder-/350719806271 Editat Iulie 7, 2013 de Marius C alias Turagmes Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Iulie 7, 2013 Partajează Postat Iulie 7, 2013 Re: Lichidul de frîna - informatii generale Aerisitorul este intodeauna plasat la partea de sus a cilindrului receptor , indiferent ca e intr-un etrier de disc sau un piston de ambreiaj, frana pe tamburi etc ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mita31 Postat Iulie 8, 2013 Partajează Postat Iulie 8, 2013 Re: Lichidul de frîna - informatii generale Uite-l și pe al tău, OEM de Daihatsu Rocky/Feroza: Asta e poziția lui pe tambur. Cu aerisitorul sus, după cum spunea colegul cos, celelalte sunt prinderile unde vin șuruburi M6, iar jos vine conducta de frână. Astea se văd prin spatele butucului, pe partea dinspre punte. Ca să ai acces la cilindrul de frână, trebuie dată jos roata și scos tamburul de frână. Trebuie desfăcute (date jos) cablul de la frîna de mână, saboții de frână (au niște siguranțe cu arc care trec prin ei și prin tambur) și ai ajuns la cilindru. Se desface prin spatele tamburului conducta de frână, apoi șuruburile M6 și l-ai dat jos. Ideal ar fi să pui un dop, ceva în capul conductei s-o astupi, să nu faci baltă pe jos, dacă nu, măcar s-o lași deasupra unui recipient pentru colectarea lichidului de frână uzat. Odată dat jos, presupunând că vrei să-l înlocuiești, se face operațiunea în mod invers. Atenție mare la înfiletarea conductei (trebuie să meargă la mână mult și la sfarșit cu cheia, dacă a plecat strâmb și ai pus cheia pe ea, la revedere filet ori în cilindru ori la conductă = nervi+bani aruncați. Operațiunea nu e foarte ușoară, dacă n-ai experiență mai bine te duci la un mecanic. M-am uitat la Unix și 1 buc cilindru de frână de Feroza costă între 82 lei și 174 lei, deci nu e o avere. Dacă tot desfaci, s-ar putea să trebuiască să inlocuiești și saboții de frână. Numai bine! All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! ▀ lllllll ▀ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Iulie 12, 2013 Partajează Postat Iulie 12, 2013 Re: Lichidul de frîna - informatii generale Buna ziua ! Ca sa ai acces la cilindrul de frana pentru a aerisi acea parte de circuit, nu este nevoie a demonta nimic. Nici roata, nici tambur, nici cabluri... Pentru schimbarea garniturilor in cilindrul de frana (daca mai merita) sau pentru acces la saboti (ca sa-i schimbi, de exemplu) se demonteaza cele de mai sus, cu mai mult sau mai putin stres. De obicei cu mai mult, mai ales daca s-a facut prag in tambur. Dar nimic ce nu se poate rezolva cu rabdare si talent. Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan.sb Postat Iulie 12, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 12, 2013 Re: Lichidul de frîna - informatii generale Abia acum am acces la net ... La roata din dr. in loc de aerisitor, am o conducta care pleaca la roata st. La st. am ceva - sper ca esre aerisitor (acum sunt printr-un sat uitat de lume, asa ca nu vad masina :) ) Deci, cum ar trebui sa fie la roata dreapta? Si cum demontez tamburul - nu am gasit vre-un surub in fata, ca la Daciile vechi, de ex... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Iulie 12, 2013 Partajează Postat Iulie 12, 2013 Re: Lichidul de frîna - informatii generale Sistemul e aiuristic, prezent si la alte masini ... ajuta daca mai slabesti conducta de sus pentru aerisirea cilindrului de frana cu doua conducate ( ar trebui lucrat cu mare atentie , se poate rupe conducta ) . Aerisirea o faci cel mai bine studiind manualul pe indelete , ca sa nu inveti prea mult din greseli ... Idem si la tamburul de frana . manualu' trebuie digerat , sa stii ce si cum ... Tamburul iese dupa ce dai roata jos , si dupa ce scoti tamburul apare tot mecanismul , pe platou ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mita31 Postat Iulie 13, 2013 Partajează Postat Iulie 13, 2013 Re: Lichidul de frîna - informatii generale Teotetic, ma gandesc ca, aerul ar trebui sa ajunga de la dr. la st. iar apoi sa iasa prin aerisitor. Sper ca nu au dat-o in bara japonezii si o sa sunctioneze :) Sa inteteg ca, dupa ce am dat jos roata, daca ciocanesc putin, o sa iasa tamburul de pe prezoane fara sa mai desgac ceva? Da. Tamburul trebuie să aibă 2 gauri filetate (probabil M6x1,25, nu sunt sigur, trebuie studiat la fața localului) diametral opuse, pe acolo printre prezoanele de roată. Acolo se înfiletează două șuruburi care să respecte dimensiunile filetului. Când le strângi, pe rînd, ele îți depresează tamburul. Uite și o poză cu tamburul de Daihatsu Feroza luată dintr-un program de piese auto. Treaba cu ciocănitul e relativă ... depinde mult de ciocan și de tehnică:ha:. Numai bine!:h5 All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! ▀ lllllll ▀ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan.sb Postat Iulie 13, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 13, 2013 Re: Lichidul de frîna - informatii generale Deci are presa "incorporata" de fapt este normal ca japonezii sa nu foloseadca ciocsnul :) Abia astept sa ajung acasa sa incerc...dar, doar de luni... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan.sb Postat Iulie 15, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 15, 2013 Re: Schimbare lichid frana la Feroza :((( din pacate, gaurile de pe tamburii mei au filetul DUS !!!! Sunt mult prea ruginite .... Deci, nu pot sa le folosesc pentru scoaterea tamburilor. Sunt de M10x1,25. Am incercat sa sudez niste piulite M8 pe centrul gaurii si sa folosesc suruburi de 8, dar nu tin sudurile. Se desprind cu bucatele mici din tambur (e dintr-un material gen fonta, nu stiu denumirea tehnica). Am si ciocanit putin dar degeaba. Ce as putea sa fac sa scot tamburii ????? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan.sb Postat Iulie 15, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 15, 2013 Re: Schimbare lichid frana la Feroza Si am mai dat de niste ruginituri: suruburile de prindere a sondei de benzina. Firele de la sonda s-au rupt (sau mai bine zil le-am rupt din gresala cand am dat jos rezervorul). Pe cel din mijloc l-am cositorit, dar masa nu a vrut asa ca am prins-o cu un surub autoforant pentru profile de gips-carton (un surubel de vre-o 3-4 mm). Rezistenta masurata pare ok, dar inca nu am apucat sa pun bateria pe masina. Asa ca, daca a mai patit-o cineva, cam asta ar fi o solutie. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Iulie 15, 2013 Partajează Postat Iulie 15, 2013 (editat) Re: Schimbare lichid frana la Feroza Gaurile cu filetul compromis se pot refolosi sau face altele noi . Va trebui gaurit si filetat clasic ca pentru gauri infundate - vei avea nevoie de un burghiu la care sa modifici unghiul la varf si de un set de tarozi scurtati pentru gauri infundate ( si de ceva atentie si rabdare ). Daca procedeul asta nu e potrivit stilului tau poti apela la varianta ruseasca - patru gheare care agata tamburul si o tija filetata legata de ele , cu o bucsa grea care culiseaza pe tija - un extractor cu impact . ... sau agati puntea de copac si tragi cu scripetele legat de stalpul gardului ... eu am strambat stalpul si am aplecat copacul , si oricum n-a iesit pentru ca tamburii aveau o mare buza de la uzura si se agatau in sabotii de frana ... Deci - nu uita sa slabesti putin aerisitorul pentru a permite sabotilor sa se mai stranga pe cat posibil ... Daca chiar nu ies , singura metoda este sacrificarea tamburilor , in special daca mai sunt si fisurati intre gauri etc ... Eu am batut la tamburi cu ciocanul de 1 kg de m-am plictisit ... total nerecomandat procedeul ... dar era singura si ultima solutie inainte de cea definitiva - taierea si inlocuirea . Un tambur a iesit la ciocan , celalalt a fost ghilotinat . La mine gaurile filetate au fost intregi si au fost utilizate , dar fara nici un alt efect decat fisurarea zonei centrale din jurul gauriilor filetate . Editat Iulie 15, 2013 de cos ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mita31 Postat Iulie 15, 2013 Partajează Postat Iulie 15, 2013 (editat) Re: Schimbare lichid frana la Feroza @cos, în cazul extracției de urgență cu gheara sau legând tamburul de ceva, nu ar ajuta să se încerce răsucirea siguranțelor bolț ale saboților, pe spatele platoului astfel încât dacă tamburul are guler de uzură și se agață de saboți să iasă cu ei cu tot? Chiar dacă ar rămâne saboții agățați în arculețe și în cablul de frână de mână, mă gândesc că odată scoase (tamburul și saboții) s-ar face loc să se deconecteze ulterior. Eventual scoase și șuruburile de la cilindrul de frână (după ce s-a deconectat conducta) ca să iasă odată cu saboții și cu tamburul ... Ce crezi, ar putea merge? Numai bine! Editat Iulie 15, 2013 de mita31 All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! ▀ lllllll ▀ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan.sb Postat Iulie 16, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 16, 2013 Re: Schimbare lichid frana la Feroza Nasol. Speram sa pot sa-i scot mai usor... Si un i-as scoate, dar nu prea sunt grozave franele. Cea de mana este aproape inexistenta. Deci trebuie obligatoriu sa-i scot sa vad ce este inauntru ... Cos, cum ai spus si tu, daca sunt intepeniti rau (si cred ca este si cazul meu) nu prea au efect cele 2 gaurele... De extractor gheare nu stiu de unde sa fac rost ... De spart tamburul, nu-mi prea vine ... Demontarea din exterior a maruntaielor parca suna cumva, dar nu imi prea vine sa ma apuc, pana nu-mi zice cineva daca s-a lovit concret si care au fost rezultatele .... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Iulie 16, 2013 Partajează Postat Iulie 16, 2013 Re: Schimbare lichid frana la Feroza Poti incerca sa desfaci suruburile de la cilindrul de frana si sigurantele sabotilor , dar cam asta e tot ... reazemul fix e nituit pe platou si daca nu poti ridica sabotii ( si nu prea poti ... ca se inclina si se blocheaza ... ) tot incurca ... Nu pot zice decat : spor la munca , ca trebuie sa iasa , doar n-au crescut acolo sa aiba radacini . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate