Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Schimbare lichid frana la Feroza

bogdan.sb

Postări Recomandate

Re: Schimbare lichid frana la Feroza

VICTORIEEEEE !!!!!!

Am reusit. La unul am avut noroc. Au prins suruburile pe ultimele spire de filet din gauri si a iesit. Dar la celalalt (stanga) am muncit 2 dupamese. Am incercat cu tot felul de prese si suruburi sudate, dar nu a mers. Din cauza materialului din care este confectionat tamburul, ori sarea sudura cu bucatele din tambur ori, daca sudam mai adanc in tambur, se amesteca materialul si se rupea sudura pe unde o apuca. Am aplicat suduri una peste alta si nimic. Cred ca am consumat 20 electrozi de 3,25:

_MG_3116.thumb.JPG.4a634c069142a477e7545add6a357d75.JPG

Intr-un final am reusit cu 2 ciocane si 4 cuie (cuiele au fost de baza) :grin:

Cum am facut: am aplicat puncte de sudura mai mari pe exteriorul tamburului (partea paralela cu banda de rulare a anvelopei), cat mai aproape de exterior si in dreptul gaurilor de scoatere. Un ciocanel mic l-am sprijinit de acele puncte si cu unul mare ... da-i si rupe. Dupa ce a iesit putin dintr-o parte, in gaura de scoatere am batut un cui, care a intrat intre tambur si placa interioara (cea cu prezoane), in asa fel incat nu am mai putut sa revina tamburul inapoi. Dupa care: da-i si rupe in partea opusa, baga cui si de la inceput. Dupa cateva ture, am schimbat cuiele cu unele mai mari si in final a iesit !!!!!

Mama lui de tambur si de japonezi :banana

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sabotii au un sistem de reglaj. Cum functioneaza? O sa schimb ferodourile. Cum ii reglez dupa aceea?

După ce montezi ansamblul format din saboți, arcuri, siguranțe, dai cu șurubelnița de pinionul ăla a.î. să depărtezi cât mai mult saboții unul de altul, eventual faci probe cu tamburul până ating ușor pe tambur, dar acesta se învîrte la mînă (aproape liber) atunci e ok. Cu timpul, cu cât se subțiază (uzează) saboții, gheara aia trage pas cu pas (dinte cu dinte) de pinion și depărtează saboții ca frâna să nu-și piardă eficiența ... ăla e autoreglajul.

Da, poți să dai cu vaselină chiar pe axul pinionului de autoreglaj ... și acolo unde intră el, ca să meargă ușor. :h5

Numai bine!

Editat de mita31
All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! lllllll
Link spre comentariu

Maine o sa fie gata si sabotii - i-am dus la schimb dew ferodouri. Si tamburii i-am dus sa le fac alte gauri pentu suruburi m12 x 1,25, pe care o sa le umplu bine cu vaselina :grin:

Sper sa iasa ceva ...

Link spre comentariu

Nu baga vaselina ca o poate centrifuga spre interior . Putintel silicon de garnituri nu te-ar satisface , fara ungere la ferodouri ?

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Am reusit sa le pun inapoi. Am avut noroc cu aerisitoarele ca nu au fost intepenite. Am folosit metoda cu furtunul pentru perfuzii si a fost ok. Inca este pe butuci din alte motive (mai vreau sa0i fac cate ceva prin fata) dar narti-miercuri o sa-i fac proba sa vad ce si cum am reusit. Lichid de frana am folosit Valvoline.

• Like 1
Link spre comentariu

la ungerea mecanismului de reglaj...la ungerea tamburului...ptr a-l scoate mai usor ar fi bine sa folosesti vaselina cu continut de cupru.......e cea mai eficienta ptr asa ceva

daca tot ai scapat ieftin cu aerisitoarele...pune pe ele un prezervativ de guma...su un furtun inchis la un capat....asa ai sanse mari sa le desfaci si altadata

tu in zona ta chiar n-ai gasit un amic care sa se priceapa la mevcanica...si care sa te invete cate ceva?

Editat de Marius C alias Turagmes
Link spre comentariu

Ma bazez pe faptul sa invat repede :grin:

Nu am prieteni care sa se priceapa la mecanica si nici eu, de cand am scapat de Dacii, adica de multi ani, nu am mai pus mana pe chei ...

Dar va ca incep sa ma descurc, tinand cont si de sfaturile de pe forum :wink:

Ai dreptate cu cuprul. Pe aerisitoare am si dat deja. M-am gandit si la niste protectii. Am googalit putin, dar nu am gasit ceva dedicat asa ca ...home made ....

Link spre comentariu

Pe capul de la un aerisitor ( nefolosit , de preferinta - sunt ieftine , oricum ) faci o bobita de silicon de garnituri . Dupa ce se intareste siliconul scoti binisor produsul si ai obtinut un capac care e bun dupa toate criteriile ... Putina unsoare folosita ca demulant ajuta sa NU SE LIPEASCA SILICONUL si sa se extrga capacul fara probleme .

... mai simplu - un capat de tub de plastic incalzit si strans la cald cu clestele sa ramana inchis - gata ...

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

Dupa multe aventuri am reusit sa schimb lichidul de frana. Franele pe spate au fost ok pana la urma (am inlocuit doar ferodourile cu unele manufacturate). Pe fata am avut de schimbat garnituri, un piston si sigurantele pentru prinderea placutelor care nici acum nu stiu daca le-am montat ok :wink:

Am aerisit corect (sper), daca apas pedala tare blocheaza rotile dar, parca prinde cam jos (ca sa blocheze complet). Nu stiu daca este normal. Cam cat % din cursa totala ar trebui sa coboare pedata?

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare