Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Coca Cola poate curata de rugina?

Max

Postări Recomandate

Re: Coca Cola poate curata de rugina?

Nu știu ce sa zic despre acea suprafața nichelată, dar eu am testat mitul cu un cui ruginit, lăsat in cola 2 zile dar fără nici un rezultat in curatarea ruginii.

Despre substanta de cola (concentrat de cola sau cum o fi denumirea) sunt convins ca are alte "proprietăți" din moment ce se transporta doar cu atestat ADR-substante periculoase pentru mediu.

" Detinerea puterii corupe inevitabil ratiunea "
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu cred ca astfel de mituri sunt legate de compozitia bauturii in discutie. Astfel, unul dintre ingrediente este acidul fosforic, dar intr-o cantitate extrem de mica, folosit pentru corectarea aciditatii. Doar ca asta nu va trata (fosfata) rugina, ci doar va schimba caracterul bazic intr-unul usor acid.

Acidul fosforic este de altfel si "ingredientul" principal al Feruginolului, iar reactia in sine prin care oxidul de fier este transformat intr-un compus stabil se cheama fosfatare. Protectia suprafetelor si a pieselor metalice prin fosfatare este un procedeu destul de des intalnit in industrie, pe langa brunare, nichelare, etc.

• Like 2
Link spre comentariu

rugina e o denumire generică și destul de larg folosită

un cui din 'fier mort' ruginit, nu poate fi revitalizat

dar unele suprafețe cu acoperiri de metal, sau diverse aliaje pătate sau oxidate pot fi revitalizate cu cola sau pepsi

la fel, poți obține un efect deosebit, dacă pe cauciucurile proaspăt spălate, încă ude, se pulverizează această băutură

Link spre comentariu

Filmuletul de mai sus, mi se pare cam tras de par!

Intradevar, cola, curata foarte bine suprafetele cromate. Am incercat pe pielea mea (nu, nu am pielea cromata :ha: ), am incercat pe o bara cromata, care nu avea atata rugina ca cea din filmulet.

Ideea este ca am frecat la ea de mi-au venit dracii, dar a iesit exemplar.

O alta treaba, este ca nu stiu daca este chiar indicat sa freci cromul cu buretele ala de vase!

Si inca o treaba: am reusit sa fac capacul de la rezervor, ca nou, cu pasta de polish. Dar intr-o luna, a ruginit la loc. Deci, dupa curatare, suprafata cromata, ar trebui protejata cumva. Data viitoare, o sa incerc sa-i dau un spray de lac, peste.

Viata e scurta si plina de KKT

Samurai 2002

Link spre comentariu

da cu ceva agheasma de la sfanta manastire nu ati incercat?

si dupa ce iese asa cum va place.....tamaiati zona...si sigur nu mai rugineste :ha:

da....alifiile alea abrazive...special ptr suprafete cromate...sau subst inhibatoare de rugina...ce au?

nu-s bune sau voi cautati solutii alternative?

• Like 1
Link spre comentariu

Nu, dar te scapa de altceva...

Buna ziua !

Ma indoiesc ca bautura asta te va scapa de rugina, dar din experienta personala pot afirma ca ajuta la desprinderea mustelor si tantarilor morti si uscati de pe spoilere/bari/capote.

Problema e ca odata cu lighioanele alea se duce si putin din luciul suprafetei tratate cu substanta asta, deci daca agregatul este bling-bling, dupa tratament s-ar putea sa fie doar bling, iar dupa alt tratament sa fie non-bling, si asa mai departe, in functie de cat de des se repeta procedura.

Vorba lui Turagmes, pentru fiecare problema exista o solutie, trebuie doar s-o aplici pe cea corespunzatoare aplicatiei tale.

Dragos

Link spre comentariu

Din cele de mai sus, trag concluzia că băutura energizantă Coca-Cola, e bună de băut (mai ales rece!). Și mai e bună și să mătuiești lacul/vopseaua dacă ți-e lene să le iei la frecat cu hârtie abrazivă de diferite granulații (P2000, P1000, P800, P600) cu apă. Și mai e bună și ca să faci anvelopele să lucească (who the fuck cares?:ha:)

Dar pentru rugină ... e mai bune altele ...

Urâtă concluzie, că eu chiar mă gândeam să mă apuc de recondiționat anumite table și cumpărasem un box de Coca-Cola (6 st. de 2,5 L), special pentru acest scop:ha::ha::ha:. Acuma, cred că o să-l pun la rece și îl beau în timp ce mă reorientez spre alte substanțe și materiale consumabile antirugină.:h5

Numai bine!

All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! lllllll
Link spre comentariu

Printre atatea incertitudini si semne de intrebare ...Coca Cola te curata si te apropie de lumea de dincolo...consumati cu incredere! :wink:

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Se zice ca se poate curata rugina cu Coca Cola. Oare e pe bune? :grin:

Nu "curata" rugina, ci o transforma. Coca cola, sau ma rog, si alte "cole", contin exact ceea ce contine Fertan-ul, sau alti inhibitori de rugina (Rust converter/stopper), ca substanta activa, transformînd rugina (oxid) în sulfat. Bineînteles ca într-o concentratie mult mai mica, asa ca pîna la rezultatul final dureaza mult mai mult timp.

Eu cu "Cola" am curatat piesele fierbatorului meu pe benzina.

Pe colegul care a facut experienta cu acel cui ruginit, îl sfatuiesc sa lase cuiul peste weekend în cola. Rugina se va transforma într-o substanta neagra cu reflexe albastrui, exact ca si la tratamentul cu fertan. Spalt bine, uscat si vopsit, acel cui nu v-a mai rugini atît de repede.

Unde-i un PATROL, acolo-i un drum...

http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ

Link spre comentariu

Eu cu "Cola" am curatat piesele fierbatorului meu pe benzina.

Pe colegul care a facut experienta cu acel cui ruginit, îl sfatuiesc sa lase cuiul peste weekend în cola. Rugina se va transforma într-o substanta neagra cu reflexe albastrui, exact ca si la tratamentul cu fertan. Spalt bine, uscat si vopsit, acel cui nu v-a mai rugini atît de repede.

Vedeti, ca poate fi buna si cola asta la ceva? :wink:

Life's Too Short To Drive Boring Cars
Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...

nu stiu de coca cola desi acidul ortofosforic din componenta sa poate dizolva rugina, dar exista un produs pe care l-am testat si e chiar eficient - acidul oxalic. Se vinde in magazine de apicultura sub forma de praf. Se dizolva in proportie de 10% - si mai jos efectul dupa o jumatate de ora in acid oxalic - important nu ataca metalul pur, decat rugina.

20141128_180746a.jpg.64a4aa31d74329bc77aee06e96a9de83.jpg

20141203_133650a.jpg.f1dfa13f9581ad2bd6509970cdd398a2.jpg

Cine are barci este foarte fain pentru curatarea carenei dupa scoaterea din apa - dizolva instantaneu toate algele si mizeria.

Nu sunt trist - doar treaz...

"Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius

Link spre comentariu

interesant! multam.

:grin: sa vezi ce mutre vo face astia la magazine cind o sa creasca cereera de acid oxalic :ha:

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

Cunosc bucatari care pun carnea la bait si adauga cola...

sa ne spui si noua unde, ca sa nu calcam pe acolo...

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

Daca tot suntem la capitolul nichel si cola....poate imi sune cineva un produs bun de curata o suprafata nichelata de rugina! Sau cum o pot trata sa nu mai arate ca in filmuletul de mai sus!

Ma gandeam la cola...dar parca m am razgandit! :hm

Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog*

"A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2

Link spre comentariu

Daca tot suntem la capitolul nichel si cola....poate imi sune cineva un produs bun de curata o suprafata nichelata de rugina! Sau cum o pot trata sa nu mai arate ca in filmuletul de mai sus!

Ma gandeam la cola...dar parca m am razgandit! :hm

Poti incerca "Metal Polish",firma se numeste Autosol.Au polish pentru metal/aluminiu/crom/nichel,este o pasta abraziva la tub ca pasta de dinti.:h5

Link spre comentariu

Întrebare: Coca-Cola poate curăța de rugină?

Răspuns: Da. Dar cel mai bine curăță tot flexul, urmat îndeaproape de sudură, pregătire/tratare și apoi vopsire, acolo unde e posibil. Asta din experiență o spun!

Șmecherie mare ar fi Coca-Cola dacă ar reuși să curățe/epureze clasa politică infectă din România, zic eu! Sau orice altă soluție ... exceptând H2SO4.:pr1

Puie Monta! :ha::ha::ha:

All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! lllllll
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare