Razvan Dinescu Postat Iulie 16, 2013 Partajează Postat Iulie 16, 2013 (editat) Salutari, am o dilema mare ..as vrea sa imi pun snorkel dar ma gandesc in acelasi timp si la utilitatea lui... eu avand corcitura de 2.0 mpi. Mai clar nu stiu sa imi raspund la intrebarea: Ok am rezolvat cu admisia de aer dar daca ajunge apica la bujii, care sunt cam jos la motorul meu se va opri si am snorkel degeaba sau doar de fashion? Multumesc si astept parerile voastre, Razvan, Editat Iulie 17, 2013 de Astral MERITA, NU "se merita" ! http://forum.club4x4.ro/showthread.php?50746-Dictionar&p=613631&viewfull=1#post613631 Former LR Disco 1 2.0 MPI GSS Actual: Nissan Patrol Y61 SWB 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nae rx 4 Postat Iulie 16, 2013 Partajează Postat Iulie 16, 2013 (editat) Re: Se merita Snorkel la motoare pe benzina? snorkelul e pt PRAF ....faza cu apa e bonus daca vrei sa faci submarin din masina mai ai cate ceva de modificat la tigaia ta pana sa ajunga apica la bujii ....ai inundat ''socotitoarea'' si releul de pompa de benzina de multa vreme ....:ha: Editat Iulie 17, 2013 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
koais Postat Iulie 16, 2013 Partajează Postat Iulie 16, 2013 (editat) Re: Merita sa pui snorkel la motoare pe benzina? Tot benzinara am si eu. Din experienta, intr-o balta, apa nu imi ajunsese decat pe la un sfert din usa, deci undeva pe la faruri si totusi mi-a intrat in priza de aer pentru ca, la un moment dat am intrat cu coltul dreapta fata mai adanc in apa si de asemenea din cauza efactului de val ce se ridica in fata capotei. Eu zic ca da, "se merita", ca nu este eficient ca la un diesel, iarasi da, dar eu zic ca merita. E ca diferenta intre o punte libera, una cu LSD si un blocant. LSD-ul nu e lafel ca un blocant, dar e mai bun decat nimic. Editat Iulie 17, 2013 de Astral Nemo me impune lacessit ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Razvan Dinescu Postat Iulie 16, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 16, 2013 (editat) snorkelul e pt PRAF ....faza cu apa e bonus daca vrei sa faci submarin din masina mai ai cate ceva de modificat la tigaia ta pana sa ajunga apica la bujii ....ai inundat ''socotitoarea'' si releul de pompa de benzina de multa vreme ....:ha: Multumesc pt. Precizari. Cred ca imi pun, socotitoarea este desfacuta si peste garniturile ei s-a pus silicon la fel si pentru releul de benzinica..:grin: Tot benzinara am si eu. Din experienta, intr-o balta, apa nu imi ajunsese decat pe la un sfert din usa, deci undeva pe la faruri si totusi mi-a intrat in priza de aer pentru ca, la un moment dat am intrat cu coltul dreapta fata mai adanc in apa si de asemenea din cauza efactului de val ce se ridica in fata capotei. Eu zic ca da, se merita, ca nu este eficient ca la un diesel, iarasi da, dar eu zic ca merita. E ca diferenta intre o punte libera, una cu LSD si un blocant. LSD-ul nu e lafel ca un blocant, dar e mai bun decat nimic. Mda asa ma gandeam si eu... Am luat niste balti jenante si tot motorul si compartimentul erau pline de stropi cu noroi chiar si gura filtrului, am doar gaura la filtru de aer pentru ca am a doua baterie si palnia nu a mai incaput. Multumesc pentru parere Editat Iulie 17, 2013 de Astral Former LR Disco 1 2.0 MPI GSS Actual: Nissan Patrol Y61 SWB 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
buhu Postat Iulie 16, 2013 Partajează Postat Iulie 16, 2013 (editat) Re: Merita sa pui snorkel la motoare pe benzina? un snorkel e sigur bun, trebuie toate colierele sa fie stranse bine, releele sa fie puse undeva sus, in plus exista tot felul de protectii si silicoane care se folosesc pentru a proteja tot ce e electronic : http://www.ebay.de/bhp/plasti-dip sau asa ceva : Editat Iulie 17, 2013 de Astral http://members.chello.at/daniel.rusmir/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nae rx 4 Postat Iulie 16, 2013 Partajează Postat Iulie 16, 2013 (editat) Multumesc pt. Precizari. Cred ca imi pun, socotitoarea este desfacuta si peste garniturile ei s-a pus silicon la fel si pentru releul de benzinica..:grin: vezi ca socotitoarea aia ARE UN SENZOR DE PRESIUNE ATMOSFERICA intern daca etansezi prea bine carcasa ...o sa te distrezi profund si tu si mecanicii care se vor ocupa de diagnoza :grin: Mda asa ma gandeam si eu... Am luat niste balti jenante si tot motorul si compartimentul erau pline de stropi cu noroi chiar si gura filtrului, am doar gaura la filtru de aer pentru ca am a doua baterie si palnia nu a mai incaput. Multumesc pentru parere intre lonjeroanele fata fa ti un scut dintr o tabla subtire sau plastic cu o mica burta sa nu atinga filtrul de ulei acolo .....face mult treaba aia la capitolul protejat curele si curatenie pe sub capota :grin: daca vrei submarin mai ai de prelungit si rasuflatoarele de la punti cutia de viteze si transfer ..... Editat Iulie 17, 2013 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Razvan Dinescu Postat Iulie 16, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 16, 2013 (editat) vezi ca socotitoarea aia ARE UN SENZOR DE PRESIUNE ATMOSFERICA intern daca etansezi prea bine carcasa ...o sa te distrezi profund si tu si mecanicii care se vor ocupa de diagnoza :grin: Mai Nae dar esti deja aavansat tare... orice spun tu ai fumat deja :old cand ai avut timp sa vezi si senzorul de presiune frate... ...Te- a mancat si pe tine sa deschizi ECU sa il cureti/ sufli/ etansezi.... Nu? Recunoaste! Ok am tinut cont de senzor nu am apasat tare..desi recunosc ca nu imi dadeam seama ce o fi ala.. cand am scos capacul Ps daca am siliconat capacele peste garnitura doar atat, crezi ca senzorul da alte valori? Nu stiu... adica daca este etans nu mai stie altitudinea? Ce-i drept dupa ce l-am sigilat asa parca imi scoate ceva mai mult fum... Poate crede ca e la inaltime mai mare si face amestecul mai bogat.... Maine ma duc sa scot siliconul! intre lonjeroanele fata fa ti un scut dintr o tabla subtire sau plastic cu o mica burta sa nu atinga filtrul de ulei acolo .....face mult treaba aia la capitolul protejat curele si curatenie pe sub capota :grin: daca vrei submarin mai ai de prelungit si rasuflatoarele de la punti cutia de viteze si transfer ..... Da e idea buna aia cu scutul!! Curelele sunt mereu ude sau murdare din cauza spatiului mare de acolo. Submarin nu vreau ca nu imi place sa fiu ud la popou. Editat Iulie 17, 2013 de Astral Former LR Disco 1 2.0 MPI GSS Actual: Nissan Patrol Y61 SWB 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Iulie 16, 2013 Partajează Postat Iulie 16, 2013 (editat) Re: Merita sa pui snorkel la motoare pe benzina? E bun . Adica nu rezolva totul , dar e mai bun decat nimic . Daca se opreste motorul intr-o balta e de preferat sa se opreasca din cauze electrice si sa poata fi recuperat ulterior si repus in functiune ( muuult mai preferabil decat sa traga apa si sa mai recuperezi din el doar multe suruburi ) . Daca masina in cauza are in program multa mocirla , cheltuielie cu instalarea unui snorkel vor fi mult mai mici comparativ cu banii de filtre ( posibil si debitmetre ) care probabil ca vor fi consumate pe baze regulate . Inainte sa stiu de plastidip am folosit la benzinici mici care trebuiau protejate la noroi silicon de garnituri diluat cu solvent , pulverizat peste tot ce era necesar la electrica - s-a comportat chiar bine , adera bine si etansa exemplar . Il denumeam 'prezervativ psihedelic' , il pulverizam cu un suflai facut din tevuste de antene telescopice si cutii de conserve mici de pasta de tomate . Rezista bine inclusiv pe bujii . L-am folosit si pentru etansarea semnalizarilor , a etansat foarte bine , nu mai ardeam becuri la fiecare balaceala . Am incercat sa mut toata instalatia electrica astfel incat sa fie cat mai sus posibil , dar elicea de la ventilator stropeste in tot compartimentul si mutarea tot in compartimentul motor nu era o solutie fericita . Editat Iulie 17, 2013 de Astral ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nae rx 4 Postat Iulie 17, 2013 Partajează Postat Iulie 17, 2013 Re: Merita sa pui Snorkel la motoare pe benzina? la tigaia me nu am umblat in ecu .....la altle da ....cu asta ma ocup :grin: eu sunt ala care da vestile proaste in sevice .....:grin: diagnoza si electrica auto :ha: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Razvan Dinescu Postat Iulie 17, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 17, 2013 Re: Merita sa pui Snorkel la motoare pe benzina? Multumesc tuturor pentru sfaturi. A primit astazi 1 bucata snorkel fake Safari de disco 1. Former LR Disco 1 2.0 MPI GSS Actual: Nissan Patrol Y61 SWB 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marianw8 Postat Iulie 17, 2013 Partajează Postat Iulie 17, 2013 Re: Merita sa pui Snorkel la motoare pe benzina? Recomand pentru fise/electrica etc .http://www.mercateo.com/p/294-504620/Kent_Silikonfett_400_ml_Spraydose_S100.html?switchToCountry=de&chooseGeo=true ...magaru' moare de drum lung si prostu' de grija altuia. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Razvan Dinescu Postat August 7, 2013 Autor Partajează Postat August 7, 2013 (editat) Re: Merita sa pui Snorkel la motoare pe benzina? Buna tutor, dupa indelungi chinuieli am pus si snorkel-ul... Am insa o intrebare in cutia de la filtru am niste gauri pe care eu zelos le-am astupat pe toate. Daca imi plua prin gura de la snorkel... si cred ca este posibil daca ploua tare si daca este vijelie si vantul bate dintr-o anumita directia rezulta ca voi avea ceva apa in cutiuta de la filtru ....Mentionez ca am indreptat deja gura de la snorkel spre spatele masini. Cum sa fac? sa las cateva gauri neastupate.... ar fi superb la cat am muncit si sigilat, etansat.... efectul pt. apa ar fi 0 pentru ca o sa iau apa exact prin cutiuta de la filtru.... Ce ziceti? ps. M-am chinuit mult pentru ca m-am incapatanat sa cumpar snorkel de disco 1 si mi-a venit de 3.8 benzina... si intrarera mi-a venit chiar in dreptul ABS-ului.... am taiat ...etc. La final era si snorkel-ul deformat... ca unghi o placere ce mai ...:cr Editat August 7, 2013 de Razvan Dinescu Former LR Disco 1 2.0 MPI GSS Actual: Nissan Patrol Y61 SWB 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marianw8 Postat August 7, 2013 Partajează Postat August 7, 2013 Re: Merita sa pui Snorkel la motoare pe benzina? Gaurile de care spui presupun ca sunt cele de fabrica , daca da au fiecare/ar trebui cate o palarie ' de cauciuc de la exterior catre interior , practic nu lasa apa sa intre dar apa din cutie poate sa iasa . Daca nu intentionezi sa mergi mai mult pe sub apa decat pe uscat nu trebuie sa-ti faci griji pentru gaurile de care ai spus ca sunt in cutia filtrului , daca motorul aspira doapele ' de cauciuc nu lasa apa sa intre , daca le ai astupat ....mai bine pune doapele'/membranele care erau inapoi . bafta ...magaru' moare de drum lung si prostu' de grija altuia. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Razvan Dinescu Postat August 7, 2013 Autor Partajează Postat August 7, 2013 Re: Merita sa pui Snorkel la motoare pe benzina? Buna, nu le mai am... acele garnituri, supape Former LR Disco 1 2.0 MPI GSS Actual: Nissan Patrol Y61 SWB 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marianw8 Postat August 7, 2013 Partajează Postat August 7, 2013 Re: Merita sa pui Snorkel la motoare pe benzina? Cumva o sa intre apa , pe la gatul de la snorkel atunci cand mergi la spalatorie , pe ploaie, pe la imbinari etc. este bine sa ai o scurgere unisens in acea cutie a filtrului de aer , cumpara macar o supapa originala noua sau de la cineva care dezmembreaza . ...magaru' moare de drum lung si prostu' de grija altuia. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate