Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Foloseste cineva anvelope Cooper Stt ?

pit ciprian

Postări Recomandate

• Răspunsuri 70
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: Foloseste cineva gume Cooper Stt?

se comporta bine in teren.....si e rezistent la uzura

Multumesc Marius, ma intereseaza in principal pe noroi, piatra, zapada, in ordine descrescatoare:wink: mai putin pe sosea sau nisip

Mitsubishi Pajero 3000 V6
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Se comporta ca orice alt MT, se incarca repede si nu descarca. Mai bine ca un A/T

L-am vazut si testat pe un Land Cruiser 120 si era ca pe patinuar cu ele in noroi. Unde cei cu simex treceau, el se trolia.

Eu am BFG KM2 si parca o idee descarca mai bine, parca, dar insesizabil in namol calumea.

Merita doar daca gasesti un deal f bun.

Nemo me impune lacessit !
Link spre comentariu

Evident ca nu o sa-l compar niciodata cu un profil Simex, profilul pare mai agresiv decat km2 bfg si cu o presiune corespunzatoare cred ca-l bate in noroi, comparatia intre cooper stt si km 2 este binevenita:h5.

Link spre comentariu

Din cate stiu eu ...acest model de anvelopa este destul de greu, asta ptr ca este ranforsat pe laterale ...si un set de gume dastea are anovac de pe forum pe o Toyota 80. Si stiu ca le pusese gand rau sa le care prin Rusia sau asa ceva.

Anvelopa live "pipaita si mirosita" ...arata foarte bine, dar in teren ...nu stiu ce sa zic ...ia legatura cu Andrei ca el stie ce si cum! :h5

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Si eu sunt foarte multumit de ele. Nu am avut nici o problema cu ele. Conteaza foarte mult faptul ca sunt ranforsate. Eu le am pe Land Cruiser 80.

Land Rover Discovery 2.5 TDi 1994

Jeep Grand Cherokee 5.2 V8 1994

Link spre comentariu

Pe masina cu care am participat impreuna cu @unimog la prima Etapa Nationala din 2013 aveam STT-uri...

Sunt exelente pentru tipul de teren descris de tine...[fulgu]

Ultima Etapa din 2012 s-a desfasurat in aceias zona iar pe masina aveam KM2.

Slabute comparativ cu Coopere-le. Se incarca repede si devin slicuri iar cum spunea si @marius sunt cam scumpe...

Toyota LJ 70

Transsylvania Off Road Club

www.helpdani.eu

Link spre comentariu

Din cate stiu eu ...acest model de anvelopa este destul de greu, asta ptr ca este ranforsat pe laterale ..

Sunt doua modele de Cooper Stt. Cele care seamana foarte bine cu MT-urile de la BFG, si au fost si sunt cele mai raspandite, mai usoare, cu un cauciuc mai moale si mai usor de echilibrat decat BFG-urile.Am avut trei seturi, unul cu probleme constructive sau de depozitare, vandute de un fost coleg de forum.Al doilea model este cel ranforsat cu Kevlar,cu un profil total diferit, mai putin raspandit pe la noi. Despre ce model este vorba ?

Cu scuzele de rigoare, vrand sa atasez ceva poze , constat ca am facut o mare gafa. Cele doua modele de care povesteam sunt cele de la Good Year Wrangler.Am avut pe Defender. Modelul MT GY este foarte apropiat de cel de la Cooper, cel avut in present pe JEEPDSC_1253.thumb.JPG.19008e8832155d8959d092e8649da5a8.JPG

Editat de pitonul
Rubicon 2.8
Link spre comentariu

Eu am Cooper STT ,sunt bune pe teren dar si pe sosea,nu sunt asa galagioase.Posibile probleme ,pe care le am observat ar fi soseaua uda , nisip pe sosea si pietrisul ,in conditiile astea ,daca nu esti atent,o sa derapezi usor cand franezi sau cand pleci de pe loc.... pe gheata si zapada nu mi-au facut probleme.

Sunt roman si ca roman ma socot buricul pamantului.Ca daca n-as fi roman n-as fi nimic.Nu ma pot imagina francez, englez,german,adica nu pot extrapola substanta spiritului meu la alt neam.Sunt roman prin vocatie,ca altfel nu pot sa ies.
Link spre comentariu

Sunt doua modele de Cooper Stt. Cele care seamana foarte bine cu MT-urile de la BFG, ....

Al doilea model este cel ranforsat cu Kevlar,cu un profil total diferit, mai putin raspandit pe la noi.

...

cele care seamana cu BFG KM1 sunt Cooper STT

cele cu profil diferit sunt Cooper ST Maxx si astea sunt mai greu de gasit p'aci... dar astea cica sunt mai bune ptr pietre/pietris nu atat de mult ptr noroi.

am Cooper STT de vreun an si ceva (cam 9000km). E drept ca eu nu ma dau prea tare cu masina, dar s-au descurcat onorabil . Sunt multumit de ele si ca uzura, si ca zgomot si ca aderenta....

Din pacate o sa trec pe BFG KM2 fiindca nu exista pe CooperSTT dimensiunea 33x10.5x15

Editat de Astral
VREUN / VREO....fara cratima ! http://forum.club4x4.ro/showthread.php?50746-Dictionar&p=822865&viewfull=1#post822865

"Explore.Dream.Discover."-Mark Twain

cele mai bune lucruri din viata mea: http://picasaweb.google.com/olivia.iris.stoian :n1

"my precioussssss" :jp1: http://picasaweb.google.com/stoian.l.m :bannana

Link spre comentariu

am Cooper STT de vre-un an si ceva (cam 9000km). E drept ca eu nu ma dau prea tare cu masina, dar s-au descurcat onorabil . Sunt multumit de ele si ca uzura, si ca zgomot si ca aderenta....

Salut,

Esti multumit de ele inclusiv pe asfalt?

Life's Too Short To Drive Boring Cars
Link spre comentariu

Salut,

Esti multumit de ele inclusiv pe asfalt?

mi-a crescut consumul oleaca (sa zic asa intre 1-2L in plus la 100de km) asta zic pe asfalt, ca in teren nu mai stau sa-l calculez.

ca zgomot,... peste 70 incepi sa le auzi...nu deranjant dar le auzi...pana pe la 90 cand incep sa aud motorul mai tare ca gumele :grin: am mers cu ele si cu 120km/h (pe GPS) si faceam ca avionul...si de la roti si de la motor :grin: tot ca avionul am si consumat...

ca franare, pe asfalt umed pot sa puna probleme in caz de franare brusca...zic asta comparativ cu gume de asfalt, nu stiu comparat cu alte gume MT (nu am mai avut altele). Oricum nu merg foarte tare cu masina, franez preventiv, asa ca nu pot sa zic ca mi-au facut probleme, doar ca in cateva situatii au patinat, unde gumele normale de strada sunt sigur c anu ar fi patinat... per ansamblu zic eu ca sunt OK ptr ceea ce trebuie ele sa faca.

uzura redusa...se vede ca sunt roase, dar au vazut destul asfalt, au vazut pietre multe...mai am inca 18-20mm adancime intre crampoane (pe mijloc)...

pe zapada batatorita si proaspata sunt OK, pe zapada de aia inghetata esti cam sanie...pe gheata n-are rost sa incerci... scrie M+S pe ele, deci esti legal si iarna, dar nu se compara cu gumele de iarna, nici ca profil, nica cauciucul nu are compozitia ptr iarna. sunt decente, cam ca niste all seazon-uri de astea uzuale ptr turisme, la plecare de pe loc inca sunt OK ca ai tractiune 4x4, durerea incepe cand trebuie sa te opresti ...

ce nu stiu daca e OK sau nu, chiar la cateva luni dupa ce le-am montat am observat pe lateral, in zona unde scrie 31x10.5x15 (undeva intre 1 si 0) a aparut o crapatura...seamana cu o taierura... in fine, ideea e ca a aparut la 4 gume din 5 (doar la rezerva nu a aparut)... initial am crezut ca le-am taiat la iesirea din Tarcu din octombrie anul trecut, dar ar fi coincidenta prea mare ca 4 gume sa fie taiate in acelasi loc... aaa si ca ciudatenie, daca te uiti in interiorul taieturii cauciucul e alb :ang3

chiar nu am nici o explicatie... dar nu scapa aer, sunt OK.

per ansamblu au meritat banii... 800 EUR cu tot cu transport, din anglia de la camskill, 5 bucati 31x10.5x15, noi...

Editat de l_stoian79

"Explore.Dream.Discover."-Mark Twain

cele mai bune lucruri din viata mea: http://picasaweb.google.com/olivia.iris.stoian :n1

"my precioussssss" :jp1: http://picasaweb.google.com/stoian.l.m :bannana

Link spre comentariu

Multumesc Marius, ma intereseaza in principal pe noroi, piatra, zapada, in ordine descrescatoare:wink: mai putin pe sosea sau nisip

Daca nu te intereseaza soseaua, nu-ti irosi banii pe Cooper sau BFG. La astea, marile lor +uri (si automat si pretul) sînt exact cele legate de sosea (longevitate, zgomot redus, consum mic); ...în defavoarea grip-ului în noroi (nu descarca bine).

Unde-i un PATROL, acolo-i un drum...

http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ

Link spre comentariu

Daca nu te intereseaza soseaua, nu-ti irosi banii pe Cooper sau BFG. La astea, marile lor +uri (si automat si pretul) sînt exact cele legate de sosea (longevitate, zgomot redus, consum mic); ...în defavoarea grip-ului în noroi (nu descarca bine).

Salut:h5 nu ma intereseaza soseaua in sensul ca pe ea merg cu viteza relativ mica, 50-70km, si in marea majoritate a cazurilor doar spre terenul de joaca:wink: Doar ca terenul de joaca de multe ori e la vreo 120-150km(apusenii) Am avut si simex-uri de toate marimile si in final am ramas pe mt-uri( silverstone se uzeaza foarte repede) iar acum e vremea sa le schimb pe actualele( bridgestone dueler) iar km2 nu ma incanta de loc, au mai multi prieteni. Asa ca caut un mt mai agresiv, parerea mea este ca bfg km2 este supraevaluat, nu dati cu pietre in mine voi cei cu km2:al

O varianta atragatoare ar fi cooper stt, din ce am vorbit cu poserii de stt-uri ar fi binisor deasupra bfg km2, parere obtinuta la opt din zece:grin:

Link spre comentariu

Eu daca ar fi sa-mi schimb KM2-urile, as face-o cu STT-uri, in primul rand. Daca ar fi fost disponibile mai lesne, cred ca imi luam STT-uri cand am trecut la MT.

Am ales totusi KM2 datorita calitatii fabricatiei de la BFG, dar sunt sigur ca si STT-urile stau bine la calitate. Sipingul de pe crampoane le recomanda pentru zapada mai mult decat KM2. M-a inspirat un rus care are Pajero Sport benzinar si care apare pe podium la multe concursuri, si are masina incaltata cu STT-uri.

Referitor la "cauciucul alb", l-am remarcat si eu la fostele AT-uri la o zgarietura, si am ales KM2 tocmai pentru aceasta rezistenta laterala de la BFG. De exemplu, la ultima iesire am frecat grav o guma de o bucata de stanca cu multe colturi, si s-a taiat destul de urat, dar nu suficient ca sa piarda aer sau alte probleme. Daca guma ar fi fost mai moale, sigur o "lasam" acolo. De aia eu recomand gume cu laterale rezistente, pt cine vrea sa se dea in teren, nu doar sa arate guma bine.

In concluzie, STT-urile sunt facute cu simt de raspundere, si pt cine vrea MT-uri este o alegere excelenta.

Link spre comentariu

Și colegul V1TARA, are COOPER STT MT pe Y61, RD28T. Le are de ceva vreme și la ultima ieșire acum vreo lună și ceva, arătau perfect. Și mie îmi plac foarte mult și din ce am citit pe net despre ele, numai de bine. Adică, oamenii spun că sunt un compromis bun între rezistență la uzura pe asfalt, aderență în noroi și pe zăpadă la un preț decent.

Numai bine!

All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! lllllll
Link spre comentariu

Multumesc Mita pentru introducere. Asa este, le am de cateva luni si pana acum sunt f. multumit de ele. Parca mai era un topic asemenator unde le-am mai laudat. Astept, totusi sa fac ceva mai multi km cu ele pana sa le dau o nota. Pe de alta parte nici altele nu am avut pana acum pe Patrol.

Sorin

aka v1tara aka Sorin

(__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v

[__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8

Link spre comentariu

Asadar referintele bune m-au facut sa comand un set de 4 stt-uri, o sa le testez in concediul care o sa-l petrec pe munte, am sa postez o concluzie in privinta lor:h5 , poate mai sunt si altii interesati despre acest mt.

Poate ar fi interesant sa se deschida un topic referitor la fiecare (in limita posibilitatilor) model de guma pe care noi cei 4x4 in sange le folosim, personal as citi cu multa atentie aceste topicuri. Va multumesc tuturora care mi-ati raspuns:h5

• Like 2
Link spre comentariu

BFG MT KM2 si Cooper SST sînt în aceeasi clasa. La pret, sosea, anduranta, sînt amîndoua anvelope de vîrf.

Cooper arata foarte bine (mie personal îmi place mai mult cum arata vis-a-vis de bfg) si se pare ca sînt o idee mai bune în noroi si zapada, nu sînt însa atît de raspîndite (în unele regiuni, poti avea probleme, în caz de pana, în a procura un cauciuc la fel cu celelalte).

BFG arata mai înguste si mai "cuminti", dar, au talonul foarte rezistent, ceea ce permite sa îi "reglezi" latimea din presiune (cu risc mai mic de a "taia" anvelopa), acoperind astfel o paleta mai larga de tipuri de soluri.

Daca te-ai hotarît pe o marca premium, e o alegere foarte buna, si, daca în noroi sau alt caz special nu vor fi chiar "TOP",troliul va compensa "handicapul".

Sa le exploatezi cu placere.

:h5

Unde-i un PATROL, acolo-i un drum...

http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ

Link spre comentariu

BFG MT KM2 si Cooper SST sînt în aceeasi clasa. La pret, sosea, anduranta, sînt amîndoua anvelope de vîrf.

Cooper arata foarte bine (mie personal îmi place mai mult cum arata vis-a-vis de bfg) si se pare ca sînt o idee mai bune în noroi si zapada, nu sînt însa atît de raspîndite (în unele regiuni, poti avea probleme, în caz de pana, în a procura un cauciuc la fel cu celelalte).

BFG arata mai înguste si mai "cuminti", dar, au talonul foarte rezistent, ceea ce permite sa îi "reglezi" latimea din presiune (cu risc mai mic de a "taia" anvelopa), acoperind astfel o paleta mai larga de tipuri de soluri.

Daca te-ai hotarît pe o marca premium, e o alegere foarte buna, si, daca în noroi sau alt caz special nu vor fi chiar "TOP",troliul va compensa "handicapul".

Sa le exploatezi cu placere.

:h5

Multumesc:h5 bine zici, troliul sa stea degeaba:banana?

Link spre comentariu

Poate ar fi interesant sa se deschida un topic referitor la fiecare (in limita posibilitatilor) model de guma pe care noi cei 4x4 in sange le folosim, personal as citi cu multa atentie aceste topicuri.

Good idea! :h5

Life's Too Short To Drive Boring Cars
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare