Astral Postat Iulie 25, 2013 Partajează Postat Iulie 25, 2013 Re: Foloseste cineva gume Cooper Stt? ..... Poate ar fi interesant sa se deschida un topic referitor la fiecare (in limita posibilitatilor) model de guma pe care noi cei 4x4 in sange le folosim, personal as citi cu multa atentie aceste topicuri. Va multumesc tuturora care mi-ati raspuns:h5 Dar sunt deja deschise o gramada, pentru o gramada de anvelope, ba chiar si topicuri cu discutii comparative ! Rasfoieste cu rabdare in sectiunea asta ! REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Unimog Postat Iulie 25, 2013 Partajează Postat Iulie 25, 2013 Re: Foloseste cineva gume Cooper Stt? Aziammai pus pe un Patrol 285/75 R16 s-au si echilibrat foarte bine inlimita a 70-90 g / roata 0747967945 kiss.zoltan@offroadmania.ro Nebun de masini , off-road, natura, noroi, putere, aer proaspat Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
geo_jimny Postat Iulie 25, 2013 Partajează Postat Iulie 25, 2013 Re: Foloseste cineva gume Cooper Stt? BFG MT KM2 si Cooper SST sînt în aceeasi clasa. La pret, sosea, anduranta, sînt amîndoua anvelope de vîrf. Cooper arata foarte bine (mie personal îmi place mai mult cum arata vis-a-vis de bfg) si se pare ca sînt o idee mai bune în noroi si zapada, nu sînt însa atît de raspîndite (în unele regiuni, poti avea probleme, în caz de pana, în a procura un cauciuc la fel cu celelalte). BFG arata mai înguste si mai "cuminti", dar, au talonul foarte rezistent, ceea ce permite sa îi "reglezi" latimea din presiune (cu risc mai mic de a "taia" anvelopa), acoperind astfel o paleta mai larga de tipuri de soluri. Daca te-ai hotarît pe o marca premium, e o alegere foarte buna, si, daca în noroi sau alt caz special nu vor fi chiar "TOP",troliul va compensa "handicapul". Sa le exploatezi cu placere. :h5 Pe masina am BFG si in urma unei neatentii am dat intr-un podet cu roata. Desi am indoit janta originala Suziky de aluminiu cauciucul a scapat teafar, fara bolfa, fara taieturura. Este perfect adevarat că BFG are talonul intarit si foarte rezistent.:old Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pit ciprian Postat August 4, 2013 Autor Partajează Postat August 4, 2013 Re: Foloseste cineva gume Cooper Stt? Pot spune acum dupa cateva zile de probat in munte ca aceste gume sunt excelente, pe piatra excelent, macadam la fel, noroiul pe care l-am intalnit nu mi-a facut probleme iar pe sosea nu sun galagioase. Am si temen de comparatie, de-a lungul timpului am avut silverstone( simex), pneus(simex) wrangler mt, bfg mt, bridgestone mt. Asadar recomand acest cauciuc:h5 total dezinteresat, nu cunosc nici un vanzator de cooper stt:grin: Mitsubishi Pajero 3000 V6 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat August 4, 2013 Partajează Postat August 4, 2013 (editat) Re: Foloseste cineva gume Cooper Stt? Puteti sa imi recomandati un importator/distribuitor de cooper Stt? .......... Arinovis : http://forum.club4x4.ro/showthread.php?77478-Anvelope-noi-off-road-COOPER Macfero : http://forum.club4x4.ro/showthread.php?79366-Anvelope-COOPER-Discoverer-STT-S-T-Maxx-A-T3 Editat August 24, 2013 de Astral REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat August 4, 2013 Partajează Postat August 4, 2013 (editat) Re: Foloseste cineva gume Cooper Stt? @Symy139 : Ca sa nu iasa o amestecatura, pentru Maxxis Bighorn MT am creat un topic nou aici : http://forum.club4x4.ro/showthread.php?80036-Maxxis-BigHorn-MT-pareri Editat August 23, 2013 de Astral REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Norian Postat August 22, 2013 Partajează Postat August 22, 2013 Re: Foloseste cineva gume Cooper Stt? Foarte util topicul asta, in urma citirii parerilor de aici + discutia cu Unimog, am comandat si eu un set de STT 33x12.5x15. Abia astept sa le pun la treaba... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nomad Postat August 22, 2013 Partajează Postat August 22, 2013 Re: Foloseste cineva gume Cooper Stt? Foarte util topicul asta, in urma citirii parerilor de aici + discutia cu Unimog, am comandat si eu un set de STT 33x12.5x15. Abia astept sa le pun la treaba... Iar ulterior,asteptam si noi un feedback dupa ce-ti formezi o parere. :h5 Life's Too Short To Drive Boring Cars Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adb Postat August 23, 2013 Partajează Postat August 23, 2013 Re: Foloseste cineva gume Cooper Stt? Desi Patrolul meu este mai mult pe sosea decat off road, sunt foarte incantat de STT. Nu sunt zgomotoase deloc si isi fac bine treaba la ce nevoi am eu in off road cu Patrolul. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pit ciprian Postat Februarie 10, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 10, 2014 Re: Foloseste cineva gume Cooper Stt? A venit vreamea sa le probez si in zapada, dupa trei zile in Apuseni cu zapada de toate felurile( mare , mica, ingetata, moale) si pot spune ca aceste gume sunt peste asteptarile mele. Au raspuns foarte bine chiar si pe ghiata unde eu cu alte gume am avut cateva incidente:grin:. Concluzia? Foarte bune si iarna:h5 Mitsubishi Pajero 3000 V6 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Februarie 10, 2014 Partajează Postat Februarie 10, 2014 Re: Foloseste cineva gume Cooper Stt? Da, si eu am anvelope COOPER STT cumparate de AICI si pot spune, comparativ cu BFG MT KM2 ca au o aderenta mai buna pe zapada afanata, nu stiu daca din cauza ca acestea sunt putin mai late (11.5) decat BFG-urile (10.5), dar per total "se simte" ca guma este mai moale, deci mai aderenta, in aceleasi conditii de presiune si teren. Distanta dintre crampoane este in schimb putin mai mare, crampoanele par "mai aerisite" decat la BFG KM2 si iarasi, e posibil sa descarce putin mai bine pe teren noroios, dar nu esential mai mult, lucru constatat asta-vara prin muntii din Tara Dornelor. REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat Februarie 10, 2014 Partajează Postat Februarie 10, 2014 Re: Foloseste cineva gume Cooper Stt? Pe masina am BFG si in urma unei neatentii am dat intr-un podet cu roata. Desi am indoit janta originala Suziky de aluminiu cauciucul a scapat teafar, fara bolfa, fara taieturura. Este perfect adevarat că BFG are talonul intarit si foarte rezistent.:old Si Cooper STT sunt intarite. http://www.coopertyres.com.au/index.php?page=tyres&tyre_id=8 Aici cate ceva despre tehnologia Armor-Tek3 "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
geo_jimny Postat Februarie 10, 2014 Partajează Postat Februarie 10, 2014 Re: Foloseste cineva gume Cooper Stt? Si Cooper STT sunt intarite. http://www.coopertyres.com.au/index.php?page=tyres&tyre_id=8 Aici cate ceva despre tehnologia Armor-Tek3 Cele mai mici marimi la Cooper STT par a fi 30/9.5/15, adică puţintel prea mari pentru Jimny-ul meu :cr3. Cred ca ăsta este cel mai mare dezavantaj la Cooper. :ha: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kibitz Postat Februarie 10, 2014 Partajează Postat Februarie 10, 2014 (editat) Re: Foloseste cineva gume Cooper Stt? Eu am anvelopele mentionate si sunt f. multumit de ele. Pe sosea, dupa cum spuneau si colegii nu sunt foarte zgomotoase iar in offroad si-au facut treaba. Cooper STT si BFG KM2 mi se par f. apropiate ca si performanta. Sorin P.S. Pe gheata (atentie, nu zapada) toate-s la fel... Ca in melodia de la Parazitii. :grin: Editat Februarie 10, 2014 de Kibitz aka v1tara aka Sorin (__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v [__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Norian Postat Iunie 4, 2014 Partajează Postat Iunie 4, 2014 (editat) Re: Foloseste cineva gume Cooper Stt? Am facut deja 8 000km cu ele, asa ca vin si eu cu ceva impresii: Sunt foarte multumit de gume - luate de aici: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?77478-Anvelope-noi-off-road-COOPER&p=963496#post963496 Folosesc 1.8atm pe asfalt si 1.5-1.6atm presiune in teren. Nu stiu daca e sau nu bine, dar nu se incalzesc pe asfalt. Pe usa scrie 1.75atm fata si 1.6 atm spate - la gol. Am urcat fata la 1.8 intrucat am bara heavy duty. Sunt la primul set de MT-uri, dupa 2 experiente de AT-uri, asa ca aveam ceva emotii la comportamentul pe asfalt. Spre surprinderea mea sunt silentioase, la regim de 90km/h croaziera murmurul profilului se aude in fundal, dar nu e deranjant, se acompaniaza bine cu zgomotul motorului si e "doar ca sa fie". Cu geamul deschis 1/2 se aude chiar misto in masina. Off-road: delicios ! La zapada se misca foarte bine, mai ales in afanata si zapada inmuiata/flescaiala. Ceva ezitari minime pe gheata, dar e firesc, nu sunt gume de zapada dedicate. La noroi: priceless ! Tractiune excelenta, inclusiv la incrucisari nu blochez dif-urile, trece foarte lejer chiar si pe LOW. Profilul se descarca foarte bine, mai ales in zonele noroi/iarba combinate. Singurul loc unde au ezitat a fost la argila, unde reuseste mai greu sa descarce blocurile mediane, moment in care ai surprize cu alunecare laterala. Totusi, atat timp cat sunt sleauri, e ok chiar si in argila, agata umerii laterali. Pietris/bolovanis - ok, inca nu am gasit zone sa exersez incrucisatul puntilor peste bolovani ca sa studiez tractiunea, dar la 1.5atm ar trebui sa agate suficient. Editat Iunie 4, 2014 de Norian 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Iunie 6, 2014 Partajează Postat Iunie 6, 2014 Re: Foloseste cineva gume Cooper Stt? sa nu exageram....sunt capabile...dar doar la categoria MT daca intri cu ele in zapada uda...si mai e si noroi sub zapada....ai de lucru...cu blocantii sau cu troliul sunt f ok...ptr ce au fost fabricate...dar la trasee mai dure...isi vor arata rapid limitele Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Norian Postat Iunie 8, 2014 Partajează Postat Iunie 8, 2014 Re: Foloseste cineva gume Cooper Stt? Ceea ce am descris ca si pareri obtinute pe diverse suprafete reprezinta strict experienta mea. Pentru unii poate fi "prea mult", pentru altii "prea putin" Le compar doar cu anvelope de clasa lor: GY Wrangler MTR, B. Dueler MT, etc. Astea enumerate, cel putin, fac cam acelasi lucru in acelasi fel, asta o spun toate review-urile. Cat pentru trasee dure...depinde ce intelege fiecare prin asta. Probabil ca Simexurile sunt mai bune. Asta pana iesi pe asfalt ca sa te intorci acasa. Atat timp cat fiecare dintre noi avem standarde personale diferite pentr sportul off-road-ului, probabil ca e imposibil de facut o evaluare universal valabila pentru un numar de X produse. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MihaiK Postat August 24, 2014 Partajează Postat August 24, 2014 Re: Foloseste cineva gume Cooper Stt? Folosesc pe Samurai anvelope Cooper Discoverer STT de 235/75/15 si mi se par mai mult decat decente in teren cat si pe asfalt, masina circula 50% pe asfalt si 50% pe drumuri forestiere cu pamant, pietre si noroi. La trasee sa zicem medii sunt foarte bune(cel putin eu am mare succes cu ele). Experienta proprie imi permite sa le compar cu Goodyear Wrangler si cu Insa Turbo Sahara. In comparatie cu Wrangler-ele sunt putin mai "dibace" in noroi, in ideea ca mi se pare ca Cooper-ele descarca mai usor noroiul. In comparatie cu Insa Turbo Sahara(resapate) mi se par sa zicem mai "soft" in teren, Saharele mi se par ceva mai agresive si descarca mai usor. Mentionez ca este vorba de trasee echivalente cu cele de "open" sa ma exprim asa. Trasee cu drumuri de pamant si piatra, pe care atunci cand ploua se face noroi. Cele mai adanci balti fiind aprox 35-40 de centimetrii. La asfalt ma multumesc tare, nu au zgomot pronuntat nici la viteze mici dar nici la viteze mari, se uzeaza destul de greu pe asfalt, sunt mai moi ca si textura(sau cel putin asa mi se pare mie) decat Wrangler-ele. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusradovici Postat Ianuarie 13, 2015 Partajează Postat Ianuarie 13, 2015 Re: Foloseste cineva gume Cooper Stt? mi se pare ca s-a dus cam repede.. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kibitz Postat Ianuarie 13, 2015 Partajează Postat Ianuarie 13, 2015 Re: Foloseste cineva gume Cooper Stt? mi se pare ca s-a dus cam repede.. Omu' a avut ghinion... Mie mi se par a fi bune, dar nu pot sa zic ca sunt cele mai bune. Pentru 50% sosea 50% off sunt excelente. Intr-adevar nu sunt zgomotoase pe sosea. In noroi cu zapada uda le-am testat in week-end pe un deal pe langa Sibiu si f.f. greu m-au scos din "harat". Eu am ajuns oricum la o concluzie: indiferent de ce roti ai, cat de mari sunt, cat de agresiv este profilul, cat de puternic este motorul sau cat de inaltata este masina se va gasi un noroi din care sa nu poti iesi. Sorin 1 aka v1tara aka Sorin (__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v [__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Norian Postat Ianuarie 5, 2016 Partajează Postat Ianuarie 5, 2016 Re: Foloseste cineva gume Cooper Stt? O curiozitate legata de presiune: ce presiune folositi la temperaturi negative gen -10 grade ? Se coboara sub 1 atm fara risc de taiat panzele ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Ianuarie 5, 2016 Partajează Postat Ianuarie 5, 2016 Re: Foloseste cineva gume Cooper Stt? O curiozitate legata de presiune: ce presiune folositi la temperaturi negative gen -10 grade ? Se coboara sub 1 atm fara risc de taiat panzele ? Depinde in primul rand de congruenta dintre latimea jantei si marimea anvelopei, nu ? REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
koais Postat Ianuarie 5, 2016 Partajează Postat Ianuarie 5, 2016 (editat) Re: Foloseste cineva gume Cooper Stt? Depinde in primul rand de congruenta dintre latimea jantei si marimea anvelopei, nu ? Si de greutatea masinii, de inaltimea balonului si mai ales de terenul pe care vrei sa le folosesti cu presiune asa mica. Daca vrei pe strada, o sa ai o directie extrem de ambigua. In principiu, cu cat ai suport lateral mai mare cu atat poti merge cu presiune mai mica. De exemplu la MAXXIS, la 0.8 nu sesizai ca e dezumflata. La BFG, aceeasi masina, deja facea burta. Editat Ianuarie 5, 2016 de Astral Nemo me impune lacessit ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Norian Postat Ianuarie 6, 2016 Partajează Postat Ianuarie 6, 2016 (editat) Re: Foloseste cineva gume Cooper Stt? Ok, deci vorbim de un 33x12.5. Jantele sunt Enkei-urile masinii, latimea este de 7J Greutate masina cam 1.9 to. Pentru strada folosesc un 1.8 si se simt ok, sau ma rog, mie mi se par ok, chiar simt ca am putea sa mai cobor spre 1.7. Pe viraje gen serpentine cu 1.8 simt ca directia e cam "pe varfuri", de asta ma gandeam sa cobor la un 1.7. In teren (mixt - cam asta fac) cu pietris, bolovanis, iarba, noroi folosesc 1.6. N-am coborat sub inca in ideea de a proteja gumele prin bolovanis, in dauna unui plus de aderenta sa zicem. Problema e la zapada si mai ales la frig. La 1.6 simt ca se fac bocna, scutura infernal masina si e clar ca aderenta nu e cea mai buna. De asta intreb ce presiune sa folosesc. Aderenta pe zapada afanata e medie, dar pe zapada batatorita si gheata e dezastru. Ok, inteleg ca nu sunt gume de iarna dedicate, dar poate ar ajuta sa mai cobor presiunea, dar nu mi-e clar cat e safe. Editat Ianuarie 6, 2016 de Norian Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
koais Postat Ianuarie 6, 2016 Partajează Postat Ianuarie 6, 2016 Re: Foloseste cineva gume Cooper Stt? Pe strada si sub 50km/h eu am mers cu patrolul de aproape 3 tone pe BFG 35" cu 0.8bar in conditii de zapada, gheata si polei. Faceau burta vizibila, dar macar puteam sa opresc autobuzul...cat de cat decent. La 1.8bar derapam in frana de motor. Deci pe strada esti ok si sub 1 bar, cat timp nu mergi repede. Nemo me impune lacessit ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate